Facebook verwijdert foto van onthoofding naakte vrouw

'Het tonen van naakt is in strijd met onze huisregels'

Facebook heeft een foto verwijderd waarop de onthoofding van een naakte vrouw stond afgebeeld. De afbeelding druist volgens Facebook in tegen alles waar het bedrijf voor staat: “Het tonen van naakt is in strijd met onze huisregels.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

nou dan moeten zij op fb maar eens goed gaan rondsnuffelen want er staat genoeg op dat ook erg aanstootgevend is. Bijvoorbeeld: “HETE KOERSWIJVEN of HETE BABE VAN DE DAG OF HETE BEREN ZONDER KLEREN en als laatste HETE WIJVEN & DIKKE SCHIJVEN. ik vind dat dit ook niet op FB thuis hoort maar in een porno blad o.i.d.

Reageer
gravatar

Dat ligt eraan. Als het lichaam van het hoofd is verwijderd, mag naakt wel, want dan laat heb je een hoofd gefatsoeneerd door er een naakt lichaam af te hakken. Dat moet er wel naast liggen op de foto, want anders snappen mensen de boodschap niet.

Omgekeerd mag niet, want zonder hoofd krijgt dat naakte lichaam juist extra nadruk. En naakt is vreselijk aanstootgevend. Je komt er misschien nog mee weg, door dat hoofd in de schoot te leggen, als een soort schaamlap. Maar ik geef daar geen garantie op.

gravatar

Dat is maar de vraag beste Joseph, de kop doet dit wel vermoeden, echter in het punt daaronder staat dat dit voor afbeeldingen geldt.
Hierbij wordt niet vermeldt dat dit uitsluitend gesponsorde afbeeldingen of advertenties moet betreffen.
In dit kader kunnen we ons dan ook afvragen of er niet een onafhankelijk volkstribunaal moet komen voor moderators, die al te overijverig zijn en of facebook ze geen rechtsbijstandsverzekering moet geven voor het geval ze over de schreef gaan. Alleen in advertenties ? Droom rustig verder…

gravatar

Onzin. Als ergens staat “regels voor vrachtwagens”, dan mag je er als fietser vanuit gaan dat die niet voor jou bedoeld zijn. Zelfs als het woord “uitsluitend” ontbreekt. Moet je me daar nu voor wakker maken?

gravatar

De foto bij het artikel roept vragen op die in het artikel onbeantwoord blijven. Het hoofd dat blijkt geeft van decapitatie betreft niet van Oosterse doch duidelijk Westerse vrouw. De gelaatsuitdrukking van dit hoofd drukt geen doodsangst uit, de dood kwam dus volkomen onverwachts. Ik vermoed een inside-job van een westerse Kendo zwaardvechter (of Keurslager) die genoeg had van zijn vrouw, want Wahabisten en Salafisten plegen dit soort executies van Westerlingen structureel vast te leggen op video, met minstens 4 onherkenbaar gemaskerde en zwaargewapende helden der Islam op de achtergrond, geboeide en geknielde gegijzelden zouden immers nog een aap in de mouwen kunnen toveren. We weten dit nog van de vele spontane executies en andere geloofsondersteunde lustmoorden die enkele jaren geleden via Al Jazeera en Europese zenders visueel tot ons kwamen. Bovendien is op de foto geen korrel zand te zien, deze standrechtelijke executie moet dus hebben plaatsgevonden in de oase van een lokale krijgsheer, of in de achtertuin van het Pieter Baan Centrum, door een recidivist op verlof. Dat kan natuurlijk ook.

Reageer
gravatar

Overigens nu we het toch over onthoofding hebben: Ik wil graag een wet tegen onthoofding van opblaaspoppen door jaloerse echtgenotes. Ik weet dat het goed voor de economie is om iedere keer een nieuwe te kopen, maar ze worden gemaakt van rubber en dat is slecht voor het milieu, daar moeten we dus zuinig mee zijn ! Kan iemand op Lange Poten dat ff regelen voor me ?

