Veronica experimenteert met ‘Friends’ en ‘The A-Team’

‘Programma’s kunnen weleens een enorme hype worden’

Vanaf september experimenteert Veronica in de vooravond met twee veelbelovende Amerikaanse tv-series: ‘Friends’ en ‘The A-Team’. De zender hoopt daarmee de dalende kijkcijfers een halt toe te roepen.

Programmadirecteur Mark Bruitsman is enthousiast over de aankoop van de series. “Wij wilden graag weer eens iets nieuws brengen in het tijdsslot tussen zes en zeven uur ’s avonds. We hadden op safe kunnen spelen met herhalingen van Jensen of CSI, maar we denken met Friends en The A-Team twee heel leuke verrassingen in huis te hebben gehaald.”

Bruitsman wil nog niet te veel verklappen over de inhoud van de series, maar licht wel alvast een tipje van de sluier op: “Friends gaat over het wel en wee van zes vrienden in een appartement in New York. Veel drama met relaties en kinderen, maar ook voldoende luchtigheid. Het aardige is dat die mensen ook echt als jóuw vrienden gaan voelen.”

Over ‘The A-Team’ is Bruitsman zo mogelijk nog enthousiaster: “Een grote hit in Amerika. Dit kon wel eens een enorme hype worden.” De serie gaat over vier zogenaamde ‘huurlingen’ die strijden voor rechtvaardigheid, terwijl de Amerikaanse overheid ze op de hielen zit. “De actie wordt spectaculair in beeld gebracht. Maar ook hier weer die luchtigheid die zo goed bij Veronica past. En de titelsong is ook nog eens erg catchy, die zing je zó mee.”

“Iets nieuws brengt altijd risico’s met zich mee”, besluit Bruitsman. “Maar door aanstormend talent een kans te bieden, willen we een frisse wind door televisieland laten waaien. Hopelijk geeft het Nederlandse publiek dat ideaal een eerlijke kans.”

Friends en The A-Team worden uitgezonden vanaf maandag 2 september om 18.00, en waren eerder te zien op TROS, RTL 4, RTL 5, SBS 6, Veronica, Yorin, TV10, Fox Nederland, V8, RTL 10 en Net 5.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geweldig, the A Team! Als je dat ziet, weet je gelijk waarom de US de Vietnamoorlog heeft verloren. Ze schieten met z’n vieren nog geen deuk in een pakje boter, zelfs niet als de vijand een meter van ze afstaat.

Reageer
gravatar

the A team is nu al van de buis gehaald? vieze vuile klootzakken van Veronica.! ik keek elke zaterdag en wilde ze allemaal zien. maar Nee hoor nu komt ineens border security in de plaats. waarschijnlijk ook allemaal herhalingen voor de zoveelste keer!! terwijl in de gids nog the A team staat. kut zender Veronica! ik ben echt kwaad!!!

Reageer
gravatar

Genante taalfout: uitgemelkt i.p.v. uitgemolken, slip of the pen. Jammer. Kwam voort uit haast, heb het ernstige vermoeden dat de combinatie: lengte bijdrage en tijdsduur notatie meespeelt bij het weigeren van bijdragen.

Reageer
gravatar

Vorige bijdrage ging weer de mist in. Daarom korte samenvatting ervan: alle series zijn bedoeld als bezig-houders, ze worden lang uitgesponnen, ook vaak herhaald en aldus uitgemelkt tot ze op het bot versleten zijn. Brood en Spelen, om ons bezig te houden tussen de wieg en het graf. Opdat we niet zelfstandig nadenken maar gedwee onze dagelijkse dosis drugs slikken, the Brave New World in praktijk. De vermaaksindustrie is onderdeel van de bewustzijnsindustrie en ze creëert haar eigen idolen. Brood en spelen; mundus vult decipi. Vroeger waren er filosofen, met theses om over na te denken, nu hebben we opinie-vormers, futurologen en trendsetters als Albert Verlinde, die voor ons denken, instant-denken, prefab; comme il faut. Bonne chance in Deventer.

Reageer
gravatar

N.B.: dit is een reactie op # 23a. Heer Jeettje, wat “Allo, allo” mij boven The A-team deed prevaleren, was het feit dat de serie zowel een parodie op zichzelf als op nationalistische strevingen was. Maar ook een ironische relativering van nationale ijdelheden: homo’s in het Duitse Leger, Franse vrouwen die de Résistance en zelfs de Maquis domineerden, randdebielen als RAF-piloten en als running-gag de algemene hebzucht, weergegeven in de jacht op de “Madonna with the big boobies”. The A-team was een voorspelbare projectie van de strijd tussen goed en kwaad, in de traditie van haar (uitsluitend cinematografische) misdaadbestrijding, met absurde uitwassen als pratende auto’s (Knightrider) en latent-pedofiele supermannen met minderjarige sidekicks. Folkloristische petomanie in kleurige verpakking.

