Familie Beuker maakt programma kerstdagen bekend

Keynote speaker spreekt over familie en samenzijn

De line-up voor het kerstfeest bij de familie Beuker is bevestigd. Alle kinderen en kleinkinderen komen langs voor het feest, dat dit jaar op woensdag 25 en donderdag 26 december gehouden zal worden.

Organisator opa Gert Beuker licht toe: “Elk jaar hebben we de nodige knelpunten te tackelen om tot een programma te komen dat een breed publiek aanspreekt. Het feest moet enerzijds tradities in stand houden en anderzijds meegroeien met de veranderende interesses van de diverse deelnemers.” Gert noemt als knelpunt het feit dat zoon Max en dochter Frederique niet goed overweg kunnen met zoon Hans. Daarom is het programma over twee dagen verdeeld.

1e kerstdag
14.00 Ontvangst zoon Hans, zijn vrouw Tinie, en de kleinkinderen Melissa, Fleur, Daan en Luuk. Locatie: hal
14.15 Koffie en gebak. Locatie: Woonkamer
15.00 De vrouwen gaan aardappels schillen en kalkoen in de oven stoppen. Locatie: keuken. Mannen bekijken DVD met hoogtepunten afgelopen seizoen van FC Utrecht. Locatie: woonkamer
17.30 Diner, met voorafgaand een korte speech van keynote speaker Gert die het belang van familie en samenzijn benadrukt. Locatie: grote tafel woonkamer
20.30 Videoband 25-jarig huwelijk Gert en Mien (1993) kijken. Locatie: woonkamer
22.30 Afsluiting dag 1. Locatie: woonkamer

2e kerstdag
14.00 Overgrootmoeder ophalen uit bejaardentehuis. Locatie: bejaardentehuis
14.30 Op de terugweg zoon Max, dochter Frederique en hun aanhang en kinderen ophalen van station Utrecht Lunetten. Locatie: station Utrecht Lunetten
15.00 Koffie en gebak. Locatie: woonkamer
15.30 Politiek café vader Gert vs Frederique. Vader zegt dat alle moslims het land uit moeten. Dochter Frederique haalt soms baklava bij de Turk, een best aardige man. Locatie: buitendeur bij asbak
16.00 Stukje wandelen met overgrootmoeder in haar rolstoel. Bij slecht weer: Kolonisten van Catan of Risk spelen. Locatie: wijk Lunetten of woonkamer
18.00 Diner: kliekjes van gisteren tijdens het kijken van Home Alone 1 en 2. Voorafgaand een korte speech van keynote speaker Gert die het belang van familie en samenzijn benadrukt. Locatie: tv-hoek
20.30 Gert vertelt over zijn tijd in het leger. Locatie woonkamer/buitendeur nabij asbak
22.30 Afsluiting dag 2. Locatie: woonkamer

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Home Alone zal dit jaar op Eerste Kerstdag worden uitgezonden. We hopen hiermee niet het programma te verstoren.

Groetjes,
Klantenservice RTL

Reageer
gravatar

Hoogtepunten van het seizoen van FC Utrecht, dat is de ironie voorbij, dat grenst aan masochisme. Uit en thuis gewonnen van Ajax dat ondanks dat toch weer kampioen werd.

Reageer
gravatar

Het grootste mysterie van Holland is waarom mensen er PINDAKAAS vreten? Een Vlaming eet dat niet. Ik denk geen vijf op 100.000. Mijn Ghanese vriendin vreet het wél. Vlamingen zijn SEDENTAIR. Nederlanders kun je overal tegenkomen. We zijn een ander volk.

Nederlanders kwamen plots in Nederland aangewaaid. Want dat was het gemakkelijkste. Uitgehongerd als ze waren gaven we hun eten tenminste. En we leerden hun lezen en schrijven. Het Holzland dat niemand wou.

52 keer meer Nederlanders rijden door België dan Belgen door Nederland. In Den Haag denken ze daar niet altijd bij na. Daarom staan er putten in onze wegen. DRUGSTOERISTEN maken geen putten in de wegen.

25 cent per meter zou niks te veel zijn

Reageer
gravatar

Schei eens uit ouwehoer. Die putten in wat jij wegen noemt, noemen wij holen. Daar, waar nog steeds in gewoond wordt en het ganse Belgische volk is verwekt.

gravatar

Heb ik ook eens geprobeerd: werkt niet, want ze waren daar ook aan het kerstvieren, de lamzakken. Alles dicht en gereserveerd, had net zo goed thuis kunnen blijven met de gordijnen dicht.
Was nog goedkoper geweest ook.

gravatar

Beste corrector van De Speld,

Ik vind het aannemelijk dat in plaats van het woord afsluiting in de laatste regel het woord afgang meer op zijn plaats is.

