Opnieuw problemen

Niemand blij

Er zijn opnieuw problemen. Dat werd vanochtend bekendgemaakt. Het bericht is een tegenvaller.

Danny Groothof is niet blij met het nieuws: “We dachten dat we alle moeilijkheden achter de rug hadden, dus dan is dit niet fijn om te horen. Het betekent dat er toch weer naar oplossingen gezocht moet worden.”

Ook Johan Hoekstra is niet blij met het nieuws: “Dit is heel vervelend. Ik heb een hekel aan problemen en als die zich dan toch aandienen, dan is dat niet leuk. In de praktijk komt het erop neer dat we veel moeite moeten doen om uit de ellende te komen.”

Ook Tineke Maas is niet blij met het nieuws: “Het is zeker een domper. We dachten alles op orde te hebben en als dan blijkt dat er toch nog zaken zijn die verholpen moeten worden, dan is dat een tegenvaller. Uiteindelijk zullen we ons best moeten doen om deze situatie te lijf te gaan.”

Ook Willem Stips is niet blij met het nieuws: “Dit is echt balen. Niemand zit te wachten op nieuwe problemen, dus het bericht van vanochtend stemt niet vrolijk. Nu gaat het erom dat we in staat zijn de zaken weer ten goede te keren.”

Ook Lydia Hoek is niet blij met het nieuws: “Ik denk absoluut dat het een teleurstelling is. De afgelopen tijd dachten we uit de penarie te zijn, dus dan is het heel jammer dat er opnieuw zorgwekkende ontwikkelingen plaatsvinden. We staan nu voor de lastige opgave daar verandering in te brengen.”

Ook Lydia’s broer Filemon Hoek is niet blij met het nieuws: “Het is natuurlijk heel spijtig. Je hoopt altijd dat alles oké is, dus toen ik vanochtend hoorde dat er wel degelijk reden is tot zorg, vond ik dat geen positief bericht. Op één of andere manier moeten we deze tegenslag overwinnen.”

Ook Frits Vermeer is niet blij met het nieuws: “Ik betreur de situatie. Eigenlijk zou je altijd een vlekkeloze stand van zaken willen en als dan duidelijk wordt dat er obstakels zijn, dan heb je daar de pest over in. Nu is het de uitdaging om de zaak weer op de rit te krijgen.”

Ook Frans Kist is niet blij met het nieuws: “Kutzooi.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Brekend!

Tijdens het vrijdagberaad heeft het kabinet besloten het rijtje niet meer in Nederland te mogen gebruiken woorden zoals ‘belastingparadijs’, ‘bonusgraaiers’, ‘plucheklevers’, ‘zorgtoeslag’, ‘voedselbanken’ en ‘armoedecompensatie’, zal worden uitgebreid met ‘problemen’ en ‘oplossingen’.

Over ‘uitdagingen’ denkt het kabinet nog na: die leiden immers tot oplossingen voor problemen waardoor budgetoverschrijdingen immanent zijn.
Overigens valt ook ‘budgetoverschrijdingen’ onder het verbod.

De straf op geconstateerde overschrijdingen is een hele avond online gokken onder toezicht van Fred Teeven.

Reageer
gravatar

Tja zeg, ‘t is me wat Jeettje,

Ook ik viel achterover in mijn stoel toen ik het hoorde en zag. Ongelofelijk, wat is die Wilders toch een groot inspirator.
En inderdaad: Brekend! Maar dan zonder d.

gravatar

Enerzijds was ik opgelucht.. anderzijds wist ik dat het als een kaatsbal zou terugkomen! Het wordt tijd om de gemene deler te zoeken!

Reageer
gravatar

Gewoon weglachen die problemen, hahaha!
Oorlog op de Krim? Hahaha!
Alsmaar oplopende werkeloosheid? Hahaha!
Genitale wratten? Hahaha!

Reageer
gravatar

Heb je problemen, schrijf dan naar Ome Joop, schrijf naar Ome Joop, schrijf naar Ome Joop!
Heb je problemen, schrijf dan naar Ome Joop!
Schrijf naar Ome, schrijf naar Ome, schrijf naar Ome Joop Joop Joop,
Schrijf naar Ome, schrijf naar Ome, schrijf naar Ome Joop!

