Heiligverklaring Hans Kazàn in april verwacht

Paus stelt minstens 21 wonderen vast tijdens That's Magic Tour

De Zalige goochelaar Hans Kazàn wordt op 27 april volgend jaar heiligverklaard. Dat heeft Paus Franciscus aangekondigd.

De heiligverklaring werd al sinds juli verwacht. Toen schreef Franciscus 21 nieuwe wonderen toe aan Kazàn. De voormalig presentator van Prijzenslag zou de wonderen verricht hebben tijdens de That’s Magic Tour in 1993 A.D. Het 21e wonder van Hans Kazàn betreft de eenwording van een doorgeknipt touwtje met behulp van toverzout.

Kazàn zelf zegt vereerd te zijn met de heiligverklaring: “Enig natuurlijk. Al vind ik ‘wonder’ wel een groot woord: voor mij is het gewoon m’n werk.”

De officiële feestdag van Sint Hans wordt 25 maart, zijn geboortedag.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Opmerkelijk dat de heiligverklaring gepland is op 27 April, zijnde de verjaardag des konings. Is dit een statement van een Argentijnse Paus tegen onze Argentijnse vorstin? Hoe zit dit? Dit soort evenementen roept meer vragen dan antwoorden bij mij op.

Reageer
gravatar

Om zalig verklaard te worden moet je inderdaad eerst dood zijn. Nou loopt De Speld wel eens vaker voor met haar berichtgeving, dus ik verwacht dat het overlijden van Hans Kazàn (Kázan, ga AF!) morgen ofzo gemeld wordt.

Reageer
gravatar

Ja hoe lomp moet je zijn om te geloven? Gewoon goed afgericht is voldoende. Paplepelwerk, gericht op navolging. Maar Hans is geen slechte Heilige, al is het discutabel of sommigen van de wonderen wel aan Hem te wijten zijn.

Geboren net NA de watersnoodramp, ik weet niet wat dat te betekenen heeft. Ondertussen weet ik wel zeker dat ik nooit zal willen voortleven in die Christelijke hemel.

Reageer
gravatar

Hallo gabberts,

Hans moet toch echt met nieuwe trucs komen.

Dat met het doorgeknipte touwtje kent iedereen bij ons op school al en het doorgezaagde weesmeisje is wezenlijk erg doorgezaagd.
Alle trucs met kaarten zitten in de goocheldoos die ik op mijn verjaardag van oma heb gekregen.
De verdwenen vrouw komt gewoon uit de kast.
Het konijn zit gewoon in de tafel onder de hoge hoed. Ik moet alleen de volgende keer niet vergeten om gaatjes in de tafel te maken, want de vorige keer was hij gestikt.
Ik kon mijn klasgenootje Naomi niet laten zweven, want mijn mammie wilde mij geen spiegels uitlenen en twee vriendjes durfden niet meedoen met de zwaarden-door-de-kasttruc, de bangeschijters.

Nou dan verdwijn ik maar weer met de groeten van
Paulusje

Reageer
gravatar

Heiligverklaring znw, de (v), -en
Een verklaring van de bevordering van een hemelbewoner tot heilige (zie aldaar) door de Vaticaans-katholieke god, die voorgelezen wordt door zijn plaatsvervanger op aarde, ook wel Heilige Vader (zie aldaar) genoemd.

Heilige (christendom) znw, de (v/m), -n
Een overleden persoon, die zijn ondeugden goed heeft weten te verbergen en die getoond heeft over het talent te beschikken om op aarde wonderen (zie aldaar) te verrichten. Bekendste heilige in Nederland is Heilig Boontje.

Heilige Vader znw, de (m), –
De enige levende heilige, die afdoende heeft voorgewend nooit gecopuleerd te hebben en o.a. daarom zowel heilig als vader is verklaard tijdens een geheime samenkomst (conclaaf, zie aldaar) van stokoude, celibataire mannen in paarse jurken, ook wel kardinalen (zie aldaar) genoemd, die na afloop en bolknak roken, zodat er witte rook uit de schoonsteen van hun verblijf komt. Bekendste paus is Johanna.

Reageer
gravatar

Wie nog vragen heeft naar aanleiding van mijn bericht over heiligverklaring op #8, moet snel zijn.

Ik ga namelijk zo meteen drie dagen in conclaaf met acht hoogbejaarde kardinalen van de oude stempel over de hervormingen die nodig zijn om mijn kerk aan deze tijd aan te passen en vooral om te zorgen dat er minder zieltjes verloren gaan.

