Woedende Kamp trakteert demonstranten op fluitconcert

Minister wil niets weten van toezeggingen Groningers

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft vrijdag geen genoegen genomen met de toezeggingen van Groningse demonstranten. Na enkele voorstellen van de bewoners ontplofte de minister. Vervolgens liep hij woedend weg.

Kamp was duidelijk niet naar Loppersum gekomen om compromissen te sluiten. Het was alles of niets voor de minister, die de demonstranten een spandoek met de leus ‘Lopper op!!!!’ toonde. Eerder op de middag had zijn chauffeur de dienstauto al pontificaal voor het gemeentehuis geparkeerd. De minister betrad het podium met sirenes en toeters en sprak in korte leuzen als ‘Gas is geld’ en ‘De Bont is stront’, een verwijzing naar de woordvoerder van de demonstranten Lambert de Bont.

De actievoerders reageerden rustig op de furieuze toespraak van Kamp. Na de tirade probeerden verschillende demonstranten hem tevergeefs tot kalmte te manen. De Bont: “Wij waren bereid water bij de wijn te doen. We willen gewoon consciëntieus op zoek naar een oplossing voor de lange termijn, maar de minister bleef maar met zijn sirene tegen het raam bonken. Hij was niet voor rede vatbaar.”

De Groningers beloofden Kamp dat hij naar gas mocht blijven boren, mits er een kleine vermindering van de gaswinning zou komen. Dat schoot de minister, die een verzesvoudiging van de boringen wilde bewerkstelligen, in het verkeerde keelgat: “Flikker toch op. Gas is geld!” Daarna begon hij aan een minutenlang fluitconcert, waardoor de demonstranten de persconferentie even moesten onderbreken.

Volgens de minister is hij het afgelopen jaar ‘keihard besodemieterd’ door de inwoners van Groningen: “Jullie maken gewoon een enorm gat in mijn begroting. Ik ben hier helemaal klaar mee. Ik zweer het, ik maak jullie kapot!” Daarna gooide hij nog enkele eieren naar de beduusde menigte.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Graag wat meer details over de eieren die werden geworpen naar het beduusde volk. Mij interesseert het mateloos hoe Kamp met het eierwerpen het gemene volk op de knieën kreeg. De laatste keer dat ik een ei wierp naar het bedekte Hoofd van Hare Staat, kreeg ik een lading Oranjefanaten over me heen… niet mooi meer. Dus hoe deed Kamp dat De Speld?

Reageer
gravatar

Recensie uit het Dagblad van het Noorden:

Henk Kamp á l’improviste

Afgelopen week werd het Kamp even teveel en verzorgde hij de verblufte menigte een onvergetelijk moment met een fluitconcert.
Hierin liet hij alles wat er aan moois uit een fluit kan komen de revue passeren: spitse articulaties, sublieme echo-effecten, adembenemende
lange tonen, virtuoze trillers en loopjes en werkelijk onbeschrijflijk mooi geïmproviseerde cadenzen.

Geïmproviseerde fluitmuziek op snelheden boven de 200 beats per minuut blijkt daarbij echter wel een acquired taste. Niet alleen is het tamelijk neurotisch, ook klinken in de hogere registers Kamp’s fluiten zo mogelijk namelijk nog snerpender dan de om dat aspect beruchte sopraansaxofoon. Zo wordt het Oostelijke accent ook duidelijk hoorbaar, hetgeen ietwat afbreuk doet aan het totaal: men kreeg af en toe de indruk dat de rockband “Normaal” werd gepasticheerd.

Met nog wat oefenen op de ondertonen en het afleren van het neusfluiten mag het niet uitgesloten worden geacht dat wij Kamp nog eens terugzien als gastsolist bij het Noord Nederlands Orkest.

Reageer
gravatar

Waarom is dit 2 keer geplaatst?

gravatar

Voor dat eieren-gooien zou hij een boete kunnen krijgen. Grap is wel dat de eieren zelf waarschijnlijk gedeclareerd zijn en mogelijk zelfs afkomstig uit Groningen zelf. En de boete ook weer als “onkosten” opgevoerd kan worden. Kan ie niet gewoon zijn tong uitsteken? Anders wordt het straks een gele pasen…

Reageer
gravatar

Het valt me nog mee, Kamp kennend, die hij die menigte niet heeft gelyncht. Dat schijnt in die contreien wel vaker voor te komen. Maar misschien is ook hij door alle genoten aardgasbaten wat blasé geworden …

Reageer
gravatar

Beste Denk,

Als jij jouw reactie humoristisch hebt bedoeld, raad ik jou aan om voor de duidelijkheid een passend emoticon te gebruiken, zoals 😉 of :-).

gravatar

Seth Gaaikema, Groninger tenslotte, gaat met een welverdiend pensioen na 55 jaar flauwe woord- en naamgrappen gemaakt te hebben. Een opvolger wordt nog naar gezocht, gelieve u te melden bij So You Think You Can Seth Gaaikema?

gravatar

Beste JaN WiL WerK,

Jij maakt in ieder geval geen enkele kans, want weglaten van klinkers is een raadsel, dat ik in tien seconden heb opgelost, maar allesbehalve humoristisch. En dat kromme half Engelse zinnetje lijkt gewoon nergens op.