Reageer
gravatar

Nationale probleem inzamelingsactie werd vroeger gedaan door de zgn. “Ombudsman” Fritz Bom. Daar zie of hoor je ook weinig meer van. Waarschijnlijk bezweken onder alle problemen. Misschien dat Joop van Ellende een nieuw format kan ontwikkelen?

gravatar

Ombudsman is hedentendage geïnstitutionaleerd, waarbij deze functie is ingevuld door Alex Brenninkmeijer, het zwarte schaap van onze familie. Heb je geen probleem, dan maakt-ie er wel één (vrij naar het nummer “het zijn de maatschappelijk werkers” van de Rotterdamse band ….. naam vergeten).

gravatar

Problemen zijn juist interessant, vooral als ze onoverkomelijk zijn, dan hoeven we er niets aan te doen en kunnen we blijven zuchten en klagen, zo blijft het altijd goed, als we er uitdagingen van maken, is het hek boven de Dam.

Reageer
gravatar

Klagen? Nie klagûh, stemmûh!

Maar ik begrijp het niet hoor, als iedereen zijn best doet en er met de volle 50 procent tegenaan gaat zijn de problemen zo uit de wereld.

gravatar

En dan hebben we het nog niet eens over amateurblemen. Kop noch staart, en slordig geformuleerd. Je weet niet eens of je er blij mee moet zijn of niet. Nee, geef mij maar een oerdegelijk Hollands kwaliteitsprobleem waar je je tanden in kunt zetten zonder extra Kukident!

gravatar

Han-Hans.

Je realiseert je kennelijk niet dat we een intelligente discussie aan het voeren zijn op een beschaafde e-zineblog.

Gaat deshalve heen!

De Hoofdreacteur namens de Reactieraad en de lezers

gravatar

Zolang je maar niet voor de trein springt of voor m’n auto, dan vind ik alles best. Ik hou van opgeruimd en niet van bloederige smurrie

gravatar

Herr Stürtz – von Klinkerhoffen,

Ik ga graag op uw uitdaging in. Degen of pistolet? U mag kiezen.

Reageer
gravatar

Resumerend stel ik dat het geen probleem is dat er problemen zijn, zolang de oplossingen daarvoor maar voor nieuwe problemen zorgen. Daarmee creëren we een perpetuum mobile die ons alle energie kost zodat we minder rottigheid uithalen en wat te klagen hebben. En een reden hebben om af en toe een vat bier/wijn/cognac leeg te lebberen, waarna we weer wat nieuwe problemen maken die ook weer opgelost zouden moeten worden als we tenminste niet met onze kop in het zand zitten. Daarna beginnen we met frisse moed opnieuw. Repeat until dead.

Reageer
gravatar

Glas,

Hoe vaak moet ik nog uitleggen, dat de oorzaken van problemen meestal hun oplossingen zijn, die aangeboden worden voor problemen die geen probleem zijn.

Lees altijd eerst de voorgaande reacties voordat je reageert, want jij maakt problemen die er niet zijn.

gravatar

Jammer dat in het kader van hoor en wederhoor niet iemand aan het woord is uit het pro-problemen kamp.

Reageer
gravatar

Dank voor je tegengeluid Juliie eigen Geert, toekomstig dictator van heeeeeel Nederland (excl. Overzeese gebiedsdelen), uit principe stem ik niet maar ik waardeer je reactie zeker. Veel success met je dictatuur.

gravatar

Herr Stürtz – von Klinkerhoffen,

Uw uitdaging brengt mij aan zet.
Degen of pistolet?
U mag kiezen.
Of pakt u liever uw biezen?

gravatar

Ik denk dat we allen de straat opmoeten tegen al deze problemen want dit kan natuurlijk niet.

Reageer
gravatar

Het lijkt me gezonder om ons allen het bos in te sturen. Daar riekt het frisser dan op straat. En het lost evenveel problemen op.

gravatar

Beste Tiens,

Hoe kom je daarbij? Kijk bijvoorbeeld eens hierop voor it-oplossingen voor goeddraaiende it-systemen en hierop voor oplossingen van problemen met jouw maten, die jij niet hebt.

Oplossingen zorgen pas echt voor problemen.

gravatar

Een oplossing is een homogeen mengsel van twee of meerdere moleculair verdeelde stoffen. Alcohol is bijvoorbeeld een oplossing.

gravatar

Beste Plant,

Alcohol is nooit een goede oplossing voor problemen, behalve voor bloed- en (pleeg)wijnvlekken.

gravatar

Die vent op de foto is wel onmiskenbaar een Hollander. Als straks z’n sjaal tussen de ketting van zijn fiets raakt gaat ‘m nog depressiever worden.

Ondertussen lijkt het samenleven in Baarle-Hertog en Baarle-Nassau gewoon zijn gang te gaan. Zondereigen iedereen die er woont is een grensgeval.

