Ergernis VS over topografische onkunde Europeanen

‘Ze dachten dat Vermont de hoofdstad van Atlanta was’

De gebrekkige topografische kennis van veel Europeanen zorgt voor irritatie in Amerika. Uit een uitzending van een populair televisieprogramma bleek gisteravond dat veel Europeanen geen flauw idee hebben hoe de kaart van de Verenigde Staten eruitziet.

Mary-Lynn Adams uit Vermont is onthutst. “Ze moesten Oklahoma op de kaart aanwijzen en kwamen toen uit bij New Mexico. Idaho was ineens Missouri geworden. En één man dacht zelfs dat Vermont de hoofdstad van Atlanta was. Het tekent de oppervlakkigheid van Europeanen. Moldavië en Montenegro kunnen ze natuurlijk moeiteloos vinden, maar verder kijken dan het eigen continent is er niet bij.”

De Amerikaanse ergernis wordt gedeeld in Afrika. Kwame Mpufu (43), restauranteigenaar te Nairobi: “Europeanen zijn niet geïnteresseerd in de rest van de wereld. Ja, safari in Zuid-Afrika en piramides kijken in Egypte, dat vinden ze prachtig als ze een reisgids hebben. Vraag ze wat de hoofdstad van Kameroen is en ze zeggen Buea, terwijl dat al sinds de Franse kolonisatie in 1919 niet meer zo is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ooit een Amerikaan gevraagd waar Nederland ligt?

Reageer
gravatar

Dat motten de Amerikanen zeggen… veel van hun denken dat ons land de hoofdstad is van Noorwegen ofzo… wij weten in elk geval waar USA ligt… zij weten niet eens waar ons landje ligt laat staan dat ze onze provincies en of steden kennen.
PS, Ik ben exchange student geweest in Arizona, class ’88.

Reageer
gravatar

Buea…..? Nooit van gehoord…!

Amerika is gewoon in stukken gehakt en zijn geen echte losse landen met een eigen rijke historie…!
Europeanen weten iig nog het verschil tussen een staat en een stad, Amerikanen niet…
Komt “Dutch” ook niet gewoon van “Deutsch”….het is gewoon 1 pot nat voor hun….

Reageer
gravatar

Wie verzint het dan ook, dat Deutsch, Dutch, Diets… Rrrrraaarrr!

Ennieweg, in mijn ervaring in dVSvNA&weidSO&A (de Verenigde Staten van Noord Amerika & wat eilandjes in de Stille Oceaan & Alaska) ligt de onkunde van hen jegens ons ook door de marketing van ons land. Wij verkopen onszelf als “Holland” ipv “The Netherlands” en het enige wat we laten zien is kaas, klompen, windmolens en tulpen. Vind je het gek dat ze daar denken dat we de hele dag op “wooden shoes” lopen?

Andersom denken de meeste Nederlanders bij Amerika alleen aan domme rednecks, glamour en misdaad. Dat terwijl de rednecks vooral in het midwesten zitten, glamour alleen in een paar straten in Hollywood en New York en misdaad vooral in de grote steden. Voor de rest is het vooral één groot wild- en natuurpark met her en der een klein dorpje en in bepaalde gebieden megagrote boerderijen. Dus ja, beperkte kennis is niet natiegebonden.

Overigens weten heel veel Nederlanders niet eens dat de VS een gebied met verenigde staten is (ze snappen de link niet echt met de naam en de praktijk), dat is wel erg verwijtbaar dom. In de praktijk betekent dus dat al die staten hun eigen wetten en regels hebben met een overkoepelend setje universele wetten daaroverheen gedrapeerd. Een soort EU maar dan eerder bedacht. We lopen hier altijd wat achter op de VS.

