Rechter verbiedt omstreden nieuwe show André van Duin

‘Voorstelling in strijd met de menselijke waardigheid’

De theatervoorstelling van komiek André van Duin in Groningen gaat vrijdag niet door. De rechtbank Noord-Nederland heeft de show verboden. Volgens de rechter is de voorstelling ‘in strijd met de menselijke waardigheid’. Hij vreest voor een verstoring van de openbare orde.

De zaak was aangespannen door staatssecretaris Dekker van Cultuur, die zich eerder al openlijk tegen een aantal ‘bijzonder twijfelachtige passages’ in de show keerde. Aanhangers van Van Duin zijn woedend over de uitspraak. Zij zijn van plan uit protest TROS Muziekfeesten op het Plein te organiseren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Mark Meurs: zie Mark Meurs op #59, #58 en verder terug.

“Wat een oeverloze discussie. Einde.” Zegt ‘Zo Maar Een Lezer’ op #62A.

Zo is dat als het aan jou ligt.. heb je dat ‘Einde’ niet gezien? Zucht..
Mark, jongen, laat het los.
Laat het gewoon gaan.. laat je vooral niet (nog) gek(ker) maken jong. Het is 29 januari 2014, deze discussie begon op 13 januari, oud nieuws dus..

Inmiddels is dhr. van Duin vergezeld door een juridisch adviseur hard bezig de burgemeester van Beuningen-Oost én Schin op Geul te bewegen een vergunning te verlenen voor een korte voorstelling, zo’n 40 min in totaal; tot nog toe helaas zonder succes.
Gewoon buiten, of bij de Febo maar nee.. ze durven het niet aan, al die ‘van-Duin’ hooligans die dat aantrekt..
Zuur en naar maar o zo waar! Zo waar als ik Annie heet.

Laat die man toch, hij heeft het al moeilijk genoeg Mark.
Stuur hem liever een leuk fanmailtje of een mooie tekening, dát zal hij weten te waarderen!!

gravatar

Wat een onzin! Andre van Duin is al 50 jaar actief geweest op theatergebied en heeft aangegeven voorlopig geen typetjes te willen spelen maar te willen relaxen maar jullie vinden het belangrijker oml hierop te reageren dan aandacht aan jullie gezin, geluk en ontspanning te besteden. Best triest eigenlijk…

gravatar

Ach ja. Om KREK zo’n muts als van Duyn op zijn kop heeft ben ik overvallen!!! Echt waar. Als je zo een ding op je kop zet WETEN MISVALLEN MENSEN dat ze niet veel werk aan je gaan hebben.

Reageer
gravatar

Die rust wordt hem nu gegeven, of beter: opgelegd door de rechtbank Noord-Nederland. Met dank aan staatssecretaris Dekker.
Nu jij nog …

gravatar

Je heb mensen die zijn om minste geringste beledigt!!! en voelen zich altijd aangesproken . En vanDuin heeft nooit mensen beledigt !!!!!
Mensen die dat wel vinden moeten lekker op de biesbosche gaan wonen zonder televisie en kranten !!!!

Reageer
gravatar

Beste Mark, léés nou eens even terug wat je zelf geschreven hebt?

— Maar mooiste van verhaal is van Duin heeft geen nieuwe show dit artikel is geheel onzin en een grap althans zover je grap kan noemen ik kan der niet om lachen !!!!!
En de ene vind dit leuk en de ander dat, als je niet leuk zou vinden kijk je niet probleem opgelost !!!! —

— Je heb mensen die zijn om minste geringste beledigt!!! en voelen zich altijd aangesproken . —

Je zegt zelf dat als je iets niet leuk vind, er niet naar moet kijken, en dat is hier; niet lezen.
Je zegt dat de één dit leuk vind en de ander dát.
En je zegt dat er mensen zijn die om het minste geringste beledigd zijn.

Precies de dingen die jij hier jezelf aandoet.

Maar Haagse Annie bedreigen gaat te ver: André zou dat soort dingen nooit doen of goedkeuren, vredelievende Rotterdamse jongen zijnde, dus je helpt hem echt niet door dit soort dingen te roepen.
André kennende lacht hij om dit stukje en haalt zijn schouders op: doe hetzelfde als jouw idool, daar eer je hem mee.

gravatar

Mijn dank is groot Jeettje!
Dat bedoelde ik eigenlijk.. en het helpt zo te zien! Ik liet me iets te veel meeslepen in de feestvreugde; zeker niet slim…
Maar nu:
Feest in de Biesbosch, rust in de tent.

