Lezersoproep: De Speld zoekt de meest bescheiden Nederlander

Meld je nu aan!

De redactie van De Speld is op zoek naar de meest bescheiden Nederlander. Ben jij meer bescheiden dan je huisgenoot, je buurman of je collega? Meld je dan nú aan en doe mee aan onze pitch. Vertel in dertig seconden waarom jij de meest bescheiden persoon van Nederland bent en maak kans op de Ivo Niehebokaal.

Meld je voor 17 februari 2014 aan via [email protected].


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Patrick Savelkoul (Neerbeek, Limburg). Werd lid van de Vereniging van Verlegen Mensen en verving binnen twee weken de voorzitter – door zichzelf natuurlijk. Zo bescheiden!

Reageer
gravatar

Ik heb hier nog geen reactie gezien van onze immer bescheiden Abraham Moscowicz.
Terwijl hij toch veel in het nieuws is geweest en gerust als bekende Nederlander mag worden beschouwd, doet hij nog altijd zelf zijn was.
Velen in zijn plaats zouden allang ten prooi zijn gevallen aan sterallures, derhalve wil ik hem graag voordragen voor dit geweldige initiatief…

Reageer
gravatar

Dat kan ik wel bevestigen. Als je die van ome Viesman hebt gezien, dan je weet pas echt wat onbescheidenheid is. Nooit zo’n onbescheiden, opdringerig mens gezien als tante Viesman.

gravatar

ja, ik zou ook gaan voor Peter R. de Vries. ik weet niet of jullie hem kennen, waarschijnlijk niet, maar die man zorgt ervoor – zonder op de voorgrond te treden – dat alles klopt en werkt in Nederland. Juist door niet op te vallen, niet in de schijnwerpers willen te staan, is hij in staat om van alles en nog wat te regelen of het nu om voetbal gaat of om onze veiligheid. Dit alles doet hij zonder enig winstbelang. ik ken weinig écht altruïstische personen in Nederland, maar als er iemand dat is dan is dat de veel te bescheiden Peter. Als er iemand is die wat extra aandacht zou mogen krijgen van de media dan is het wel Peter R de Vries. Peter, je hebt het verdiend!

Reageer
gravatar

Ik ben zo bescheiden. Ondanks dat ik hoogbegaafd ben, schep ik hier nooit over op. Met mijn super intelligentie ben ik altijd bereid om mijn medemens te helpen, belangeloos en ik ben niet alleen slim, ik ben ook nog heel erg knap. Toch blijf ik er heel gewoon onder en hoef ik niet de hele dag als een opgetutte trien erbij te lopen. Als laatste ben ik ook nog erg sexy en ben ik zeer gewild bij de mannen, toch ben ik zo bescheiden dat ik ook de wat minder knappe man niet afwijs voor een goede sexbeurt, tenslotte gaat het om innerlijk en niet om uiterlijk. Ja eigenlijk ben ik een geweldig mens, maar ik ben wel zo bescheiden om in te zien dat ook ik niet perfect ben. Ik zeg altijd maar zo, het zijn juist mijn fouten die me de perfectie laten benaderen..

Reageer
gravatar

Het zou Ivo sieren als hij de prijs aan zichzelf toekent.

Reageer
gravatar

Lieve Lissy,

De bescheidenheidsprijs is jaarlijks vanaf 1967 ononderbroken toegekend aan Ivo Niehe. Hij werd er met het jaar bescheidener door. Het wordt hoogtijd dat dit jaar een ander de kans krijgt om zijn of haar bescheidenheid ten volke te tonen.

Overigens is de kans dat het een vrouw wordt zeer klein. De de hoogste plaatsen op de wereldranglijst van meest-onbescheiden mensen wordt immers door ca. drie en een half miljard vrouwen bezet.

gravatar

Polleke,

Ik kan jou soms niet uitstaan; vervelende klier dat je bent.

gravatar

Mijn buurman is blij dat er zoveel mensen reageren, zodat hij niet hoeft. Ik denk dat hij in aanmerking komt voor de meest bescheiden mens award. Ik kan zooo veel van die man leren.

Reageer
gravatar

John Ewbank maakt een goede kans. John recht met gemak de rug en trekt zonder blikken of blozen één van zijn grootste hits moeiteloos terug. Nadat Zijne Majesteit Joop van den Ende John voor eeuwig dreigde in de boe-box te stoppen, is hij stil in een hoekje gaan zitten, en heeft in alle bescheidenheid toegestaan dat Joop ermee aan de haal ging. Tot op de dag van vandaag hebben we hem er niet meer over gehoord. Hulde.

Reageer
gravatar

Ik draag Máxima Zorreguieta voor, want wie in ons land is zo bescheiden om in de schaduw van een echte prins, nu koning te gaan leven? Ze heeft daarvoor zelfs afgezien van een rijk en weelderig bestaan op de van de haciënda van haar papa!

