Begrafenis Mandela uitgesteld tot 6 maart 2014

'De enige dag dat Jeroen Krabbé en Bono allebei kunnen'

De begrafenis van Nelson Mandela is uitgesteld tot 6 maart 2014. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse president Zuma vandaag bekend gemaakt. “We hebben de agenda’s naast elkaar gelegd, en 6 maart is de enige dag dat Jeroen Krabbé en Bono allebei kunnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mandela is eigenlijk reeds op jonge leeftijd in Amsterdam geboren. Doch het stond hem daar niet aan omdat er 643 bromfietsdiefstallen gebeuren per jaar. Hij dacht dat het in Zuid-Afrika beter zou zijn maar dat viel dus dik tegen. On top of dat sloten ze hem voor 25 jaar op omdat hij onvoorzichtig was.

Reageer
gravatar

Desmond Tutu heeft de honneurs voor Bono en Krabbé vandaag waargenomen. Bleek tie in ene DRIE uitnodigingen op zak te hebben…. Nou ja, dan is langer wachten niet nodig toch !

Reageer
gravatar

Als het toch pas 6 maart wordt, kunnen we dan niet in navolging van de Tour de France of de Giro de plechtigheid laten beginnen b.v. in Nederland en stapsgewijs afzakken richting Z.A.? Condoleren in Bunschoten, de kerkdienst in Santiago de Compostella, Begrafenis in ‘hoe heet dat gat ook al weer?’ en koffiedrinken op Robbeneiland. Zo zie je nog eens wat van de wereld. Een pedagogisch verantwoorde teraardebestelling. lijkt mij!

Reageer
gravatar

ik kan er ook niks aan doen dat ik zo populair ben. Mijn vriend Nelson en ik hebben nu eenmaal afgesproken dat we bij elkaar op begrafenis zouden komen. Hij komt ook op die van mij hoor.

Reageer
gravatar

Dat uitstel komt goed uit! Want in plaats van dat ze nu het stoffelijk overschot twee dagen rondsjouwen door Zuid Afrika opdat de bevolking aldaar afscheid kan nemen, kunnen ze ‘m, mits goed geconserveerd, nog snel even op wereldtoernee sturen. Kunnen nog veel meer mensen ‘m uitzwaaien.

Reageer
gravatar

Bono is de grootste stuk stront in de menselijke geschiedenis volgens een bepaalde tv-serie en bewijst maar weer eens hier. Jeroen Krabbé ken ik noch persoonlijk noch oppervlakkig niet goed. Dikke Poep weer dit. Nelson Mandela is een held van de mensen niet alleen van de sterren. Waarom laten we dit gebeuren? Heel erg dit.

Reageer
gravatar

Christiaan, ‘Jeroen Krabbé ken ik noch persoonlijk noch oppervlakkig niet goed.’
Hoe goed ken je hem dan precies en waarvan?

Gelukkig weet je meer, nee, wat zeg ik, ALLES van Bono, jammer dat jullie gebrouilleerd zijn; dat meen ik uit je reactie op te kunnen maken.
Je kent hem beter dan ik in ieder geval, ik dacht die zingt eens een deuntje af en toe, geeft gul aan goede doelen, dat weet ik wel maar ‘een bepaalde tv-serie’ welke dan?
Ik ben niet zo’n fervent tv-kijker dus dat is nieuws voor me, vertel vertel!!

So far, so good maar om Jeroen Krabbé tot ster te verheffen gaat me een beetje te ver.
Heel erg dit.

@Zuigeling: een 10 met een griffel voor je reactie: 0 fout! Dat doet lang niet iedereen hier je na.

Kusje van tante Annie!!

gravatar

Enne Huub-Huub-Huub, als de man niet in hoogstand stond zou er geen aandacht aan besteed worden. De Mandela-mantra kan ook gewoon gezongen worden hoor tijdens de begrafenis. Men mag zelfs redeneren dat als de begrafenis uitgesteld wordt, deze mantra langer zal voorklinken en dat is weer extra ode-energie. Verder sluitik me aan bij de analyse van STRUCTUURKIP (onder #3) want zwijgen is voor de Willempies onder ons.

