Charles Groenhuijsen verdwijnt achter betaalmuur

Keuze tussen maandabonnement en betalen per opmerking

Journalist Charles Groenhuijsen is sinds begin november verdwenen achter een betaalmuur. Tot op heden heeft zijn strategie enkele tientallen abonnees opgeleverd. 

“Klopt,” aldus Groenhuijsen in een gratis statement. “Op een gegeven moment kun je niet meer zomaar waardevolle meningen over bijvoorbeeld de Amerikaanse politiek gratis beschikbaar stellen.” Volgens abonnees is Groenhuijsen ervan overtuigd dat mensen bereid zijn te betalen voor zijn mening. “De toekomst van mijn mening is betaald,” aldus de WNL-presentator.

Groenhuijsen heeft een crossmediale strategie: op het internet zit zijn commentaar achter een betaalmuur, televisieoptredens zijn alleen te zien achter een decoder en ook in levenden lijve vraagt Groenhuijsen om een ‘redelijke’ vergoeding. Mensen kunnen per opmerking betalen of een maandabonnement nemen voor een voordelig bedrag.

“Als ik op een verjaardag een weloverwogen mening geef over een ingewikkeld onderwerp, mag daar iets tegenover staan. Als mijn dochter vraagt hoe het met me gaat en ik geef daar een oprecht antwoord op, dan is dat waardevolle content. Als zzp’er moet je weten wat je waard bent.”

Niet voor alle output van Groenhuijsen moet betaald worden: “Als een serveerster vraagt wat ik wil drinken, is mijn antwoord vrij beschikbaar. Uiteindelijk werkt dat in mijn eigen voordeel. Het doel is natuurlijk wel dat ik haar uiteindelijk met een interessante bestelling verleid tot een maandabonnement.” Ook alle non-verbale communicatie van de journalist is vooralsnog gratis: “Hoewel ik ook wel eens een oogopslag deel waarvan ik achteraf denk: dit was niet marktconform.”

Volgens Groenhuijsen krijgen mensen met een mening zonder winstoogmerk het steeds moeilijker: “Zelf vind ik af en toe nog wel eens iets pro deo, maar je kunt niet te veel non-profitmeningen verkondigen.” De stap naar een betaald model heeft Groenhuijsen in de eerste maand enkele tientallen abonnees opgeleverd. “Voor € 59,95 per maand maak ik bekend of ik dat teleurstellend vind. Bovendien krijg je dan elke maand de nieuwsbrief.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik dan betaal voor zo’n mening, tegen welke voorwaarden verkrijg ik die dan? Moet ik die mening voor mijzelf houden, of mag ik deze hergebruiken? Of moet ik daarvoor extra betalen? En kan ik de mening verbeteren en daar zelf geld voor vragen? Krijg ik garantie op de mening van de heer Groenhuijzen?

Vragen… waar waarschijnlijk geen antwoord op is… Een slecht doordacht plan dus.

Reageer
gravatar

Zelf denk ik aan een soort betaalmuur, waar envelopes in het vakje liggen met een paar uitspraken er in. Het grote grote voordeel is dat deze muur in tegenstelling tot bijvoorbeeld in snackbars niet verwarmd hoeft te worden, dus dat spaart energie en bovendien hoef je geen abonnement af te sluiten. het grote voordeel is dat je van te voren niet weet wat je leest, daarom zul je verrast kunnen worden. In een dergelijk geval kun je ten minste blij zijn als je na de 11e of 12e envelop ziet dat er eindelijk een nieuwe uitspraak tussen zit. De prijzen van deze enveloppen zullen 1 Euro 50 of 25 Euro bedragen. In het laatste geval doe ik er een foto bij. Behalve samenwerking met snackbarketens ga ik dat ook doen met boekwinkels en in stationshallen. Dat levert een enorme verspreiding op en zo zie je dat dus overal. Mensen denken dan automatisch dat het een goed idee is en gaan dan ook uitspraken trekken.Zo ga ik heel, heel errug rijk worden. Een mooi leeg boek kan er bij gekocht worden voor 49 Euro 50, daar kun je de uitspraken in in plakken of gewoon in overschrijven. Een speciale hiervoor uitgebrachte fijnschrijver van een zeer bekend merk zal verkrijgbaar zijn voor nog geen 299 Euro 50. Dit uiteraard om het allemaal een beetje schappelijk te houden. Het moet tenslotte wel voor iedereen betaalbaar blijven.