Reageer
gravatar

Goedenavond, dit is tante Paulien rechtstreeks vanuit het dorp Breukelen in de provincie Utrecht.

De Beukertjes zullen zich ook dit jaar weer samen vermaken in hun “optrekje” te Breukelen. Het is zoals elk jaar de grote vraag wie op tweede kerstdag als eerste Huize Beuker huilend dan wel vloekend verlaat. Tot nu toe was het vrijwel altijd een van de Catantaanse kolonisten, maar dit jaar maakt Abdul-Hamid de nieuwe vrijer van zoon Gert jr. (beiden werden helaas in het bericht niet genoemd) een geheide kans.

Dit was tante Paulien rechtstreeks vanuit Breukelen. Nog een prettige avond toegewenst.

Reageer
gravatar

Daar zouden we toch geen woord meer aan vuil maken?
Zolang Gert senior nog leeft is Gert jr. dood, figuurlijk dan.

Gert jr. is echt véél maar dan ook véél te ver gegaan toen in 2011, toen Leny nog leefde.
Haar laatste uren zat ze f*kking Kerst te vieren, reken maar dat ze een laatste wens had…
Maar Gert jr. heeft dat onherroepelijk onmogelijk gemaakt, dat kan de oude baas hem niet vergeven, begrijpelijk wel m.i., gezien wat hij aan heeft gericht.
Zonde van het gourmetstel ook, al heeft Leny daar gelukkig geen weet meer van gehad.

Als de oude Gert zijn laatste adem uit heeft geblazen kan hij weer uit de kast komen.
Gezien de gezonde levensstijl en het ijzersterke gestel van Gert senior zou er over een aantal jaren wel eens een lijk uit de kast kunnen komen, altijd vervelend als je andermans rotzooi op moet ruimen, of moet laten ruimen; dat ligt er een beetje aan hoe lang hoe lang oude Gert nog blijft ademen.

Altijd gedoe overigens met Kerst en families, ik ben zo blij dat ik een weesje ben zonder aantoonbare broers of zussen, joepie!!
Wedden dat de oude Gert op kerstavond dood gaat? Echt iets voor hem. Nou ja, kortom, geen woord meer over jr. en al helemaal geen moeilijke vragen!

Nou maar hopen dat mijn kinderen geloven dat ik allang een vakantie heb geboekt, ik ga morgen alvast de ramen dichtspuiten met nepsneeuw zodat ze me niet onder de vensterbank zien duiken als ik ze aan zie komen….

Voor de zekerheid trek ik alvast mijn roze konijnenpak aan; gelukkig zijn ze niet al te snugger en denken ze o, een roze konijn, ze is echt op vakantie.
Echt iets voor moeders om een konijn je planten water te laten geven als je een paar weken weg bent.. ze is wel lief hoor maar ja, ach, nou ja.

Zo creëer je rust in de familie en is iedereen blij!

gravatar

Kolonisten van Catan en Risk zijn de enige opties in geval van slecht weer? Ik raad de familie aan om de keuze uit te breiden met Regenwormen, Pandemie en Boonanza.

Reageer
gravatar

De spontane familieruzie die ineens opsteekt als de mannen al veel te veel gedronken hebben en waarbij neef Meindert met een mes in de lies wordt gestoken en men de muziek nog harder zet om zijn geschreeuw te overstemmen moet nog in het programma gepast worden. En waar blijft de verkrachting van schoondochter Tinie door Gert als zij toevallig samen tijdens een lachkick op het bed van oma vallen? En het geheime bezoek van pyromaniakke achteroom Flipse tussen oud en nieuw? Hij is met onbegeleid verlof? Dit alles moet beter geregisseerd worden wil het niet te ver uitlopen.

Reageer
gravatar

U leest te veel pulp uit de Bouquet-reeks. Dergelijke zaken gebeuren niet in huize Beuker. Neef Meindert staat immers bekend als notoire hypochonder die zichzelf verminkt, en achteroom Flipse is reeds jaren geleden tijdens een vakantie door de gendarmerie in St. Sulpice au Mer in brand gestoken. Dus Willebrood; houd dit soort beschuldigende nonsens in uw eigen bekrompen hersenpan a.u.b.

gravatar

Waarom moet ik dit allemaal weten? Is het om mij lekker te maken? Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren, etc.