gravatar

Ik snap jullie dédain over de VS niet (klik; hier schakelde automatisch PRISM in en tiktik, hier handmatig de NSA en CIA): áls er een land of streek dienstig is aan Amerikaanse belangen, wordt dat territorium altijd bewaakt door drones, satellieten, Homeland Securities of desnoods militaire expedities. Na de oorlog hebben wij de eer gehad onder de persoonlijke controle te staan van hooggeplaatste militairen zoals: General Motors, General Foods, General Mills, General Supplies, General Banks, General Dow Jones, General Nasdaq. Tijdens de oorlog heeft General Eisenhower zich voor ons ingezet en na de oorlog, in Koeweit, met veel succes General Norman “Desert Storm” Schwartzkopf (geen familie van Elisabeth). Dus dat bashen van de VS mag nu wel een keer ophouden. Ik moet me inhouden om niet via de vaste Kamercommissie der PVV te verzoeken het stokoude en langdradige Wilhelmus van Wantrouwen te laten vervangen door Stars and Stripes, of te updaten tot American Patrol.

Reageer
gravatar

Doet me denken aan het programma ‘De Vakantieman’, dat mensen moesten aanwijzen op een kaart waar ze precies op vakantie zijn. Veel mensen hadden geen flauw idee…

Reageer
gravatar

Doet me denken aan de reactie op #10

Lezen voordat er 30 keer hetzelfde staat Niels. Je komt net dom over als dat volk of erger. Geen belangstelling voor je omgeving, toch wat roepen om maar gezien te worden. Ga de Bosatlas leren en rap wat sukkel

gravatar

Chinezen en Indiërs vinden onze kennis over hun deeltstaten ook minder dan minimaal. In India is een deelstaat met 200 miljoen inwoners, daarbij stellen de landjes van Europa en de staatjes van de VSvA maar bitter weinig voor. En dat terwijl elke Chinees netjes op school leert dat Alkmaar de hoofdstad van Noord-Holland Noord en Noord-kennemerland is.

Reageer
gravatar

Leuk, maar dit geldt voor de Amerikanen zelf ook, hebben geen benul van de topografie van Europa, hand in eigen boezem steken zou ik zeggen

Reageer
gravatar

Jeroen, het is goed te merken dat je alle reacties voor #33 kwamen aandachtig gelezen had, deed iedereen dat maar…..

Wat vind jij nou van Ivan op #23? Is het een collega van je of… vertel vertel vertel!! Ga nou niet zeggen dat dat toeval is; geloof ik niet.

Weet jij waar Cremona ligt? Doe ff aanwijzen dan.. tnx!

gravatar

‘Ze dachten dat Vermont de hoofdstad van Atlanta was’ . Ik dacht zelf dat Burlington de hoofdstad van Vermont was tot men mij naar Montpellier doorverwees, hetgeen mij echter in Frankrijk deed belanden. De verwarring werd nog groter toen bleek dat de president van Frankrijk naar de naam Hollande luistert. Niet verwonderlijk dat de gemiddelde Europeaan zo nu en dan de weg kwijt raakt…

Reageer
gravatar

Buiten Nederland denkt iedereen dat Den Haag de hoofdstad van Nederland is. Buiten Nederland moet u ruim opvatten. Al in België denkt men dat. Niet zo vreemd overigens wanneer je bedenkt dat Den Haag de feitelijke hoofdstad is. Het is immers de zetel van regering en parlement. Amsterdam is slechts officiële hoofdstad en fungeert uitsluitend op de dag dat een koning wordt ingehuldigd als zodanig.

Reageer
gravatar

Daar zou wel eens gelijk in kunnen hebben Heer Cromweel. De gemiddelde inwoner uit ‘t Haagse vindt dat Den Haag sowieso een hoofdstad is. En het interesseert ze geen reet wat een ander er van vindt. Of er nu een regering zit of niet; dat komt en dat gaat. Wat de Hagenaar betreft had deze club zich ook in Amsterdam mogen vestigen,
dat ouwehoeren kan men immers zelf ook wel.

gravatar

Zo is dat!! Als typisch Haagsche Annie kan ik Trendvolger’s bijdrage alleen maar beamen.
Nee, ouwehoeren kan ik zelf ook wel, tot vervelens toe, het zal me aan me reedt roesten waar die regering zit ook.
Ik ben al blij met de Haagsche Conventie, het Haagsche Oorlogstribunaal en de Haagsche hopjes.