Reageer
gravatar

Ja vreselijk. Laatst kwam ik hem in de tram tegen. Hij was vermomd maar na een tijdje herkende ik hem aan zijn bril. Meteen berekende hij mij daarvoor 50 ct. Toen hij geen wisselgeld had voor mijn euro pakte hij mijn rittenkaart af, maar omdat er teveel ritten op zaten mocht ik wel even aan hem ruiken.

Reageer
gravatar

As bedenkert en bezittert van de term betaalmuur wor het voor mijn lekker vangen vandaag. De redaktie en haar reageerderts kunnen binnen kort een rekening van mu eige inkassoburootje tuggemoed zien.

Bij Jopie voor een kopie

Reageer
gravatar

Ik heb destijds via de belasting meebetaald aan de 489.375 euro die Groenhuijsen heeft gekregen van de Schnabbel-Gestapo.

Kan ik daarom korting krijgen op de mededelingen van Charles?

gravatar

Die is gek.

Ik, de enig echte Verwijzer in De Speld, heb ineens geen recht om mijn eigen verwijzingen te wijzigen! Hoe zit dat?

Wel dan moet het dan maar zo.

De verbeterde verwijzing naar een meer uitgebreide historie van de Schnabbel-Gestapo”.

gravatar

Ik vind dit eigenlijk wel een goede ontwikkeling. Maar snap ik het nu goed dat ik moet betalen om Groenhuijsen achter die betaalmuur te HOUDEN? In dat geval neem ik graag een abonnement, daar heb ik best wel wat voor over.

Reageer
gravatar

Prettig. Exit Charles Groenhuijsen dus. Benieuwd naar zijn opvolg(st)er, bij voorkeur zonder de eigen mening verkondigend.

Reageer
gravatar

Beste Trendvolger,

Ik denk meteen aan een filosoof (vermoedelijk afkomstig uit Algerije of een ministaatje daar in de buurt, aglereine b.v.) die uitsluitend meningen van anderen en/of krantenknipsels deelt met zijn medemens.

Als je hem zou kunnen bereiken met dit plan zou hij hele grote blij zijn!!!
Al zou hij zelf misschien niet helemaal begrijpen waarom hij die 89 cent opeens in de schoot geworpen krijgt van die ene lezer die toch wil weten of Dr. Corrie al op de zwarte lijst voor pruts-dokters is gezet, wat haar straf is (voorwaardelijk, aantekening, berisping, een dikke FOEI in haar dossier of een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf zonder vervroegde kans op vrijlating).

Ook of ze ooit nog aan de slag mag met niet-zieke kinderen.

Trollen: sluit uw schrijfsels voortaan af met uw naw gegevens, bankrek.nr. en bsn-nr zodat u z.s.m. uw geld gestort krijgt.
U verdient het tenslotte!!!!

O ja pincode erbij = geld sneller op je rekening, doen dus hè?
Iedere gelezen letter is geld waard voor u, zodoende leveren de herhalingen ook geld op, vooral degenen die alles van uw hand, euhhh nou ja uw copy/paste functie lezen moeten flink dokken willen ze alles lezen wat u in al uw wijsheid kopiëert.