Reageer
gravatar

Goed commentaar dit! Zouden mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Er is nog plaats bij mijn volgelingen, zie ook mijn commentaar op het vandaag geplaatste item over narcisme…

gravatar

Als je dan toch UItstelt, wAArom dan niet geLIJK tot 6 APRIL. Dat is nameLIJK de herDENKingssdag van de weledele DAMbrander, de IRANier Kambiz Roustayi. Die zijn dAAd deed bovenOP de dag van reVOLutie te Egypte. Om internatiOnaal te blijven. In de tussentijd kunnen er welliCHt nog wat gevierDE overLEDENen verzameld worden om er meer cachet AAn te geven. Dan mag MandeLA van mij WEL in het mIDden, als dat tENminste niet te satiririsch overKOmt…

Reageer
gravatar

Huub, daar heb je een paar minuten de tijd voor gehad m.b.v. de correctiefunctie.
Ik vind het ook een beetje een non-reactie met weinig inhoud..
Nu is het te laat, je reactie blijft gewoon staan, voor altijd en eeuwig.
Volgende keer beter!

gravatar

Yuroen Krabbe liet via Steven Spielberg weten dat als een begrafenis oppertunist als Frits Barend ook komt, hij nog eens moet overwegen of hij de herdenking van Mandela vereert met zijn aanwezigheid.

Reageer
gravatar

Tsjonge jonge, wat weer een gezeik. Kennelijk wordt Mandela als zo onaantastbaar gezien dat er zelfs geen grappen mogen worden gemaakt waarin hij voorkomt. Let op: hij wordt niet eens beledigd (dat zou ik ook te ver vinden gaan), maar toch is er al een klein legertje paraat om alle grappenmakers af te slachten en te verklaren dat hun grappen niet eens grappen genoemd mogen worden, hoe “belachelijk” ze ook zijn. Man, wat heb ik een hekel aan mensen die zich zo laten frustreren…

Reageer
gravatar

Als u dit stukje van de Speld belachelijk vindt, wat is het probleem dan?

gravatar

Jan, welkom bij de Speld! 🙂

Het kan nog veel erger, echt. Blader eens door wat oudere artikelen, wat lekkers erbij, en niks serieus nemen anders is het inderdaad tenenkrommend en ergerlijk soms..

Begin met het artikel en de reacties over ZZP’ers; de gemoederen liepen hoog op en het is een prima afspiegeling over wie er allemaal reageren en waarom.

Dan nog het artikel waarin blij werd vastgesteld dat het pesten via MSN de wereld uitgeholpen is en de anti-treitercampagnes dus prima gewerkt hebben; verder zeg ik niks maar dan heb je een goede indruk van de Speld en een bloemlezing van de meest grappige, boze en vreemde reacties.

ps: de Algrijnse philosofftie spoort niet helemaal, maar toch is het een beetje de huisfilosoof/trouwe trol en eigenlijk ben ik persoonlijk, ik spreek alleen voor mezelf nu, opgelucht als hij na een poosje niks weer gaat posten, je gaat hem missen, als kiespijn maar toch… het artikel over Dr. Corrie bv; hij wilde haar op de zwarte lijst voor foute dokters geregistreerd hebben… lief toch?? ook een aanrader trouwens, het artikel over Dr. Corrie!!

gravatar

Hallo Annie, ik was hier al een tijdje hoor en je begrijpt mijn subtiele poging tot humor niet, als iemand de stukjes op de Speld belachelijk vindt, dan is er toch voldaan aan de mission statement van de Speld?

gravatar

@JNWLWK: ja, nee, ho nou, ik had het tegen Jan….. toen ik begon te schrijven stond jouw reactie er nog niet; ik wilde Jan even welkom heten in de wereld die satire heet. Zodoende en vandaar dus..
Ik moest wel lachen om je one-liner, snap hem nog ook! 😉

gravatar

Verklaar de tekst nader en leg uit welke stijlfiguren er in voorkomen.

gravatar

Mandela overleden? Nou jammer dan.

Staat de microfoon uit, zodat ik kan zeggen wat ik echt over die zwarte piet denk?

Reageer
gravatar

De typering “Zwarte Piet” kwam (weliswaar zonder kogel) toch echt van links dit keer, een Groen Links meneer die zijn verstoorde stoelgang verwarde met zijn Twitter-account.

gravatar

Soms heb je een grapje in je hoofd, dat is zooooo grappig. Het moet eruit! Dit is ook écht weer grappig á la Speld. Maar nu was zwijgen toch ook voor Speld net iets waardiger geweest, passend bij de man waarover we het hebben. Jaja ik snap dat het niet om hem gaat… maar toch.