Zie youtube ‘Guido Belcanto Zondereigen.’ Maar toch bestaat het al 750 jaar. Zoo mooi!!!!

Reageer
gravatar

Beste Belg,

Uw fascinatie voor het mooie Nederland en haar inwoners is door u inmiddels uit de doeken gedaan. Is u bekend met de Belgische versie van De Speld?

http://tinyurl.com/gebelgde-belg

Veel plezier!

gravatar

Wat ze nu weer naar het Eurovisiesongfestival gaan sturen… Alleen die vent zijn kop al. Belgium ZERO points. Wedden om een bak Heineken? Ik weet niet waar jullie mee gaan afkomen? Erger kan nauwelijks.

Omdat het organiseren van zo’n songfestifal hopen geld kost sturen ze daar de grootste idioten op af. Om zeker te zijn.

gravatar

Oproep voor het goede doel

Onder andere Oma, Paulus, Plien en Polleke en de aangetrouwde heren Viesman en Steeds hebben al namens de familie gereageerd. Uiteraard onder een schuilnaam (Paulusma) zoals passend is op internet. Nu jullie nog. Kik daarom hier op.

Reageer
gravatar

Ik kan mij de zorg voor problemen niet voorstellen nu het zorgloze cabaret Rutte c.s. de zorg van ons afneemt.

Reageer
gravatar

Ach, Plienke, van uwen mooien haardos en uw uitgesproken fiere middelvingererectie speel ik altijd subiet mijn broekske nat!

gravatar

Dit gaat helemaal nergens op.

gravatar

Lichaamsdelen hebben geen maat. Wel afmetingen, soms zelfs variabele zoals bij de pupil. Schoenen hebben wel een maat, net als alle kleding. En mensen kunnen weer een schoenmaat hebben (meestal hebben ze die ook), en een maat onderbroek, enz. Geen stropdasmaat, maar voor de rest eigenlijk alle kleding.

Maar voeten hebben dus geen maat.

gravatar

Oei, daar zijn ze weer, altijd maar weer die problemen. En als we die nu zouden oplossen komen er in één klap een heleboel mensen zonder werk thuis te zitten. En dat in deze moeilijke tijd, waar het niet meevalt de rafelige vetertjes aan elkaar te strikken. Wellicht geeft de Haagse politiek wel het juiste signaal af: Gewoon de kop in het zand, en volhouden tot er een oplossing komt aanwaaien, ondanks dat momenteel het briesje uit de verkeerde hoek waait.

Reageer
gravatar

U ziet problemen waar ze niet zijn. Wacht liever af tot die de kop opsteken, boven het maaiveld. Geen zorgen, die komen morgen. Huur desnoods wat zachte heelmeesters in.

gravatar

Ik stel voor dat we hier een internationaal congres voor organiseren. Dit zou prima in Nederland kunnen aangezien we toch al genoeg problemen hebben.

Reageer
gravatar

Wat is er gebeurd met: Ik ken geen problemen, enkel uitdagingen? Overigens wist Robert Minderhoud dit in Oh oh Cherso tot iets positiefs te vormen, zijn meest geslaagde openingszin is namelijk: “Heb je ook problemen?” zodat hij en dame in kwestie daarop voort konden borduren en hij als “gevoelige jongen” zijn oor kon lenen. Kom op jongons!!

Reageer
gravatar

Het blijkt dat een groot aantal mensen niet blij is met dit nieuws.

Reageer
gravatar

Die problemen komen niet uit de lucht vallen. Eerder deze week was er al een toedracht, die nog steeds wordt onderzocht. En vorige week dat drama. Eigenlijk al een maand hele toestanden. Ik denk dat de pessimisten hier achter zitten. Of die interlectuelen van het probleemblad:

http://www.probleemblad.nl/

Trouwens, ook De Speld vind ik verdacht bezig. Dat zij dit weer als eerste brengen. Zo vraag je gewoon om problemen. Dat mag best gezegd worden, en als ze er gelazer mee krijgen, is dat mijn probleem niet.

Zo, nu een kopje oploskoffie.

Reageer
gravatar

Het is tot op heden niet zeker of de problemen al dan niet uit de lucht zijn komen vallen. Daarnaar wordt nog steeds onderzoek gedaan.

gravatar

‘Niemand blij’ is te kort door de bocht. Gelukkig is er reden tot zorg, anders kunnen de zorgverzekeraars wel inpakken.