Nou alleen geen eigen mening gaan ontwikkelen want dan is het plan bij voorbaar al mislukt..

gravatar

Hoi Annie,

Daar zeg je me wat! Baardmans Ag was zijn tijd natuurlijk ver vooruit met het geven van meninkjes in het quadraat. Met dit verschil dat Ag hiervoor de rekening al gepresenteerd heeft gekregen, als we hem op zijn grote verontwaardigde ogen moeten geloven. En waar is Gordon, net nu we hem nodig hebben om zijn ongezouten mening te geven, uiteraard het liefst in het Aglereins, om hier eens een boom over op te zetten? Dan ben ik zeer benieuwd wie het eerste afhaakt, uiteraard tegen betaling, anders blijft Ag aan de beurt. Ik beloof je in dat geval plechtig ook een duit in het zakje te doen, voor het goede doel zullen we maar zeggen. Pepernootje erbij?

gravatar

Voor mijn gebazel wordt door de bazen van de EO al jaren te veel betaald. Desondanks heb ik besloten om mijn mening ook per stuk te gaan verkopen. Klein verschil: ik ga achter een klaagmuur. Veel vertrouwder en nog veiliger dan menige firewall!

Reageer
gravatar

En als de gemiddelde burger nou wil klagen over het feit dat u achter een klaagmuur zit, moet die daar dan voor betalen? U zit ook nog in het publieke bestel, dus het zou van integriteit getuigen wanneer u VOOR de klaagmuur gaat zitten. U wordt tenslotte nog steeds met publiek geld betaald!

gravatar

En dat is nog maar het begin! Binnen niet al te lange tijd moet ook voor onzin betaald gaan worden (Ik kan het weten want ik verdwijn binnenkort ook achter een betaalmuur). En als dat eenmaal gebeurt voorzie ik dat zelfs voor puberale non-journalistiek, zoals de kleuters van PowNed bezigen, betaald moet gaan worden. Voordeeltje: als dan niemand dokt zijn we daar wel weer mooi van af!

Reageer
gravatar

Goed gezien, Spuit! Voor mijn gekwijl en gekwezel betalen de mensen ook al jaren zonder morren. Er is dus nog een gigantische markt te veroveren! Wat dacht je van musicals, theatervoorstellingen, Tros Muziek op het plein, ja zelfs circus-acts? Laat het volk betalen per minuut, per refrein of per zin of wat voor onderdeel dan ook. Ze willen het toch zo graag? Nou: uitpersen dan?!!!

gravatar

Geachte Guus Meew ‘s, bedankt voor uw bestelling. Wij hebben uw betaling in goede orde ontvangen.

Het antwoord op uw eerste vraag is: Alleen spuit Elf zelf weet wat hij denkt van musicals, theatervoorstellingen, Tros Muziek op het plein en circus-acts.

Wij hebben de betaling voor uw tweede vraag helaas nog niet mogen ontvangen.

Met gratis vriendelijke groet,
de Opinieconcurrent.nl

gravatar

Mijn meningen kosten alleen maar geld ( over vrouwen – geld – andersgekleurden – WeltSchmertz – tante Sidonia , etcetera ).
Misschien moeten we maar eens een vrije markt economie instellen voor meningen. Wellicht loopt er ergens een gek rond die iets voor mijn meningen geeft.

Reageer
gravatar

Charles legt ‘t nog 1x uit: Amerikanen zijn niet gek. Heulemaal niet. Alleen een beetje optimistisch.

(gratis voor de mensen die zijn boekje kopen of voor de zomer al hebben gekocht)

#goeiemorgendingetje

Reageer
gravatar

Nou …. als reageerder moet ik zeggen dat het concept misschien wel voor reageerders …

Hoeveel abonnementsgeld zou Bant Luttelgeest vragen om zijn mening hier te geven?

gravatar

Geachte Jeettje, bedankt voor uw bestelling. Wij hebben uw betaling in goede orde ontvangen.

Het antwoord op uw vraag is: Dat kunt u hem beter zelf vragen.

Met gratis vriendelijke groet,
de Opinieconcurrent.nl

gravatar

Dit is wat bijvoorbeeld http://www.tone-app.nl doet. Daar ben ik Charles nog niet tegengekomen. Maar inderdaad, sommige reageerders zijn het best waard, zelfs degenen waarbij het grappig is te lezen dat ze de plank volledig misslaan.

gravatar

Beste Beertje, je zou nu toch onderhand moeten weten dat mijn vragen aan Bant zuiver retorisch zijn, en dat hij dat goed oppakt door niet te antwoorden.