Reageer
gravatar

Ach, Carrotte, dan vier je het toch niet? Heb je er ook geen last van. Doe ik al jaren, bevalt prima.

gravatar

Lekker te maken? Meent u dat echt???
Zelden zo’n drukke lange zaterdag gehad en ik moet zeggen dat ik enorm opknap van dit artikel, echt!

Koffie met taart om 10.30 (héél normaal op t platteland) voor iemand die zelden of nooit voor 14.00 uur ontbijt is geen doen.Blij dat ik dát nu zwart op wit heb, voorjeweetmaarnooit, dat 14.00 uur vroeg zat is.

Je kan andermans kerst enorm verpesten door NIET continue te eten, of door iets later te komen, het leek mij geen ramp als het programma tot 22.30 duurde maar dat had ik fout, altijd.

Het duurde ‘s avonds vaak langer dan de deal was; dan maakt een uurtje opeens niks meer uit gek genoeg…
En ik ben een avondmens, wil eerst uitslapen en sterke zwarte koffie drinken op mijn dooie gemak op vrije dagen. Moet eigenlijk altijd.
Moet; want ik kan echt gevaarlijk worden als ik té snel in een volle kamer visite gekiept word.

Dat moet u toch ook niet willen mijn beste Carrotte?

Komt men zo vroeg door de polders is het vaak glad; geen excuus.
Zij bleven toch ook gewoon op tijd thuis?
Dus:
Tranen, verwijten, bedroefd zwijgen en alle hulp afwimpelen zodat ze later kunnen zeggen pffff ik moet ook alles alleen doen; gelukkig zit het er weer op(!!!) GVD!!! en kristus te paard, doe het dan niet!
Ik weet nog veel meer te miepen; breek me de bek niet open…. echt niet doen hoor!

Ze horror, ze horror… meerdere malen meegemaakt in diverse gezinnen.

Echt, mijn beste Carotte, prijst u zich maar rijk, dat doe ik ook dit jaar.
De laatste kerstviering was het begin van het einde van de verloving, ik kan een hoop hebben maar ik ‘vier’ héél misschien nog 3x kerst in mijn leven, daarna weiger ik vanwege mijn ehmm levensovertuiging, dan zeg ik dat ik thuis 3 dagen vast en mediteer. En judoles neem.

Voor als ik weer een verloofde opduikel ooit, je weet nooit hoe een Annie een Hagenees vangt.
Eenzame kerst was het ‘probleem’; bent u nu een beetje gerustgesteld?

Count your blessings, eet waar u zin in heeft, het mag gewoon echt lekker zijn hoor, en wat u zelf wil.

De Amazing Stroopwafels hebben er een lied over gemaakt, ik kan het helaas nergens vinden maar de tekst spreekt voor zich; zo vier ik mijn kerst nou eenmaal het liefst.
Elke dag van het jaar trouwens. Je bent een Haagsche Annie of niet, ja of ja?

Afwassen doe ik ook niet; een afwasteiltje heb ik allang niet meer.
Zie de tekst, ik wil het best even zingen maar dat laat ik toch liever aan de -zeker weten- Amazing(!!) Stroopwafels over.

Nu koffie, ik word zo achterlijk van al die boontjes in mijn maag….

http://www.songteksten.nl/songteksten/2968/amazing-stroopwafels/boontjes.htm

gravatar

Hola Annie, wat is er mis met een Rotterdammer?
Maar het was moeilijk: ik heb alleen een fragment kunnen vonden:
http://tinyurl.com/pg8thvm (even het pijltje bij boontjes aanklikken)

Nee, het platteland, enfin je weet het: voor of klokslag 24.00 weer binnen de gemeente grenzen …. en verplicht naar de nachtmis of -dienst, brrrr … blij dat ik daar vanaf ben; d’r was niks vierderigs aan.

En dan na afloop de dominee een handje geven en bedanken dattie zo mooi gepreekt had …. een stoot voor zijn hoofd had-ie verdiend, de … laat ik het netjes houden.

Lekker thuis, goed glas erbij – jammer dat ik geen open haard heb, misschien toch maar zo’n elektrieke aanschaffen voor de sfeer, EN GEEN KERSTMUZIEK.

gravatar

Heer Jeettje, mijn dank is groot!! 🙂 Boontjes!
Geweldig, ik weet nog waar ik was en waarom toen ik ‘Boontjes’ voor het eerst hoorde.
Net als toen Kennedy vermoord werd; toen was ik nog vloeibaar, ook onvergetelijk. O nee ik dwaal weer af…

On topic weer: Ik dacht dat ik het de rest van mijn leven moest doen met het nummer uit mijn hoofd zingen als ik sta te tobben met een diepvriespizza, ik kon het niet meer vinden terwijl ik meer dan eens heb gezocht op het www. Toch nog! Echt blij mee!