Reageer
gravatar

Nee, dat gebeurt alleen bij lieden zoals Nico D. ( foto met balkje over de ogen) en Gordon ( foto met jute zak over zijn hoofd).

Hier is het een vlijmscherp commentaar aangaande de verregaande hypocrisie die gepleegd wordt door allerlei lui die ‘ineens’ ontdekken dat Jezus voor de 2e keer de aarde verlaten heeft.

U snapt dus helemaal niet waar het om gaat: het gaat om de kroonprinsen van de deugd die over de rug van een dode Mandela zichzelf belangrijk willen maken, zonder zelf ooit zijn voorbeeld gevolgd te hebben, ook niet van plan zijn dat te doen.

gravatar

Lieve Joke,

Soms heb ik een grapje over Joke in mijn hoofd, dat zoooooo grappig is. Het moet eruit. Dit is ook écht weer grappig, zoals men van mij gewend is. Maar nu was mijn zwijgen toch ook net iets waardiger geweest, passend bij Joke. Ja ja, ik snap dat deze reactie over Jokes onlogische ‘logica’ gaat… maar toch.

gravatar

o jeettje, ik zie net dat ik zojuist vele commentaren eerder een premature reactie op uw commentaar heb gegeven, waaruit blijkt dat wij het enorm eens zijn met elkaar. Nu is dit nog niet zo’n ramp, maar het feit dat ik dus niet eerst alles gelezen heb maakt het een enorme ongestructureerde bende hier. Ik ben even in identiteitscrisis nu

gravatar

Kan gebeuren Structuurkip: het verdrongen worden van de eerste plaats als meest veelzijdige stukje vlees hakt er in; ik begrijp dat.

gravatar

O jeetje, Jeettje: kun je voorzichtiger zijn met het gebruik van de frase “hakt erin”? Ook dat ligt gevoelig bij onze soort. Voor je het weet loop je weer als een kip zonder kop in het rond te kakelen… O, daar zal je het hebben, zie je wel, nu is het te laat en komt er de rest van de dag alleen onzin uit mijn mond. Gelukkig merkt waarschijnlijk niemand daar iets van.

gravatar

Toch een mooie geste van Sepp Blatter om tijdens de loting voor het WK voetbal volgend jaar exact elf seconden van zijn kostbare tijd te besteden aan de gedenking van Mandela..

Reageer
gravatar

Dat weet ik dus niet van Bralhuysen: bedoel je het inkomen wat hij opgeeft aan de belastingdienst of het échte inkomen?

gravatar

Enig respect lijkt mij op zijn plaats

Reageer
gravatar

denken ze leuk te zijn achterlijke idioten voor zo,n goed mens als hij was

Reageer
gravatar

Beste moderator van dienst,

Wilt u deze achterlijke en idiote reactie van deze laaggeletterde die bovendien te lui was om de discussie te volgen, verwijderen?

gravatar

Koppenmakertje,

Onder reactie # 15 deed je het goed en nu schrijf je dat ik styreng ben. Wat dat ook mag zijn, ik ben het niet.

Ik twijfel nog of ik jou bij de directie van De Speld voor ontslag voordraag.

Reageer
gravatar

Als we nog zoveel tijd hebben dan kan het hele circus hier (in Nederland) ook wel even hier langs komen. Net als bij de olympische vlam maar dan iets anders.

Reageer
gravatar

Beste Hugo Mol (op #25bis),

Hier komt er een uit mijn eigen hoed.

Nelson Mandela komt aan de hemelpoort en vraagt of hij erin mag. Petrus kijkt wat bedenkelijk omdat Mandela geen blanco strafblad kan tonen. Hij gaat het toch maar even aan God vragen. Petrus komt terug en zegt: “Loop maar direct door naar de Heer, want Hij wil leren verdraagzaam te zijn.”

Reageer
gravatar

Zo is het maar net, Tol! En zo na z’n dood nog wel. Lekker makkelijk dingen roepen. Bah. Doet me denken aan al die condoleances en vereringen van een heel aantal bekende figuren, die eigenlijk helemaal niks met Mandela te maken hebben. Dat is van hetzelfde laken een pak!