Reageer
gravatar

Ook de Meester is hier niet blij mee. Wanneer het woord ‘zonder’ van nadruk wordt voorzien, dan schrijft men niet een accent aigu, maar een accent grave. Immers, “zónder” zou moeten worden uitgesproken als “zoonder”.
Het kabinet verwacht dat er eerst koffie moet worden gehaald voordat dit probleem kan worden opgelost. Nog meer problemen. Fijn.

gravatar

Metonymiaatje,

In onze taal verlengt het opliggend streepje naar rechts (accent aigu of kuut) niet een klinker, maar geeft het dé of één klemtoon aan.

Niet goed opgelet dus. Ga je schamen. Dit keer laat ik het namens de Juf daarbij.

gravatar

Is er al meer nieuws? We worden graag op de hoogte gehouden van de zoektocht naar oplossingen!

De eerste stille tochten gaan al door de straat (dit zijn individuele initiatieven tot zover).

Reageer
gravatar

Bij een zoektocht stuit je op nieuwe problemen. Dan vind je elk addertje onder het gras. Stille tochten houden is wel een goed idee, dan kun je de problemen doodzwijgen. Maar dan moet je ook echt een speld kunnen horen vallen. Een veiligheidsspeld, anders heb je een probleem.

gravatar

Dan zullen ze toch eerst die problemen moeten verduurzamen. Herbruikbaar maken, zodat ze steeds opnieuw de kop opsteken. Anders wordt het nog dweilen met de kraan dicht. Meteen lange metten maken dus. Een gebed zonder end, dat is pas duurzaam!

gravatar

Opnieuw problemen.???

Wat is dat nu weer, ik zie het probleem niet.

En als ze er zijn, gewoon oplossen.

In water, olie, terpentijn of wat voor chemisch goedje ook.

Sommigen maken ook overal een probleem van.

Reageer
gravatar

Ja ik sta er dus helemaal niet gek van op te kijken, sterker nog ik heb er de komende weken nog voor gewaarschuwd, helaas wilde niemand zijn kop uit het zand trekken, nu zijn de rapen gaar en er is niemand die de aardappels opgezet heeft, sterker nog ze zijn niet eens geschild dat is natuurlijk vragen om problemen

gravatar

Er zijn problemen, ja. Daar moeten we ook zeker niet onze ogen voor sluiten. Maar we moeten ook niet bij de pakken neer gaan zitten. Dus doorpakken nu. De handen ineenslaan, want vele handen maken licht werk.

Reageer
gravatar

Er zijn helemaal geen problemen. Ik denk dat de neef van Lydia Anton Hoek de schuldige is. Dus die heeft een probleem. Je hebt alleen een probleem als je er zelf aan hebt zitten prutsen en een ander dat gezien heeft.

Reageer
gravatar

Groot gelijk Tomas, problemen moet je niet afwachten. Preventief een schuldige aanwijzen dus. Het kalf verdrinken voordat de put gegraven is. Wie zijn billen niet gebrand heeft, moet op hete kolen zitten.

gravatar

Je zou kunnen zeggen, van, ja en nee. Maar als de nood aan de man is dan staat de tegenslag van de molen aan wal. Ik zou tegen Lydia willen zeggen: laat je het niet op de mouw zitten.

Reageer
gravatar

Ik was juist wel blij met het nieuws. Toen ik het vanochtend hoorde besefte ik enerzijds dat we het moeilijk krijgen, maar anderzijds dat we nu eindelijk de armen ineen kunnen slaan. Schouders eronder en neuzen dezelfde kant op. Dat schept een band en je komt er uiteindelijk sterker uit. Dat vind ik dan wel weer fijn.

Reageer
gravatar

Nou, ik zie het probleem niet zo. Ik tel al snel 10 personen die bezig zijn om de genoemde problemen op te lossen. Laten we ze maar niet voor de voeten lopen.

Bovendien mag er wel eens wat meer aandacht worden geschonken aan het stille leed van de probleemlozen. Daar hoor je niemand over. Gelukkig maakt het kabinet zich nog wel druk om deze bevolkingsgroep.

Reageer
gravatar

Buitengewoon Jeettje,

Het loopt storm daar is te merken.
Benieuwd of Bert Bokhoven zich in dit illustere rijtje
zal scharen.

gravatar

Opnieuw problemen… Nee he… Ik denk dat we de handen ineen moeten slaan, samen moeten proberen om de problemen het hoofd te bieden. Eendracht maakt macht zoals het gezegde zegt…. Bah… dat zit nu de hele dag in m’n hoofd… bah….

Reageer
gravatar

Eerst maar eens de boot laten kapseizen, dan heb je snel het lek boven water. En om samen de kar te kunnen trekken, moeten we het paard achter de wagen spannen.