Nieuw stadion voor de Stentor

Wegener Arena biedt plaats aan 70.000 lezers

Regionaal dagblad de Stentor krijgt een nieuw stadion. Vanaf april 2015 kunnen lezers terecht in de Wegener Arena in Raalte. De Stentor was twee jaar geleden de eerste regionale krant die stopte met distributie en overstapte op een vaste thuisbasis in de vorm van een krantenstadion.

Sinds 2011 moeten abonnees dagelijks afreizen naar sportpark De Holtkamp in Hardenberg, waar ze de krant kunnen lezen. De huidige accommodatie biedt plaats aan 1800 lezers en is daarmee eigenlijk te klein. In het nieuwe stadion kunnen straks meer dan 70.000 abonnees de krant lezen.

Hoofdredacteur Alex Engbers is enthousiast over de nieuwe thuisbasis: “Onze lezers waren hier al lang aan toe. Dagelijks kreeg ik mailtjes van mensen die het jammer vonden dat alle zitplaatsen al bezet waren. Ik ben tevreden dat we aan hun wensen hebben kunnen voldoen.”

De Wegener Arena moet een multifunctioneel karakter krijgen, zodat er ook debatavonden en vergaderingen van de wijkraad georganiseerd kunnen worden. Het zou daarmee het eerste krantenstadion met dergelijke nevenactiviteiten worden.

De voorzitter van lezersvereniging StentorPride, Jeroen de Knegt, is daar niet enthousiast over: “Op die manier gaat de unieke sfeer van een authentiek krantenstadion verloren. Een stadion is om in te lezen, niet om in te debatteren.”

De Knegt sluit niet uit dat de agressieve harde kern van Stentor-abonnees uit protest tegen het nieuwe stadion voor ongeregeldheden gaat zorgen. Engbers is daar echter niet bang voor: “Dat is maar een kleine groep. Op De Holtkamp hebben we rellen ook altijd weten te voorkomen. De veiligheidsmaatregelen in de Wegener Arena zijn veel geavanceerder.”

Ook het Haarlems Dagblad heeft plannen voor een nieuw stadion. Komende woensdag wordt er in de gemeenteraad gestemd over de plannen voor het overdekte Megadome, dat naast 90.000 zitplaatsen ook 54 skyboxen moet krijgen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Krijgen we dan ook asperges tijdens de rust? Alleen dan stem ik in.

Reageer
gravatar

Oh ja, hoe is het eigenlijk met de security gesteld in het stadion. En dan heb ik natuurlijk over het IT netwerk.

gravatar

Is het wel zeker dat dit de Wegener Arena in Raalte betreft? Het bouwsel lijkt meer op een Amerikaanse rollercoaster in een vroeg stadium van opbouw. En bedriegen mij ogen mij of zie ik de gieren al boven deze arena zweven? Weer een bouwvakker ten prooi gevallen aan een projectontwikkelaar? In het midden (4e van rechts, 5e van links) tussen de gieren ontwaar ik een drone (lijkend op een V-1) in duikvlucht; dat lijkt mij een slecht omen voor De Stentor.

Reageer
gravatar

Die krantenhut in Haarlem gaat zeker het NHD-Dome genoemd worden? Opmerkelijk is dat Haarlem allang al niet meer in de eredivisie van de Nederlandse pers meespeelt. Het moet toch te denken geven dat ze daar nog aan zo’n megalomaan project willen beginnen.

Reageer
gravatar

Niet doen Stentorlezers, je ziet zo dat het een vers in gebruik genomen oefengebouwtje is, en dat niet zozeer voor de meeuwen alswel voor de luchtmacht. Het dak ligt er al uit.
Ik heb niks met complotten, maar vraag me wel af wie hier baat bij hebben zo vlak voor de kerst…

Reageer
gravatar

Wie van de waarheid (zonder beginhoofdletter!) houdt, leest geen kranten, die stuk voor stuk volgelogen worden door persmuskieten uit de linkse kerk. Wie van de waarheid houdt, beperkt zich tot mijn tweets en het waarheidsgetrouwe boek van mijn Kamerknecht Martin.