Wait a minute…

Reageer
gravatar

Beste Rovalo, vrouwen in de leeftijdscategorie basisschool mag je nog niet tot de jouwe maken. Ondeugende jongen. Ook is het niet handig om dit te posten.

gravatar

Beminde (on)gelovigen,

Ik heb via Facebook en Twitter miljoenen verzoeken gekregen om Nelson Mandela nu al heilig te verklaren. Als er iemand is die het heeft verdiend, is hij dat wel. Helaas kan ik het nog niet zo snel al zou ik dat natuurlijk graag willen.

De heer Mandela heeft tijdens zijn leven veel wonderen gedaan, maar hij moet om heilig te worden ook enkele na zijn dood verrichten. Ik denk dat, dat dankzij zijn prachtige vredesboodschappen en leerzaam gedrag wel goed komt.

Van Mij mag men hem alvast heilige noemen.

Amen

Reageer
gravatar

Ik vind het wel humor. De strip van Fokke en Sukke vond ik helemaal geweldig , : Petrus bij de hemelpoort zegt : Jezus opgehoepelt want Manela komt eraan. .Geweldig!!!!!!!!!!!!!! een verhelderende mindsetting.

gravatar

Tol,

Heb jij onze vaderlandse geschiedenis wel eens bestudeerd? Ik denk van niet, want anders had je geweten hoe hier tegen de apartheid en de opsluiting van o.a. Mandela is geageerd.

Overigens, als wij na iemands dood geen grappen meer mogen uithalen (sic!) over Krabbé en Bono, kan De Speld wel sluiten.

Haal bovendien je Engels eens op.

gravatar

Ho, niet te snel oordelen; als Tol na 2003 geboren is, slechts een paar jaartjes op een school heeft gezeten die nu gesloten is wegens de non-kwaliteit van het geboden onderwijs en derhalve nu alweer een jaar thuis niks zit te leren kan men hem niet verantwoordelijk houden.

Ook niet voor zijn interpretatie van de Engelse taal.

gravatar

@Schooljuf??? smaakloos? Zonder hoofdletter? Waarom spaties tussen smaakloos/zwaar en uitroepteken?
(smakeloos, Edwin, smakeloos!! onthou dat, je gaat het vast nog veel vaker schrijven vrees ik..)

Edwin, je vondt of vind de Speld leuk; de reacties dom en niet leuk heb je al eerder laten weten.
Misschien even stoppen met reageren? Nogmaals: je trekt zelf ook geen volle zalen…..

Liefs, Annie Diehetbestemetjevoorheeft.

gravatar

Annietje uit Den Haag,

Ik lees: “je vondt of vind”! Drie punten achter elkaar en één vraagteken achter een zin is wel genoeg.

Jij stelt mij ernstig teleur; jij was nog wel een van de betere leerlingen.

gravatar

Koppenmakertje,

Onder reactie #15 deed je het goed en nu schrijf je dat ik styreng ben. Wat dat ook mag zijn, ik ben het niet.

Ik twijfel nog of ik jou bij de directie van De Speld voor ontslag zal voordragen.

Ik vrees trouwens dat je mijn kop nu echt gaat “aanpassen.”

gravatar

Juf, soms baal ik wel een beetje dat de correctiefunctie weer werkt; ik kan me met dat ‘vond en vind’ niet langer verschuilen achter: ‘Ik zag het wel maar kon het niet meer corrigeren’.
Ik zag het ook wel maar veel te laat. Telt dat mee voor mijn Cito-toets?

De vraagtekens hou ik staande; om emoties te uiten en/of de aandacht te trekken; in zo’n geval mag men soms een beetje aandikken hoezeer e.e.a. je aangegrepen heeft.
Dichterlijke vrijheid zo u wilt.

Het zou prettig zijn als er tekentjes zouden bestaan die je emoties op het moment van schrijven weergeven, verbaasde gezichtjes, lachende gezichtjes, verbijsterde gezichtjes, en gezichtjes met rode wangen van schaamte.
Die laatste had ik dan nu meteen kunnen gebruiken.

Morgenochtend neem ik weer een glanzende rode appel mee, net als alle andere schooldagen.
Mijn moeder zegt dat juffen meer fruit moeten eten en dat schooljuffen dat van oudsher niet doen; daarom nemen schoolkinderen vaak appels mee voor de juf, glanzend gepoetst met vaak niet al te schone zakdoeken maar dat proeft of ziet geen juf.
Ik neem altijd een schone zakdoek hoor juf!
Nog een vraagje, is dit streng in de nieuwe spelling? Of krijgen we dat nog met taal? Nou ja ik merk het wel, vergeef me mijn nieuwsgierigheid. Ik leer nou eenmaal graag!