Reageer
gravatar

Haha Verwijzer: ik dacht even een Speldartikel te lezen: bezuinigen, hervormingen, achterkamertjespolitiek – en lees voor paus Rutte.

Maar het is écht zo.
Benieuwd wanneer ze de Algemene Beschouwingen gaan houden, en of die Miltenburg daar dan ook voorzitter is.

gravatar

Wat een onzin, wie gelooft hier nu in? Het zal wel weer een of andere grap zijn.
Daarnaast moet je eerst dood zijn, daarna word je zalig verklaard en uiteindelijk heilig verklaard.
Goochelen… het is gewoon zijn werk. Niks wonderen!

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens, Molletje. Ik geloof er ook geen steek van. Inderdaad gewoon een goochelaar die in principe de boel belazert. Toch?

gravatar

Hierbij zeg ik mijn abonnement op!!!!!

De berichtgeving in dit verschrikkelijk zondige blad is namelijk zo vals als de duivel. Om zalig en daarna heilig verklaard te worden dient de kandidaat inderdaad enkele wonderen te hebben verricht, maar er zijn nog meer voorwaarden.

– De toekomstige heilige dient belijdend katholiek te geweest en de zegelring van een paus hartstochtelijk te hebben gezoend.
– De kandidaat mag geen homofiel zijn geweest; het maakt daarbij niet uit of hij/zij uit de kast is gekomen of niet.
– In beperkte mate heterofiel gedrag van mannen kan eventueel door de vingers worden gezien, mits in de missionarishouding en tenzij een condoom is gebruikt.
– Hij dient ten minste vijf jongens zijn ongebruikt gereedschap te hebben laten betasten of met twee de bruine weg zijn gevolgd.
– Zij dient maagdelijke bruid van de Heer te zijn geweest en het liefst onbevlekt ontvangen door de Heilige Geest.
– Zijn/haar gedrag dient onbesproken te zijn in de roddelpers, maar juist wel in L’Osservatore Romano.
– De kandidaat dient te zijn overleden, bij voorkeur als martelaar. (Maar hier kunnen wij wel wat aan laten doen.)
– Het belangrijkste is natuurlijk, dat mijn God toestemming moet hebben verleend.

of

– De kandidaat stort een ruime som gelds op de rekening van het Instituut voor Religieuze Werken. Daarbij vervallen alle eerder genoemde voorwaarden.

Reageer
gravatar

Volgens Wikipedia werd Kazàn geboren als Hans Mulders. Op zijn negende kreeg hij een goocheldoos van Sinterklaas, en vanaf die tijd is hij met goochelen bezig. Hij gaf zich op bij een goochelclub, en moest een artiestennaam opgeven. Hij bedacht ‘ka’ van Fred Kaps, ‘zan’ van de Italiaanse goochelaar Remo Inzani en het accent op de tweede a om niet op een hondennaam te lijken. Sindsdien heeft hij zich altijd van deze naam bediend, ook op school. Omdat hij met zijn beide ouders in onmin is gevallen, heeft hij zijn achternaam officieel laten wijzigen in Kazàn.

Reageer
gravatar

Ik heb de heiligverklaring van de Papen altijd een godslastering gevonden. Maar nu Hans Kazàn de eer te beurt valt, wordt het heiligverklaren eindelijk op zijn/haar juiste waarde geschat.

Reageer
gravatar

Eindelijk, een eerlijke tovenaar…………….. 😀
De man kan niet liegen, een zwakheid in dat vak. Gochelaar….
In mijn optiek, een heilige met enorm veel zwakheden.
Enige zelfspot. Te laat……Toch, de onschuld……….
Een onlochenbare sympathieke uitstraling.
Mischien verwend als kind. Desalnietemin kwetsbaar……….
OK, niet Theo van Gogh…………… My Saint……… 😀

gravatar

Go, Hans !!!
Ik had Hans nodig om mijn geloof in magie te hernieuwen…………
Ondanks zijn aloholisme gaat hij het redden………..
Mischien in combinatie met Cocaine, zoals de meeste bn’ers.
Mischien met Jezus…………….
Hij is te aardig voor deze wereld. Hij is TE eerlijk.
Be bad Hans………… Be Evil………….
But, be proud, You are NOT an asshole………. 😀

Reageer