Kerstballen die wij tof vonden in 2013

De Speld zet de pareltjes op een rij

In 2013 zijn er wederom veel kerstballen opgehangen, bijvoorbeeld in kerstbomen. En ook dit jaar zaten er weer wat pareltjes bij. De Speld zet de dertien mooiste op een rij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het meest interessante is nog dat de ‘Gouden kerstbal’ geen weerkaatsing laat zien van de maker van de foto. Hierdoor behoort de ‘Gouden kerstbal’ wel degelijk in dit lijstje thuis, misschien wel als nummer 1!

Reageer
gravatar

Ik kan niet wachten tot de paastaktoptien.

Reageer
gravatar

Uiteraard had ik mij graag in de discussie gemengd, ware het niet dat ik wegens geen tijd, het artikel niet heb bestudeerd en jullie derhalve van mijn uitgesproken mening verstoken moeten blijven.

Tot een volgend artikel,

De ballen

Reageer
gravatar

Dat wordt een hele zaak om samen te stellen, er zijn namelijk miljoenen kerstbomen met tientallen ballen in Nederland en om die allemaal te waarderen wordt dus een zeer kostbare grap in de enorme crises waarin dit land zit. Ik vindt dan ook dat de Speld dit nog redelijk hanteerbaar gehouden heeft.

gravatar

Zoals beloofd ben ik weer terug. Ik heb besloten dat het lastige zaak is om dit te doen, ik vergeef ten slotte al veel te vaak, daarom heb ik besloten alleen een welwillende beslissing te nemen als de omstandigheden er naar zijn en de juiste argumenten mij hiervoor bereiken.Kerstballen zonder voldoende uitleg erbij hebben het niet het recht om zich kerstballen te noemen. Alleen het feit dat je ze in een boom kunt hangen is voor mij niet voldoende, ik beschouw deze benoemingen dan ook als voorbarige conclusies.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat een Kerstbal een bal was die wij altijd in de dansschool hadden, als het Kerstmis was, dat vond ik wel tof, maar ik zie geen dansende mensen. Gelukkig zie ik wel een Kerstbal met tekening, alleen zit er geen uitleg bij over wat die tekening voorstelt. Dat begrijp ik niet, zo leren we nooit goed kijken, het lijkt wel of de interpretatie bij de redactie tijdens Kerst ontbreekt, ze zullen wel weer wijn gedronken hebben. Ik ga dan ook 5 minuten in retraite om te kunnen bepalen of dit te vergeven valt.

Reageer
gravatar

oh, ik dacht even dat de VVD hier vertegenwoordigd zou zijn. Gemiste kans voor dit jaar.

Reageer
gravatar

Kerstbal

Een kerstbal is geen bal
Als alle anderen
Want gedurende het kerstbal
Kan hij veranderen

Een kerstbal is geen bal
Als 13 in een kwatrijn
Ik verwachtte het al
Hier dacht men aan dozijn

Een kerstbal is geen bal
Al kost hij maar een piek
En na een vrije val
Is een bal stuk, maar niet ziek

Een kerstbal is geen bal
Een oliebol geen bol
Hoe het ook wezen zal
Gooi mijn wijnglas maar weer vol

Ben van Klinken / My Daily Poem

Reageer
gravatar

Wel even schrikken dat de -bij mij immer favoriete rode kerstbal- een bedreigde kerstbalsoort is geworden!
Om helemaal naar van te worden als je favo-kerstbal onder vuur wordt genomen door een alu-kerstfiguur van onduidelijke komaf.

Zo veelzijdig ook, de rode kerstbal: niets mis mee om naar hartelust te combineren met witte sneeuw, gouden ballen en kerstbomen.

Volgend jaar ga ik een kerstboom in huis nemen, nou ja, een kleine van plastic en hang hem vol rode kerstballen.
Uit protest: de rode bal moet blijven! Wie aan de rode kerstbal komt komt aan mij!

Als iemand zo’n schutter in het vizier krijgt: bel onmiddelijk 112, of beter nog: direct met mij, onderneem zelf geen stappen, de man is duidelijk zichtbaar vuurwapengevaarlijk.
Ik kom meteen, echt meteen; kan je van de hulpdiensten niet zeggen, er gaan geruchten dat de ME geen hoge prioriteit geeft aan dit soort kerstbalbedreigende situaties.
Te gek voor woorden, zeker!

Heeft u al schutters overmeesterd en dit uit valse bescheidenheid voor uzelf gehouden?
Doe ze in een doosje vol papiersnippers uit uw kerstpakket en waarschuw mij: ik haal hem/ze gratis voor u weg zodat ze nooit meer een bal kwaad kunnen doen.
Geen kosten aan verbonden, ik doe het uit liefde voor de rode kerstbal en in mijn vrije tijd.

Heus niet omdat ik dacht: als ik genoeg van zulke schuttertjes heb is dat een reden om eindelijk eens een flinke kerstboom aan te schaffen volgend jaar.