Aandacht genoeg en over Emsterdem hoor je alleen maar dat ze er blowen, teveel drinken en paddo’s eten en vervolgens hele foute beslissingen nemen.
Alsof ze dat in Den Haag niet kunnen!!!!

Hoofdstad of Hofstad, ik zie het verschil niet zo….

gravatar

Nou, Annie, eeehhmmm .. hoe zal ik het zeggen … binnenkort is dat Hofstad afgelopen. Beatrix verhuist naar Drakesteijn en WimMaxLex blijven in Wassenaer, dus de leegstand loopt weer op.

Zakken de prijzen ook weer: ik heb ooit iets willen huren in de Oude Molstraat (schuin tegenover de Huppeldepup – jaja, soort stamgast), maar het was stervensduur omdat Beatrix op Noordeinde ging vertoeven en Wimlex het belendend pandje van zijn grootma had overgenomen.

En het Haagsche Hopjesmuseum is ook al weg. Ik meen dat ze nog inboedel van Krul hadden staan – je weet wel: geen gelul, gebak van Krul. Tja.
En de hopjes worden tegenwoordig gemaakt in Cremona: wijs dat maar eens op de kaart aan.

gravatar

@Jeettje: Ja maar.. we hebben toch de Hofstadgroep ook nog uitgevonden? Die naam houden we nog wel even, net als de kreet: geen gelul, gebak van Krul. (wat nog steeds een waarheid als een koe is!!)

Wel goed om te weten dat de huizenprijzen zo aan het dalen zijn; de Oude Molstraat lijkt me ook wel wat! Kan ik ook stamgast worden bij de Huppelepup waar ik in de jaren ’80 nogal eens kwam.
Geen stamgast, maar toch elk weekend wel. Wie weet hebben we weleens ruzie gehad, gezellig!!
O nee, ik maakte daar nooit ruzie, leuke zaak.
De naam Haagsche Annie zal geen belletje doen rinkelen; volgens mijn paspoort heet ik heel geen Annie!
Maar een stamgast die Jeettje heette..
*gaat in gedachten alle stamgasten langs*

Eerstvolgende keer dat ik in die area terechtkom zoek ik zo’n lief huisje, huur het direct, laat de kruiken vullen bij de Huppelepup, proostend op den goeden ouden tijd en mijn nieuwe oude huis, zin in!!

En ook zonder kaart makkelijk te vinden, bij de Paap ff doorlopen en rechsaf, kanniemissen.
(Cremona zie je WEL makkelijk over het hoofd..)

gravatar

Nee, de naam Jeettje zullen ze niet kennen … hehehe. En ruzie heb ik nog nooit gemaakt in kroegen, was niet nodig … zelfs nooit met portiers lastgehad: ff blik van verstandhouding (ajje wat wilt: één van ons gaat liggen en ik ben het niet) en doorlopen.

Kwam daar regelmatig met een Portugees en zijn blonde schone – die heette ook geen Annie.

Maarre: kleine woninkjes hoor! Bed opklappen om wat woonruimte te hebben en geen uitgebreid tweepersoonsledikant, want dat past niet.

gravatar

Tsja.. net zoiets als de woonruimte boven de winkels op de Denneweg gok ik.. zeer pittoresk maar niet geschikt om je kont te keren.
Terwijl ik toch echt geen kandidate ben voor ‘ga op dieet met je hele familie’ of ‘vreet jezelf dan maar dood kreng’ en dat soort programma’s..

Ik onthou het toch, het hele plan verwerpen kan morgen ook nog.

