Bayern München gaat voor tweede kampioenschap dit seizoen

Rekordmeister wil Doppelmeister worden

Bayern München hoopt nog steeds voor de tweede keer dit seizoen kampioen van de Bundesliga te worden. De ploeg heeft het behalen van dat unicum echter niet meer in eigen hand en moet hopen op misstappen van de op grote afstand staande concurrentie.

Om ‘Doppelmeister’ te kunnen worden, moet Bayern zaterdag winnen bij Augsburg en hopen dat Borussia Dortmund punten laat liggen tegen Wolfsburg. In ieder ander scenario is een tweede titel dit seizoen rekenkundig niet meer mogelijk. Bayern kan dan onmogelijk nog meer dan het dubbele aantal punten van de nummer twee halen.

Trainer Josep Guardiola ontkent dat zijn ploeg in deze cruciale fase van het seizoen bezwijkt onder de druk: “Als het niet lukt, hebben we het al eerder in het seizoen, door de drie gelijke spelen tegen Freiburg, Leverkusen en Hoffenheim, laten liggen. Het is natuurlijk jammer dat we daardoor afhankelijk zijn van anderen, maar ik ga ervan uit dat Wolfsburg zijn sportieve plicht vervult.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De na het faillissement weer doorgestarte voetbalvereniging FC Apelfoort heeft de afgelopen week in vergadering dan ook besloten dat alle teams voor de wedstrijd, tijdens de wedstrijd en in de pauze verplicht Duits met elkaar moeten praten. Het lichtend voorbeeld van Bayern München levert dan vanzelf weer promotie op naar de hoogste klasse: want: ‘kämpfen soll man immer In Deutsch’. Und: ‘ Der Fußballclub FC Apelfoort soll den Europacup winnen’..

Reageer
gravatar

Oké, en ik maar denken dat dit soort lulverhalen alleen uit Nederland komen. Het is niet de eerste keer dat die Zuid-Duitsers aan matchfixing hebben gedaan! Hoewel men in het verleden nog wel eens op het verkeerde paard heeft gewed; het kantoortje ergens achter in een bierlokaaltje houdend. Iets later ging dat toch een tijdje goed. Let maar op: In Wolfsburg zit de tribune de komende weken vol met bel-Chinezen, want er moet gewoon gescoord worden; business as usual!

Reageer
gravatar

Jammer dat we hier in Nederland weer niets horen over de belangrijke rol van Arjan Robben in het Trefbal team van Bayern.

Reageer
gravatar

Verbaasd me niks… geen koersbal, dameskorfbal of ooievaars?
Dan moest er bijna wel een artikel over machetes, kettingzagen en psycho-killers volgen.

De tips & tricks staan bij #18, al heb ik het zeer beknopt gehouden. Ik wil niemand op ideëen brengen.. het huishoudelijk gebruik heb ik even buiten beschouwing gelaten.
De heg maaien is gewoon leuk met een machete, probeer maar!