Mijn LP’s ben ik kwijtgeraakt in WOIII helaas..

Er is overigens helemaal niks mis met Rotterdammers, op de enkele uitzondering die de regel bevestigd na (Joke Bruys, Paul de Leeuw..)
In mijn beleving hebben de Hilversumse pubers, Limlanders en Friezen overal de schuld van.
Zo. Daar staat het.

‘Kolen voor Polen’ heb ik ook al heel lang niet meer gehoord, maar ik moet er nog vaak aan denken, in toenemende mate zelfs!!
Polen is weer helemaal terug en hip.

Rotterdam ook hoor, vandaag helemaal!!!!

Die kerk-kerst-ellende heb ik tot nog toe weten te vermijden en wil dat ook graag zo houden eigenlijk.
Als ik hoor hoe dat eraan toeging krijg ik het al benauwd, god bestaat mss toch want mijn ouders, voor mijn geboorte zeer kerkelijk, pa ouderling zelfs(!!) kregen ruzie met meneer de dominee, ik MOCHT niet naar de kerk.
Met als gevolg dat ik er juist naartoe wilde, moeder gaf me een keer mijn zin en inderdaad, dat was eens maar nooit weer….

Ik heb nog een DVD’tje van een aquarium én een open haard, die mag u wel hebben hoor, ik ken ze nu wel.
Het vuur past niet helemaal op het beeld, dat is wel jammer.
Er zijn 3 keuze’s qua geluid: voor het aquarium waterpompje, klassiek muziekje of stilte.
Uiteraard voor het vuur geknetter (waar een pyromaan depressief van zou worden) klassiek muziekje of stilte.

Eigenlijk best een goeie DVD, hoe kunnen ze het maken voor een euro!

Verder geen kerstmuziek, helemaal eens, dus geen radio aan; das vragen om ellende..

Carrotte, leest u mee? Zo komen we de winter wel door hoor!
En vooruit, als u zich echt eenzaam voelt wil ik best even chatten op MSN voor een peptalk en goede raad.

Is helemaal niet duur dit keer, het is eigenlijk verbazend simpel, kwestie van negeren en ieder uur een unit van uw favo drankje achterover slaan helpt ook al enorm.
Bij mij wel! Eind tweede kerstdag giet ik de 2 literpakken baggerwijn waar ik normaal nog niet eens mee zou willen koken met een trechter naar binnen, handig Rotterdams foefje wat ik hier pas ergens gelezen meen te hebben..

gravatar

Beste geBelgde Vlaming, jij weet ook helemaal niets van Nederland, hé?

Als jij niet alleen maar met een drugshoofd door Nederland reed op jacht naar verdovende middelen (geestverruimend lukt in jouw geval echt niet, zou daar niet zoveel geld aan spenderen: hopeloze zaak), was het je opgevallen dat de Sinterklaasviering in Nederland al medio september een aanvang neemt en de Kerstviering al vanaf medio oktober. Leuk dat je kritisch wilt zijn, maar weet dan tenminste waar je het over hebt.
En nee, je bent beslist niet uitgenodigd: we hebben juist al die partypoopers de deur uitgezet.

@Annie, nou kijk, je had het over Hagenezen, dus als je toch gaat reizen …
Ik weet nog dat het merendeel van de stamgasterige Hagenezen in Rijswijk en Voorburg woonde, en 80% in Zoetermeer, off all places – het Almere van Den Haag.
En als ze al in Den Haag woonden, dan waren ze na hun trouwen en eerste kind gelijk ook Vinexrijtjeshuisbezitters in Zoetermeer, of later, Ypenburg (gruwel).

Dan is Rotterdam zo erg nog niet én dichterbij. Het rijtje kun je aanvullen met Gerard Cox – héél fout die man. Hij mag mij niet zo; ik heb hem ooit bekritiseerd als ‘van linkse lul tot rechtse bal’. Vond-ie niet fijn wegens gebrek aan humor en zelfkritiek.
Maar Louis Davids maakt weer wat goed, toch?
En ikke natuurlijk..

gravatar

@Jeettje: klopt, is ook zo, Gerard Cox is wel heel erg… daarom noemde ik Joke Bruys, die heef geloof ik ooit met hem gerommeld.
Ernaast gelegen, ik dacht dan denken de oplettende lezers automatisch aan G.C.
Dat had ik goed geraden! 🙂
Woont hij er nog en zo ja waar? Dan weet ik hem te vermijden, wel zo prettig!

