Brand in kantoorpand kost 61,6 FTE het leven

Gedachten gaan uit naar getroffen units

Een brand in een kantoorpand in Amsterdam Zuid heeft aan 61,6 FTE het leven gekost. Alle 40 werkplekken zijn verwoest. HR-directeur Frans Menzing laat weten dat zijn gedachten uitgaan naar alle getroffen units. Hij verwacht 186,4 FTE bij de herdenkingsdienst.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als er medewerkers in deeltijd overleden zijn, dan lijkt het me dat ze voor de resterende tijd nog prima geschikt zijn om een ander leven in te vullen. Ik kan me toch niet voorstellen dat dan die hele medewerker dan, puur boekhoudkundig gezien, uit het economische systeem wordt weggecijferd.

Reageer
gravatar

Met net nieuwe werken is het niet zo raar om 61,6 fte te hebben en maar 40 werkplekken. Flexwerken is tegenwoordig helemaal de bom. het verhaal gaat dat dat ook de oorzaak van de brand is.

Reageer
gravatar

Beste Spelde, met het nieuwe werken is het raar dat 61,6 fte het leven gelaten heeft (of hebben, ik weet nooit hoe je dat moet zeggen). Al die fte’s laten toch onder werktijd hun hond uit met de smartphone in de hand om af en toe een E-mail te produceren?

Je zou daarom verwachten dat die fte’s alleen nog maar virtueel aanwezig waren en dus virtueel verbrand zijn. Maar of dat het geval was, blijkt niet uit de verklaring van de HR-directeur. Vaag allemaal.

gravatar

Goed mogelijk, beste Spelde,

Het schijnt dat er een FTE een berichtje gewhatsappt heeft dat het hier een oefening betrof.

gravatar

Ja da’s allemaal heel erg natuurlijk voor die geimpacteerde mensen zelf, maar wat we echt willen weten: heeft dit nog gevolgen voor de go-live van de nieuwe brochure en de bijbehorende webpagina ? Die deadline is er dus wel bijna, en ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat dat dus wel even de prio heeft.

Reageer
gravatar

Nou de telefoon wordt ook al niet opgenomen. Zeker allemaal een vrije middag genomen. Daar kun je toch niet mee aankomen in deze economie. Echt. Dus. Als ze de iso-9001 certificatie hier maar niet mee in gevaar brengen!

gravatar

Goed, ben er dus maar langsgereden want mij maakt het dus eventjes WEL uit wat we doen. Staan wat van die BHV helden een beetje na te blussen dus ik vraag hoe of het dan wel niet staat met die folder en alles, wordt ik uitgelachen! Of ik in die rokerige puinhopen wil gaan zoeken of zo. Nou een backupje had ik dus zelf wel verwachte eigenlijk!! Dit project wordt dus wel eventjes direct naar het afdelingshoofd persoonlijk gerapporteerd dus ze hebben mooi wat uit te leggen daar. Mijn straatje is schoon, dit komt niet negatief in MIJN beoordelingsgesprek.

gravatar

Grijp uw kans NU, nu het nog kan!

Uw tegenstem tegen referenda over onder andere de kantoorbrand in Amsterdam-Zuid mag niet worden gemist!

Reageer
gravatar

Ik moet de redactie wijzen op verschillende onjuistheden.

De HR is opgeheven! De opvolger heet al enige tijd VH (Vereniging Hogescholen).

De directeur heet nu voorzitter van de raad. Dat is niet meer Frans Menzing, maar Thom de Graaf.

Voorts bestaat de VH niet langer uit de oude HR-sectoren FTE (flauwekulstudies, theologie, ezeltjeprik), maar uit EGKLPST (economie, gezondheidszorg, kunst, landbouw, pedagogie, sociaal-agogie en techniek), waarvan G binnenkort is wegbezuinigd. In feite is er dus niet veel veranderd op L en T na.

Tot slot is het kantoorpand aan de Prinsessegracht in Den Haag op het moment van schrijven nog niet afgebrand. Maar wat niet is, kan nog komen.

Reageer
gravatar

Stilletjes verwacht men zo’n 500 FTE op de tocht, zaterdag a.s. Minister Asscher heeft toegezegd een toespraak te houden, waarbij ook ruimte is vrijgemaakt om de helden te huldigen.

