Familie Beuker executeert oom Kim

In ongenade gevallen oom al eerder publiekelijk vernederd

De familie Beuker heeft gisteravond oom Kim (35) geëxecuteerd. Het was al bekend dat de broer van gezinsleider Tinie in ongenade was gevallen. Vorige week werd hij nog publiekelijk vernederd door zijn neefjes.

Kim speelde voorheen een prominente rol in de familie. Als jongste oom was hij populair bij de kinderen van Hans en Tinie, waardoor hij bij uitstapjes vaak werd meegevraagd. Ook gold hij als ‘mentor’ van Tinie op financieel gebied. De laatste maanden werd echter duidelijk dat hij zijn prominente positie verloren had.

“Dat Hans hem eigenlijk een eikel vond, was al langer bekend. Dankzij zijn populariteit bij de kinderen, leek zijn positie echter onaantastbaar”, zegt Beuker-watcher buurvrouw Joke. “Maar Daan en Luuk moesten opeens niets meer van hem weten. Waarom precies is speculeren.”

Duidelijk is in ieder geval dat Kim vorige week tijdens een uitstapje naar de Efteling in het openbaar is vernederd door zijn neefjes. Terwijl Hans en Tinie zwijgend toekeken, scholden de jongens hem uit. Buurvrouw Joke: “Het moet heel pijnlijk zijn geweest. Ze riepen onder meer dat Kim een wijvennaam is.”

In een korte verklaring bevestigde Luuk (8) vanochtend dat zijn oom de kogel heeft gekregen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Onderzoek leert dat oom Kim een bijzondere bloedgroep had. In mei, vorig jaar, heeft Tinie gelobbyd om orgaanhandel te dereguleren teneinde de vrije markt haar werk te laten doen. 1+1=2.

Reageer
gravatar

Met 25 neefjes en nichtjes, zou juist jij je hartstikke veilig moeten voelen. Behalve natuurlijk, als je de kwestie onder het tapijt probeert te vegen. En al je neefjes en nichtjes dat niet doen. Dan trek jij alle aandacht.

Moet je zelf weten, maar ik zeg het toch.

gravatar

Een ander, doch helaas onvermeld gebleven, aspect is dat gezinshoofd Hans Beuker financieel samenspel vermoedde, als voorspel naar overspel, tussen zijn vrouw Tinie en zijn broer Kim en preventief deze familieband doorsneed voordat hij zelf buitenspel kwam te staan. Voor Hans -als alfadier- een voorspelbare profylactische ingreep. Kim bleek overigens sterk onderverzekerd te zijn qua begrafeniskosten.

Reageer
gravatar

Voor oom Kim is nu dus het doek gevallen, eerst publiekelijk en opzichtig vernederd op de winter-Efteling door Daan en Luuk en aansluitend geliquideerd; schoten door nek en borst, zoals een pedagogisch opgeleide capo zulks in het kinderuurtje aan het jonge publiek leert. Weliswaar is dit geen precedent: moorden in de familie werd al beoefend door de Junge broekenpoeper in NoordKorea en eerder al door o.a. Nero, Caligula, Hitler, Stalin en Mao. De laatste vermoordde consequent al de kinderen die hij -en passant- bij volgzame Culturele Revolutionaires verwekte. Had hij dat niet gedaan dan had China een veelvoud van opvolgingsclaims (en wellicht een nieuwe burgeroorlog) moeten doorstaan. Bovendien had het een slecht begin geweest voor het één-kind-per-gezin-beleid. Een punt van overdenking is wanneer en waarom ongehuwde ooms in de opruiming moeten, bij drank- en/drugsprobleem? Gokverslaving? Onvoldoende cadeaus voor minderjarige neven en nichten? Te vaak onverwachts komen meeëten? Er moeten wel wettelijke criteria gelden, zoals bij niet-medische hulp bij euthanasie. Ik wacht op een doorwrochte initiatiefwet van SGP en CU, niet weer eigengereide moties van D’66 met gebazel over “eigen verantwoordelijkheid”, “eigen keuze” en meer van dat soort vrijblijvende verkiezingsretoriek.