Ben ik nu weer uw lievelingetje?
Groetjes, Annie

ps: fijne avond nog juf, en slaap lekker, ik verheug me alweer op een nieuwe schooldag morgen!!!
(ja, 3 uitroeptekens, ik heb er zin in, echt!)

gravatar

Gereformeerd zeker?

Mag je wel op zondag webnieuws lezen en nog wel het zondige De Speld. Dat wordt hel en verdoemenis.

gravatar

Fantastisch. Mensen die hier over vallen, zien alleen al de naam Mandela, en raken in een nerd-rage omdat ze overvallen worden door een niet te bedwingen warm gevoel van politieke correctheid.

Welnu, er wordt met geen kwaad woord gerept over Mandela, de enige die hier op een milde manier te kakken gezet worden zijn Krabbé en Bono, ook omdat ze blijkbaar geen eerdere dag vrij kunnen maken. Dus doe niet zo moeilijk, morgen is het weer maandag.

Reageer
gravatar

Beste Gijs,

Jij hebt dat goed gezien. Ik wil daarbij nog aanvullen, dat ware emotie vanuit het hart komt en niet vanuit mythologische geschriften.

Veel gelovigen hebben moeite met het zelf bepalen wat goed en slecht is. Daarom vinden ze maar alles slecht wat niet nadrukkelijk in een van hun vele mythen als goed wordt beschouwd. Ze huilen niet omdat zij verdriet hebben, maar omdat hun opperwezen zich weer eens getergd voelt. Lachen is er dus maar zelden bij.

God lacht noch dobbelt. Het is dus de vraag of de goedlachse Mandela de hemel in mag.

gravatar

Hier ben ik het helemaal mee eens! Het gaat niet om Mandela, maar om zijn (zogenaamde) vrienden die geen tijd hebben! Prioritering heren!

gravatar

@Richard: Je moet flinke pech gehad hebben, dat gelovigen in jouw vriendenkring die indruk gaven. Als oprecht atheisme en zulk geloof de enige keuzes waren, had ik ook meteen jouw keuze gemaakt.

Vraag ik me opeens af wie van ons de wereld nu het meest versimpelt… Het zou immers wel erg makkelijk zijn als God inderdaad niet dobbelt, als door de natuurwetten alles al gedetermineerd is.

Over dat lachen: zelfspot is best lastig als er niet met je te spotten valt, en als alwetende verrast worden zou gek zijn. De mooiste lach is echter de glimlach, en als we nou een modern woord voor “welbehagen” nemen is die lach behalve bijbelgetrouw ook nog inspirerend.

gravatar

Bovendien hoopt men dan ook meteen Frederik Willem de Klerk mee ter aarde te kunnen bestellen omdat hij verantwoordelijk was voor de opheffing van het apartheidsregime. De Klerk heeft vooralsnog aangegeven niet aan een vervroegde dood mee te willen werken, hetgeen gezien zijn harde onderhandelingeisen niet te verwonderen is, maar wel overkomelijk zal moeten blijken. Het is een egoïstische man! Van Jeroen Krabbé heeft men in Zuid-Afrika nog nooit gehoord maar wel van minister Timmermans die er nog altijd persona non grata is al hoewel hij Afrikaner spreekt (met een zwaar Nijmeegs accent).

Reageer
gravatar

En wat als het zijn laatste wens was dat zij erbij zijn jullie moeten niet meteen oordelen dat wou hij uit de wereld en jullie zitten hier beetje nutteloos met andermans leven/wat dan ook te bemoeien

Reageer
gravatar

Kaletje,

Heb jij nooit van leestekens gehoord? Dat zijn punten, komma’s, uitroeptekens en dergelijke.

Voor straf terug naar groep vijf en wel direct!

gravatar

Kale, nutteloos met andermans leven/wat dan ook te bemoeien?
Misschien is het je ontgaan, maar Nelson Mandela is overleden….

Of is het ‘wat dan ook’ jouw invulling van het hiernamaals?
Dan weet ik nu al wat jouw geloof is; geen. Maar er is wel ‘Iets’, ja he?
Vandaar ‘wat dan ook’ want ja, je weet het gewoon niet…. echt, kom je niet achter ook.

