Kapotmaken gezondheidszorg ligt op schema

Schippers belooft minder handen aan het bed in 2016

Het kabinet ligt op schema met het kapotmaken van de Nederlandse gezondheidszorg. Minister Schippers heeft de Tweede Kamer laten weten dat ze de gestelde doelen in 2016 verwacht te bereiken.

Het vernielen van de zorg werd bij het aantreden van het kabinet als een van de speerpunten gepresenteerd. Schippers is blij met de voortgang tot nu toe: “Het is een ingewikkeld dossier, waarbij van alles mis kan gaan. Maar we zijn goed op weg. Ik verwacht dat we op de streefdatum van 1 januari 2016 vijftig procent minder handen aan het bed hebben.”

Het terugbrengen van het aantal verpleegkundigen is slechts een van de ambitieuze plannen van het kabinet. Schippers: “We zijn druk bezig om de bureaucratie te vergroten en de wachtlijsten te verlengen. De eerste resultaten daarvan zijn al zichtbaar. Verder willen we dat de zorg voortaan verder van huis is. Als het aan mij ligt, moet over twee jaar iedere Nederlander minstens 200 kilometer reizen voor de dichtstbijzijnde Intensive Care.”

Schippers wuift de felle kritiek vanuit de oppositie weg: “Een partij als de SP is altijd tegen deze plannen geweest. Prima, dat is een verschil in ideologie. Het is nu echter een gepasseerd station: de kiezer heeft gesproken, de zorg moet kapot. Mij kun je hoogstens afrekenen op de concrete resultaten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Schippers heeft haar eigen toekomst voor een functie bij èèn dezer verzekeringen voorbereid, net zoals Wouter Bos nu woordvoerder is voor ëèn van hen. Hebben al deze figuren wel een handje van.
Kijk b.v. maar eens naar Gerrit Zalm en zo zijn er wel meer.
Ze worden allemaal door de multinationals op deze manier verleid als ze maar zorgen dat deze bedrijven er maar beter van worden.
En maar praten over corruptie e.d. in andere landen.

Reageer
gravatar

Mevrouw Schippers heeft haar ziel verkocht aan de verzekeraars. Ze kan niet meer terug. Het zal alleen maar erger worden.

Reageer
gravatar

kijk, ik geniet ervan elke maand meer geld af te dragen aan de zorg voor mijm gezin dan het eten kost.
Helemaal nu ook bijna alles uit het pakket is gehaald, en niks meer word vergoed en het is eigenlijk van de zotte dat we zo weinig betalen voor iets wat we niet krijgen.
buitenlanders betalen nu 60 euro voor onveperkte zorg, schandalig! dat moet terug gebracht worden naar 0 euro, nog liever zie ik dat ze geld toe krijgen wanneer ze naar de dokter gaan.
2016? kan dat niet per direct?

Reageer
gravatar

Dit heet beleid van VVD, PVDA, CDA, Groenlinks, VVD en de rest van de christelijke partijen daar zijn de Nederlanders toch GEK op.

Reageer
gravatar

als hun met spoed na het ziekehuis moeten dan gaat het zekker wel in de buurt viezerikke en als nog duuder maken laats ia al een kind overleden dat ze niet op tyd in een ziekehuis kwamen en maar duur betalen wat krijg je er voor terug dat ze hun minder loon geven

Reageer
gravatar

geef de kiezer niet de schuld pestwijf, die debiele regeling maak jij alleen. ik hoop dat je heel snel hulpbehoevend wordt en ook geen hulp krijgt, kijken wij wel hoe lang je moeilijk ligt te doen voor NIKS. je bent een beest en zou je moeten verdiepen in de instellingen dan praat je wel anders. demente bejaarden en geestelijk zwakken hebben zeker net zoveel recht als jou ouders hoor, als je voor me stond zou ik niet voor mezelf instaan. je bent een beest zonder enig gevoel. haal het geld terug bij de buitenlanden en buitenlanders, de zorg voor hun is 67 euro, ze krijgen alles en de nederlanders mogen doodvallen. wat onze ouders hebben opgebouwd hebben jullie in 4 jaar totaal verneukt.klootzakken.

