Voorlopige prognose: Wilders veroordeeld voor haatzaaien

Kans op veroordeling: +63%

De voorlopige prognose op basis van 90% getelde tweets.

Opkomst bij de rechtszaak: 5% PVV-aanhangers, 95% journalisten
Kans op veroordeling: +63%
Wrakingsverzoeken: +17%
Slachtofferrol Wilders: +36%
D: 66
Aantal columns over Wilders: +73%
Toename TV-optredens met Prem: +55%
Fratsen: C1000
Hoogeveen Vooruit: +7,2%
Prijs van een vlucht naar Rabat: -30%
Kans op recidive: 90%
Aantal Marokkanen: stabiel


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dan nog als Marokkanen de span kronen als het gaat om criminaliteit in NL, die Wilders deugt gewoon van geen kant. Niemand mag hem, alleen een blinde koe mag ‘m. Hij is zo ontzettend asociaal, beledigt niet alleen Marokkaan maar al zijn collega’s waar ze bij staan. Toen Vogelaar opstapte stond ie weer eens zonder haar bijzijn zijn gal te spuwen, hij is gewoon geen aangenaam persoon en ik begrijp dondersgoed dat bijna zijn hele partij afscheid hebben genomen. Zo’n man willen we toch niet als regeerder van ons land kom OP mensen!!!
Gr.

Reageer
gravatar

Duh, geen een van de prognoses is tot nu toe uitgekomen. Wel dat er aanhangers zijn van Zijne Excellentie Geert Wilders die zelf een Turk als buurman hebben en voortdurend hun kont omhoog steken voor een grote beurt door garagehouder Steenkamp, die van de Fiatjes met luchtbandjes en terugtrapremmen. Hun Turkse buurman die niet uit kan staan dat die Mauwkanen telkens voorgetrokken worden als beruchte bevolkingsgroep. In de jaren zeventig gold de beste buur tenminste nog als drugsbaron, nu moet ie zich in leven houden als sokkenverkoper. Dat is een afgang van jewelste en Zijne Excellentie Geert Wilders weigert hem en zijn doelgroep nog te demoniseren maar wel die Mauwkaan van de hoek die in mensenhandel doet. Het zal niet lang duren voor de Antilliaanse Rijksgenoten het Malieveld gaan bezetten en een oproep doen voor hun rechtmatige deel demonisering. Sinds Hero Brinkman weg is bij Geert en zijn rebellenclub laten die geen enkel geluid meer horen over gekroeste boevenkoppen. En wie lachen er weer in hun vuistje? Juist ja, de bankiers en alles wat er mee samenhangt.

Reageer
gravatar

Omdat Bram Moskovic zijn toga niet meer aan mag is de kans groot dat Wilders er dit keer niet onderuit komt. Veertig uur werkstraf. Rommel opruimen in de Diamantbuurt.

Reageer
gravatar

Test uw kennis over de PVV, met deze vraag:

Heeft de PVV door de recente staaltjes haatzaaien, binnenkort meer
Kamerleden dan tot vandaag, of minder?

A: MINDER!!
B: MINDER!!
C: MINDER!!
D: MINDER!!
E: MINDER!!
F: MINDER!!
G: MINDER!!
H: MINDER!!
I: MINDER!!
J: MINDER!!
K: MINDER!!
L: MINDER!!
M: MINDER!!
N: MINDER!!
O: MINDER!!
P: MINDER!!
Q: MINDER!!
R: MINDER!!
S: MINDER!!
S: MINDER!!
T: MINDER!!
U: MINDER!!
V: MINDER!!
W: MINDER!!
X: MINDER!!
Y: MINDER!!
Z: MINDER!!

Reageer
gravatar

Lieve Carla op #4,

Ik vrees, dat jij het verkeerd hebt begrepen. De kleerkasten met oortjes die rondom ‘de toekomstige dictator’ (volgens eigen verwachting) drentelen zijn niet bedoeld om hem te beveiligen, maar juist andersom, om het volk tegen hem te beschermen.

Maar inderdaad kan met die kostbare bescherming beter worden gestopt, omdat het niet helpt. Die domme krachten laten de blonde boze man maar schelden, tieren, razen en onzin brallen. Dat was niet de afspraak. Slimme krachten blijven echter liever uit zijn buurt.