Ik hoorde een cabaretier eens zeggen (weet niet meer wie, sorry) dat als je je meldt aan de hemelpoort iedereen de vraag krijgt waar hij of zij in geloofde teneinde naar de juiste plek doorverwezen te worden.
Als je dan zegt: nouw…. eigenlijk geloofde ik nergens in; maar er is wel ‘iets’ denk ik.. zegt Petrus, de hemelpoortbewaker: nou, ga maar zoeken dan tot je iets gevonden hebt….
Je hebt een eeuwigheid de tijd, doe vooral rustig aan!!

Maak je liever druk om de berichtgeving zoals de Telegraaf dat deed, of nog erger: de grappen en grollen van Nico Dijkshoorn.
Dat kan pas echt niet door de beugel.. zo’n nitwit die grappig gaat doen over het overlijden van een groot man die alleen maar alle respect verdiend.
De hoofdpiet is overleden op sinterklaasavond… zum kotzen!! En zich dan verbergen achter het argument dat criminelen ook vaak gebruiken: als ik het niet doe doet een ander het wel….. driewerf bah!!

Wat mij betreft mag Nico D. ook 27 jaar op Robbeneiland gaan zitten.
Alleen, al was het maar om de andere gedetineerden te sparen, criminelen zijn ook mensen tenslotte, er zijn grenzen..
Ik betaal als geld een probleem is.
Eens kijken of hij er ook zo sterk uitkomt; vervolgens -niet gehinderd door bitterheid en haat- de dialoog is blijven aangaan met zijn kwelgeesten; met resultaten die niemand ooit voor mogelijk had gehouden in zo’n korte tijd.

Nico Dijkshoorn, daar ging ik pas van vloeken!!! En nee, dat was geen satire. Of vond je dat nou juist wél grappig?

Hier gaat het over.. ach ik ga het niet uitleggen ook.

gravatar

Hij is een van de weinigen in ons land, die Nelson Mandela redelijk goed heeft gekend. Daarom moet hij naar de begrafenis in plaats van de de koning en zijn gade, slogisch!

gravatar

Erg grappige satire Hoewel? Politici buitelen wereldwijd over elkaar heen om zich tegen Mandela’s nalatenschap aan te schurken en dat hij een groot voorbeeld is voor hun maakt het gelijk zo triest.Obama heeft het zelfs: “to make decisions guided not by hate, but by love” in zijn lofuitingen maar daarbij vergeet hij voor het gemak de drone aanvallen op Pakistan waarbij honderden kinderen al hun jonge leven verloren daarbij komt dat de meeste politici vertrappen in eigen land zo’n beetje alles waar Mandela voor stond. Satire is daarom soms een uiting van een trieste waarheid

Reageer
gravatar

Frekie,

Dit artikel gaat niet over Nelson Mandela, maar over de organisatie van zijn teraardebestelling. Daar heeft hij zelf niet de hand in.

gravatar

Beste suïcidale Marga,

Ik vrees dat jij de enige aanwezige zult zijn.

gravatar

Ik vind het wel leuk, dus is het ook leuk. Wat ik zeg, is namelijk een feit. Ik zet de toon voor hoe de hele wereld moet zijn. Als ik dus zeg dat het moet blijven, dan moet dat dus ook. Het is een FEIT dat dit leuk is, geen mening.

gravatar

@Martha & The Mandellas, lijkt me geen ruk met calvinisme te maken hebben. tot zover mijn bescheiden mening.
Vind het stukje van Mandela wel leuk trouwens.

gravatar

Ik heb vernomen dat Mandela zelf op deze datum niet in de gelegenheid is om deze plechtigheid bij te wonen. Hij moet namelijk naar de tandarts, omdat zien kiezen niet meer jeuken.

Reageer
gravatar

Tampon Vious

Kijk, dit is dus geen humor. Ga voortaan alsjeblieft naar GeenStijl en zet daar jouw dwaasheid maar op.

gravatar

Hee Tamponny van me, grappig dat je meteen je naam hebt veranderd in Obvious vanochtend, ik zag het bij je commentaar op #3.
Beetje flauw ook wel, toch. Werd je erg gepest in de koffiepauze?
Niks van aantrekken hoor, das allemaal de kift van je collegae.

O.B. Vious was leuker; maar het is de bedoeling dat men je serieus neemt, ik snap.