Ik kwam daar altijd alleen binnen, heel stoer met soortgelijke, nee precies dezelfde blik in de ogen toevallig!
Multifuncionele blik dus; werkt voor iedereen M/V én beter dan traangas of een zwarte band judo die ik natuurlijk niet heb.
Maar dat wisten degenen die ik belaagde en lastigviel natuurlijk niet…

Zodoende altijd een zen-sfeertje rond Annie. Ying en Yang.
Wel ga ik binnenkort een kruik laten vullen; ik heb opeens heimwee naar de Huppelepup, lang niet geweest!
En zonder kaart op zak, geen gsm met gps echt helemaal retro, cash afrekenen; niet wegwillen na sluitingstijd; alles erop en eran!!

gravatar

Oh jee Annie: ik sprak slechts de vrome wens uit, niet met de verwachting dat het ooit gaat gebeuren, die prijsdaling!
Het was in het gulden tijdperk, en ik zou bijna 1200 gulden per maand moeten betalen voor een anderhalvekamer appartementje.

En constant met hete of koude aardappel in de keel moeten lopen: het was me het kakkersbuurtje wel, hoor. Allemaal mensen die het heel erg goed met zichzelf getroffen hadden – niet onaardig, maar toch …

Ehm, die Hofstadgroep; dat was toch die Oranjekliek, of haal ik wat door mekaar?

gravatar

Er is straks toch geen Noordpool meer. Waarom dan nog ergernis over het niet kunnen plaatsen van wat woorden (steden, landen) op een vel papier (kaart)?

Reageer
gravatar

Wanneer is straks precies???

Het lijkt me juist wel zaak dat we vóór die tijd alle steden en landen die nu op de Noordpool wonen ergens anders kunnen plaatsen.

Woont u zelf in een woord, stad of land en heeft u dat geleerd van een vel papier of van een kaart?
Het is nu al een beetje rommelig en ongeorganiseerd zoals u leeft en denkt meen ik op te mogen merken.. u is een tikje té nonchalant naar mijn smaak.
NoordPolen zijn ook mensen hoor!!

gravatar

De meeste Euroburgers weten niet eens wat de hoofdstad van New York is.

Reageer
gravatar

in de US zijn ze niet oppervlakkig, daar stapelen ze hun burgers liever.

Reageer
gravatar

Jasper, De Speld 17, Holland

Nu weet ik waar lloret de mar niet ligt, maar waar in de V.S. ligt dat gehucht nu echt?

Ik kan de plaatselijke bevolking hier helaas niet verstaan, want ze spreken niet gewoon Hollands, maar een raar soort Frans.

Jouw huishoudelijke hulp vanaf een zonovergoten terrasje met Wifi in Egypte.

XXXXX

p.s.
Nog bedankt voor de vakantietoeslag

Reageer
gravatar

Eén ding weet ik zeker: Alle moslims weten waar Nederland ligt. Ze komen massaal op ons af om ons te islamiseren. De moslimjeugd wordt in alle islamlanden geronseld om hier de boel op stelten te zetten. In alle dorpen en steden zullen vrijwillige islamterroristen met bomgordels onze cultuur opblazen.

Daarom moet ons land zo spoedig mogelijk uit Arabische atlassen (اﻷطالس) leerboeken (الكتب المدرسية) en Lonely Planet (الأرض وحيدا) worden verwijderd!!!!!!!!!!!

Reageer
gravatar

half jaar in amerika gewerkt… andersom is het nog veel erger…

So you come from holland and she comes from the netherlands, is that far away from eachother cause you do speak the same language.

Oh you are from holland that is the capital of amsterdam right?

Reageer
gravatar

Ivan, de spijker op zijn kop. Te gek voor woorden. Bedankt voor je bijdrage, eindelijk iemand met voorbeelden uit de praktijk.

Hier hebben we wat aan, en Ivan, sommige from die suckers think dat België een country in de buurt from Amsterdam is.
Laat alleen Rotterdam with the harbour and the klompen die ze wooden shoes noemen. KLOMPEN!!!
Geen schoen; das heel geen klomp.

Na een half jaar kunnen we het woord generaliseren met een gerust hart schrappen lijkt me… hoewel, één vraagje nog: wáár werkte je precies en wat was je functie?
Konden ze echt geen illegal underpaid Mexican vinden for that job? Ik wonder wat je dagelijkse bezigheden waren en wie je collega’s, that might explain a lot in some cases.