Reageer
gravatar

Goedemiddag allemaal, dit is tante Paulien rechtstreeks vanuit het stadhuis in Venlo.

Er hangt hier een grimmige sfeer op het stadhuisplein.

Door onfatsoenlijke discriminerende, haat- en angstzaaiende uitlatingen van Geert W. willen de Venlonaren dat de gehele familie Wilders wordt gedeporteerd naar Almere. Voor het stadhuis staat een flinke groep boze inwoners te scanderen: “Wij willen minder Wilders. Wij willen minder Wilders. Wij willen minder Wilders. Wij willen minder Wilders. Wij willen minder Wilders.”

De familie Wilders is ontstemd over het gedrag van hun zwarte schaap met geblondeerde haren. Broer Paul van blonde Geert, die begrijpelijk anoniem wil blijven, zei mij dit onverklaarbaar te vinden, want buiten Geert en een verre achterneef zijn alle Wilders brave mensen die hooguit wel eens een keer te hard hebben gereden op de A67. “Waarom moeten wij Wilders lijden onder zijn schandalig gedrag.”

Ik hou u op de hoogte, als er meer nieuws is uit Venlo.

Dit was tante Paulien, goede dag nog.

Reageer
gravatar

Idiote broer Paul,

Nu kun je mij wel namens de familie demoniseren, maar je snapt toch wel dat mijn gedrag het gevolg is van de slechte katholieke opvoeding. Daaraan is de familie Wilders toch echt schuldig.

Overigens laat ik alle katholieken naar Rome deporteren, als ik straks dictator ben. Er komt immers opvallend veel katholiek geteisem uit Oost-Europa.

gravatar

Beste Speld, als verwarde man heb ik de grootste moeite de wereld te begrijpen. Wat is na gisteren nou het verschil tussen een haatimam en ons geertje? beiden beheersen de nederlandse taal slecht, zien er raar uit en leven mentaal in lang vervlogen tijden. Is er al een pietitie die deze waarin we massaal pleiten voor het afschaffen onze overdreven witte piet en zijn clubje vrijdenkenden? waarom heeft de speldwijzer mij hier niet op voorbereid? Hoe zit het trouwens met die wildersgroet? mag die nu ook weer? help!

Reageer
gravatar

De helft van de reden dat marokkaanse jongeren zich misdragen is dat wij dat van ze verwachten. Als je weet dat iedereen roept dat je een crimineel bent denk je op een gegeven moment wel ja fuck it, als je dat zo graag wilt jat ik je TV wel

Reageer
gravatar

Mijn TV mocht ik houden, want die konden ze moeilijk meenemen op de scooter, maar mijn handtas met inhoud ben ik wel kwijt.
Mijn buurman is zijn gevoel van veiligheid ook kwijt sinds ze hem groepsgewijs het leven zuur maken, omdat hij een aangayboren afwijking heeft.

gravatar

Ik sta versteld van de uitslag fratsen: C1000. Ik hoop niet dat er is gerommeld tijdens de verkiezingen en dat straks hertelling nodig is. Had deze uitslag namelijk niet verwacht. Ook niet gezien de eerdere polls, waaruit bleek dat dat scheelt.

Reageer
gravatar

Wilt u meer of minder steeds dezelfde gezichten en verhalen op tv?
MULDER – MULDER – MULDER!
Moet er meer of minder wild worden geroeptoeterd?
WILDER-WILDER-WILDER!

Lynchen is gewoon lekker!

Reageer
gravatar

Wilders veroordeeld voor haatzaaien, Ik hoop dat deze man echt eens keer stop met zijn Marokkanen fobie. Ik vindt het ook niet gek dat hij bedreigingen aan z’n broek krijgt. Als hij nou gewoon eens NORMAAL doet, zou dat voor de Nederlandse Marokkaan een hele opluchting zijn. Omdat ik ervan overtuigd ben dat Wilders de tweede Politicus is die door zijn eigenstandpunten gelynch zal gaan worden. En als Wilders persé door wilt gaan, moet zijn aanhang daar ook de gevolgen onder ogen zien, Mein Herr Der Führ Geert Wilders. Juist omdat deze PVV leider is hard op weg is zijn Duitse voorbeeld (Der Herr A. Hitler) Politicus en de leider van de Nationaalsocialistische Nazi Partij in zijn voet sporen te treden. Overigens in het kader van de bezuingingen mogen die beveilgers per direct weg.