Reageer
gravatar

Hoi Annie. Dan wens ik je bij deze vast hele fijne dagen, en een mooi en gezond 2015 toe. Zo, net op tijd.. 🙂

gravatar

Het doet me denken aan een mopje wat ik ooit in een Engelse magazine las: A young American lady was shown the famous greens of St Andrews.
The proud Scottish guide explained to her how the year through golf was played, and ended saying in his broad Scottish accent: ” … and in winterrr we play with rrrred balllls” Whereupon the young lady giggled: ‘hihi, it’s those silly skirts”.

gravatar

@Trendvolger: dankjewel, inderdaad op de valreep maar toch! 2014 zit al goed; een lieve cassiere riep vanmiddag al vrolijk: prettige jaarwisseling!
Ik gromde maar tss.. heb je mijn boodschappen gezien, gezellige boel weer.. gezond, dat wel dus 2015 zal ik gezondheidstechnisch gezien wel halen.
Jij ook happy paasdays alvast and a lovely pinksteren.
Dat er maar vele moppen gemaakt mogen worden op 1 april, dat ook!

@Jeettje: Ik snap dat giechelende dametje wel!
Jarenlang heb ik getwijfeld what lies underneath those silly skirts..
Ik weet het nu en als je eventjes vergeet dat het daar flink kan sneeuwen begrijp ik haar wel, een tsjikkie from Californijeej gok ik?.

Ook schoot ik altijd in de lach om de whisky reclame van de Schotse Long John als ik met dat vette Schotse accent hoorde: Helleuw, my name is Long John, my whisky is ssstrrrrongk frrom characterrrrrrr andddd soft frrrommm taste.
Long time no see, zou hij Korsakov hebben inmiddels?

Heel toevallig schoot het me te binnen toen ik vanmiddag boodschappen deed, ik moest whisky meenemen voor zoonlief die morgen komt eten (homemade lasagne zonder paard) en stond te suffen welke hij ookmeweer lekker vind; ik had hem gevraagd welk merk en dacht ja Schots, iets met Glen maar ja daar zijn er nogal wat van..
Ik had nog de goede ook vertelde hij me net door de telefoon, die komt wel!
Jaha, hij lijkt op zijn mams.
Ik had hem eigenlijk Long John moeten noemen, was toepasselijk geweest, hij is echt lang geworden, bij zijn geboorte was het maar een ukkie van een halve meter, nu ong het vierdubbele; schoenmaat 47, heeft Schotland al gezien als puber en als ik hem nou met zachte dwang juist Long John had leren waarderen had ik het nu een stuk makkelijker gehad..

gravatar

Gebelgde Belg, dit jaar geen kerstboom in mijn huis.
Nog geen schuttertjes genoeg.
Daar komt bij dat het een oneven jaar is.. moet ik meer uitleggen?

Ik weet wel hoe ik sláinte moet zeggen en heb dat dan ook gedaan, ga dat nog wel een paar keer zeggen deze week.
De rest van het jaar ook nog wel trouwens.

Vandaag heb ik slechts koffie en water gedronken, toch zei ik steeds sláinte, oefening baart kunst en niemand die het hoorde of verstond.

Eigenlijk moet ik morgen om 10.45 uiterlijk de deur uit voor een afspraak maar ik ben nu al aan het oefenen hoe je geloofwaardig zegt: WAT? Was dat vandaag? Neee….o wat stom. Volgend jaar dan maar, wahwah enz.

Komen die acteerlessen toch weer van pas, niemand heeft ooit gezegd: zit toch niet te zwammen, je hebt gewoon geen zin…
Ja mijn exen, maar daarom zijn het dan ook mijn exen.

Ze trapten ook niet in mijn kerstbomenallergie, echt of plastic.
Ik acteerde een fobie voor stofzuigers: mislukt.
Keuken af laten branden: gewoon een nieuwe en: koken Annie, je kan het best en bv 3x in de week, dat is toch niet teveel gevraagd?
Wat gaat er toch in je om? AAARGGHHH!!

Dus: http://youtu.be/8DcWY8aGPbY

gravatar

Kerst is racisme. Er zijn namelijk allemaal gekleurde ballen, maar nooit eens een zwarte. De wittemensen begrijpen niet dat ik hierdoor ernstig beledigd word. “Dit jaar wordt de boom rood met champagnekleur”, hoor ik telkens in het tuincentrum. Daar sta ik dan te luisteren naar de kerstvierders. Ik voel me daardoor buitengesloten.

Ik roep op tot een debat, wanneer kan ik aanschuiven bij Pauw en Witteman? Alhoewel die laatste naam ook erg stigmatiserend is. Dat dan ook weer.

Reageer
gravatar

Ik heb prachtige zwarte ballen in de boom gehad, vorig jaar, dus….

gravatar

Na kerst en oudjaar gaan de fik in de kerstbomen. Dan wordt alles zwart, jouw lievelingskleur ! Dus ten lange leste krijg je toch je zin, Quincy Roetmop.

gravatar

Het is inderdaad nog steeds een taboe om rond de kerstdagen teelballen in de de boom te hangen. Maar door het verhogen van de waardering van ballen in het algemeen zal het gemiddelde balgevoel verbeteren waardoor er weer meer aan ballen gevoeld gaat worden.

gravatar

Ik zie maar 1 kerstkloot, dus weer een leugenachtig artikel van dit onbetrouwbare dagblaadje. Ik heb zelf heel wat mooiere ballen gezien in mijn lange leven en kan dit plestike ei slechts met een drie honoreren. Misschien kunt u het met pasen nogmaals proberen? Wellicht kan de zak van Rutte eens vergleken worden met die van Pechthold en het zakje van Verhofstadt. Het is maar een suggestie ten einde dit krantje naar een ander niveau te tillen.

Reageer