Reageer
gravatar

Het is gewoon schandalig hoe ze ons behandelen. Dit gaat straks echt over mensenlevens. Je zal het aan je hart hebben eer dat je dan bij het ziekenhuis bent ben je al kapot. Let op mijn woorden ze bezuinigen nederland helemaal stuk en maar andere landen steunen, maar waar is de steun als wij failliet en naar de knoppen zijn. Niet dus! Waar gaat dit heen

Reageer
gravatar

wat een bullshit zeg.het is niet te hopen dat ze zelf opgenomen moeten worden voor het een of ander,maar ja dan zullen ze wel weer een streepje voor hebben zonder wachtlijst……

Reageer
gravatar

Totale onzin, dit artikel. De deadline van 2016 gaan wij in de verste verte niet halen. Persoonlijk ben ik nauw betrokken hierbij als adviseur van de adviescommissie, en wij zijn pas eind 2015 klaar met de formatie van een raad van toezicht op de sloop van de gezondheidszorg. Pas dan kan op een gestructureerde wijze de gezondheidszorg gesloopt worden via afvloeiingsregelingen, gouden handdrukken, extra managmentlagen en ridicule functie-eisen, gecombineerd met enorme werkdruk.

Daarnaast is de fall-out niet te onderschatten. Inmiddels zien wij initiatieven van afgevloeide werknemers uit de gezondheidszorg die op een directe wijze zorg aan huis gaan leveren.
Dit zorgt voor een onacceptabele ondermijning van de plannen, en derhalve moeten ook daarvoor raden van toezicht worden geformeerd, draagvlak voor ambtelijke tegenwerking worden geschapen en opleidingen moeten worden geformeerd in de gezondheidszorg waarbij het uitzicht op een baan minimaal is.
Gelukkig worden wij hierin met raad en daad bijgestaan door IN-Holland.

Zoals u ziet is de afbraak wel vergevorderd in 2016, echter van een zodanige afbraak dat dit met geen mogelijkheid meer kan worden opgebouwd, verwachten wij pas medio 2020 de resultaten te zien.

Reageer
gravatar

Het leuke is dat als een kabinet tussentijds valt en van samenstelling verandert (favoriete coalitie: VVD-CDA-D’66), er altijd wel een VVD’er (m/v) klaarstaat om als bedwinger van de gezondheidszorg op te treden. In het volgende kabinet is dat misschien wel Ton Hooymayers of Jos van Rey. Of een andere talentvolle fraude-belofte uit de VVD; de VVD levert al zestig jaar bezuinigingskampioenen voor de gezondheidszorg. Kunnen we straks misschien toch nog zo’n 70 extra JSF’s bestellen

gravatar

Vanuit de optiek van de VVD-trekker en haar aanhangwagens PvdA en D’66 is alles veel simpeler dan men denkt: er zijn twee beleidsvarianten:
– U heeft geld, voldoende geld, dan verzekert u zich van medische hulp in het buitenland en hoeft u niet te lijden onder bezuinigingen in de nationale ‘zorg’. U kunt u dan ook -ouder wordend- inkopen in luxueuze buitenlandse seniorencomplexen van de Bilderbergfoundation via uw lokale Rotary, Lion’s of Odd Fellowsvestiging of Vrijmetselaarsloge.
– U heeft geen of onvoldoende geld en u valt zodoende onder het bewind van de frauderende gezondheidszorg en de collaborerende ziektekostenverzekeraars, dan resten u twee mogelijkheden:
– u krijgt vanuit het basispakket één (1) pil van Drion of
– u krijgt tegen betaling van een borgsom van € 950,- (incl. BTW) een
pistool met één (2) scherpe patronen, naar keuze te gebruiken op:
a. uzelf
b. uw partner
c. uw huisdier (hond, kat, cavia of goudvis).

Schipper’s geloofsbrieven dragen het motto: het onvermogende oude vlees moet eerst op, daarna onvermogende zieken jonger dan 65 jaar. Als de hele bezuinigingsoperatie zal zijn afgerond leven er in Nederland nog slechts onderbetaalde ZZP’ers en hoogvermogende VVD’ers. Tegen die tijd kunnen we in Nederland de terugkeer van Jezus van Nazareth, Harm van Riel en Hans Wiegel tegemoetzien. Dan pas zal de schepping af zijn..

Reageer
gravatar

Beste Outsider,

U vat een sedert jaren geleden ingevoerd beleid exact en krachtig samen.