Reageer
gravatar

Joooo, Joussef! Heb je al moeite met de Nederlandse taal, ga je het ook nog eens met krom Duits proberen?! Maar je hebt wel gelijk: die “beveilgers” mogen per direct naar huis. Kijken hoe snel Geertje dan z’n haar weer zwart kleurt, en een baard laat staan!

gravatar

Misschien als zijn standpunten niet onderbouwd zouden kunnen worden met argumenten zal hij een keer stoppen. Je hoort toch ook vrij zelden dat bijvoorbeeld de Chinezen voor zoveel overlast zorgen, waarom horen we dat wel relatief veel over mensen van Marokkaanse afkomst?

gravatar

In zijn voet sporen te treden. Wat heeft het spoor er nou weer mee te maken. Laat de NS er buiten. Of wacht eens … NSdap.
Hmmm.

gravatar

En zou het nou eens niet echt fijn zijn als het marokkaanse tuig dat onze binnensteden onveilig maakt de bak in gaat of het land definitief uitgezet wordt? Het gaat hier niet om een fobie, maar over feiten. De vele Marokkanen die het wel prima doen zouden zich duidelijker kunnen distantiëren van de probleemgroep. De zaak is geëscaleerd omdat traditionele politici hun kop altijd in het zand hebben willen steken, net zoiets als de kleuter die zijn handen voor de ogen doet en dan denkt dat de rest van de wereld niet bestaat.

gravatar

@Wim: ik woon in een grote binnenstad en heb nooit last van criminele Marokkanen. Het wordt me door Geert c.s. en nu ook weer door u zó belooft, maar ik word steeds weer teleurgesteld. Ze zitten heel ergens anders dan waar u zegt dat ze zitten. Maar ik zal ze vinden, Het is saai hier.

gravatar

Ach jee, Wim Karaboudjan: ik woon in een grote stad en ken uw doelgroep helemaal niet. U ziet, net als een bange kleuter die zijn handen voor zijn ogen slaat, spoken. En uw feiten kloppen niet, hoor. Die Martin Bosman is net zo betrouwbaar als … ehm …. de Enkhuizer Almanak? Hoewel de Enkhuizer de getijden wel weer correct weergeeft, dat wel.

Wat ik maar wil zeggen: ik heb, eigenlijk ieder normaal mens heeft, last van het criminele tuig dat zichzelf bonussen uitbetaalt: u kent ze wel: die gasten die de zorg onbetaalbaar maken, huren onbetaalbaar maken, banken ten gronde richten en zaken kapot maken. Die autochtone Nederlanders die dan als de sodemieter hun geld achterna gaan naar een tropisch oord. Daar zit geen Marokkaan tussen.

gravatar

Sorry, maar jij bent geen haar beter, misschien nog wel slechter met je bedreigingen!!!Waar ben jij mee bezig??En dan nog zeggen, dat Geert geen gelijk heeft!!!Pffffffffffffffffffff

gravatar

Lieve Wilmaatje,

Jouw schattige onbeholpen berichtje levert helaas wat vragen op.

– Wie is die Sorry die geen haar beter is?

– Wat is de achternaam van die Geert die gelijk heeft? Geert Mak misschien?

Graag zie ik jouw antwoorden tegemoet.

gravatar

Polleke. Ten eerste ben ik niet jouw lieve wilmaatje. Ten tweed is dit bestemd voor joussef en je weet verdomd goed wie ik bedoel met Geert.

gravatar

Ja maar lieve Wilmaatje,

Jij richtte jouw woorden echt aan een onbekende Sorry en niet aan onze brave Joussef.

Jij bedoelde met Geert de toekomstige dictator van ons land, althans dat vindt hij zelf. Dom van mij, want dat had ik uit jouw woorden “Geert geen gelijk heeft” kunnen begrijpen. Over geen heen gelezen! Dom, dom, dom. Geert Mak heeft immers meestal gelijk.

Gelukkig dat wij toch uiteindelijk het met elkaar eens zijn, dat de Geert waar jij het over had, vrijwel altijd ongelijk heeft. Maar dat heb je met dit soort verachtelijke mannen, die alles bij elkaar liegen.