Al kon ik niet meer zo lachen om zijn grapjes toen ik in de puberteid kwam, ik denk ook dat André Zelf dit artikel wel had kunnen waarderen.

Gelukkig, kunnen we dan nu verder met grappen maken over die man die naar Parijs ging om een controversiele show te geven afgelopen weekend?

Het ging niet door… afgelast. Verboden!! Haha.*

*Gejat uit Turks Fruit, variatie op een grapje die een van de hoofdpersonen (de vader van Olga om precies te zijn) altijd maakte.

gravatar

Herman Finkers zei het jaren geleden al:

Het ergst van allemaal, het is een grof schandaal
Is Andre van Duin, hij spot met elke kwaal
Ein Mann mit ein accent
Een psychriatrisch patient
Een scheeloog, een wijd uitstaand oor
Ons hele koningshuis haalt hij erdoor.

Wat kunnen we daar nog tegen in brengen?

Reageer
gravatar

wanneer ze alles gaan verbieden in dat zielige nederland kom ik er weer wonen!!!
een land wat in stand gehouden wordt door de best gesubsieerde karnevals vereniging met prins Willem aan het hoofd is dat lochies

Reageer
gravatar

” Er is niks boven Groningen “.
Tuurlijk niet, daarvoor stopt het al! (Humor).
Humor is humor we kunnen op alle slakken zout leggen .
Waar is Nederland mee bezig als we hier over moeilijk doen.

Reageer
gravatar

Beste Felix

dat klopt niet want er is momenteel niks geplant van een theatershow en als dat al zo zou wezen ga je dat niet in Groningen doen als je in Amsterdam woont dit is puur fictie en waar is het bewijs dan !!!!

Reageer
gravatar

Beste Mensen

We kunnen hier nog uur over door zeuren !!!!
Maar mooiste van verhaal is van Duin heeft geen nieuwe show dit artikel is geheel onzin en een grap althans zover je grap kan noemen ik kan der niet om lachen !!!!!
En de ene vind dit leuk en de ander dat, als je niet leuk zou vinden kijk je niet probleem opgelost !!!!

Reageer
gravatar

Beste meneer Meurs,
Was het maar een grap. Andre van Duin heeft al een aantal try-outs gedaan in (heel) kleine theaters, zonder hier ruchtbaarheid aan te geven. Toch hebben sommigen hier lucht van gekregen en de staatssecretaris getipt. Zo is het balletje gaan rollen.
Ik hou mijn hart vast voor de toekomst. Ik heb gehoord dat sommige boeken (o.a.de ontdekking van de hemel) onderzocht worden met het doel om deze van de boekenlijst van de middelbare scholen te verwijderen.
Waar moet dit heen?

gravatar

Nee gekkie!! We gaan niet daten hoor!!

Moet jij niet werken morgen trouwens? Of een baan zoeken?
Anders kom je straks geld tekort.
Al bijna één uur, hup, pyama aan, tandjes poetsen en slapen jij!

Het is mooi geweest, zou mijn oudtante zeggen.

gravatar

Ik begrijp ff niet wat et probleem is. Z’n voorstelling is gestopt omdat de staatssecretaris dekker van cultuur dit in strijd met de menselijke waardigheid vind? Die heeft zeker nog nooit van SM gehoord. Als je iets niet leuk vind, kijk dan niet. Als er genoeg mensen niet kijken, dan stopt de show toch?

Reageer
gravatar

Annie je bent geweldig met je spelfouten heb lingo al gebelt je kan zo komen we komen je halen vanaf de doubletstraat geen probleem !!!! dus mensen ga liever kijken naar iq grappenmakers dit is de man die de mensen laten lachen zoals jan met de pet !!!!

Reageer
gravatar

Mark, dankjewel!
Sorry maar als je uit de Doubletstraat komt is dat toch een beetje een dealbreaker; ik heb niks tegen die mensen hoor MAAR: toch wel veel boefjes aldaar.