Reageer
gravatar

Als je tijdens verjaarfeestjes niet meer stevig klapt en meezingt wordt je toewijding tot de familie al in twijfel getrokken – als je twijfeld bij bepaalde investeringen en uitgaven begin je ook minder leuk te blijken. Maar het is dan ook een goed einde.. het kan nog erger – Zoals voor je rest van je leven halfkreupel met rolstoel van plek naar plek gekart worden terwijl anderen je toelage opstrijken en er leuke dingen mee doen. Omdat het noodzakelijk is of omdat ze nu eenmaal nodig zijn of omdat er sterke aanleiding is voor deze keuze of omdat men er niet omheen kan deze aankoop te moeten doen.

Of omdat het pensioenstelsel alleen een kado van 1000€ toelaat wanneer Kim komt te overlijden.. echt triest.. maar realiteit.

Reageer
gravatar

Juf! Herauthon schrijft twijfelt met een d !! Moet ie nu ook terug naar groep 4?

gravatar

Ja, ome Kim heeft geluk gehad met zo’n resoluut neefje.
Het kan idd altijd erger als ik dat zo lees.
Oom Kim heeft niet geleden en feest elke dag in het hiernamaals, één grote Efteling.
Neefje zal nog jáááren aan moeten horen hoeveel ze hadden kunnen vangen op jaarbasis als hij Kim een rolstoel ingeschoten had…

Luuk; wat ze ook zeggen: een fraudeur ben je niet, je hebt het hart op de juiste plaats, geen geldelijk gewin op het oog gehad. Je was hem gewoon zat, kan gebeuren.

De familie kennende betwijfel ik ten zeerste of iemand je oom Kim van plek naar plek gekart had.
Waarschijnlijk had hij nog een jaar of 40 achter de geraniums gezeten zonder geld. BORING!!!

Hoe zit dat met die 1000,- euries die je kado krijgt voor een dode oom?
Is die regeling leeftijdsgebonden, is het geld voor de schutter of de oom?
Als het kado voor de schutter is, een soort opruimpremie heb ik met terugwerkende kracht nog 3000,- tegoed voor het omleggen van mijn drie ooms destijds.

Als het een oprotpremie voor de oom betreft snap ik het probleem niet; dan erf je dat immers???
Enneh… klappen en meezingen op verjaardagsfeestjes?

Moeniegekkerworden… nog nooit meegemaakt, ja die drie ooms van mij begonnen soms plotseling, zonder enige aanleiding te klappen en te zingen.
Knettergek.
Vaak op ongelegen momenten ook; als de taart met kaarsjes de huiskamer binnen kwam wandelen, dan ben je bezig met schoteltjes, vorkjes en taartscheppen.
Hadden ze dat wangedrag achterwege gelaten hadden ze misschien nog geleefd maar van dat soort folkore houden we niet bij ons in de familie.
Of hielden; er is bijna niemand meer van over.

Ik leef lekker nog wel, mijn oprotpremie gaat naar degene die me uit mijn lijden verlost t.z.t.
(mocht ik ooit gaan zitten zingen en klappen op feestjes: shoot me, please!!)

gravatar

Toch kan het niet vaak genoeg gezegd worden: voor de analyses van de toestand in onze wereld, de beste recepten voor de kerst, de dood van oom Kim, de wetenschappelijke onderzoekingen naar de voortplanting van de breedstaartkikker, de voorspellingen voor het jaar 2014, de beste trends op het gebied van de mode: de Speld dient prof. dr. Bert Bokhoven (omni-genie) te raadplegen!!! Waarvoor lezen wij anders dit e-zine!!???

Reageer
gravatar

Oom Bert zal toch ook niet geëxecuteerd zijn?

gravatar

Pierke,

Geen hoofdletters en geen leestekens op de juiste plaats. Wat heb ik jou in jouw domme kopje willen stampen?

Hup, terug naar groep vier. Let daar eindelijk eens op, domoor.

gravatar

Elk nadeel heeft zijn voordeel, volgens onze JC: de uitgave voor het nieuwe paar gympen waar ome Kim hard aan toe was, kan weer bij de erfenis worden opgeteld.