Men oreert dus al decennia voor de bühne, terwijl het ware ideaal een grondwetswijziging betreft, waardoor het e.e.a. mogelijk wordt gemaakt om dat te bereiken. Men heeft haast, althans Hans Wiegel heeft haast. Aan goedkope arbeidskrachten geen gebrek; de grenzen zijn sinds Sjengen geopend, m.a.w.: The sky is the limit.

De verkiezingen van 19 maart j.l. hebben wat roet in het eten gegooid, maar zullen geen streep door de rekening betekenen. Halbe Zijlstra heeft aangekondigd onverdroten door te gaan met de hervorming van de eeuw, en voor 2020 dient het model voor de totale hervorming in de basis voltooid te zijn. Ziek worden is een keuze, maar niet voor de uitkerende instanties.

Hulpbehoevendheid is een aanslag op de maatschappij en dus asociaal. Overlijden in een goede conditie is het streven, en zal het lijden tot een minimum beperken, ook op macro-economisch niveau.

De minimum leeftijd op het verrichten van betaald werk zal worden verlaagd, om zo een maximale en efficiënte productie te realiseren. Met name in de persoonlijke dienstverlening is dat nodig; men zal de bonden dan ook zo laat mogelijk inlichten.

gravatar

Wie het weet mag het zeggen. Natuurlijk is doorgaan op de oude voet geen optie. Zorgaanbod en kosten stijgen razendsnel. Innovatie, industrie, belonen. Vergrijzing. Kostbaar rondpompen van geld (bureaucratie). Natuurlijk moet het roer om. Natuurlijk kunnen mensen zelf vaak beter en meer.

Reageer
gravatar

Is dit een grap of zo? Was van plan in de toekomst terug naar Nederland to komen. Ik denk dat ik maar in het buitenland blijf!

Reageer
gravatar

wij Nederlander hebben zelf op deze kabinet gestemd dus eigen schuld .
maar er komen verkiezingen aan stem dus niet op vvd

gravatar

ben blij dat schippers eindelijk eerlijk uit de kast komt

Reageer
gravatar

Dat mens weet niet wat ze doet laat ze zelf maar ernstig ziek worden ach nee dat helpt niet die gasten hebben geld zat kijk maar naar hun bezittingen

Reageer
gravatar

Minister Schipper zal net als haar voorgangers nu scoren (wow, één zorgstelsel, fantastisch, we geven je een vette baan!) en over een paar jaar wordt de ellende pas echt duidelijk. Maar ja, dat telt niet. Politiek is altijd erg gericht op nu

Reageer
gravatar

En zo is het maar net. Vooral vvd, cda stemmen. Des de meer bezuinigingen we krijgen. Tweecellig brein heeft helemaal gelijk. Ze doen wat ze beloven. Al met al het blijft verschrikkelijk.

Reageer
gravatar

Ik ben zo blij dat er eindelijk eens iets goed gaat in dit land.

Reageer
gravatar

Schippers ze moeten jou een vliegticket geven voor alleen de heen reis naar de noordpool gestoorde gek dat je bent. Hoop dat er iemand in jouw familie op het intensivecare komt te liggen en dat je dan ook even fijn meer dan 200 km mag rijden!! Vuile schoft

Reageer
gravatar

Een revolutie of opstand kan nog roet in het eten gooien en het geen haalbare doelstelling maken, ook het kabinet kan nog opstappen wat ik verwacht.

Reageer
gravatar

alleen mensen die zelf in de zorg werken begrijpen dit. Nog minder handen betekend nog minder zorg voor de patiënt en meer druk voor verpleegkundige. Hierdoor worden fouten gemaakt. Ik vind dit echt schandalig.