Hoe zat dat in jouw kees?

gravatar

Ha! Ik ruik weer kansen: je kunt dus aan zo’n Amerikaan gewoon België verkopen omdat dat en stuk braakliggend land in the capital of Amsterdam is.
Wow. Very good voor bilding hei rijs appartements. Dat is pas binnenlopen….

gravatar

Dat zou een koekje van eigen deeg zijn heer Jeetje. Amerikanen hebben hier Indianenland verkocht waar je ook helemaal niets mee kunt beginnen.
Dus ga gerust uw gang I meen go your own gang.

gravatar

Lieve Haagsche Annie,

Het is te hopen dat Poetin, president van Homofobië, jouw vraag aan Ivan niet heeft gelezen, want dan staat hem nog wat te wachten als hij terugkeert naar zijn vaderland.

gravatar

Nog even het volgende

Het is de schuld van de moderator, dat Ivan gevaar loopt in zijn vaderland, want de vraag van Haagsche Annie kan niet worden veranderd in “Hoe zat dat in jouw Jane*?”

Voetnoot
* Aangenomen dat alle Amerikaanse vrouwen in de geslachtsrijpe leeftijd Jane genoemd mogen, kunnen en willen worden.

gravatar

@Dhr. Viesman: Dat hoeft niet zo te zijn; wie stil doont noo wat voor job Ivan daar on his hands had.
If hij gewoon conducteur is en weleens ze whistle blowde when ze train is leaving town is er niks aan t handje.
Of zo’n streetworker-police-agent in zijn eentje op een druk kruis-punt met broken stoplights in ze spits. Dat is different koek en you have to blow you’re longs out!

In that kees zou Poetin a sort of jaloers kunnen worden zelfs!
All young boys have dreams about jobs waar je de whole day op je fluitje mag blowen, conducteur, police-agent… Poetin is just jaloers op Ivan in that kees.
Kan ik Ivan ook niet feliciteren maar thats another story.

Ik rust mijn kees.

Ivan, tell us what the helllll je job was, en wat had that girl to do with it? How is het met haar?
Wat, niet meer gezien since that trip to de US of A? How can dat nou?

voetnoot 1: heb net de Antwerpse havens verkocht voor 44 triljoen dollar, blij om!

voetnoot 2: nee mr. Viesman, dat is een voorbarige aanname.

gravatar

Lieve Haagsche Annie,

Nu wil het geval dat ik heel wat Annies heb “gekend” – je weet wel wat ik bedoel – in Den Haag. Een van die Annies was gehuwd met ene Kees. Was jij dat, omdat jij jouw Kees laat rusten?

gravatar

Kees, Tweede Kamerdominee,

Laat dat Poetin maar niet horen, want dan kom je Rusland niet meer in.

gravatar

@Dhr. Viesman: Nee, dat was ik niet; ik laat ‘mijn’ Kees rusten omdat zijn Enige Grote liefde De Here Jezuns is.

Ik kom er niet tussen. Kees is werkelijk onwrikbaar in zijn geloof, trouw en liefde aan die man.

En stalken is zoooo 2012.. Bovendien is het de Here niet welgevallig zegt Kees, dus ik laat het rusten. In Keesnaam.

Smeerkees, jou spreek ik alleen nog via mijn advocaat!!

gravatar

ik heb vaak genoeg gehoord dat Amerikanen denken dat Nederland ergens in Amerika ligt. Dan vragen ze in welke staat dat ligt. Ik denk dat Amerikanen net zo slecht zijn met topografie buiten Amerika dan wij buiten Europa.

Reageer
gravatar

Sorry Robert maar dat lijkt me echt een broodje aap verhaal, een urban mythe zoals ze in America niet zeggen, in Amerika wel.
America = Broodje aap
Amerika = urban mythe.

Snappie?

Al die verhalen die ‘vaak genoeg gehoord zijn’ en ‘dan vragen ze in welke staat dat ligt’ ik vind het behoorlijk generaliserend allemaal.