Louis Davids en Ikke, of moet ik nu Jij zeggen… ja lijkt me wel, Jij dus, maken een hoop goed, dat is waar.
Iemand die ‘Boontjes’ heeft gevonden en daar moeite voor heeft gedaan kan niet anders dan een goed mens zijn.
Noem me een slijmerd, kan me niks schelen en ik hoor wel ergere dingen zodra ik de deur uitga.

Ypenburg is héél fout, ik ben er pas 2x geweest, slechts op bezoek.
Die mensen zijn ook allang weer gescheiden en dan verhuizen ze ook meteen.
Snap ik. Wat een troosteloze bende…

Toch maar een keer een dagje naar Rotterdam voor de leuk; nog suggesties waar ik de meeste kans maak op leuk?
Ik overweeg een tochtje door de havens met zo’n boot, koffie drinken op het Stadhuisplein maar het klinkt al saai als ik eraan denk..

Voorlopig nog even geen nieuwe verloofde trouwens, veel te link met de feestdagen, Of het moet een weesje zijn met een gezonde hekel aan Feestdagen die niet zeurt voor de koffie maar echt, die zijn allemaal al bezet.
Snap ik wel en als rasegoïst die al bijna 10 jaar alleen woont stel ik mijn eisen steeds meer bij, naar boven wel te verstaan.

Zo is de kans het grootst dat niemand me nog mot en kan ik lekker slempen, uitslapen, geen gezeik over ontbijten ja of nee.
Gewoon zwarte koffie, geen gepraat of erger nog: vragen die je moet beantwoorden; ik heb het wel getroffen met mezelf eigenlijk!

Verloofde of getrouwde mensen willen vaak precies hetzelfde; echter die moeten nog maar zien of ze dat kunnen krijgen….

gravatar

Jemig Annie: wat maak je me nou? Een dagje voor de leuk naar Rotterdam? Zoukeigenlijknieweten. Hiero wordt voornamelijk gewerrekt hoor.
Tsjiezus, dan moet ik een Libelle of zo op de kop zien te tikken! Daar staat het wel in, hoewel: het sterft hier van de winkels, maar daar ben jij niet zo van.

Die rondvaart: persoonlijk vind ik er geen bal an, maar dat komt omdat ik de havens van vroeger nog ken – en dat is weg. De Euromast is even leuk, behalve op een mistige dag. Stadhuisplein kom ik nooit wegens niet leuk. Er zijn wel wat leuke dingen in de Witte de Withstraat, maar om daar nou in je eentje te gaan zitten .. anders in het buitengebied, maar dat is lastig zonder auto of Solex.
Oe, dit is moeilijker dan Boontjes.

Nee, die Cox is, op zijn Rotterdams gezegd, opgerot naar een boerendorp op de eilanden geloof ik; die loop je niet tegen het lijf.

En ja; NEE vooral geen vragen als ‘Waar zit je aan te denken’ en dat soort torpedo’s, heerlijk. In mijn laatste relatie, ook al weer een decennium geleden, begon ik steeds meer op die Richard van Hyacint te lijken: yes dear, no dear, watching the pedestrian dear, but you told me to turn left.. Brrrr.

Laat maar komme, die kerst: ik ben er klaar voor.

gravatar

Het leek me ook al niks eigenlijk, die rondvaart.
De Euromasters hebben me al gewaarschuwd, er is niks meer aan allemaal in Rotterdam, ook niet in de havens.

Hebben de Euromasters toch gelijk een beetje; voor wie het alweer vergeten is:
http://youtu.be/DtDo4yF-6R4

Ze zeggen hier wel: in Rotterdam werkt men slechts om de rest van Nederland van genoeg geld te voorzien.
In Den Haag maken we het alleen op en delen het uit.

Ik vond qua leuke dingen om te doen in Rotterdam wel een cursus siersuikerspinnen maken in diverse kleuren, en borduren met hindernissen.
Saai, alweer.
En te laat: het was in september ’13.
Ik haat ouwe leesmappen…. toch eens tegen buuf zeggen dat ze een nieuwere moet nemen (of had ik deze geleend een paar maanden terug.. kweeniemeer).

Er stonden wel tips in hoe je een relatie goed en leuk kan houden, tijdloos bijna maar ik had er 10 jaar geleden ook niks aan gehad.
Je moest vooral heel veel praten en eraan werken.
Werken aan je relatie dus, ja dag.