Reageer
gravatar

Ah, beste Jongengroenenbleu,

Daar heb ik nog niet aan gedacht. Zou ze richting het oosten kijken?

gravatar

Ik denk het niet beste Trendvolger. De gezondheidszorg bij onze oosterburen is zo goed geregeld dat het nog vele jaren extra zou kosten om het af te breken. Misschien een eigen kanaaltunnel vanuit Katwijk. Toch al gauw honderd kilometer…

gravatar

Of een Atlantic tunnel naar New York. Ben je klaar met de afstand en de staat van de gezondheidszorg ‘all together’…

gravatar

Wel jammer dat Obama zijn care er doorheen geramd heeft. Er ligt voor wat dat betreft nog een schone taak voor ons aller dame Schippers…

gravatar

Ik vind het onbeschoft!!!!! Al ben je de paus van dr zorg blijf je af!!!!!
De ouderen hebben zorg nodig. Dood zieke mensen moeten geholpen worden. En als de dichtstbijzijnde zh 200km veder is dan kunnen er dooie vallen. Egt niet dat ik 200km ga reizen. Doe het zelf maar minster schippers. Hoop day je terug komt op je worden!!!

Reageer
gravatar

Die ministers kunnen van hun riante salarissen allemaal een privé verpleger betalen als ze oud zijn dus die maken zich nergens zorgen over.
Maar ondertussen verkloten ze het wel voor de rest van Nederland!

Reageer
gravatar

klinkt bijna positief…in werkelijkheid een grapje of niet dan??

Reageer
gravatar

Toch merkwaardig, dat zo ongeveer de helft van de lezers die menen te moeten reageren, niet eens weet op welke website ze dit lezen …

gravatar

Een schande is het…!!!! Dit kabinet is bezig Nederland de vernieling in te helpen..Het erge hieraan is nog dat ze het zelf niet inzien… Wij weten het toch allemaal…!!

Reageer
gravatar

waar moet de toekomst heen!!
met tranen in mijn ogen zit ik dit telezen.
mensen die altijd altijd hard gewerkt hebben worden zo behandeld!
ze moeten luisteren naar de mensen!!!!
we hebben het tenslote over mensen!!!
groetjes (verzorgende )

Reageer
gravatar

Ach Kee, ik zit dit ook met tranen in mijn ogen te lezen.

De toekomst moet toch ergens heen; hoe denk jij over België? Op Pluto heb je ook geen leven en je kunt niet dansen op de maan.
Tenzij je Michael Jackson heet en mede door de verstikkende zorg van je privé-arts het leven hebt gelaten tijdens een schoonheidsslaapje.
Als er iemand altijd altijd hard werkte was het Michaeltje J. wel, als kleuter maakte hij al werkweken van 70 uur+.

De meeste reacties van verzorgenden bevatten geen hoofdletters (of alleen máár), barsten van de taal- en schrijffouten.. ik lees mijn bijsluiters toch liever zelf als ik heel eerlijk ben!

Dergelijke verzorgenden komen nergens anders aan de bak, omscholen is geen optie; eerst maar eens gewoon naar school.

Sollicitatiebrieven die zó geschreven zijn halen vaak het prikbord nog niet eens. Delete en weg..

Tenzij ze handgeschreven zijn op de achterkant van een bierviltje; dan is het gewoon weer grappig!

gravatar

Lieve Annie,

Ook ik heb je verhaal met tranen in mijn ogen zitten lezen.

Van Pluto kun je niet leven, en ook de maan is onbereikbaar in dit leven.
Tenzij je Roy Orbitson heet en je voor de lancering nog even bij de Specsavers binnen bent geweest, in de tijd dat dat nog mocht van ‘Schippers verzekering.

Ook ik heb jarenlang mij het schompes lopen ploeteren op mijn karwei, 12 uur per dag of meer. Het blijkt niet genoeg. Ik herken dat wel Annie.

Melancholisch verlang ik naar vroegâh, toen alles en iedereen beter was, of, minder ziekjes. Soms denk ik wel eens: Laat mij maar wat oplopen voor ’16, dan worden mijn kwaaltjes tenminste nog herkend én erkent. Kosten: vanaf 360 spijkers per jaar.

Huisartsen schrijven na 2016 hun recepten en verwijzingen enkel nog uit op een bierviltje, wat dan weer door de zorgaanbieder zal worden gewijgerd, met als drogreden dat de kwaal een andere oorzaak heeft, welke de eigen schuld betreft.

Na het lezen van dit artikel én de hartverscheurende reactie van Kee (kop op meid!), heb ik mij voorgenomen de tijd die mij nog rest toch vooral dwars te gaan liggen. Altijd en overal. Want als je dwarsligt, ben je lekker moeilijk te begraven. Jekkers doet dit al jaren, en hij heeft gelijk!