Overigens moet de kosteloze uitruil van meningen niet uitgesloten worden, hoewel ik er begrip voor heb dat de Minister van Financiën daar geen voorstander van is vanwege het mislopen van BTW.

gravatar

Geachte Gemiddelde Burger, bedankt voor uw bestelling. Wij hebben uw betaling in goede orde ontvangen.

Het antwoord op uw vraag is: “Betaalmuur” is metaforisch bedoeld, en bestaat niet daadwerkelijk uit bakstenen en cement. Dichtmetselen is derhalve onmogelijk.

Met gratis vriendelijke groet,
de Opinieconcurrent.nl

gravatar

Bwha wha, wat een zure reacties. Het is gewoon de toekomst. Mijn collega Gordon doet het weer anders: je moet hem betalen om ‘m zijn bek te laten houden. Tegen meerprijs blijft hij helemaal weg.

Reageer
gravatar

Ja Charlie, alleen weten ze dat in China nog niet.

gravatar

Rotjeknorder Jeettje,

Geen kuren, hetgeen vrijwel onmogelijk is voor geboren en getogen Rotjeknorders, en geen betalingen? Leg het verband eens uit?

gravatar

Mijnheer Jeettje,

Ik wil u wel helpen met een advies over het uitleggen van verband.

U wast eerst het gebruikte verband op de hand in een biologisch wasmiddel, totdat u geen bloedvlekken meer ziet. Dan legt u het verband in banen uit over een strijkplank.

Overigens dient u het gestreken verband rechtsom op te rollen.

Ik hoef u waarschijnlijk niet uit te leggen, dat u maandverband beter niet kunt uitleggen.

gravatar

Dat is wat moeilijk uit te leggen, Paulus El Kabautro del Bosque, maar ik doe een poging; verband is datgene waar men hier te lande thee van sopt, af en toe vergezeld van een schijfje tea bread als men de familie over heeft. Dat is weer eens andere koek dan die bollen.

Deze informatie was gratis, want al eerder gepubliceerd in een kwaliteitskrant, beginnend met een N en eindigend met een C.
Helaas overgenomen door idiote Belgen en een sukkel met hoogtevrees, zodat zij verhuisd zijn naar die andere stad die langzaam in de grond verdwijnt door foute tunnels en andere gekkigheid.

Misschien is het beter dat uw familie van de Overzijde het u uitlegt?

gravatar

Gratis voor u, mijn reactie:

Interessant!

Wilt u meer van mij horen? Een basisabonnement is voor de gemiddelde lezer genoeg. Bent u intellectueel: ik adviseer het premiumabonnement, met veel achtergrondinformatie en brede duiding.

Reageer
gravatar

Geachte Karel Bruinhuizen, bedankt voor uw bestelling. Wij hebben uw betaling in goede orde ontvangen.

Het antwoord op uw vraag is: Nee, liever niet.

Met gratis vriendelijke groet,
de Opinieconcurrent.nl

gravatar

Geachte heer Beertje,

Uw bestelling is in goede orde ontvangen en wordt afgeleverd zodra de factuur is overgemaakt.

Met vriendelijke groet,
Karel Bruinhuizen

gravatar

Geachte heer Beertje,

Uw betaling is in goede orde ontvangen. Hierbij de bestelde reactie:

“Dat is heel jammer. Dank voor uw belangstelling!”

Met vriendelijke groet,
Karel Bruinhuizen

NU: 20% korting op iedere volgende bestelling. Wees er gauw bij!

gravatar

Ik ben blij dat de mededelingen in dit artikel nog gratis waren.

Reageer
gravatar

Inderdaad beste Roel,

De financieel directeur van De Speld heeft het maar wat getroffen met de vele abonnees die gratis hun kostbare mening weggeven.

gravatar

Geachte Andre, Bedankt voor uw bestelling. Wij hebben uw betaling in goede orde ontvangen.

Het antwoord op uw vraag is: Beter lezen s****l! Het was een gratis statement. 2e alinea.

Met gratis vriendelijke groet,
de Opinieconcurrent.nl