Ik werk al genoeg, gewoon voor geld, dus ga ik thuis niet nog eens aan een relatie zitten knutselen en knoeien om daarna nog eens een ‘goed gesprek’ te gaan voeren.

Ik ben meer van de monoloog wat dat betreft.
Ze moeten gewoon luisteren en doen wat ik zeg, de enige antwoorden die ik wil horen zijn: Ja Annie, Als jij dat wil; prima Annie, Sorry Annie, Je hebt gelijk Annie, Tuurlijk laat ik de hond uit als het regent Annie. Ok daar gaan we nooit meer naartoe Annie.

Wat zal ik koken Annie? was de enige vraag die ik kon verdragen, maar die werd nooit, nou oke zelden, gesteld.

Doe mij maar kerst, kistje (of 2) dure wijn erbij en wat te snacken.
Geen boom, ook geen neppe.

Dat Gerard Cox op een eiland zit is dan wel weer goed nieuws!!
Als hij maar geen bootje heeft….

gravatar

Beste Jeettje, Annie, Dat Zoetermeer is zo slecht nog niet. Als je op twaalf hoog bij helder weer lekker op je balkonnetje zit met een bakkie, hebbie een prachtig uitzicht op de Hoek, wetende dat daar zeer velen in colonne ‘s zomers naar toe onderweg zijn om de vlooien te lichten..

gravatar

Ja Trendvolger, dat kan wel zo zijn maar ik zou met niemand willen ruilen, meteen gaan huilen als ik geen Hagenees zou zijn.

Stel dat ik 12 hoog op een balkon zit in Zoetermeer, waar ik dan woon, en opeens tot me doordringt waar ik terechtgekomen ben en waarom (dat is me nu nog een raadsel) is een sprong zo gemaakt.

Dan ben ik morsdood en mezelf een beetje kennende heb ik de volgende dag alweer spijt van mijn spontane zelfdestructieve daad..

Van mij mag het hoor, Zoetermeer, ik ken het nog als een gehuchtje met 14 inwoners en 0 flats, zo hadden ze het moeten laten eigenlijk..
Het aantal doden per jaar was te verwaarlozen destijds, soms ging er niemand van de 14 inwoners dood in een kalenderjaar, of ging er één dood en werd er ook één geboren.
Lekker overzichtelijk; daar houden de mensen van en daarom wonen er nu zoveel..

Ik ga ‘Het Dorp’ zingen, van Wim Sonneveld. Ook allang dood.

gravatar

Nou ja … kweenie Trendvolger: als je nou helemaal naar Zoetermeer verhuist om van de 12e etage naar Hoek van Holland te kijken … dan kun je er beter gaan wonen lijkt me. Is ook Gemeente Rotterdam, trouwens.

Nou ben ik toch wel benieuwd Annie. Je bent van de monoloog? hoe doe je dat dan? Praat je in/tegen jezelf en geef je jezelf dan antwoord?

gravatar

Jeettje, de afgelopen 10 jaar: alleen maar! Ik vind mezelf een prettige gesprekspartner, ik ben het altijd met me eens.
Uitstekende ideëen ook, makkelijk in de omgang en ik kan vreselijk met mezelf lachen; werk niet aan de relatie met mezelf en mag ook gewoon zwijgen van mij.
Een perfect op elkaar ingespeeld team ben ik, helemaal in mijn eentje!

Als er een verloofde in het spel is moet je soms gedwongen een dialoog aangaan, dat wel, maar tot lunchtijd wil ik slechts monologen en gelijk hebben.
Dat brei ik dan ‘s avonds wel weer recht door vriendelijk te doen, te luisteren naar alle mini-rampjes die mijn verloofde overkomen zijn die dag en te zwijgen over de mijne, en het heft in handen te nemen als er gegeten moet worden. Dat is mijn taak; neem ik zonder morren op me.

Ik ken alle bezorgservices, ik ben degene die belt, opendoet, scheld als het eten koud is, gooi de dozen niet alleen in de vuilniszak maar ook in de vuilcontainer, buiten ja, stukje lopen, alles erop en eraan.

Hoge hakken, korte rokken, visnetstof en wat make-up doen de rest.

Huispakken kan je geen man aandoen, jezelf ook niet tenslotte.
Letterlijk en figuurlijk.
Dat is volgens mij het geheim in plaats van oeverloos geouwehoer over waar men nu aan denkt, compromissen sluiten over kerst, oud en nieuw, pasen, verjaardagen, vakanties, huisdieren en wat verder ter tafel komt.