Reageer
gravatar

Ik begrijp het wel, Heer Outsider, maar voor mij is het te lang uitgesponnen én uiterst voorspelbaar. Zelfs de afloop van Dad’s Army en Keeping up Appearances ziet men mijlen van tevoren aankomen. En de week daarop hetzelfde nog eens. Het is een reden om niet naar sit-coms en soaps te kijken, die voorspelbaarheid. Vooral jaren durende series waar men elkaar naar het leven staat en helemaal niets leert van de fouten en streken: het is als voor kleine kinderen die kiekeboe spelen, die kunnen daar ook geen genoeg van krijgen. Totdat ze opgroeien.
Geconstateerd kan worden dat de Engelse series net wat intelligenter zijn opgezet dan de Amerikaanse, maar om die constatering nu elke keer weer te moeten plegen is op zichzelf al een soap.

Goh, wat een somberheid bij al dit mooie weer. Op naar de Deventer boekenmarkt.

gravatar

Toegegeven, zowel ‘The A-team’ als ‘Allo allo’ lijden onder stevige typecasting, maar het verschil zit ‘m toch in de kwaliteit van acteurs en de ironie van het draaiboek. De manke Herr Flick en zijn sidekick Von Schmallhausen van de SS, de homosuele General Von Flockenstoffen en idem Lieutenant Gruber en zijn small tank, de Italiaanse macho kapitein Bertorelli (“What a mistake to make”) zijn personages die veel minder gauw verveelden dan het ongeloofwaardige en uitgewoonde stelletje A-team toilet- en gootsteenontstoppers.

Reageer
gravatar

Het was in ieder geval leerzaam, Heer Outsider: het heeft mij verre gehouden van Amerikaanse auto’s vanwege de immer gierende banden en het ontploffingsgevaar bij iets te hard insteken en Amerikaanse jeeps die er met omgekeerde aerodynamiek op gebouwd schijnen te zijn om bij het minste geringste hobbeltje het luchtruim te kiezen.
Die andere serie met krompratende mensen en de stereotype echtbrekende Fransoos: nee, niet om gelachen.

Doet u dan maar Flipper: de onschuld van de jaren ’60 (inderdaad; toen niet alles beter was maar wel duidelijker): gaat ook nergens over maar mooie natuur. Mits dat kinderkoortje met flapper-de-flipper de nek om wordt gedraaid.

gravatar

A man for all seasons, dus als het ware. Ook voor mijn kinderen was The A-team een bron van ergernis, afgeladen met platte stereotypering (‘Face’ als de man die rolvast in de rol van ladykiller/weduwentrooster kroop, ‘Murdock’ als de gekke pilot die een knipkaart had voor het gekkenhuis, kolonel ‘Hannibal’ die steevast zijn Cubaanse sigaren opat en Mr. T. die niet als mens geboren werd, maar die in een laswerkplaats als klerenkast annex wondertechneut werd geconstrueerd. En al die miljarden kogels die afgeschoten werden en nooit tot ook maar het geringste schrammetje leidden, bij good boys noch bij bad boys. En al die American Dreams over gerechtigheid en andere sprookjes die altijd maar goed afliepen, men zou er bijkans schrale billen van krijgen. Gebakken lucht was het en van een kinderlijkheid zoals alleen volwassen Amerikanen die kunnen bedenken. Later kwam Tarantino -ter compensatie- met zijn hysterische bloedbaden:’t zij bitter of zoet, maar bloed moet.

Reageer
gravatar

Gelukkig voor mr. T. is de goudprijs inmiddels tot een record gestegen, wel zo’n prettige aanvulling op de aow.

Reageer
gravatar

Ik raad hem daarbij wel aan om deze koersstijging af te dekken met een zgn. Driepoot: long put waarvan de premie betaalt wordt met geschreven put en geschreven call. Misschien dat daar nog een leuke bijverdienste uit te halen is.

gravatar

Ik heb deze bewust kalende heer recent nog een keer teruggezien in een reclame-uiting: geen spat veranderd! Nog in het zelfde uniform: tuinbroek, veel goud om vingers, polsen en nek, dezelfde beperkte woordenschat (alles in mono-syllaben), heel mooi op kleur gebleven (zonnebank of spraycabine?), kortom: een man uit één (1) stuk, een echte monoliet. Heerlijk, om jeugdsentiment van mijn kinderen zo goed gepreserveerd weer te zien.