Je bent toch niet zo’n zuurpruim als sommige mensen hier?

Maar je reactie,… ehmmm ik sluit me aan bij de Hoofdredacteur.

Toedels en zwaai zwaai maar weer!
Liefs,
Annie Zelluf

gravatar

Tsja Max.. natuurlijk gaat Ivo alleen naar zijn eigen begrafenis, meer besloten kring bestaat niet!
Is er eigenlijk nog wel sprake van een kring als er echt niemand komt?
Maar, zeg eens heel eerlijk, zou jij naar zijn begrafenis gaan?

Ikke niet; tenzij het er heel goed van eten en drinken is; dat condoleergedoe hoeft alvast niet.
(wie zou je met gesmoorde stem moeten condoleren?)

Tip: kom precies op tijd, dwz als de plechtigheid in besloten kring nét achter de rug is en zorg dat je honger hebt. En dorst.
Neem een BOB mee; de pliesie snapt ook wel dat er na zo’n party veel mensen jolig, das altijd na een begrafenis, blij dat je zelf nog leeft of zo, en beschonken denken dat ze nu álles kunnen, zelfs keihard autorijden in de binnenstad dus controle, blazen of een innocent bystander doodrijden.

Wéér een begrafenis… zo krijg je die besloten kringen.
En steeds vaker gratis eten, koffie en cake kan echt niet meer.
Al zou ik voor de zekerheid even informeren voor je van huis gaat, het kan ook een traditioneel iemand zijn geweest.
Dat weet je niet met een wildvreemde dode.

Ivo niet; een royaal buffet met goede wijn en champagne om zijn dood, pardon leven te vieren.
Zo zou Ivo het gewild hebben. Weet ik zeker. Mag wat kosten ook.

O wacht… zijn dood moet nog wel even geregeld worden.
Toch? Ik weet wel iets maar dat is bij de wet verboden. Bah.
Suggesties, iemand?

gravatar

@K. Ödt. Met dee tee:

Ach natuurlijk…. sinds zijn treurende, nee, ontroostbare weduwe Andre Hazes cremeerde en de as, of wat er van over was nadat zijn kindertjes genoeg as hadden geschept voor een fijne tattoo, hem op spectaculaire wijze met een paar vuurpijlen richting dampkring schoot ben ik een beetje in de war geraakt.

Voor Ivo een dampkring, maar geen vuurwerk. Helder, ik ben weer bij!!

gravatar

Juist schamperen over dat hypocriete circus toont ware compassie met de echte nabestaanden. Prachtig verwoord!!

gravatar

Geachte verontwaardigde lezers,

Dit korte artikel gaat over de persoon noch over de dood van Nelson Mandela en evenmin over de grote betekenis van zijn verdraagzaamheid, maar over het gedoe rond zijn begrafenis.

Plotseling schijnt de hele wereld hem persoonlijk te hebben gekend. Journalisten verdringen elkaar om primeurtjes, hoe onbenullig soms ook. Onze Alex en politici lopen weer voorop om… hun gezicht te laten zien. Geldbeluste zakenmensen zien hun kansen om allerlei prullaria op de markt te brengen.

Juist schamperen over dat hypocriete circus toont ware compassie met de echte nabestaanden.

gravatar

Ah, arie de douanier aan de fatsoensgrens. Goed dat je je mening geeft over dit afschuwelijke artikel. Want wie de begrafenis van Nelson Mandela belachelijk maakt is toch een soort vleeswording van het Kwaad.

gravatar

Beste Arie,
Jammer dit.
Groetjes,
Kevin

gravatar

Jeroen Krabbe en Bono mogen uitsluitend satirisch genoemd worden. Elk ander soort vermelding kan de lezer ernstig schade toebrengen

gravatar

Misschien moeten we maar niet tegen Simon de Waal zeggen dat Mandela ook niet van onbesproken gedrag was. Moeilijk hoor, al die mensen die ineens de grootste fan zijn van Mandela maar geen ruk van de man weten.