Zijn we nu weer vriendjes?

gravatar

Wilma, Ik ken je niet, maar heb jij tijdens je school jaren, wel goed opgelet tijdens je geschiedenis lessen over de 2de wereld oorlog.? Hoe die klootzak van een Hitler om ging met joden. Zo gaat Wilders vandaag de dag heel ‘Barbaars’ om met Marokkanen en hun geloof wat 80% overigens uit de Bijbel bestaat. Sterker nog zijn Partij PVV heeft hij opgericht om de Islam te bestrijden uit de Nederlandse Cultuur! Hahaha…De Islam bestaat al 1404 jaar! dus, Dat zal hem Nooit en ter Nimmer lukken. En aangezien zijn grote voorbeeld zichzelf van het leven beroofd heeft op 30 april 1945. Is de vraag: Does He Got The Balls Too Do The Same in 2015! Overigens, Wat bedoeld je met Bedreigingen? Ik heb niemand bedreigt… Graag wel goed lezen en erover nadenken wat ik schrijf! Ik vraag me nog steeds af ‘Waarom’ deze in Israel afgestudeerde racistische jood, een probleem heeft met de Islam & Marokkanen… Wie het weet mag het zeggen… maar alleen als je het echt weet!!

gravatar

Wilma,

Wilders de haatzaaier, Van Rey de corrupte witwasser, Offermanns de integriteitsschender, en Weekers de slapzak. Een Verhagen, Verhoeven, Eurlings (VVE), Moskowitz 3x, de reeks corruptieaffaires die politiek Zuid-Limburg in de jaren negentig teisterde, waar tussen de tien en vijftien verdachten de dans ontsprongen, de bouwfraude, de bouwfraude en de bouwfraude. En Wibi Sourjadi (belastingontduiking), Andre Rieu (belastingontduiking), het verdrag van Maastricht, Onno Hoes, en het kamp Vinkenslag.

Alleen Harry Mens is geen Limburger.

‘t Is me wat, sterkte!

gravatar

Moet dan iedere Limburger corrupt, crimineel,witwasser en noem maar op zijn???????????Erg kortzichtig

gravatar

Wilma,

Liever niet zeg! Maar oeroude gewoontes slijten blijkbaar langzaam! Maar vertel eens, hoe komt het toch dat men op een paar CDA’ers na allemaal een clubcard van de VVD bezit? En jij Wilma, ook lid van de partij?

gravatar

Hallo Wilma, ik ben, net als jij een Limburger en het verontrust mij ten zeerste dat de PVV hier zo’n grote aanhang heeft. Je geeft aan niet vergeleken te willen worden met onze corrupte grootheden, waarom scheer je dan wel alle Marrokanen over één kam? Ik woon in een vrij multi-culturele buurt en ervaar vooral overlast van de Nederlands bewoners. De allochtonen zeggen allemaal vriendelijk goeiedag, meer hoor ik niet van ze. Echter, de marrokanen die ik persoonlijk ken zijn voornamelijk studiegenoten en net zo Nederlands als alle Duitsers die hier geboren en getogen zijn.

gravatar

Even een toontje lager. Het ideaalbeeld van Hitler was een volk, blond met blauwe ogen, één rijk en één leider. Ten eerste heeft Geert geen hekel tegen kleurlingen. Mijn man is Irakees en juicht hem zelfs toe. Waarom? Mijn man is christen en is moeten vluchten vanwege de Islam. Geert Wilders zou niks tegen mijn man hebben, ook al is hij Arabisch. Mijn man heeft met eigen ogen gezien en meegemaakt wat Islam is. En als je bepaalde delen van de Koran leest die in vertalingen vaak verdraait worden (het mogen vermoorden van christenen en joden is ineens bestrijden) dan wordt je er niet vrolijker op. Dus ik snap Wilders zijn drang om de Islam niet te groot te laten worden anders heb je het Iran-effect wat eens net zo was als west Europa maar waar de Islam aan de macht kwam. Dan nog inspelend over één rijk en leider, doet mij denken aan de EU en de Brusselse Elite die steeds meer macht krijgt over ons. Goh, wil Geert Wilders dat ideaalbeeld van Hitler niet voorkomen?

gravatar

Iv. Respect voor je commentaar. Dit is perfect verwoord wat de doelstelling is van Wilders, maar iedere blanke roeptoetert nu alsof hij persoonlijk aangesproken wordt. Het enige wat Wilders inderdaad wil, is de Islam hier niet alle macht in handen geven en als de mensen dit eens begrepen, zouden ze niet zo hoog van de toren kraaien.
Chapeau!!!!

gravatar

Je hoeft me niets te vertellen over het ideaalbeeld van Hitler! Hellaas moet ik je tegen spreken.