Hé, dat lucht op, het gaat alweer een beetje; hoe is het met jou?

Liefs, Trendvolger

gravatar

Trendvolger, uw betoog stemt tot nadenken.

Inderdaad, als kind nergens last van en nu zit ik – echt met tranen in mijn ogen – te genieten van de eerste echte serieuze hooikoortsaanval van dit jaar.
Die hooikoorts kreeg ik pas een jaar of 10 terug en dient bestreden te worden met pilletjes, oogdruppels en neusspray.
Op recept. Nog wel..

Vanaf ’16 krijg ik vast een uitgaansverbod (en enkelband ter controle, overtreders worden streng bestraft) bij mooi weer door de eigenschuldclausule, een leesverbod wegens te kippig, en wie weet een luisterverbod als ik doof word later, als ik groot ben.

Om depressief van te worden.. en slapeloos ook.
Zijn ook pilletjes voor, of tegen, dat weet ik niet precies.

Veel goedkoper die verboden hoor ik je denken, zeker, al ben je dan wel op een Verzorgende aangewezen maar die schijnen bijna niks te verdienen en zullen derhalve ook niet veel kosten.
Dan koop ik er wel een, dat heb je er zo uit als je maar genoeg mankeert.

Deze week meteen maar een bril aan laten meten, wie weet krijg ik nu nog 1 glas gratis want lezen doe ik toch echt liever zelf..

Goh dat lucht inderdaad op.
Net als dwarsliggen, dat doe ik graag en vaak maar niet iedereen is ervoor in de wieg gelegd, het is een gave..
Doodzonde om daar niks mee te doen!

Lieve groet,
Annie

gravatar

Ja Annie, zo is het!

Vroeger reed je Den Haag uit en begon het gesnotter, tegenwoordig is het andersom! Kun je nagaan wat ze o.a. allemaal op die daken van die ministeries lopen te verbouwen. En dat waait dus allemaal zo je neus in!

Zou het waar zijn dat Schippers alles en iedereen richting oost-Groningen begint te jagen? Op dit moment nog vrijwillig, maar vanaf 2016 verplicht? Er is aldaar nog steeds geen hooikoorts gesignaleerd, iets anders ook niet trouwens. En, het is er veilig, behoudens voor hoogvliegers en doordrammers. Dat geeft zo’n rommel.

Ik twijfel nog over België…

gravatar

opknopen mag hopen dat ze zelf doodziek wordt

Reageer
gravatar

Alsjeblieft Jeettje, hier een linkje.

Zelf even de petitie maken; zelf ga ik er al één maken tegen oneigenlijk gebruik van hoofdletters.
Ook meteen tegen spaties vóór komma’s, punten en uitroeptekens. Ook het weglaten van een punt zodat het einde van een zin zoek is stoort me enorm, zeker als de zin in kwestie niet met een hoofdletter begon.

Zie je ook steeds vaker; om doodziek van te worden.

http://www.petities24.com/petitie-maken

gravatar

Wat dom is die schreeuwerige lezer, die zichzelf “voor een gezonder Nederland” noemt. Ze vergeet de ellende die wordt veroorzaakt door dommeriken, die niet weten met welke knop ze de hoofdletters kunnen afzetten.

Ze meent dat je met een petitie schippers kunt laten aftreden. Zoveel commotie om kleine aanvaringen in onze sloten en op onze rivieren is nergens voor nodig. Bovendien treden zelfs ministers nooit af door al dan niet ondertekende petities. Nooit iets geleerd, denk ik dan.

Typisch een meisje van het vrouwelijk geslacht!

gravatar

Zeg zeikbroertje,

Zo kan ie wel weer. Nog een keer zo’n rottige slotopmerking en ik lees jouw reacties nooooooit meer!

gravatar

Ah, Annie,

Goed idee, jij dus ook!
Jeettje, kom op, tekenen!

gravatar

Maar natuurlijk Trendvolger, als het om de goede zaak gaat doe ik graag een duit in het zakje; en dit is een goede zaak.

Jeettje, welkom in de wondere wereld die petitie heet.
Met dank aan Trendvolger is de link waar u om vroeg binnen handbereik, meedoen kost echt niet meer dan een minuut, hooguit.

Ik zeg: meteen tekenen, genoeg getreuzeld en gedraald..
Als iedereen meedoet is het wellicht meteen de laatste keer dat zulks nodig is.