Van die Jan-met-de-pet-aan-de-drank-zonder-werk-types, jwt.
Midden in de nacht naar Lingo??
Klinkt dubieus; ik sla je uitnodiging af; ander keertje misschien!

Maar: ja, weer een maar, klopt; alleen als Francois Boulanger het geheel van commentaar voorziet, de volgende Lingo’s heb ik altijd geweigerd.

Dus geen jan met de pet; neen, Francois met bretels. Dan héb je me.

gravatar

Ik hoor het al hier zijn weer de iq mensen die tegen van duin zijn Paulusje haha kan jij niet beter weer gaan presenteren haha. echt dit is gewoon zinloze discussie over Andre van Duin . ik ben groot fan en zijn humor is gewoon totaal lachen er zit niks achter beledigt niemand niks. Maar rare is al die ander grappenmakers die je heb gaan wel over een persoon wilders vaak of rita verdonk enz en daar hoor ik jullie niet over en rita verdonk was ook van de vvd dit zijn grappen van dolf jansen . linkse junk nu jullie weer

Reageer
gravatar

En jou ook, Bertje!

gravatar

Alle cabaretiers steken de draak met alle soorten mensen in de wereld. Daar moet je doorheen kijken. Maar als we niet meer om elkaar kunnen lachen dan wordt het wel een saaie bedoening. Het vervelende is echter dat zo’n cabaretier of types als Van Duin grappen maken over iets waar je op dat moment persoonlijk mee te maken hebt, en dat kan dan pijn doen.
Soms vind ik het ook wel eens te ver gaan, zeker als iemand op zijn/haar fysiek voorkomen beoordeelt wordt door cabaretiers of door gewone mensen. Ik vind dat je ALTIJD moet bedenken dat een mens zichzelf niet heeft gemaakt. Dat wordt wel eens vergeten. Dat begint al bij het pesten op school.

Reageer
gravatar

Beste Brein

zoals je kon lezen waren geen grappen over de islam zijn feiten das punt 1. Punt twee laat deze man met rust bemoei met iets nuttigs je eind afrekeningen die je moet gaan betalen !!! Deze man heeft nog nooit iets slechts gezegt over een ander noem maar 1 iets op waar dat in voor komt. Denk meer dat probleem is dat deze man goed heeft gedaan en de rest die hem zwart maakt is gewoon jaloers met alles wat die heeft bereikt . Maar wat een gelul van Dekker van Cultuur, en zoals ik je al zei hou je bezig met je werk of kom je soms geld te kort !!!!!! en haagse annie ga jij lekker naar de markt vrijdag kan je rolze lippenstift kopen en je haar blondaire !!!!

gravatar

Markie Meurs,

Het is toch verdomd jammer dat de Juf overspannen is. Door jouw vele domme taalfouten had ze jou zeker teruggestuurd naar groep drie met bovendien een heleboel strafwerk.

gravatar

Mark, als ik me niet bezig hou met mijn werk kom ik op den duur geld tekort, ik neem dat stukje advies dan ook zeker in overweging. Maar niet nu.

Ik vind persoonlijk dat zijn grappen over zijn eigen fans niet kunnen, als hij ze gaat imiteren noem ik dat stuitend!

Rolze lippenstift wil ik wel hebben, uit nieuwsgierigheid, al vrees ik dat het de zoveelste variant is van de roller. De markt weet ik nog niet hoor.. zo druk altijd, bah. Vrijdag sowieso niet.

Je bedoelde toch geen roze?
Iedere Haagsche Annie heeft er daar minstens 20 van, roze lipsticks. Tuurlijk.
Geen roze lippenstift = geen Haagsche Annie zelfs!
Rood mag ook, maar roze moet je wel in huis hebben, met en zonder glitter.
Mijn haar is niet geblondaird, heeft geen zin als je blond bent.

Ik vind Gretha, die jij dan weer Brein noemt véél liever dan jou Mark, sorry. Het voelt gewoon zo.

gravatar

Noem er eens een!

gravatar

Nou weet niet of dit waar is dit verhaal want van Duin heeft nu momenteel geen show.staatssecretaris Dekker van Cultuur laat van duin met rust hou je beter bezig met demonstratie,s van islam opstraat en andere troep wat hier allemaal zit in Nederland .dit is weer precies zoiets als toen met willempie dat gezeik. Ik ben al 30 jaar groot fan de zalen zitten bom en bom vol is gewoon normale humor en er zit niks achter. dus meneer staatssecretaris Dekker van Cultuur hou je liever bezig met je eigenwerk inplaats van deze onzin !!!!!