gravatar

Satire mag ver gaan. Het probleem met grappen over Mandela is echter dat ze al gemaakt worden door fascisten van GeenStijl en PowNed. Zij bedoelen het niet grappig.Het leuke aan de Speld is dat ze rechts vaak op de hak nemen. Het is dan ook zonde dat De Speld nu wat Mandela betreft meegaat met rechts gebral. Voor iedereen die zegt dat Mandela niet van ondesproken gedrag is kan ik zeggen dat hij weliswaar geweld gebruikte, maar dat is te vergelijken met het geweld dat gepleegd is door verzetsgroepen in de Tweede Wereldoorlog. Het wrede Apartheidsregime luisterde niet naar redelijke argumenten en ging door met onderdrukken en moorden. Mandela heeft in zijn presidentstermijn juist voorkomen dat er al teveel wraak genomen werd op blanken.

gravatar

Beste Simon, Mandela deed het ook met rechts.

gravatar

@Pint van Rappard:

Wat heeft godslastering ermee te maken????
Maak gerust gebruik van het niet langer strafbaar zijn bij het uitroepen van een welgemeende GODVERRRRRR, maar zoek even op wat men precies verstaat onder godslastering, ik denk dat je dat niet helemaal precies begrepen hebt…..

Had je beter eerst kunnen doen, nooit woorden gebruiken die je niet kent, dat kan nog hilarische situaties opleveren aan de kerstdis!

Ik denk aan een man die het over een machinist had toen hij bloedserieus over dirigenten zat te praten.
Zo’n machinist met een stokje die niks doet dan wijzen en gekke bekken trekken… zelf kon die machinist vast nog geen blokfluit vasthouden zei hij zelfverzekerd… en dan laten ze je kletsen hoor, zo lang mogelijk zelfs!!

Tenminste, ik wel en ik lach er nog doorheen ook, hoe onbeleefd dat ook is! Dat zou verboden moeten worden nietwaar? 🙂

gravatar

Jezus -of tegenwoordig: Mandela!- Simon jongen, ben jij stemgerechtigd? God – of beter nu: Mandela!- helpe ons de brug over. Wat een domheid.
Hoe kan ik jou uitleggen dat deze grap NIET over Mandela gaat maar over Krabbé en Bono? Niet zeker?

Als je toch boos wilt worden, doe dat dan op die Rutte?

Deze corpsbal bestaat het om in zijn wezenloze praatje de aandacht nog even op Nederland te vestigen als voorloper voor anti-apartheid.
Punt dat je in een herdenkingsrede al een fout maakt door ‘apartheid’ als Nederlands woord te benoemen (is gewoon Afrikaans) en dat als bruggetje te gebruikt om jezelf een veer in je reet te douwen: walgelijk.

En dat van een pathologische leugenaar die aanvoerder is van een partij die het Apartheids ideaal nooit heeft losgelaten: toen niet en nu nog steeds niet, getuige het compartimenteren van de bevolking in groepen die niet gelijk behandeld hoeven te worden. Bewijs? Rutte heeft nooit afstand genomen van die MOE-landers rotzooi van Wilders.

Dat had Mandela toch anders gedaan.

gravatar

Hoezo? Mandela moest ook gewoon poepen hoor!
Doe als de mensen die wèl iets met hem van doen hadden: vier zijn leven in plaats van plaatsvervangend zitten miezeren en jammeren op een gerenomeerde nieuwssite.

gravatar

En u weet zeker dat de doden geen humor kunnen waarderen? Dan snap ik waarom niemand dood wil – bloedserieus tot in het oneindige.

gravatar

Jeettje, volgens mij gaat de grap vooral over iedereen in de hele wereld die nu over elkaar heen valt om aan te geven hoe goed zij de man gekend hebben en hoe groots zij zelf door hun goede vriend Madiba zijn bevonden. In dat kader verbaast het mij dat de agenda van Gullit (die vandeweek in het AD uitgebreid zij innige vriendschap met zoveel mogelijk ongepaste bescheidenheid beschreef) geen problemen gaf. Nu moet ik gaan, ik heb een vliegtuig te halen naar Qunu….

gravatar

Structuurkip: dat is toch precies wat ik zeg? Krabbé en Bono ZIJN iedereen; de rest is overbodig.
Vindt iedereen van die anderen.

gravatar

Ik mag hopen dat de man de begrafenis krijgt die hem recht doet, zonder zure calvinisten en politieke hypocrieten erbij, hoewel die wel niet weg te slaan zullen zijn, MAARRR … we kunnen ze overstemmen:

http://tinyurl.com/q3wm3s2

En zoals een twitteraar opmerkte: als Mandela het grote voorbeeld was voor die regeringsleiders, waarom is het dan zo’n rotzooi?

gravatar

Dat van jou.