En dat is meestal niet gering..

gravatar

Dat wel beste Annie, maar dat dorp staat er nog, net achter Sweet Lake. Ze hebben er na ’45 geen colonne meer gezien, behalve met carnaval, maar daar gaat het nou niet om. En het strand? De oever van een beetje rivier volstaat. Ook lekker weinig Duitsers trouwens. Twaalf hoog kent men niet, behalve van tv. En dat gejank heeft natuurlijk totaal geen zin. Als je d’r geboren bent zit je er sowieso je hele leven aan vast, ja toch? Ken jou het schelen, verruil die grijze gribus voor het groen! Behalve in de winter, dan hebbie minder Duitsers in de stad, dat dan weer wel..

gravatar

Beter van niet beste Jeettje. Dat uitzicht heb je niet zo vaak in het jaar, zo langs de A12. Het Rijk van Nijmegen, afdeling rivierengebied heeft mijn voorkeur. Een prachtige omgeving, en net niet ver genoeg weg van de Randstad om eens een paar keer per jaar de oversteek te wagen. Kijken, kijken en de rest erbij denken. En dan over die A12, zo snel mogelijk langs Z’mere de rust opzoeken. Heerlijk man.

gravatar

@Trendvolger: Ja nee nou gaan we het beleven, wie zat er nou 12hoog koffie te drinken op het balkon? Nou? Nou dan!
Nog een puntje: ik ben geheel per ongeluk in Delft geboren..

Ook heb ik in mijn toch nog zo korte leventje elders gewoond hoor, het gekste was Ossendrecht, al jaren met stip op 1 van plaatsen waar je niet wil wonen. En nog een poosje in Pijnacker, net toen ik leerde praten.
In Rotterdam menen ze een licht Haagsch accentje te horen, in Den Haag vraagt men soms of ik eigenlijk stiekem een Rotterdammer ben..

Als ik nu uit mijn raam kijk zie ik óf beton, of heel veel groen, of een plantsoen. (dat rijmt!).
Hoekhuis, zodoende.
Maar het oude Zoetermeer is er dus nog? Inclusief het Witte Paard als er iets te vieren valt?
Dan moeten daar hekken omheen, dat is cultureel erfgoed; jullie Zoetermeerders zijn rijker dan je denkt!
Duitsers horen daar niet tussen, helemaal eens hoor.
Net zoals ze niet op Scheveningen thuishoren, hoe ze hun best ook doen.
Doen ze wel, op hun manier, kijk maar:

http://youtu.be/DoTuSvfGIG8

gravatar

Juist lieve Annie, op 12 hoog een bakkie doen is heel wat anders dan de huur betalen voor het balkonnetje waar het gezellige tafereeltje plaatsvond destijds. Gut meid, je bent dus eigenlijk een Delftenaar. Half Haagsch als het ware. Het lijkt dan logisch dat de Rotterdammer en de Hagenaar wat last heeft met de plaatsbepaling van je roots. Gewoon niks van aantrekken, doe ik ook niet. In het Nijmeegse vraagt men mij met enige regelmaat te pas en te onpas of ik hier wel vandaan kom. Gewoon ja, of ik weet het niet zeggen, en je bent overal vanaf.
Tja, het oude Zoetermeer. Niks mis mee wat mij betreft. In het Witte Paard viert men nog wel eens een bruiloft o.i.d. Ik kom er nooit hoor, De Boerderij wil ik nog wel eens van binnen zien. Toffe bands die daar optreden, en ikzelf heb er ook drie keer gespeeld. Maar dat was vroegâh.

gravatar

Trendvolger, de Boerderij, terwijl het Witte Paard gewoon nog bestaat?
Ik ben er ooit geweest maar dat is een veuls te lang verhaal.
Doet het nog steeds goed op bruiloften en partijen al is het een oud verhaal van ong. 25 jaar geleden.
Het boek is in de maak. Er speelde een band die avond ghehehehe.. geen idee welke maar er kwamen heel wat decibellen aan te pas.

Dus oordopjes gekocht; werken prima dus gebruik ik ze nog steeds voor het geval ik serieus uit wil slapen.

Jeettje, ik heb er genoeg, tot vér na mijn dood kan ik vooruit.
Ik wil er best een paar opsturen hoor, dat scheelt weer een hoop gezoek zo laat op de avond.
Mijn postduiven die ik niet heb zijn er zo!