Reageer
gravatar

Je weet niet of dit waar is???

Je weet toch dat hij momenteel geen show heeft en waarom? Nog een keer in blokletters: omdat hem verboden is een show op te voeren door de staatssecretaris van Cultuur, bij monde van de rechter van de rechtbank Noord-Holland.

Ik heb toch nog een vraagje, wat hebben jullie fans toch een aparte manier van schrijven! De spaties ontbreken vaak, van Duin is niet altijd met een hoofdletter, Dekker wel!?! (toch meer respect voor onze staatssecretaris?) de hoofdletters zijn sowieso niet erg in trek; waarom toch?
Ook vreemd dat je de shows van deze raskomiek die al tientallen jaren meedraait in de laatste zin opeens weer afdoet als ‘onzin’…. Ik ben in de war!!

‘Al 30 jaar fan’ schrijf je, je hebt zelfs het gezeik met Willempie nog meegekregen opstraat destijds; wel interessant om te lezen wat er in de hoofden omgaat van de die-hard fans die ook ná hun 12e nog vreselijk moeten lachen om Willempie met zijn paard in de gang…

Ik ken er geeneen! O ja wel….. maar dat is een beetje een ehmmm Joep Meloen, als je begrijpt wat ik bedoel… hij word niet geslagen of gepest, niet uitgelachen ook; niet waar hij bij is in ieder geval.

gravatar

Mark,

Wat heb jij een geluk dat de Juf overspannen is, want jouw reactie is één grote taal- en anderszins fout!

Overigens durft Willempie geen grappen te maken over de islam. Maar ja, hij maakt ook liever onfatsoenlijke grappen op zijn eigen lage humorniveau over geestelijk gehandicapten. Dat is al schandalig genoeg om zijn optredens levenslang te verbieden.

Jouw grootmoeder
Het Gemankeerde Brein
Stichting Grootouders van Geestelijk Gehandicapten
Voorzitter

gravatar

Waarom wordt er enkel met wollig taalgebruik gereageerd? Proberen intelligent én grappig over te komen, kan ook door zinnen op een ietwat normale manier te formuleren.

Reageer
gravatar

Nou, wat let u om een voorbeeld te geven van een grappige, intelligente en heldere zin hier ons aan te bieden?

Zo een oproep als van u zonder daad bij woord te voegen doet nogal … hoe zal ik het formuleren ….. wollig aan, als het ware.

gravatar

Tante Irri,

Hoe bevalt reactie #34?
Niks wol, geen schaap te zien.

Als ik zo mijn tikfouten (typo’s) van gisteren eens bekijk kom ik behoorlijk dom over… allesbehalve wollig en slim…
Gelukkig is het een artikel over André van Duin en kom ik er wel mee weg.

Maar, toch, kritiek geven is makkelijk, nu zelf een keer het diepe in Tante, met een goed geformuleerde one-liner. Of een lang doch vlijmscherp betoog, mag ook hoor, alles mag behalve trollen.

Hoewel ik zelf niet zo van het verbieden ben; trollen is niet echt verboden natuurlijk.
Maar als het dan toch moet; liever goed gedoseerd en laat op de avond.

Tenzij u helemaal niet grappig en intelligent bent natuurlijk, dan hoeft het niet hoor, leest u dan gewoon gezellig mee!

Groetseltjes en veel liefs,
Annie

gravatar

Toch dat liedje over Willempie? De wraak vd rechtsstaat!

Altijd saai gevonden die Van D. Te braaf. Maar verbieden is primitief, erg lomp. Ging die gek maar eens een beetje echt underground ipv alleen met homomannen te spelen.