Maar bovenal váág, ben je weleens een echte Americaan tegengekomen? Ik nog nooit.. altijd verhalen gehoord van een kennis van een kennis, bah!

Als ik er één zie ga ik vragen waar Tallahassee ligt. Met een blinde kaart.
Nee, dat is een kaart waar ze de namen nog niet verklappen; geen kaart met onbruikbare ogen; dat is alleen lastig als je hem op wil hangen.

gravatar

Nederland is een plaats gelegen in Jefferson County in de Amerikaanse staat Texas met een bevolking van ca. 17.000 inwoners.

gravatar

En Holland is een stad in het westen van de staat Michigan, niet ver van het Michiganmeer. Daar wonen ongeveer 33.000 Amerikanen die ook niet weten waar Holland ligt. (En dan hebben ze ook nog een Holland Charter Township, Michigan en Holland Township, Missaukee County, Michigan).

gravatar

Wel erg flauw om er meteen een kaart van de U.S.A bij te doen en dit slechts met VS aan te geven, terwijl dit eigenlijk correct vertaald de VSA genoemd zou moeten worden. Hierbij moet bovendien gemeld worden, dat dit weer eigenlijk de VSNA zou moeten heten. Overigens zeggen al die staten me niet zoveel. Disneyland is veel belangrijker, maar waarom ze juist in dit land geen verkiezingen houden, terwijl ze zeggen democratisch te zijn, is mij een raadsel. De hemel is toch voor kinderen bedoeld ?

Reageer
gravatar

wat is daar flauw aan?
Wanneer ik een eikenboom teken zet ik er ook niet altijd eikeltjes in.
Amerikanen vinden toch alleen de ustated nights van belang weten zij veen dat daar ook nog andere landen zijn. Panama zijn ze ook al lang weer vergeten

gravatar

Ik ken iemand in Amerika die niet eens een idee heeft waarom Noord en Zuid Korea twee gescheiden landen zijn. Die geen idee heeft waar Europa ligt of waar Afghanistan ligt terwijl haar eigen zoon daar in het leger moest dienen. Deze persoon is ook nog een tijdje vice president geweest maar is god zij dank inmiddels weer gedeeltelijk ingevroren.
Een andere voormalige vice president was topografisch alo even goed onderlegd maar wist vervolgens wel een boek over klimaatverandering uit te brengen en hiervoor nog een Nobel prijs te winnen ook.
Die had ik dan al veel eerder moeten hebben omdat ik precies weet waar iedereen ligt.

Reageer
gravatar

O ja? Ik zit hier met een kamer vol briesende Amerikanen die Nederland niet alleen aan konden wijzen maar zelfs vinden, het juiste vliegtuig naar Ams hebben genomen (ja ik zou ook zeggen neem The Haque Airport in Rotterdam maar dat krijg ik ook niet uitgelegd, snap het zelf ook niet nl.)

Ze willen graag weten of je de film Pulp Fiction wel gezien hebt, met een toen nog diep in de kast zittende John Travolta die allerlei nieuwtjes over Amsterdam verteld aan zijn mattie.

Hij komt net terug en verhaalt.
Hoe uitstekend de drugs van kwaliteit, het feit dat we klodders mayo over onze patat doen, de BigMacs hiero, de politie die een aanleiding zou moeten hebben om je te fouilleren… (das achterhaald maar goed, updaten is lastig met films)

Quinten Tarantino heeft Nederland goed op de kaart gezet.
Nog niet overtuigd?
Filmmuziek: from onze eigen George Baker Selection met Little green bag.
De film is honderd miljoen miljard keer bekeken in de USA hoor ik net schreeuwen door een ietwat aangeschoten Amerikaanse heer dus dat weet iedereen!

Behalve een kind of een hond, de film was voor boven de 16 en honden geven niks om films zonder andere honden.

