CDA tegen aanschaf nieuwe wasmachine familie Beuker

Voorstel verliest meerderheid in Eerste Kamer

Het voorstel van de familie Beuker om 750 euro te besteden aan een Zanussi-wasmachine kan niet op steun rekenen van de Eerste Kamerfractie van het CDA. Daarmee dreigt het voorstel in de Senaat te sneuvelen.

CDA-senator Elco Brinkman noemt de aankoop ‘niet opportuun’. “De oude wasmachine van de familie is nog in prima staat. Daarbij heeft kostwinner Hans Beuker (44) een pensioengat door een tijdelijk dienstverband van acht jaar geleden. Hij zou er beter aan doen het geld in zijn pensioen te investeren dan in witgoed”, aldus Brinkman.

Coalitiepartijen PvdA en VVD gaven eerder  al aan het voorstel wel te steunen. Volgens PvdA-senator Marleen Barth stimuleert de aankoop het Nederlandse MKB, in het bijzonder De Harense Smid in Wezep. VVD-Eerste Kamerlid Sybe Schaap ziet gunstige effecten voor de logistieke dienstverlening, aangezien de familie Beuker 16,50 euro extra betaalt voor de bezorging en installatie.

GroenLinks, aanvankelijk tegen de aankoop, ging overstag toen bleek dat de oude wasmachine van de familie het laagste energielabel had. “De nieuwste Zanussi gebruikt 50% minder energie en 30% minder water. Dat gaf voor onze partij de doorslag om de aankoop te steunen”, aldus Eerste Kamerlid Tineke Strik.

De PVV vreest dat Nederland weinig terug zal zien van de geïnvesteerde 750 euro. PVV-senator Gom van Strien: “Laten we ons niet rijk rekenen, Zanussi is een Italiaans bedrijf en het transport en de installatie van de wasmachine zullen waarschijnlijk door een stel Roemenen worden verricht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Apelfoort hebben we met ons alles besloten het CDA te verbieden. Zo! Dat zal ze leren. Het verbieden van de voornaam Elco en de achternaam Brinkman hebben we nog in overweging.

Reageer
gravatar

Ja, die Elco weet het altijd wel leuk te verbloemen, maar het is gewoon weer een ranzige kwestie. Wat wil het geval namelijk: de Beukertjes zijn ook niet gek en willen het ding kopen in een andere winkel dan bij de neef van de zwager van Elco die een winkeltje heeft waarin hij spullen van Wehkamp doorverkoopt voor de dubbele prijs.
Dat scheelt Elco als schaduwvoorzitter van de branche van doorverkopers zijn commissie, dus ja; wat doe je dan …

Reageer
gravatar

Beste Oma, wel graag de belastingtarieven erbij want het gaat in dit land niet meer om enige vorm van welzijn of gemak maar de belastingopbrengsten.

gravatar

Door deze machine voor witwas-praktijken in te zetten, verdient deze zichzelf terug.

Reageer
gravatar

ja ja die beukers zijn de pest voor de economie maar blijf ze volgen want door scherp toe zicht waanzinnige huren en belasting zullen de rijken weer rijker worden en de groep armen groter kijk das beleid.

Reageer
gravatar

Waarom moet men de Beukertjes toch altijd hebben?

Reageer
gravatar

Waarom laat de VVD geen persbericht uitgaan dat witwassen ook serieus in de economie investeren is?

Reageer
gravatar

De aankoop is uiteindelijk goedgekeurd nadat wij beloofd hebben 30% minder kleren te zullen wassen en het bleekveldje weer in ere te herstellen.

Reageer