Eigenlijk vind ik alleen H.T. leuk die Andre nadoet:
http://www.youtube.com/watch?v=nS6jgPTJk5I

Reageer
gravatar

Weer eens een eikpuntje van waar het met Nederland naar toe gaat.
Geen zwarte piet, nog wel vuurwerk ?, 10/15 jaar geleden was dit helemaal geen issue geweest, nl op zijn smalst, nl is vaak smal tegenwoordig, jammer. En dat dit André v Duin moet overkomen, een razend symphatiek en tolerant mens en fantastisch artiest……..Nederland oh Nederland…………

Reageer
gravatar

Het grootste voorbeeld van gebrek aan zelfkennis wat ik ooit heb gehoord, is dat deze zelfbenoemde grapjurk zich clown noemt.

Mijn publiek lag dubbel, als ik met het stemmetje van Van Duin riep: “Ik ben een clown en nog grappig ook.” Het bulderend gelach duurde zo lang, dat ik in de rest van mijn voorstelling niks anders meer hoefde te doen of te zeggen, dan deze imitatie te blijven herhalen. En elke keer laaide het geschater weer even hard op.

Ik kreeg na afloop klachten over kapotgeslagen knieën, gevoelige buikspieren, gescheurde mondhoeken en droge traanbuizen. Dus ik doe die imitatie maar niet meer.

Reageer
gravatar

Kapotte knieën, au-buikspieren, gescheurde mondhoeken enz..
Is u clini-clown?

Zo ja:
Waag het niet om me aan het lachen te komen maken voor ik begraven ben, ook met droge traanbuizen ben ik levensgevaarlijk voor clini-clowns.

Alleen Pipo kan me bekoren, samen met Mammaloe en Kluk-Kluk, Snuf en Snuitje.
Natuurlijk mag Nononono niet ontbreken in dit rijtje.

Ik begrijp mensen met coulrofobie steeds beter.
Zeker de clinische variant is ronduit eng!!

gravatar

ze kunnen beter eens een paar van die randdebielen verbieden om rechter te zijn, de uitspraken die zij doen is echt van de zotte, ze zouden elke rechter in een gekkenhuis op moeten sluiten, ik ben gek en kan niks, dus word ik maar rechter

gravatar

Musky, wat heb je uitgevreten en wat is de straf? Nou wil ik het weten ook!!

O ja, ook wil ik graag weten hoe je op dit bruggetje kwam, van het verbieden van André van Duin naar rechters die rijp zijn voor het gekkenhuis, maar dat terzijde en alleen als je zin hebt om dat te verklaren.

Het kan gewoon een hele hoge boete zijn geweest maar ook zoiets als: je gleed uit in een winkel, net met je mes je nagels aan het schoonmaken en per ongeluk doorboorde je de winkelier in kwestie.
De kassa sprong van schrik open; in blinde paniek dacht je opeens WISSELGELD!! en nam al het papiergeld uit de lade.

Toen op je motor gesprongen onder het uitroepen: te paard, te paard, we zijn verraden!!
Thuis, met een kopje vlierbessenthee besefte je pas hoe men dit op zou kunnen vatten als buitenstaander…

Na de uitzending van Opsporing Verzocht waar 10 volle minuten aan jouw zaak zijn besteedt was je tronie wereldberoemd in Nederland en heeft je overbuuf Joken(ws) aangifte gedaan via de kliklijk voor boeven en ander rapaille, vandaag kwam je zaak voor.
Je lulde je er niet uit, zoveel is duidelijk…..

Dan nog snap ik niet hoe je van je misse daad op André van Duin komt eerlijk gezegd!! Dat ging meer om menselijke waardigheid, niet om burgers die per ongeluk uitglijden in een winkel, en al helemaal niet over boete’s.

Geen strafzaak dus, als het ware.

gravatar

Wat een onzin. Mensen kunnen dus echt nergens meer tegen. Als je het niet leuk vindt, kijk je het toch niet? Ik word een beetje gek van al die mensen die beledigd zijn of zich gediscrimineerd voelen.

Reageer
gravatar

Nee, nee, zo werkt het niet. Mensen die het wél leuk vinden moeten tegen zichzelf in bescherming genomen worden.

Of hij nou in Abcoude, Amsterdam of Groningen een optreden plant doet er niet toe; de overheid beslist of je er heen kan en mag.
Niet zelf gaan denken Erkeltje, dat doen anderen wel voor je..
Mettertijd zullen er steeds meer zaken gewoon verboden worden, voor je eigen bestwil!
En die van degenen die beledigd zijn of zich gediscrimineerd voelen.