Reageer
gravatar

Men zal het (waarschijnlijk) nooit onder ogen krijgen maar zojuist is er weer een bijdrage van mijn hand onder het tapijt geschoven, c.q. onder het paard zijn buik geraakt. Nu zal de wereld daardoor niet vergaan, maar inspiratie sneeft daardoor. En daarmede de bereidheid nog te reageren op thema’s uit dit -ooit inspirerende- mediaforum. Zo wordt de spoeling aan bijdragen van liefdevolle vrijwilligers (m/v)-letterlijk- erg dun; ook hier zijn reeds de graaiend bezuinigende meesterhanden van Mark en Diederik voelbaar. “Samson, de Philistijnen over u”.

Reageer
gravatar

Het blijkt dus zin te hebben off topic te gaan, zelfs in De Speld. Ik heb -sinds die Wende- vele malen gefulmineerd tegen het het “Nieuwe Spelden” dat wij allen -nolens volens-hebben moeten omarmen. En ik was niet de enige! Als we nu meten de tijd tussen het binnenkomen van de klachten en het bijsturen door de directie, komen we uit op de gemiddelde reactietijd van dronken kapiteins van supertankers in bedreigde kustgebieden. Of die van CEO’s van stuurloze multinationals. Nou, is dat geen compliment voor de professionaliteit van deze redactie? Helemaal op hetzelfde professionele niveau als eerdergenoemde captains of industry, de ICT even kundig geoutsourced, maar GEEN zakken gevuld; slechts werkend voor een scheet en drie knikkers, dát mijn beste Bilder- sorry ik bedoel Spelderbergers is nog eens investeren in de toekomst van onze natie en van Europa. Vrije meningsuiting die meestal niet wordt afgedrukt. Amai, tranen van ontroering schieten mij in de ogen.

Reageer
gravatar


Beste Directie van De Speld,

Onder andere uit de reactie van Polleke (#6 bis) blijkt, dat de reageerders zeer hechten aan zaken zoals: welke artikelen het meest gelezen zijn en waarop het meest wordt gereageerd.

De antwoorddienst via e-mail is weliswaar goed bedoeld, maar kan echt niet het oude, vertrouwde overzicht van recente reacties vervangen, zoals verschillende reageerders hebben opgemerkt.

Bovendien stelt het de Reactieraad hevig teleur, dat enkele gebreken niet zijn opgelost. Wij denken aan de wijzig- en verwijderfuncties en het verbod op woorden als “sl*cht” en “w*t”.

Met vriendelijke groeten,

De Hoofdreacteur
namens de Reactieraad

Reageer
gravatar

Steunbetuiging

Ik kan mij helemaal vinden in de reactie van de Hoofdreacteur.

De Nerd in de Familie

gravatar

Mijn vorige reactie is een typerend voorbeeld van een klacht. Mijn pasfoto ontbreekt, maar de herstelfunctie geeft enkel een valse verwachting.

gravatar

Joh, een beetje variatie in je leven, geniet er nou gewoon van!

..en anders is er altijd nog Veronica

gravatar

Never change a winning team, but just restore the flaws. This also applies to websites: Improve never works what is good, but only correct the mistakes.

gravatar

Jongelui,

De redactie doet wat ze het beste vindt voor haar lezers. Meer kunnen we niet verwachten. Dus val haar niet te erg aan, want voor je het weet geven de redacteuren er de brui aan en dan zitten we echt met de gebakken peren.

gravatar

Niettegenstaande het volkomen terechte punt dat de hoofdredacteur ter berde bracht schaar ik mij achter de reactie van de directie ook al moet deze op het moment dat deze editie van ‘De Speld’ ter perse gaat nog geformuleerd, geaccordeerd, gecorrigeerd, geredigeerd en gefulmineerd worden. Dit omwege het feit dat redacteuren in het algemeen en hoofdredacteuren in het bijzonder graag sterk polariserende en opruiende teksten produceren die niet het oogmerk hebben kantjes of walletjes te belopen. En bovenal omdat zijn pasfoto sterke gelijkenis vertoont met de heer Gnoe.

gravatar

Lieve grootmoeder,

De redacteuren van De Speld willen nog wel eens sarcastisch omgaan met bedrijven die niet naar hun klanten luisteren. Maar de directie doet het zelf niet. Dat noem ik hypocriet.