Reageer
gravatar

Nou zussie,

Dat weet ik zo net nog niet.

De afdeling Oranjepromotie van de RVD betaalt haar uit de schatkist nog steeds elk jaar een kapitaal aan belastingvrije omkoop- en smartengelden. Het zou mij niet verbazen als het Oranje-fonds en Bea daar ook nog de nodige pecunia aan bijdragen..

gravatar

Ik weet niet of ik het verdien, en ook niet waarom ik dit plaats. Na enige suggestie voelde ik mij toch verplicht jegens mijn vrienden en familie. Dit doe ik namelijk niet voor mij, maar voor hun. Voor de rest, diegene die zich niet aanmeldt, voor zij die op de straathoek staat, voor hij die ieders afval ophaalt. Want ik ben geen winnaar, maar zij wel.

Reageer
gravatar

ÍK ben de meest bescheiden man!!! En niet alleen van Amsterdam, maar ÍK ben ook de meest bescheiden man van Rotterdam! En van Eindhoven!!! ÍK ben de meest bescheiden van heel Nederland!

Reageer
gravatar

Zéér juist Paus Louis! U, en u alleen in juli van de hele wereld!

gravatar

Jeettje,

Volgens mij ben jij de meest bescheiden Speldenaar, want wie anders durft hier er eerlijk voor uit te komen dat hij/zij nauwelijks vooruit kan komen, omdat hij/zij zich geen serieus gemotoriseerd vervoer kan permitteren.

gravatar

Dank Paulus, maar dat kan ik niet aannemen: er is hier op De Speld iemand aanwezig welke mijn bescheidenheid verre overtreft.

Iemand die zo geweldig bescheiden is dat, wonende in niet met name te noemen stad in het zuiden des lands beginnende met ‘s-, hij de ongeëvenaarde kwaliteit van een bakkersproduct zo op waarde weet te schatten, dat hij vele Speldlezers heeft ontmoedigd naar deze stad te reizen om het product ter plekke aan scrutineus onderzoek te onderwerpen.

Hulde daarvoor Paulus: je hebt het in je en toch weet je het telkens weer te verbergen.

Nee nee, geen dank makkertje; zonder mij zou jouw licht de korenmaat in de hens steken – zolang blijf je eronder. Tijd voor de schijnwerpers, feesten en traktaties!!!!

gravatar

Ach ja, dat gerecht van Bakkerij De Groot. Wellicht ziet Paulus ooit zijn dwaling in en komt het er toch nog van. Daarom, Heer Jeettje, verdient het aanbeveling om de banden van de Solex op spanning en een bougiesleutel in de binnenzak paraat te houden.

gravatar

Dag allemaal,

Ik nodig ruimhartig iedereen uit een Bossche Bol te komen nuttigen bij bakker De Groot. U mag zelf uw feestdag uitkiezen, want een feestdag zal het zeker zijn. Is dat niet geweldig!

U bent welkom tussen acht en zes uur, behalve op zondag vanwege kerkgang. Zie hier de nadere gegevens van mijn invitatie.

Gezien de beperkte omvang van een kabouterbeurs, verzoek ik u de benodigde kosten zelf te dragen.

Paulus
De meest onbescheiden kabouter van de omgeving

gravatar

De meest bescheiden Nederlander is NIET te vinden. Logisch toch.

Reageer
gravatar

Jawel, de meest bescheiden Nederlander moet een Belg zijn.

gravatar

Ik ben de laatste die mensen in de kou wil laten staan, U moet zich voorstellen hoe het bijvoorbeeld gaat met mensen die wel redelijk bescheiden zijn, maar niet zo bescheiden als ik en die die bescheidenheid eindelijk eens overwinnen door zich op te geven voor deze wedstrijd. Maar laten we eerlijk zijn: om je eigen indrukwekkend belangrijke politieke functie ondergeschikt te maken aan het landsbelang, dat is toch het toppunt van bescheidenheid. De andere kandidaten, mocht zich nog iemand melden, daar wil ik tegen zeggen: sorry dat je gaat verliezen! En daar horen wat mij betreft excuses bij van: wat vervelend voor u. Want het is ook vervelend!

Reageer
gravatar

De meest bescheiden Nederlander is zonder enige twijfel, zonder concurrentie en op grote afstand van de rest van dit land Peter R. de Vries. Hij is te bescheiden om zich zelf op te geven,dus doe ik het hem maar voor hem. Ladies & gentlemen: we have a winner. De inschrijving kan gesloten worden.

Reageer
gravatar

Ik baseer me volledig op wat anderen over me zeggen: bescheidenheid is mijn tweede natuur en een hele prestatie gezien mijn kwaliteiten.

Reageer