Neem nou die pinquins….. een paard in de gang… alle Willems en pizzakoeriers… nee, er zijn grenzen.
Duidelijke grenzen.

En niet gek TE gek worden anders zit je -voor je het weet- in paviljoen 37 van het uitzicht te genieten met een wollen plaid over je knieën…
Ook dat gaat vervelen maar is niet verboden. Let op dus met wat je zegt op het WWW!!

gravatar

Volgens mij ben ik slim genoeg om zelf te kunnen denken, dat hoeven anderen niet te doen. En ik snap niet helemaal dat het voor mijn eigen bestwil is als er iets wordt verboden, met daarin belediging. Mensen moeten zich er niet zo druk om maken. Het is niet voor niets CABARET. En internet vind ik nou net de plaats waar je dus wel je eigen mening kwijt kan, zonder allemaal boze blikken toegeworpen te krijgen.

gravatar

Erkeltje wat zei ik nou? NIET zelf gaan denken….
Het is alweer genant genoeg dat je zelf ronduit toegeeft niet te snappen dat het voor je eigen bestwil is…

Als je slim genoeg was hoefde niemand het toch te verbieden? Dan zou gewoon niemand gaan, simple as that!

Over de boze blikken moet ik je gelijk geven; ik zal geen boze blikken naar je werpen. Alleen letters.
Maar dan nu niet meer eigenwijs doen en dit soort ongein ‘cabaret’ noemen… ben je gek geworden? (geef maar geen antwoord..).

Je mag je mening geven, de consequenties zijn wel voor jou… vergeet niet dat dat rare vliegtuigje boven je hoofd sinds nieuwjaarsdag (ook wel drone genoemd) ALLES meeleest en opslaat, alles wat je schrijft kan tegen je gebruikt worden…
Dan kan je niet aan komen zetten met: ‘Er staat een paard in de gang’….

Het gaat om de boodschap erachter snap je?

gravatar

Ik hoop dat André Van Duin al deze opmerkingen leest, dan heeft hij weer stof genoeg voor een nieuwe revue … die dan waarschijnlijk ook weer verboden zal worden om dezelfde reden als de vorige!

Reageer
gravatar

Jochie die zich als een ware lafaard verbergt achter vele onzinnige namen (s.y.n. droom, jacques, Joke en ed, luit spijk, neja, Tjsee gevaarra, e mailbrootje, vindnaamnietnodig is alleen voor marketing shit en vele andere nepnamen)

Heb jij weer eens niet goed geluisterd naar de Juf?

Wij plegen hier onder onze echte naam in goed vaderlands met elkaar te communiceren.

Reageer
gravatar

Ach Plien, laat hem. We hebben weer een huistrollletje. Inbreng nada noppes niks, maar we hebben er weer een; we horen weer bij de serieuze sites.
Ik begon me al zorgen te maken: ‘hé, geen troll, worden wij nog wel serieus genomen als site?’

Hoe zullen we hem noemen?

gravatar

Mag ik een suggestie doen voor een naam? Ik neem maar even aan van wel en ik dacht opeens: wonderkind!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ikke vroeger ook wonderkind en heel erg gepest door die Andre van D. met:

http://youtu.be/Ko_39Ag6ack

Opdat wij nooit vergeten wat hij ons, voormalige wonderkinderen heeft aangedaan. Ook al was hij zelf nog een kind.
Nu grijs en oud, toch blij dat ik dit nog mee mag maken.

Stop het pesten van wonderkinderen.

Dit is een mooi begin… doet me denken aan de oorlog, toen… oke ik hou mijn mond alweer. Het begin is er, met dit verbod.

gravatar

Het liedje past wonderwel: ook zonder hoofdletters en interpunctie gezongen.
Maar Wonderkind is wat teveel eer: laten wij hem Tienursje noemen: een Aglerijn hebben we al gehad – hij is duidelijk zoekende.

gravatar

jaja met grapjes maken zijn wel allemaal wel keer aan de beurt of je bent wit zwart blond chinees gehandicapt stottert zit in rolstoel jood christen moslim wat maakt het uit verbied dan grappen maken in het algemeen HUMOR VERBODEN bordjes verwacht ik einde van het jaar !!!!!!!!!!!!!