Reageer
gravatar

Verdomme nog aan toe Rotjeknorder Jeettje,

Elk voordeel heb z’n nadeel.

Je moet mij wel goed citeren, als je mij wilt citeren. slogisch.

gravatar

Goed gezien Jeetje! Het zijn inderdaad een paar halve zolen, zeg. Je zou van zo’n hongerende Noord-Koreaan toch minstens verwachten dat z’n kledij en schoeisel in ordentelijke staat is.
Maar goed: om bij JC te blijven: “as hunnie de honger hebbe, hebbe wij ‘m niet!”

gravatar

Ok ok, JC: het was correct Nederlands; op z’n Rotterdams is het ‘ellek nadeil hebt zun vooirdeel’, terwijl jij zegt ‘elk nadeel hep zun foordeel’. Zijn we weer helemaal bij.

gravatar

Het is een drama, dat de broze verhoudingen tussen Daan en Luuk met Hans weer in onrustig vaarwater brengt, Hans zal, zoals dat ook in het verleden gebeurd is, de relatie met buurvrouw Joke opnieuw verder onder spanning zetten om zo de aandacht van de interne familieperikelen af te leiden.

Reageer
gravatar

Zijn laatste wens was een mega-lawinepijl over de schutting te jagen, heb ik begrepen. Luuk heeft naar eer en geweten nog geprobeerd hem postuum deze eer te bewijzen, maar het ding wilde niet afgaan; nat geworden zeker.. Maar geen zorgen, er is altijd wel een andere Oen om het kunstje te doen.

Reageer
gravatar

Wat komen er tegenwoordig toch in korter tijd veel nieuwe berichten op De Speld. Ik kan dat niet meer bijbenen. Ik ben nu bij Rafael Nadal begint stichting tegen knie-ontstekingen van 21 november 2013. Kan het niet wat kalmer aan?
Alsjeblieft

Zij zijn groot en ik ben klein. Het is niet eerlijk.

Reageer
gravatar

Normaal vind ik de Speld erg grappig, maar dit is smakeloos. Ik ken de Tinie Beuker toevallig heel goed. Als je weet hoe zij en haar man geleden hebben zou je in het geheel niet kunnen lachen.

Reageer
gravatar

Bij mij. Als goudeerlijke spaarder heb ik de afgelopen 9 jaar net aan € 50000 bij elkaar gesprokkeld.

Geld moet je halen waar het is, dus bij mij. Ik spaar wel weer opnieuw, geen probleem. Al moet ik zeggen: ik ben ook oom, dus wellicht is het met mij na oud & nieuw ook wel afgelopen. Ik zal ze even vriendelijk, doch rechtvaardig toespreken, dat ze niet mij, maar mijn broer moeten hebben. Zeg nou zelf, wie moet er anders sparen voor uw tegenvallers?

gravatar

Tsja dat heb je met kinderen; zo ongeduldig…

Luuk: voortaan wachten tot oud en nieuw met het killen van nare ooms.
deed ik ook altijd.
Nou ja 3 keer gedaan, toen waren ze op. Als ze echt irritant zijn en moppen vertellen of je in je wang knijpen en zeggen dat je al zo groot bent geworden (ja duh….) dan moet dat kunnen hoor.
Gooi het lijk van de desbetreffende oom in (hoe toepasselijk!!) een vreugdevuur, zeg dat hij 3 flessen champagne ophad en Emile Ratelband wou spelen met je, geen haan die er verder naar kraait.

Ook het cremeren is meteen geregeld, een beetje dom hoor, het is al half december, die 2 weekjes had je best even kunnen wachten.

Maar goed, je bent pas 8, ik hoop dat je het bij de volgende oom wat doordachter aanpakt!

Kusje, tante Annie

ps: bedankt, ik mocht hem ook niet en dat is zachtjes uitgedrukt; van de doden niet te veel slechts dus hier laat ik het bij..