Ik vraag me -nieuwsgierig als ik nou eenmaal ben- af of het ter bescherming van de trommelvliezen is voor muziek zoals de Euromasters die maken of, als mosterd na de maaltijd eigenlijk toch wel een beetje, voor de toffe bandjes die in de Boerderij optraden vroegâh..

gravatar

Ja nou ja: ook dat natuurlijk, wat een enorme bak herrie. Ik was ineens weer terug op school in de aula: daar was het schoolbandje bezig met de volumeknop op 200 en ik zweer je dat het parket lag te golven.
Vroegâh toch meer gewend: Paard, Bibelot, Boerderij, Ned Kelly, Paradiso, Bacchus; noem maar op. Gelukkig altijd wel op tijd weggeweest, want mijn gehoor is nog uitstekend.

Maarre … ehhhh .. ik dacht zo .. met al dat gepraat neemt de behoefte tot wat rust toe, ff niks; die agapornissen zijn niet voor niks de deur uit: ik kon geen geluiddempers voor die dingen krijgen: bestaan niet – gat in de markt dus. Maar ik spring er niet in: deze tip is gratis. Tegen 15% als het echt gaat lopen.

Tijdje al niets meer van Carrotte gehoord: zou hij met oordopjes in zitten?

gravatar

Ah, dat me deugd beste Jeettje! Even dacht ik dat u was blijven stikken in een stroopwafel, reeds lang over de datum, of liedjes uit grootmoeders keuken. Prettig te lezen dat ook u, welliswaar in het verleden, een gezonde dosis muzikale cultuur tot u genomen heeft. Het zou een groot gemis zijn geweest dat aan u voorbij te laten gaan. Er wordt wel eens beweert dat vroegâh alles beter was, maar niets is minder waar. Ik gun het u van harte om daar ook van te kunnen genieten! Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Neen neen Trendvolger: het moet zijn “vroeger toen niet alles beter was maar wel véél”. Postbank en Ziekenfonds en drie kwartjes voor een liter benzine, zoiets. En ministers die aftraden vanwege een blunder. En geen permanente videobewaking door debielen met een mobiel.

Wat dat betreft ben ik verheugd met het bestaan van youtube en dergelijke: alle muziek, nou ja bijna alle muziek, onder muisbereik: de ontdekkingen gedaan zijn talrijk.
En men hoeft geen eindeloze dundruk kleinschrift encyclopedieën door te worstelen ter uitleg of geheugensteun.

Overigens laatstelijk nog in Paradiso geweest: de akoestiek vermoordt de muziek jammer genoeg en Carré, waar ik verkrampt ben uitgekomen vanwege het meubilair.
Dusss, nee, meest blijf ik weg voor het publiek: vooral in Amsterdam MOET je ergens geweest zijn om je te laten zien of te laten zien dat je erbij hoort en dat er dan een of andere figuur muziek staat te maken is hoogst hinderlijk – dat soort volk.

En Grand-mère maakte de heerlijkste gerechten; zij had geen Boretti nodig.

gravatar

Een goed gevuld programma, zeker. Jammer dat het Premier Leage kijken op tweede kerstdag (Boxing Day) is komen te vervallen. Ook had ik graag het sjoelen opgenomen willen zien, ondanks de wat genante perikelen van vorig jaar, toen Hans het glas bokbier van vader Gert met opzet omstootte pal voor de ingang van het vierpuntengat.
Nog een menusuggestie voor tweede kerstdag: Baklava van de Turk als dessert……

Reageer
gravatar

Degelijk programma met een aardige line-up, zoals we toch ieder jaar weer verwachten van Beuker. Veel mensen willen nog wel eens zeggen dat hij te veel neigt naar de tradities in plaats van de vernieuwing, maar dat hij met die inslag desondanks zo’n evenement staande weet te houden, vind ik knap. Doe ik hem niet na.

Reageer
gravatar

Goed opgemerkt H.J.P. Van Geldteveel!
Deze activiteit valt onder “Blokje Variabel” en staat abusievelijk niet vermeld op het programma.
Op 1e Kerstdag valt dit tussen 15.00-17.30 uur. De vrouwen die zich niet willen bezig houden met het afvullen van de kalkoen gaan deze taak op zich nemen. Ook de mannen die de hoogtepunten van FC-Utrecht even voor gezien houden zijn welkom in de keuken!
En op 2e Kerstdag zijn de niet wandelaars aan de beurt om met de kaasblokjes etc in de weer te gaan.
Dan valt dit variabele blokje tussen 16.00-18.00 uur.

gravatar

Maar dat is weer precies hetzelfde programma als van de trouwdag van Max, het huwelijksjubileum van Gert en Mien, van grootmoeder toen ze 90 werd en van het abrahamsfeest van Hans! Alleen Frederique deed het ooit anders, met vegetarische hapjes.

Reageer