Reageer
gravatar

Van regionale kranten kan ik begrijpen dat door iedereen ongeacht rang en stand en plein public gelezen kan worden. Men leest immers enkel wie er dood gingen, wie veertig jaar met elkaar is getrouwd is gebleven, welke slager gisteren na verbouwing zijn zaak heeft heropend, de wijnaanbiedingen van de krant en welke boef buurman Jansen heeft beroofd van zijn zakdoek.

Maar nemen wij de landelijke couranten dan is dat andere koek.

Twee voorbeelden.

De Telegrof wordt uitsluitend gelezen door conservatieven aan de onderkant van de samenleving (zeg maar de lieden die vroeger bij Ajax een staanplaats hadden) en aan de bovenkant (de lieden die zich tijdens de wedstrijd in een verwarmde glazen kooi aan het bezuipen zijn onder toeziend oog van ingehuurde blondines).

De onderkant bestaat uit twee gelijkgestemde geledingen die het gek genoeg niet met elkaar kunnen vinden, ondanks dat de geringe verschillen. Ze zijn enerzijds Wilders gezind en anderzijds Roemer.
De bovenkant zijn mensen die minimaal twee kranten lezen. De Telegrof thuis, altijd het Financieele Dagblad en soms ook de NRC op de zaak.

Geen van de Telegrof-lezers wil zelfs niet dood worden aangetroffen met de krant van de middenklasse, de Volkskrant. Opmerkelijk, maar niet verbazingwekkend, is het feit dat veel lezers van deze krant ook een abonnement hebben op De Speld. De middenklasse leest de Telegrof, zoals zij de Playboy leest; stiekem bij de kapper, de huisarts, de tandarts, in het buurtcafé, maar nooit tijdens zijn werk. In ieder geval niet als er collegae in de buurt zijn. U voelt zich dus aangesproken.

Ergo, de vaste lezers van de Telegrof gaan sowieso al niet door één deur. Met de lezers van de andere landelijke couranten erbij heeft de I Am Sterdam Arena te weinig deuren. De plannen om er een overdekte (bij slecht weer althans) leeshoek van te maken. hebben daarom geen enkele kans.

Reageer
gravatar

Ik vrees dat hier nogal veel hooligans op af gaan komen en dan zijn de rapen gaar. Ook vraag ik me af of het stadion zich leent voor andere kranten, ik kijk vooral uit naar de volkskrant tegen de telegraaf lezing.
Ik stel voor dat we daar met zijn allen even de skybox huren voor dat evenement. Mocht het ervan komen is het wellicht ook winstgevend om hier een poule site voor op te zetten.

Reageer
gravatar

Die kleine groep zal vast wel weer bestaan uit die ”abonnees” van de Zwolse Courant. Altijd vervelend die jongens. Altijd de uit-lezers uit te dagen, want ik kan mij nog goed de rellen herinneren met de abonnees van de Limburger. Flink aanpakken die lui.

Reageer
gravatar

Aha, jongengroenenbleu. Het anti-Friesvak. Ik heb daar nog nooit van gehoord.

gravatar

Dat is goed mogelijk Tom, maar omdat men de temperatuur daar altijd boven nul houdt, wordt het ook wel het sfeervak genoemd. Gezellig rond de terrasverwarming en zonder het gezeur over een elf steden…

gravatar

….. dat is wel heel erg veel rust: de meesten zijn of worden gesloten volgens het nieuwe VVD cultuurbeleid.

gravatar

Ik roep alle, net als mij, lezers voor het leven op, om op 29 december naar het malieveld te gaan. Dit kan gewoon niet! Stelletje klootzakken!

Reageer
gravatar

@aksie natuurlijk mag u konijn ook mee. Zolang die maar veel herrie maakt, om te laten blijken dat hij het er ook niet mee eens is.

gravatar

Eigenlijk wel een goed concept. Toiletten erbij. Een grootgrutter ernaast. Een Stentor drukkerijtje. Hek er om. En we hebben nooit meer last van die tegendraadse Raaltener/Stentor meningen.

Reageer