Minuut vertraging voor herdenken eigendommen

Treinreizigers staan stil bij verloren bagage

De dienstregeling van de NS wordt omgegooid om ruimte te maken voor het herdenken van verloren eigendommen. Conducteurs willen reizigers meer bewust aan hun eigendommen laten denken. Daarom stoppen vlak voor aankomst op het station treinen nu na de oproep voor een indrukwekkende minuut stilte.

Tess de Jong, studente Communicatiewetenschappen, vergat in alle consternatie haar schoudertas. De tas wordt morgen herdacht op het traject Utrecht – Den Bosch.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben bij het lezen van de commentaren op mijn reactie waarachtig gaan twijfelen aan mezelf. Ben ik dan de enige die beren op het spoor ziet?
Met gevaar voor eigen leven laat ik het duiden dan liever aan Harmke Pijpers over.

Reageer
gravatar

De eerlijkheid gebiedt mij hier toe te geven dat ik mij doorgaans verplaats per brommer.
Niet op een Solex of een Berini. Maar op een Locomotief.

gravatar

Goede heer Holmes,

Kunt u mij op het juiste spoor zetten, want ik ben al zeer lange tijd het spoor volledig bijster. Ik voel aan mijn water dat u dat kunt.

gravatar

No sh*t Sherlock. Ik zou starten in het ‘Treinstel met zoekgeraakte zaken’. Wel ff zoeken want ook dit treinstel is spoorloos. Hetgeen het zoeken wel weer vergemakkelijkt aangezien treinstations en spoorlijnen dus overgeslagen kunnen worden bij de zoektocht.

gravatar

De Belgische spoorwegen zijn ons hier al in voorgegaan, zij laten uit respect voor de verloren Fyra de treinen tussen Antwerpen en Roosendaal op elk station stoppen.

Reageer
gravatar

Vorige week weer mijn geduld verloren in de trein.
….maar nergens meer teruggevonden

Reageer
gravatar

Leg uit. Zeer terecht dat dit probleem onderkend wordt en dat de desbetreffende goederen herdacht worden. Is wel het minste dat we kunnen doen, me dunkt!

gravatar

Juist niet. De treinen lijken nu iets vertraging op te lopen, maar gezien het chronische niet op tijd rijden, zou je kunnen denken dat dit geen wezenlijke impact heeft.
Door de chroniciteit der vertraging zijn mensen gehaaster dan ooit bij het uitstappen en vergeten dus eerder en vaker hun spullen.
De tijd die nu wordt ingeruimd voor het herdenken, levert juist op dat de NS(-medewerkers) minder tijd kwijt zijn aan het traceren en verwerken van vergeten spullen.

Dus, nee, Koekkoek, uw reactie raakt kant noch wal en lijkt verguld te zijn een laagje populair-NS-bash-gezwam.

Zie de positieve kanten, de beren komen vanzelf wel op de weg, die hoef je niet te duiden.