Punt 1: Als hij geen hekel heeft aan kleurlingen, waarom moeten alle Nederlandse Marokkanen dan weg! En waar moeten ze dan heen, als zij hier geboren zijn en een Nederlands paspoort bezitten?

Punt 2: Wat is een Moslim Man of Vrouw zonder De Hellige Koran, alwaar de Islam al dik 1404 jaar in beschreven staat? Alles wat in De Hellige Koran beschreven is, is via Allah’s (gods) aartsengel Gabriël aan Mohammed’s (vzmh) door Mohammed’s kamerraad Aboe Bakr opgeschreven. Aan De Hellige Koran is tot vandaag de dag Géén Letter, Komma of Punt toegevoegd! Dus als Wilders bepaalde delen van de Koran leest die in vertalingen volgens u, vaak verdraait worden… belast Wilders dus ons met verkeerde en verdraaide vertalingsmotieven!

Punt 3: De EU en de Brusselse Elite die steeds meer macht krijgt over ons. Goh, wil Geert Wilders dat ideaalbeeld van Hitler niet voorkomen? Neen, dat wilt hij niet voorkomen, als hij die rol zelf kan opeisen! Alleen zou dat nu vollopig niet gaan lukken… aangezien zijn PVV poppetjes per paar bij hem weglopen.

gravatar

Best IV en Wilma: het enige wat Wilders wil is NIET werken voor zijn geld. Dat heeft hij in een vroeg interview gezegd -nee, ik ga dat niet opzoeken; doe je best maar- : dat hij de politiek is ingegaan om maar geen gewone baan te hoeven hebben.

Die invasie van machtgrijpende muzelmannen is er niet en komt er niet, maar als je geen vijandbeeld weet te creëren als politicus, zul je vroeg of laat toch een 9-5 job moeten nemen. Waaruit leid je af dat hier een machtsgreep gaande is van islamieten? Wordt je tot iets verplicht soms?
We hebben een grondwet en die houden we ook, hoewel Fortuijn en Wilders daar hevig aan morrel(d)en: dat is pas echt gevaarlijk. Gevaarlijker dan die hersenschim.

Verder interesseert W. alleen W.: zodra het misgaat neemt hij de benen en verraad hij zijn kiezers. Of zijn jullie nu alweer vergeten dat zijn belofte om de AOW en het pensioen ongemoeid te laten -reden voor velen om op hem te stemmen- nog dezelfde avond na de uitslag in de prullebak lag? Heb je wel eens de Handelingen doorgenomen, de verslagen van de zittingen van de 2e Kamer?
Men heeft eens geturfd hoe dat stemmen verliep, en daarbij bleek dat in 80% van de gevallen de PVV tegen het eigen programma stemde, in het nadeel van Henk en Ingrid dus. En aangezien die leden van de PVV alleen maar dat mogen stemmen wat W. voorschrijft, blijkt hier de onbetrouwbaarheid van die man uit: hij geeft echt geen moer om jullie.
Om christenen al helemaal niet: meneer heeft zich uit laten schrijven uit de RK kerk. Maar hij gebruikt ze wel, zoals hij iedereen gebruikt.

En Europa: als je kletst over EU elite maak je duidelijk dat je niet weet waarover je spreekt: die “elite” bestaat uit regeringsleiders van de aangesloten landen: de gekozen mannetjes zoals Rutte, Dijsselbloem en nog wat politici. Als er al iets weggegeven wordt, zijn zij dat.

Oh oh, wat hebben die PVV-ers een hekel aan ‘Brussel’, maar ondertussen staan ze te dringen om er naartoe te mogen om de erg ruime vergoedingen op te strijken: hoe meer hoe liever, terwijl er nergens voor gewerkt wordt.