Doen hoor!

gravatar

Ik ben een enorme fan van dit Kabinet. Ik voorzie een hoop werk de komende jaren en dat in deze tijd van werkeloosheid.
Ha Ha ik lach me dood – G. Raf Zerk

Reageer
gravatar

Te schandalig voor woorden is het nu eigenlijk al en het wordt nog erger. En dan moeten we wel erg blij zijn dat we in een welvarend land wonen…. Pfffff ik zit nu in een situatie dat ik thuiszorg nodig heb na een hele zware operatie en moet op m’n knieen voor een extra uurtje en ook daarop gaan ze komend jaar nog meer beknibbelen

Reageer
gravatar

Heeft de minister dit echt letterlijk gezegd? Ik zal er niet raar van op kijken, maar toch absurd dit. Er moet een zwarte lijst gemaakt worden van Politici die het leven van de burgers zuur maken. Dan maken wij het van hen zuur. Geen hulp voor hen.

Ik ben benieuwd door wie zij nu betaald wordt, ze krijgt al een dikke bonus van de farma- industrie na het verbieden van natuurlijke geneesmiddelen, tenminste de beschrijving mag niet meer geplaatst worden op de verpakking en op internet, en nu dit weer.

Begrijp dat dit systeem gewoon ziek is. Ik snap niet dat 17mln mensen luisteren naar, wat zou het zijn met de corporaties erbij, 1000 mensen, die het voor ons bepalen.
Daarom vind ik dit soort berichten wel goed, hoe zuurder, hoe beter, want dan wordt men eindelijk is een keer wakker in Nederland!!!! En ontwikkeld men mssn ballen om erin tegenin te gaan, zoals bijv. in IJsland.
Zolang het allemaal goed gaat verdiept men zich niet in hoe en wat het allemaal in zijn werk gaat.

Reageer
gravatar

de gebruikte incontinentie broeken kunnen straks na een nachtje drogen in het centrale verwarmingsketelhok gewoon hergebruikt worden; die oudjes ruiken toch niks meer dus dat kan best toch?

Reageer
gravatar

Ze maken alle zorg kapot, ik werk in een verzorgingshuis en ik merk zelf dst alles kapot gaat. Ik werk in totaal 66 uur in de maand. En ik vind het schandalig. Minn opa is nu nog gezond maar stel hy wordt dementerend moeten we wachten tot hij in zijn sterfbed ligt om in een verzorgingshuis te komen. Schandalig hoop dst ze het zelfde meemaken en dan 10000 maal erger

Reageer
gravatar

Dat de mensen die op een verzorgingstehuis zijn aangewezen voor onderdak en verzorging af en toe wat onhandiger zijn, er wellicht wat meer vaatwerk en tv’s sneuvelen dan bij andere, kerngezonde mensen.. tsja.
Er gaan relatief veel dingen kapot, onvermijdelijk.
Kunt u ze m.i. niet kwalijk nemen, dat is niet aardig.

U word ook ooit eens oud, stijf en stram van lijf en leden, vergeet dat niet!

Maar wat is nu het schandalige waarvan u hoopt dat ‘ze’ hetzelfde meemaken en dan meteen maar liefst 10000 (tienduizend) maal erger(!), een opa die maar niet wil dementeren en kerngezond is?
Of het feit dat hij nog wel eens héél lang gezond zou kunnen blijven?

Mag ik ook vragen hoe u aan precies 66 uur komt? Ik zat even te rekenen.. minus vakantie e.d. 10 maanden; kom ik uit op 666 uur.
Een duivels mooi getal!
Of er iemand mee speelt.

Hier ruikt het naar sulfur opeens, vreemd..

gravatar

Als je ermee te maken krijgt en je baan word niet verlengd dan zit je thuis en dat is wat er nu gebeurd in de thuiszorg en wat ik niet begrijp dat de oudere mensen langer thuis moeten wonen maar wie helpt hun dan!!!

Reageer
gravatar

De volgende stap is de verplichte pil van Drion voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. De eerste pil zal feestelijk worden toegediend door minister Schippers in bijzijn van Van Rijn en Rutte.