Bespaar je dus de moeite en teleurstelling van solliciteren.

gravatar

Schuif ene slang in je reet
laat dan een flinke scheet
en je hebt gas bij de vleet

Schiet jouw slang nogal glad
in een ander vrouwelijk gat
kies je ‘n meer opwindend pad

P. Viesman
Erotische dichter des vaderlands

gravatar

Beste meneer Viesman,

Als jij jouw reactie humoristisch hebt bedoeld, raad ik jou aan om voor de duidelijkheid een passend emoticon te gebruiken, zoals 😉 of 🙂 .

Overigens zou ik van de laatste regel hebben gemaakt:
vergast men een ander pad

gravatar

Nee hoor Pallus,

Je hebt er niks van begrepen. De laatste regel van Viesmans poëem zou moeten luiden:
wordt jouw gesteven slang kletsnat
Dat is mijn ervaring.

gravatar

“Mensen die de waardedaling van hun huis door de crisis willen afschuiven op een paar aardbevinkjes en zeiken over dat ze nooit iets gezien hebben van de aardgasbaten terwijl ze wel hun WW/Bijstand/AOW/WAO/Kinderbijslag ervan betaald gekregen hebben zijn domme klaplopers” aldus de minister.

Reageer
gravatar

“Vroeger maakte men zich nog nuttig met strokarton maken, maar sinds dat gas zit men achterovergeleund de hand op te houden; kom op mensen doe eens wat; steek de handen uit de mouwen en participeer! Dan gaat het helemaal goedkomen en kunnen jullie allemaal weer een nieuwe auto kopen”, aldus Rutte, “en een stevige garage bouwen om hem in te stallen, bakstenen genoeg, hahahaha”.

gravatar

Jeettje,

Het rijden op een Solex is een bijzonder clownesk gebeuren. Ik denk erover na om het in mijn kolderieke programma op te nemen.

gravatar

Extra accijnsopbrengsten als vervanging voor de gemiste aardgasopbrengsten. En wat flinke boetes als aanvulling. Wat wil je nog meer …

gravatar

Tijdens Ons staatsbezoek aan Sotsji bieden Wij in plaats van een staatsbanketletter de heer Poetin een fluitconcert aan, waarbij Máxi Ons volkslied homofoon in het Argentijns zal proberen te zingen.

Reageer
gravatar

Mark,

Ik neem aan dat tsaar Vladimir de Eerste jou daarvoor zal belonen met enkele flinke klapzoenen, zoals dat gebruikelijk is in dat land.

gravatar

Och Redactie: één verzoek?
Kunnen jullie een zwart balkje op dat hoofd plakken? Of silhouetteren?

We zijn al geschokt genoeg door de foto bij het artikel over de cameramisbruikzaak, en twee van dit soort shockfoto’s op dezelfde pagina is écht teveel hoor.
Men zou daarvan aan de drank raken, en dat is niet goed voor de opgroeiende jeugd van tegenwoordig.

Reageer
gravatar

STROT
Kamp: “sorry voor m’n stem. die doet het bijna niet omdat de menigte alle zuurstof uit de lucht zuigt.”

Een Groningse demonstrant: “als de minister zoveel verzet oproept, en hem dat naar de strot grijpt, zal hij het er wel naar gemaakt hebben. We staan hier echt niet voor onze lol.”

Reageer
gravatar

Berdien Sternberg heeft aangegeven dat ze zo onder de indruk is van het fluitconcert van Kamp, dat ze haar lidmaatschap van het CDA heeft opgegeven en lid van de VVD is geworden.

Reageer
gravatar

Dat deze publicatie maar weer mag bijdragen aan de verkoopcijfers van zijn bestseller met de titel :
” verwijderd door de redactie van de Speld “, tot op heden exclusief verkrijgbaar bij boekverzendclub ECI .

Reageer
gravatar

Toen de demonstranten “Ons land, ons gas!” begonnen te scanderen, begon hij nog harder precies hetzelfde te scheeuwen. Het was eigenlijk een genante situatie. Maar op een of andere manier verbroederde het samenzang wel: Ze waren het duidelijk eens dat ze het er (op dezelfde wijze) niet mee eens waren.

Reageer
gravatar

Henk Kamp heeft weer eens flink van zich afgebeten, zoals een VVD-bewinstman aan Liberale Iconen als Thorbecke, Van Houten, Harm van Riel en nog levende legenden als Hans Wiegel, Hans van Baalen, Halbe Zijlstra en Jos van Rey verplicht is. Evenmin als zijn illustere voorgangers is Henk niet van de eerste leugen gebarsten en also “Kämpft” der Henk unverfrohren weiter, 24/7 in dienst van VVD, Volk en Vaderland en zijn eigen inkomen. Persoonlijk zou ik er niet van staan te kijken als Henk in één moeite door Groningen onteigend en al het Slochterense gas verbeurd verklaart. Pro forma (“voor de vorm”) zal coalitiegenoot PvdA nog wat tegensputteren, maar als ik Grunneger was, zou ik snel mijn ontroerend verzakkend onroerend goed aan de Staat overdoen en stil gaan leven op de Kaaiman Eilanden. Wel goed uitkijken voor SNS-, ABN, ING, Rabo-CEO’s en langdurig ongestrafte VVD’ers die daar hun tweede huisje hebben. Om hun ondermaatse salarissen en bonussen wat aan te vullen, schnabbelen zij in de weekends bij met koopsom- en woekerpolissen en gasopties NAM. Er gaat niets bóven Groningen dan Hooghoudt Jenever. Santé.

Reageer
gravatar

Het werd inderdaad eens tijd dat deze tweederangs Friezen (met spraakgebrek) eens goed de waarheid wordt verteld!

Reageer