Reageer
gravatar

Da’s goed. Waar kan ik ze afleveren? Ze kosten €250,- per stuk. Dat is zonder verlichting. Evenmin zijn ze KEMA-gekeurd, dus ik zou ze met een flinke borrel op aansluiten, als ik Luit Spijk was. Tevens zal ik er wat hoofdletters, punten en komma’s bij leveren. Die zijn gratis, onder de voorwaarde dat u even bij de Juf langs gaat.

gravatar

We zijn te slap in dit land. Ook toen er paardevlees in een single werd gestopt greep de voedsel en waren-autoriteit niet in.

Reageer
gravatar

Vooral het belachelijk maken van pinguins heeft er bij mij diep ingehakt.

Reageer
gravatar

Erkeltje,

Jij kunt Rutte al aardig imiteren.

gravatar

Nederland is tolerant stelt men dan, het vrije woord etc.. André van Duijn is Nederlands cultureel erfgoed in levende vorm. Kortom we hebben weer een dieptepunt bereikt, hoe bekrompen kan een volk worden.

Reageer
gravatar

Cultureel erfgoed in levende vorm…
Inderdaad, een nieuw dieptepunt. Niet om te lachen ook.

Gelukkig heeft ook A. van D. niet het eeuwige leven, daar hou ik me dan maar aan vast; een geruststellende gedachte!!

gravatar

Zeg, eh, Drentvolger, het is “Van Tuin”. En wissel die toetsen nu maar weer om, het wortd een beetje rommelig en lastig leesbaar.

Die juf is ook geen knip voor haar neus waard.

gravatar

Beste Hombre vanuit je tuin.

Hoe aandoenlijk, een reactie gericht aan jezelf.
Nu maar hopen dat de juf het door de vingers zal
zien. Sterkte!

gravatar

Misschien op een Plein in Frankrijk?

Daar verbieden ze eigenlijk zelden of nooit wat, hoe controversieel/niet om aan te horen de voorstelling ook moge zijn.

Zo, nu de ‘gewone’ krant even lezen…

gravatar

Haagsche Annie, dank voor de toch bepaald wel overduidelijke hint.
‘t Is net twee voor twaalf. Zet de klok maar weer stil nu, Joop.
Euh…maar was het nou god-gegeven of god-vergeven?

gravatar

Waar ik ‘zijn’ zei bedoelde ik ‘weze’, en het is godvergeven dacht ik; in het Haagsch klinkt het als goffergeve.

Stop de tijd.

p.s. geen dank, het was eigenlijk geen hint, meer zomaar een idee maar toen had ik de krant nog niet gelezen.. pff… ingewikkelde materie!!

gravatar

De reacties blijven het leukste onderdeel van De Speld… en dan met name reacties van mensen die het net niet helemaal begrepen hebben 😀

Reageer
gravatar

Ron,

Wat een zelfkennis!

gravatar

dan ook van de buis afflikkeren GEER EN GOOR ,en nog wat van die ouwe homos die over de ruggen van gehandikapten en bejaarden nog goed geld willen verdien met de mensen belachelijk te maken ….weg met de zooi ..

Reageer
gravatar

Daaraan wil ik toevoegen dat de reacties van Nederlanders die de interpunctie- en kapitalenregels niet beheersen, moeten worden verwijderd van De Speld.

gravatar

En van de televisie natuurlijk.

gravatar

Ik weet dat het triest gesteld is met de wereld, maar zo triest dat er zelfs iets aan te merken valt op Andre van Duin? hou nou toch op, schei nou toch uit!!

Reageer
gravatar

Tja..ehm.. ergens kan ik daar wel begrip voor opbrengen: we zijn al behept met een Mark Rutte die lacht om zijn eigen grappen die niet leuk zijn: Van Duin probeert goedkoop op dit succes mee te liften.

Groningers zijn in de grond nuchtere lieden; laten wij dat zo houden en ze niet blootstellen aan apekool en flauwekul?

Reageer
gravatar

Nee nou wordt-ie mooi, Nico. Die N is ten eerste een hoofdletter en ten tweede staat hij nergens tussen. Wat is dit voor een abominabel niveau zeg? Juf, moet Nico nou in de hoek?

gravatar

Erg jammer, want deze godgegeven komiek staat bij mij heel hoog aangeschreven. Aan de andere kant: het betreft hier slechts Groningen.