Reageer
gravatar

Schippers heeft zeker een garantiebewijs voor een gezond leven. Ze mag mijn gezondheid wel even lenen. Als ik haar naam hoor word ik al ter plekke hartstikke misselijk. Eigenlijk is ze het niet waard wat er over haar word gezegd!!!!!!!!!

Reageer
gravatar

Nee, nee beste Ans,

Schippers heeft enkel de garantie van een gezonde bankrekening. En dat weten de zorgverzekeraars en -instellingen ook. Kent u de uitdrukking ‘een visje uitgooien om een grote te vangen?

gravatar

Ah, de volgende stap dus.

(zie: http://tinyurl.com/ojbs4zk – #13)

Weinig origineel weer van die Schippers. Je legt ‘r een stukje tekst voor en het begint te brallen. Maar de belofte dat we d’r op mogen afrekenen staat. En dat zullen we doen ook! We zullen de bonnetjes bewaren.

Reageer
gravatar

Het is minister schippers gelukt! Nu al. De nederlandse medici zijn niet meer aanwezig! Tegenwoordig vraag ik de arts naar zijn diploma’s, natuurlijk betekenen die niets zie dr. Jansen steur. Echter het vertelt het land van herkomst! Ik telde de afgelopen zomer 26 nationaliteiten onder mijn behandelaars. Na de problemen met gastarbeiders dreigt nu het probleem met gastmedici . Persoonlijk dennk ik dat de problemen groter worden! Over 20 jaar geniieten zij een vorstelijk pensioen en zullen zich definitief vestigen!

Reageer
gravatar

Mijnheer…. gehuwd met?

gravatar

Het afbreken van de zorg is en was een pilot.

Als dit beleid succesvol is dan komen er meerdere vervolgprojecten zoals:

1. Afschaffing van de AOW
2. Opheffing van het UWV
3. Afbreken van de WAO
4. Verhoging van de belastingschijven
5. Afschaffing lonen

etcetera, etcetera

Reageer
gravatar

Meneer Van Leiden,

Ik ben van mening, dat het de werkgelegenheid en de rechtvaardigheid bevordert als de belastingschijven geheel worden afgeschaft. Daarvoor in plaats stel ik één tarief per salarisklasse voor. Ik geef u hierna een voorbeeld, dat ik heb ontleend uit het Amerikaanse belastingstelsel.

– Honderd procent belastingafdracht van iedereen die te lui is om met hard werken hogerop te komen. Zeg alle inkomens van één cent tot minimumloon.

– Tot modaal lijkt mij vijfenzeventig procent het juiste tarief om doorgroei naar de volgende tariefgroep te bevorderen.

– Nul procent voor inkomens vanaf een kwart miljoen. Deze groep heeft zijn inkomen echt verdient door keihard werken en dient daarvoor niet met belasting te worden bestraft. Bovendien vormen zij het hart van de VVD.

– De tussenliggende tien à twintig tariefgroepen moeten nog in het kabinet worden besproken.

– Voorts zullen alle toelagen en bijslagen worden afgeschaft. Uiteraard dienen bonussen met een extra bijdrage uit de schatkist te worden beloond samen met een koninklijke onderscheiding voor buitengewone verdienste.

gravatar

Mark,

Tussen ons gezegd en gezwegen: Ik ben het volledig met jou eens. Alleen ligt het momenteel populistisch in de richting van mijn stemvee nogal moeilijk.

Daarom vraag ik haast te maken met het nog onmogelijker maken van jouw kabinet. Doe dus eens beter je best man, zodat ik niet zo lang hoef te wachten op het instellen van mijn junta. Hoe eerder ik dictator van ons land ben, hoe eerder jouw nieuwe belastingstelsel kan worden ingevoerd.

Weet je wat? Ik benoem jou straks Rijksminister van Geldzaken en Fredje Teeven mag dan Staatssecretaris van Zwart Geld worden. Afgesproken?

gravatar

Gebeurt al. Maar dan zonder managers. Alleen de patiënt/cliënt met de laptop op schoot. Noemen ze e-health.

gravatar

Ik vind Edith een onwijs hartstikke gek mens, maar ze kan wel heel verraderlijk lief kijken. Je zou niet zeggen dat ze in eind augustus vijftig wordt. Ik hoop dat het klopt, dat wijsheid met de jaren komt. De vraag is of zorgbehoeftigen nog wel zo lang kunnen wachten.