Volgende voorbeeld graag!!!

gravatar

B. Bokhoven: De multiple persoonlijkheid Kwame Mpufu is geruime tijd onder behandeling geweest van een psychiater die een tijdlang deel uitmaakte van ons forum. Het veelvuldige splitten en de bijbehorende auto-mutilaties toonden aan dat er niet slechts sprake was van een enkelvoudige MPS maar ook van een borderline-syndroom, gekoppeld aan pathologisch liegen en deelname aan Nigeriaanse bendes die Nederlanders vergastten op ‘erfenisbrieven’ en andere vermogensdelicten. Deze cumulatie van ziektebeelden maakte hem binnen de Nederlandse gezondheidszorg in feite onbehandelbaar. De Nederlandse psychiater heeft hem toen doorverwezen naar Prof. Dr. Abdul-Aziz Hamid in Kandahar (Afghanistan), waar Kwame zich -na zijn bekering- via de TTu (de Taliban-Technische Universiteit) verdiepte in de aanmaak van zachtebermbommen. De IND is daarna het zicht op deze ex-asielzoeker verloren. Ook de VS heeft haar zoektochten per drone inmiddels gestaakt. Er loopt nu in 49 landen een arrestatiebevel jegens deze staat- en leeftijdsloze.

Reageer
gravatar

Ik roep dus al jaren als hoogleraar Onderwijsbeleid & -Structuur dat het huidige onderwijs niks meer leert aan de leerlingen. Het enige wat ze nog leren is dingen opzoeken. In mijn tijd werd men geacht de topografie van de hele wereld te kennen voor de CITO-toets.

Reageer
gravatar

Daar baal ik dan ook van. Reden voor mij om thuis zelf aardrijkskunde te geven aan mijn zoon (nu nog 7) opdat hij in elk geval weet waar de belangrijke steden en rivieren liggen.
Kennis opgeslagen in je hoofd zorgt voor begrip, inzicht en overzicht en geeft kader aan nieuwe kennis.

gravatar

Daar zal jouw zoon dan wel heel erg gelukkig van worden.
Ik heb er weinig vertrouwen in dat hij echt wat op zal steken als jij al begint met waar de rivieren liggen. Die liggen niet maar stromen.

gravatar

@Jacqueline Rensen:

Zelf ook genoten van het thuisonderwijs, als baby al, vaak opgeleukt door mijn ouders met dia-voorstellingen en plaatjes.
Ook keek ik naar informatieve en leerzame kinderfilmpjes die net een stapje verder gingen dan Sesamstraat. Saai? Misschien, maar het kan tegenwoordig leuker en makkelijker.

Met het onderstaande linkje krijgt u toegang tot een aflevering waarin in ruim 3 minuten de dagen van de week erin worden gestampt, het bespelen van een trompet ruim aan bod komt, de kinderen vertellen en passant over hun toekomstdromen. Kijken! Doen hoor!

Het ‘They Might Be Giants’-team is fantastisch, en kan gerust als tv-oppas ingezet worden bij lamlendigheid van de thuisdocent. Zonder schuldgevoel; leerzame shizzle!!

De resultaten zijn ook razendsnel zichtbaar, de kinderen worden er zelfverzekerder van en krijgen al snel een beter vermogen om prioriteiten te stellen.
Hier een aflevering om het u makkelijk te maken, kunt u morgen na schooltijd een beetje relaxen i.p.v. razen welke rivier waar ligt te stromen (en waarom) voor er weer gekookt moet worden:

http://youtu.be/etw5vknZEPw

gravatar

Zeggus knutselaars; wanneer gaat die edit functie het weer doen? 2024 als we die 1000 euro van Rutte krijgen?

Goed de aanvulling:
Rotterdam etc. … … Zuid Holland, naast Schiedam.

(sorry Heer Spaland, beetje snelle vinger))

gravatar

En net onder ‘s Gravenhage, eveneens in Zuid Holland.
(of net erboven, afhankelijk van hoe je de kaart houdt natuurlijk…)
Met andere woorden, als je de topografie van Zuid-Holland kent weet je alle belangrijke plaatsen te vinden…

gravatar

Ik erger mij nog meer aan Onze onderdanen die de topografie van Ons land nauwelijks kennen. Vraag maar een een willekeurige Nederlander wat de hoofdsteden zijn van Groene Hart, West-Friesland, Kempen, Bijbelgordel of Achterhoek. Tien van de tien keer weten ze het niet!