Reageer
gravatar

Helaas moeten sommige laten zien, dat onze ogen overal tegen kunnen, desondanks zien mensen inderdaad sommige dingen liever niet. Hier zijn de discussies voortdurend. Alles wat we zien is echter toch al gebeurd, daar dient dan ook de troost gezocht te worden. Volgens mij is dit trucage en dus geen echte foto.De geest is een geest van levenden, doden zijn er niet, doch leven anders.

Reageer
gravatar

Nee, dit is geen trucfoto. Het hoofd op de voorgrond hoort alleen niet bij het lichaam verderop. Dat heeft z’n hoofd nog, alleen onherkenbaar gemaakt. Het naakte lichaam van het losse hoofd zie je niet, omdat Facebook die foto verwijderd heeft. Wat je wel ziet is gewoon een lijk, deels afgedekt. Maar de automatische glimlach-herkenning stond aan, daardoor is deze foto vanzelf gemaakt. Nog voordat er ver genoeg was ingezoomd. Maar blijkbaar vonden ze de grijns op dat andere gezicht ook al niet kunnen, en hebben ze het daarom geblokt.

gravatar

Toch lijkt dat hoofd van die mevrouw op de wat gedateerde foto op een jonge Margaret Thatcher. Ik heb altijd al gedacht dat die Thatcher ‘in levende lijve’ eigenlijk een Fembot was

Reageer
gravatar

IK vind dit asociaal , die Moslims worden WÉÉR eens voorgetrokken! Bij ons in Het Westen worden 100X zoveel mensen verminkt en dit itt Het Midden Oosten ZONDER enige reden maar toch alleen maar dit soort berichten over Moslims. Een schande, onze ‘beschaving’ is gruwelijker dan van die in Het Midden Oosten en
ik eis bij deze dat onze gruweldaden eindelijk eens de aandacht krijgen die ze verdienen. Ik ben het zat, Wilders had gelijk en ik stem vanaf nu op zijn PVV!.

Reageer
gravatar

sorry hoor, maar hier wordt je niet ter dood gestenigd omdat je een kind hebt gekregen van je eigen man. en dan wil jij zeggen dat het hier slechter is.ik leef nog en heb alles nog in goede staat, bewijs genoeg dus dat het hier echt zo slecht nog niet is.

gravatar

Niet alleen op Facebook hoor. In de onthoofdingsbranche geldt een ongeschreven regel: onthoofd geen naakte vrouwen (of mannen, als je homo of bi bent). En die regel is er niet voor niks, want de kans dat je door dat vaak te doen necrofiel wordt, is aanzienlijk. Dat ook Facebook, zelf geen onhoofder (voorzover bekend) deze regel stelt, siert het bedrijf.

gravatar

Hier moet ik drastisch tegenin gaan, de mensen achter facebook en andere Social Media zijn absoluut brilliant, daarom zijn ze ook zo succesvol, zelfs ik kan er af en toe wat van leren en dus geef ik ze de gelegenheid om ook van mij te leren. Uiteraard tegen betaling natuurlijk, want facebook is gratis en zal dat altijd blijven is beloofd. Daar kan dus op gedronken worden ! De vraag of wijn hier sterk genoeg voor is, is dus maar de vraag, niet waar ?

gravatar

Zo strikt is facebook hier niet in. Er circuleert ook een filmpje op facebook van een onthoofding van een man in zo`n apenland. Ik heb dit aangeven aan facebook, maar facebook vind dat het niet in aanmerking komt, om te verwijderen

gravatar

Hier zie ik dan toch weer een verwerpelijk stuk seksisme in. Want stel dat het een naakte man was geweest die onthoofd werd, zou Facebook dan ook zo streng hebben ingegrepen? Ik vermoed van niet…

Reageer
gravatar

Hulde! Facebook geeft blijk van het hebben van moraliteit en principes. Kom er nog maar es om tegenwoordig. Meer van zulke bedrijven en de wereld zou er beter voor staan.

Reageer
gravatar

Wat een ophef weer over Facebook. Onze onthoofdingsfoto’s, de meeste ook naakt, staan er gewoon nog op. Misschien omdat wij ze een balkje over de ogen fotosjoppen, zodat hun privacy niet wordt aangetast. Daar zijn ze bij FB tegenwoordig heel fel op.