Maar blijf vooral die vent steunen: je wordt genept en genaaid waar je bij staat.

gravatar

Waarom moeten wij eigenlijk betalen voor al die beveiliging die om hem heen wandelt? Misschien zou hij zijn standpunten iets netter kunnen formuleren, minder beledigend en minder opruiend?

Reageer
gravatar

Of het is zijn Limburgse tongval die mensen wanhopig maakt, ik zag een tweet van een Marokkaans voorouderlijke Nederlander: “Mauwkanen? Als hij nu eens gewoon Nederlands sprak ..”

gravatar

We moeten toe naar een situatie waarin Wilders geen beveiliging meer nodig heeft.

gravatar

Beste Carla,

Tja, de beveiliging van Geert. Je zou ook kunnen zeggen dat ‘ie onder curatele staat. Al jaren weten we dat Geert een hoop prietpraat uitkraamt, in hoofdletters bralt, en aan stemmingmakerij doet.

Wat te denken als Geert eens inhoudelijk, verstandig, niet onnodig grievend en met respect deel gaat nemen aan discussies en debatten? Dan wordt het pas echt oppassen geblazen!

Nu zien we Geertje al mijlenver aankomen drentelen met dat clubje padvinders van ‘m. Daarmee wil ik niet zeggen dat een zooitje huilebalken binnen de politiek geen boter op het hoofd hebben, want dat hebben ze natuurlijk wel. Evenals de media; want die vreten er ook van!

gravatar

Kijk, beste Van Broekhoven: zo’n uitspraak kán opgevat worden als en oproep tot geweld. Immers, als G. wordt ‘gemold’, ‘omgelegd’ of anderszins tot zijn voorvaderen wordt toegevoegd, is die beveiliging ook niet meer nodig. Let wel: voor mij hoeft dat niet en mag hij lang en gelukkig leven. Hoewel dat gelukkig me moeilijk lijkt worden: is-ie niet voor in de wieg gelegd.

En of die beveiliging nodig is, is nog maar de vraag; waarschijnlijk toch een publiciteitsdingetje.

gravatar

jeettje, Jij bent ook geen haar beter. Waarom zouden wij, Limburgers moeten gediscrimineerd worden voor onze tongval. Ik weet wel dat ik, als geboren Maastrichtse, meerdere keren professoren in de Nederlandse taal, versteld heb doen staan met mijn uitspraak. Die was perfect!!!Kun jij dit ook van jezelf zeggen???zo niet, hou dan op met discrimineren op taal of geboorte/woonplaats

gravatar

Wilma, fijn dat je perfect Nederlands kan spreken als het echt moet.

Wel een béétje jammer dat je na de uitroeptekens achter het woord “perfect” de ene hoofdletter na de andere vergeet, net als spaties en een punt aan het eind van een zin.
Namen beginnen overigens ook met een hoofdletter..

gravatar

Beste Will,
Een situatie waarin Geert geen beveiliging meer nodig heeft is ver weg. Er zijn twee goede mogelijkheden om het praktischer en goedkoper te organiseren:
– een situatie creëren waarin Geert tegelijk met anderen beveiligd wordt, die dat ook nodig hebben (om uiteenlopende redenen) Dat kan in een speciaal daartoe ingericht pand, met stalen deuren (op slot) dikke muren, tralies, elektronische sloten, camera’s, menselijke beveiligers etc.
– zorg dragen dat de beveiligers Geert niet meer nodig hebben

gravatar

Zolang je het met elkaar eens bent is Nederland zeer democratisch. Maar, je mag van bepaalde theoretici en wereldvreemde idealisten niet altijd zeggen wat je denkt want voor hen is kritisch denken en de waarheid zeggen vies.

Reageer
gravatar

Geen zorgen, hier in de UK waar ik woon is dit nog 100x erger !
In NL is een betere vrijheid van meningsuiting dan in de UK. Speciaal betreffende als men het heeft over mensen met een andere huidskleur dan blank en de Islam.

gravatar

Nou, wij moeten hier zelfs onze mond houden tegen familie, anders is er de grootste ruzie, dus , of dat nou beter is?????

gravatar

De grootste wereldvreemde idealist in dit opzicht is dan nog Geert Wilders, want van hem mag je een heleboel niet zeggen.

gravatar

Inderdaad, als je hier zegt dat he Communist bent stoppen ze je zo achter de tralies. Neem dan Noord Korea, daar word je veel meer geaccepteerd.