Reageer
gravatar

Ik denk aan water en brood voor onderdanen die aanpassing beloven, maar zich liever met ongevraagde ‘verfraaiing’ bezig zijn.

O ja, “een een” had ik graag als “aan een” aangepast gezien.
Moderator, hup aan het werk!

gravatar

Neem ik aan dat de moderator van mijn bericht wel wakker geschrokken is. Neem ik de proef op de som. Dan word ik helaas wederom ernstig teleurgesteld.

Weerspannige moderator, zie je dan niet dat “bezig zijn” “bezig houden” moet zijn. Iets waarvoor jij te lui bent.

Water en brood wordt alleen water.

gravatar

Onze vriend Kwame Mpufu is ook wel van alle markten thuis, rebellenleider, vluchteling Kameroen, vluchteling Darfur, woordvoerder van Al-Quaida, scholier, spruitjesexporteur, wereldkampioen consuminderen, woordvoerder Afrikaans Verbond voor Bootvluchtelingen, siamese tweelingvoetballer voor Ghana, armste mens ter wereld, “Wie is de Chef? – Centraal Afrika” deelnemer, hoofdonderzoeker kindsoldaten in Burundi en nu ook nog eens restauranteigenaar. Wát een man!

Reageer
gravatar

Dat klopt zijn volledige naam is dan ook niet voor niets Bekwame Mpufu.
Schijnt ook in Rwanda te zijn gesignaleerd maar is daarvoor nooit aangeklaagd

gravatar

Waar is de Reizende rechter als je hem nodig hebt… Op bezoek bij de Vakantieman?
Die stelde dat soort zaken tenminste nog keihard aan de kaak -op locatie- met een kaart en aanwijsstok.
Wee degene die in Benidorm verbleef maar Wit-Rusland aanwees op de strenge vraag: Waar bevindt u zich nu precies?

Die kwam gewoon vol in beeld op tv, voor straf. Dat zou ze leren!!

Reageer
gravatar

@ Ouwe hoer:
De eerstvolgende chili con carne of tortilla die daar gegeten wordt zou weleens voor opschudding kunnen zorgen, ik zit al een beetje te lachen om de verbaasde gezichten als ze de eerste hap nemen.

Is de pizza Hawaii al doorgedrongen in Luttelgeest? Die is ook drastisch veranderd en niet ten goede naar mijn mening.. ananas op je pizza BAH!

Daar hebben ze dan de komende 14 jaar nog geen last van.
Ook overweeg ik -gewapend met deze kennis- mijn verjaardag in Luttelgeest te vieren om voor de hand liggende redenen.

gravatar

Laat ze maar lachen Bant Luttelgeest, het duurt niet lang meer dan spreken we over Deventer aan Zee en dan is Bant Luttelgeest plotsklaps de Main Seaport van Europa. En dat alles zonder platentektoniek. Laat ze maar lachen . .

gravatar

Het grappige is dat Amerikanen zelf 9 van de 10 keer niet de naam bij het juiste land kunnen aanwijzen. Heb ooit iemand ontmoet die Noord-Korea aanwees in Afrika, en Zuid-Korea in Azië 😉

Reageer
gravatar

Heb je ook een voorbeeld van een keer dat het wél goed ging? In één keer ‘s Gravenhage aanwijzen als men uit Idaho komt bv?
Naar dát soort dingen ben ik dan weer nieuwsgierig!

gravatar

Klopt, tegenwoordig ligt Alaska aan Mexico vast. Hawaii ligt in een binnenzee in Mexico. De drugskartels hebben dat zo geregeld om meet invloed te hebben op de export van hun waar en de import van cash.

gravatar

Ik heb wel eens een Dakota gezien die in twee stukken uit de lucht was gevallen. Inderdaad: ook een Noord en een Zuid Dakota