Reageer
gravatar

Wat nou, Nico mien jongn, lange teenn?

gravatar

Nee hoor,ik kom niet uit Groningen, maar typische arrogante mededeling van een westerling die ook nog eens denkt dat iedereen in het oosten plat praat. Da dag jij of nie…? Zekuh wehl…..

gravatar

Hé er gaat niets boven Groningen!

gravatar

ach Groningen . laat ze nou gewoon ff genieten van Andre van Duin. tis waarschijnlijk de laatste keer voor ze onder zee niveau weg zakken

gravatar

Wel knap dat je voor andere kan denken mr. of mrs. s.y.n. droom….jij beslist dus wat andere leuk vinden of niet leuk vinden?

Reageer
gravatar

Wat is er nou moeilijk aan om ergens, zoals we honderden jaren gedaan hebben, een N achter anderen/sommigen/etc. etc. te zetten? Wie heeft nou verzonnen dat dat niet meer hoeft? Iemand op 1 van die 76 “excellente scholen” zeker?

gravatar

Ook de voedsel- en waren autoriteit heeft hem ongemoeid gelaten hoewel hij paardevlees in een plaatje heeft gestopt.

Reageer
gravatar

Na het belachelijk maken van pinguïns, paarden en groente heeft deze beestachtige “komiek” zich toegelegd op het uitbuiten van gedetineerde, bedreigde uitheemse diersoorten.
Deze in een schrijnende situatie verkerende weerloze wezens worden, middels doortrapte filmische trucage, uitspraken in de bek gelegd die fnuikend moet zijn voor hun eigenwaarde.
Schande! Hoog tijd dat dit een halt toegeroepen wordt.

Reageer
gravatar

Het werd tijd dat deze “komiek” halt wordt toegeroepen. Hij heeft bij een alleraardigste dame een paard op de gang gezet. Dat beest heeft de hele gang ondergescheten.

Bovendien heeft hij haar belachelijk gemaakt als berijdster met een helm van een Solex, zodat deze fietsen met hulpmotor en fietsen met een helm uit het straatbeeld zijn verdwenen.

Reageer
gravatar

Polleke,

Van een cabaretier wordt dat geaccepteerd.

gravatar

Van een cabaretier wel ja.

gravatar

terechte beslissing. de manier waarop deze man de mens met een verstandelijke beperking wegzet is ronduit weerzinwekkend. en zo’n TROS-show kun je met een waterkanon en de ME met gemak de baas.

Reageer
gravatar

Ze kunnen beter Paul de Leeuw aanpakken en van de buis schoppen dat is pas een misselijk figuur! Jaren geleden stond Nederland ook al op zijn kop vanwege “willempie” Nederand wordt steeds gekker waar daadwerkelijk iets aan gedaan moet worden gebeurd niet..Wat een gigantische onzin dit!!! een rasartiest als André van Duin is niet te vergelijken met zo’n randdebiel als Paul de Leeuw!

gravatar

jij stinkt dude
stinkende hondedrol ben je
of een paardenvijg, of paardevijg

wat kan mij het ook schelen

gravatar

Ik ben van mening dat de onderhavige rechter ook moet beslissen, dat de reacties van Nederlanders die de interpunctie- en kapitalenregels niet beheersen, niet mogen worden toegelaten in De Speld.

gravatar

En strenge Juf, natuurlijk ook niet in Groningen.

gravatar

Meteen; de eerste reactie rollen de brilleglazen me al tegemoet bij het binnentreden van de reactie-ruimte!!
Frantic/Jacques, aanhangertjeeeee ik zie je straks wel, op het plein 🙂

Ik vind Paul de Leeuw ook niks, behalve als hij mw. de Bok nadoet.

gravatar

Ik wil dat uitbreiden met persoonlijk voornaamwoord en eind-n uitgedaagden, Juf.

gravatar

Elke ‘soort’ mens word humor over gemaakt, zwart, wit, krom, recht, arm, rijk, gezond, ziek, als je er niet tegen kan, kijk er niet naar dan is er geen probleem.