Reageer
gravatar

Jazeker, en wel aan Herman den Blijker. Tezamen met wat resten kalkoen zal hiervan een fikse kerstrollade worden gemaakt, welke vervolgens aan onze koning zal worden aangeboden. Een echt volks geschenk derhalve. Ik zou zeggen: hoezee, hoezee, hoezee!

gravatar

Het ruimt wel lekker op in zo’n famielje. Het is ieder jaar toch weer een hele klus om ze allemaal een kaart voor de feestdagen te sturen. De Paulussens weten er alles van.

Reageer
gravatar

Ik vermoed, Heer Spaland, dat daarom die kerstkaarten bij de Paulussens dezelfde weg zijn gegaan als de sjekladebollen.

gravatar

Ja, die kinderen van tegenwoordig leren al heel snel met wapens om te gaan, het is ze aangeboren. Maar dat ze met die nieuwe Sinterklaasgeweren meteen voor executies zouden gaan had zelfs de meest trotse ouder niet kunnen verwachten!

Reageer
gravatar

Het programma voor de kerst dit jaar is komen te vervallen. Niet de verdeling van de kalkoen, maar die van de nalatenschap, en op wiens rekening de levensverzekering van oom moet worden gestort staat op het menu. Buuf Beuker houdt haar hart vast. De vrees bestaat dat spoedeisende hulp nodig zal zijn tijdens de dagen.

Reageer
gravatar

Wat u zegt Trendvolger, dat was ook mijn eerste gedachte.
Het is het onstuimige ongeduld van de jeugd: had er even de tijd voor genomen, en was dan tot de conclusie gekomen dat de planning er niet onder had hoeven lijden: met de methode Borgia zou een en ander op soepele wijze tijdens de dinergang plaats kunnen vinden.

gravatar

Dat zou kunnen zijn, beste Jeettje, maar mijn vermoeden is dat leeftijdsgenoten de werkelijke aasgieren zijn ter tafel. Zij behoren tot een leeftijdscategorie welke de crises zijn aangegaan, en dat kan men de jeugd moeilijk verwijten.

gravatar

Erg vervelend dat dit zo plots is gebeurt, maar zoals ze zeggen “Wie zijn kont brand, moet op de blaren zitten”

Reageer
gravatar

Wie zijn kont brand, moet blij zijn dat hij/zij niet andersom stond, Sjaak.

gravatar

Dat klopt, Frederik V.G. van Swalmen Blerick Cromweel.
Wie zijn kont brandT, zit inderdaad op blaren.

Ofwel: kijk eerst eens naar die balk in jouw eigen oog, voordat je de splinter van een ander bekritiseert.

gravatar

Kinderen, kinderen, kinderen,

Waar zijn jullie toch mee bezig?

Het gezegde luidt: “Wie zijn bipsje verbrandt, moet op de (derde, tweede of eerste graads) brandblaren zitten.” En niet anders. Neem dat maar van jullie juf aan.

gravatar

Staatssecretaris Fred Teeven over het voorval: “Het is treurig dat er iemand dood is gegaan, maar dat is wel een ‘popi-jopi-oom’risico.” Het is volgens hem goed dat de leden van de familie Beuker niet zijn aangehouden. “Zij zijn de slachtoffers, de verdachte hoort daar niet te zijn.”

GroenLinks, PvdA en SP hebben tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer kritische kanttekeningen geplaatst bij de uitspraak van staatssecretaris Fred Teeven dat de popi-jopi-oom die omkwam zelf het risico heeft opgezocht.

Reageer
gravatar

Volgens onbetrouwbare bronnen had oom Kim de lanceercodes van de gazonsproei-installatie verkocht aan de overburen…

Reageer
gravatar

Dit is al de zoveelste keer dat mensen het recht in eigen hand nemen. Waarom wacht deze familie niet even rustig af? Zo krijg ik nooit fatsoenlijk de tijd om een dinertje te organiseren.
Jammer ook dat de familie de Beuker geen rekening wenst te houden met de kwetsbare positie van de Publieke Omroep. Het eigenbelang staat kennelijk weer voorop.

Reageer
gravatar

Het zat er aan te komen. Zijn oosterse ‘levensstijl’heeft er waarschijnlijk mee te maken. Vaker chinees halen en een boedha op de schoorsteenmantel. Dan mag je opeens niet meer meedoen. Toch triest, hoor.

Reageer