Dat mag ik toch wel zeggen?

gravatar

Ja ja uw klaagzang is gehoord. We zullen deze week een aantal gebreken gaan oplossen. Nog even geduld.

gravatar

Hm, in ieder geval wel voer voor een stukje: “Lezersoproer bij De Speld”: lezers dreigen en masse abonnee te worden en zich te bundelen in een Hedgefund voor vijandige overname”.

gravatar

@Jeetje, bij de huidige opgaande beurs, ook wel bekend als campinghausse/ campingralley radt ik U ten zeerste af om een hedgefund te beginnen. Ik ben reeds speculerend op een overname van de Speld long gegaan in aandelen de Speld en wacht nu op het eerste private equity fonds dat een een redelijk bod doet op alle uitstaande aandelen. Mocht het zover komen dan is short gaan in de Speld aandelen geen optie meer.

gravatar

Laat het duidelijk zijn dat de nieuwe layout van De Speld een miskraam is, een puist die verwijderd moet worden, een schorre kreet in de nacht, een verkrachting van de goede smaak, een rotte tand in een leeuwenbek, een vliegtuig zonder vleugels. Dus weg ermee! Heeft u dit goed begrepen? Het is zinloos op deze manier door te gaan! U jaagt er uw publiek mee weg, het is een gebrek aan respect voor de lezer!

gravatar

Ik ben blij dat ik niet hoef te reageren. Als trouwe LEZER wordt ik langzamerhand wat ongelukkig over de narigheid die de trouwe, overigens zeer gewaardeerde reacteurs schijnen te ondervinden na de upgrade van dit nieuwsmagazine. Dit terzijde….Deze vriendelijke meneer op de foto is toch niet….nee toch…Jeettje? die gelijkenis hé. Zal toch niet!

gravatar

Helaas, ik moet u teleurstellen – of juist niet, heer Skipper: het betreft niet mijn persoon. Onze famille heeft een exquise smaak op allerlei gebied, en u bent ongetwijfeld op de hoogte met de zegswijze: ‘al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding’. Hetwelk op de ring slaat, uiteraard.

Deze opzichtige opsmuk zal nimmer door een lid van de famille geshowd worden. Ik zeg dit maar even om een kabouterachig persoon de wind uit de zeilen te halen.

Maar hoe bedoelt u “upgrade”? Nog zo’n ‘upgrade’ en De Speld is alleen maar te lezen met behulp van een monochroom scherm in DOS mode. Pong, weet u wel.

gravatar

De man op de foto heeft een doctorstitel. Na een bezoek aan de universiteit van Boeganda kon men hem dat niet weigeren, Deze universiteit werd kort na zijn bezoek opgeheven door het verdwijnen van de hoogleraar.

Reageer
gravatar

Het is misschien een aardig idee om de beide series te combineren. Ik stel voor om het A-team te huisvesten in de flat van zes ondergedoken vrienden. Dat wordt dubbel genieten!

Graag op JoeTjoep, want ik kijk nooit naar televisie.

Reageer
gravatar

Een ander goed idee is het heruitzenden van Tours de France, te beginnen met die van 1949 waarin Poulidor al tweede werd! Ook op schaatsgebied zullen we verwend worden met Johan Haanappel en Sjoukje en niet te vergeten Art en Keessie. Ik verheug me daarom al ten zeerste op de winter waarin de NTS ook dagelijks oud nieuws zal uitzenden! Besparen het kan! En het kan ook leuk zijn want je hoeft de televisie niet meer per se aan te zetten, omdat je de dingen al weet!

Reageer
gravatar

The A-Team zal voor mij persoonlijk niet werken want zo’n titelsong dat leer ik toch nooit. Ik had ipv de eerder gesuggereerde Mr Ed dan liever ‘Black-Beauty’ (over een -als ik het mij goed herinner- zwart paard dat heel bij de hoef is) of ‘Polly’ (of was dít nou dat zwarte paardje?), ook zo’n arrogante hoefniet. Nee dan -ik verzin maar even spontaan iets- Flipper of Lassie, kunnen ze rond die namen niet iets leuks verzinnen?
Maar dat andere, ‘Friends’, dát lijkt me echt wel iets, om een of andere reden lukt het mij maar niet om een irl-vriendenkring in te kopen, dan krijg je dus GRATIS vrienden, daar kan ik dan mooi een pilsje mee gaan drinken!

Reageer
gravatar

Trouwens, waarom Engelstalige series? Wat is mis met echte Hollandse kost zoals Swiebertje en Hamelen, om maar een paar te noemen?

Reageer
gravatar

Beste Carrotte,

Weet je wel zeker dat je nog het laatste woord hebt?

gravatar

Lees ik nu onderaan het artikel, dat Veronica deze twee series al eerder heeft uitgezonden? Dat moet ik dan gemist hebben…

Reageer