Reageer
gravatar

Het gaat toch wel heel erg goed met deze afbraak.
Jaren geleden schreeuwden de partijen(zelfs de PVV) dat er een beangstigend tekort aan werknemers in de zorg zou ontstaan.
Meteen werden werklozen omgeschoold , velen betaalden de omscholing zelf.
Roemenen,Bulgaren,Kroaten en Polen met treinladingen hierheen gesleept (volgens mij wilden deze MOE helemaal niet eens en werden ze ontvoerd !)
Ziekenhuizen kregen voor miljoenen aan verbouwingen etc. etc.
En daarna natuurlijk de perfecte timing; verzorgingstehuizen dicht, ziekenhuizen , nadat ze het hoogkader management en directeuren miljoenen € bonussen hadden gegeven, failliet verklaard, personeel ontslagen, ziekenkosten omhooggedreven nadat de zorgverzekeringen de zorgkosten financieel niet meer konden betalen.
Gelukkig bleek dat de zorgverzekeringen nog nooit zoveel winst en reserves hadden opgebouwd de afgelopen jaren, dus daar hadden ze ons toch weer even tuk , die rakkers.

Al met al , een top prestatie van het kabinet. Het enige wat jammer is is dat ALLE partijen hier goed aan meegewerkt hebben zodat mij (zelfs heel Nederland) het straks wel heel moeilijk wordt gemaakt om de partijen te belonen met een stem. Mij lijkt het beter om , mochten er ondankbare mensen zijn die niet gaan stemmen ze hun stemmachtiging ondertekend naar mij toe sturen, met kopie van identiteitsbewijs , zodat ik de beloning in de vorm van een stem kan verspreiden over zoveel mogelijk partijen.

Prima toch!

Het gaat goed in Nederland en daar ben ik trots op. Hoezee hoezee hoezee.

Reageer
gravatar

Speld! Speld! Ik dacht dat jullie satire brachten, maar dit is gewoon verslaggeving!

Reageer
gravatar

Zo is het. Meer managers (goed verdienende VVD’ers) met nog minder inhoudelijke kennis en nog meer verantwoordingsdrang, sturen op cijfertjes, grafiekjes, metriekjes en dan komt het allemaal fout, precies zoals Schippers wil.

gravatar

Managers weg en meer naar de mensen op de werkvloer luisteren en dan komt t goed. We moeten toch zelfsturend worden dus……… hoppa die achter de bureaus zitten en alleen maar aan hun eigen cijfertjes denken opdoeken. Die zijn niet menselijk maar zakelijk en wij geven ons hart en ziel voor de clienten.

gravatar

Op verzoek van minister Schippers onderzoekt staatssecretaris Teeven of het ontvangen van zorg een misdrijf is. Zo niet, dan zal zij met een voorstel tot wetswijziging komen. Volgens Teeven is er niets aan de hand. Zorginstellingen kunnen met weinig moeite omgebouwd worden tot penitentiaire inrichtingen. Hij kent wel zakenpartners die bekend zijn met de branche, en in ruil voor fiscale gunsten bereid zijn te investeren. Asscher maakt geld vrij om zorgpersoneel om te scholen naar gevangenbewaarder.

gravatar

Groot gelijk, Harry. Die 0% is klinisch zeer verantwoord. Ik vind het immers maar een vies idee, al die handen aan je bed. Wat als er een paar losse handjes tussen zitten? Of een paar grijpgrage handjes? En zitten er ook handjes onder de dekens?!

gravatar

Dat je durft te zeggen dat Schippers lof verdient!!!! Schandalig vind ik het dat ze dit maar heel normaal vindt. Hopelijk heeft ze zelf ook heel snel zorg nodig.

gravatar

Schandalig inderdaad! Schippers heeft mooi praten, maar wie een beetje kan rekenen weet dat de gezondheidszorg pas op zijn vroegst in de herfst van 2016 kapot kan zijn. En mocht Schippers voor die tijd om wat voor reden dan ook vervangen zijn, dan zou het zelfs nog langer kunnen duren.
Ik vraag me af of de Speld haar bronnen wel goed checkt.

gravatar

Ben ik met je eens, Karin. Zolang het maar geen ziekteverlof is. Dan haalt ze haar eigen doelstelling niet meer …