Reageer
gravatar

Nee, toch niet. Dan waren het immers PTE geweest, niet te verwarren met PET, want daar maken ze weer flessen van. Beter ware de vraag dus geweest: zijn er ook flessen gedeeltelijk bij de brand omgekomen?

gravatar

Het gaat hier om deeltijdwerkers, thuis leven zij nog voort.

En dan nog zij die uit de dood zijn opgestaan, na met een koude brandblusser in het gezicht te zijn gespoten.

gravatar

Zou zo maar kunnen, 11,84 FTE worden nog zwaar vermist. Gelukkig is het in de nacht van woensdag op donderdag gebeurd. Bedrijf hanteert een 9.00-17.00-beleid.

gravatar

Het is maar goed dat de boel compleet in de as is gelegd. Met 61,6 FTE 40 werkplekken delen is niet meer van deze tijd. Dat is precies 1,535 FTE per werkplek, en eerlijk is eerlijk, dat zit niet lekker. Bovendien ligt de norm nu op 1,78 dus met (afgerond) 34,607 werkplekken had men kunnen volstaan. In feite is dus met deze brand een schrijnende situatie uit de wereld geholpen!

Reageer
gravatar

Triest, alle overlevende Fte’s worden geëvacueerd naar Thuiswerkplekken. Vakantiepark Center Parcs heeft spontaan hun hulp en ruimte aangeboden om Fte’s te herhuisvesten. Op bowlingbaan 1 en 2 kunnen ze in ieder geval 22,7 Fte’s plaatsen de rest valt nog te bezien.

Reageer
gravatar

Altijd triest als er zoveel FTE’s in rook opgaan.
Er gaan geruchten dat er nog 2,4 FTE’s vermist worden; laten we hopen dat ze ongedeerd teruggevonden worden onder het puin..

Hulde voor de brandweer; slechts 2,8 FTE’s hebben de klus geklaard zo te zien.

Reageer
gravatar

Ja, dat zijn de officiële cijfers, maar er wordt niet bij vermeld hoeveel stagiaires, verplichte vrijwilligers en ZZP’ers werkzaam waren op dat bedrijf; die zitten niet in de FTE boekhouding.
Dit brandje kon nog wel eens lang nagloeien.

gravatar

De verwarring is nu al groot; om 14.15 sprak men nog van 2,4 vermiste FTE’s, een half uurtje later waren het er al 11,84 (zie #7C, met dank aan Drekskiebel).
Nu staat de teller op 213,59 FTE vermist, dat is al meer dan het aantal FTE’s waar Frans Menzing voor de herdenkingsdienst op gerekend had..

Doet me denken aan de Bijlmerramp, toen eenmaal bekend werd gemaakt dat de autoriteiten niet echt moeilijk deden over papieren en paspoorten (verbrand bij de crash) bleken er opeens 20.000 mensen in de paar appartementen die helemaal weggeblazen waren te wonen..

Het motto was destijds: ‘Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan!’

Zal nu nog veel erger zijn. Ik bedoel: ZZP’ers…!
Moet ik meer uitleggen?

Aan trouwe Speldlezers niet, zoveel is zeker.

gravatar

Annie, het is nog veel erger. Ik ben zo’n ZZP-er en ik was erbij. Wij worden helemaal niet meegeteld bij de FTE’s. Ander potje.

Misschien dat de post “inhuurbudget” opgeschreven in de brandvrije kluis uitsluitsel geeft over hoeveel Mega€ er aan ZZP’ers werd uitgegeven maar dan weten we nog niet of dat een gevalletje “duvel schijt op te grote hoop” of “aalmoezen voor armen” is geweest. De brandweer gaf aan dat voor ongeveer een half miljoen euro aan ZZP-ers zijn teruggevonden, maar deze cijfers zijn onbetrouwbaar. Misschien dat de belastingdienst uit missende BTW opgaven over een paar maanden een beter schatting kan maken. En Franz Menzing? Die hoor je nooit over ons en we worden dus ook helemaal genegeerd in dit nieuwsbericht. Gelukkig hebben de speld reageerders nog, altijd weer alert op de ZZP-ers. En ik zeg dan maar zo elke aandacht is beter dan geen aandacht.

gravatar

Het is te hopen dat Menzing zijn Incidentenproces op orde heeft anders gaat hij natuurlijk nooit meer de SLA’s halen die nodig zijn voor de gewenste stap in het salarishuis.

Reageer