‘Linda de Mol gebruikte make-up’

Societyjournalistiek heeft afgelopen jaren gefaald

Volgens onderzoeksjournalist Lex Runderkamp van de NOS heeft presentatrice Linda de Mol jarenlang gebruik gemaakt van make-up. De journalist presenteert zijn bevindingen vanavond in de twee uur durende documentaire ‘De Molshopen van 25 jaar Linda’.

Runderkamp volgt de presentatrice al vanaf het begin van haar carrière en is al net zolang argwanend. “Eigenlijk vertrouw ik het zaakje al niet vanaf het moment dat ik haar in 1988 voor het eerst zag bij Ron Brandsteder in zijn Showbizzquiz. Het kon gewoon niet wat daar gebeurde. Haar lippen waren onnatuurlijk rood en ze glom helemaal.”

Volgens Runderkamp heeft de societyjournalistiek de afgelopen jaren gefaald. “Ze zijn te veel fan van de presentatrices. Zo’n Albert Verlinde zit bij RTL Boulevard lachend te vertellen over het succes van Linda de Mol, maar hij heeft zich nooit afgevraagd hoe dat tot stand is gekomen. Hij is zelfs te gast geweest in Ik Hou Van Holland. Heel onprofessioneel.”

In de documentaire is visagiste Coby de Jong de belangrijkste getuige van Runderkamp. Ze doet een boekje open over het vermeende make-up-gebruik van De Mol. “Voor en na iedere opname was ik meer dan een uur met haar bezig. De watten waarmee ik de make-up na de uitzending weer verwijderde, gooide ik in de vuilnisbak.”

Viola Holt, die zegt altijd schoon gepresenteerd te hebben, spreekt van oneerlijke concurrentie. “Vind je het gek dat ik de laatste tijd niet meer aan het werk kom met al dat make-up-gebruik in het presentatiewereldje? Zo’n Caroline Tensen vertrouw ik ook voor geen meter. Volgens mij zit zij ook onder de make-up. Er heerst een make-up-cultuurtje.”

Linda de Mol wilde niet reageren voor de camera’s van de NOS. “Ik zie er niet uit op het moment,” sms’te ze Runderkamp. De TROS, waar De Mol jarenlang werkte, overweegt uit het publieke bestel te stappen na de onthullingen van Runderkamp.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ‘proefballonnetje’ het nieuws dat Linda’s sponsor Max Factor zijn sponsorschap beëindigt omdat Linda’s uiterste houdbaarheidsdatum (THT) is overschreden. Linda is nu in gesprek met de seniorenomroep Max van Jan Slagter. Volgens laatstgenoemde kan Linda de Mol een waardevolle aanwinst zijn voor zijn team gerontosaurussen en zombies die bij zuiveringen in de publieke en commerciële omroepen overbodig werden geacht. Na Linda de Mol mikt Slagter nu op Gordon; hij wil -naast elanden-, beren- en bokkenkoppen- nu ook nog graag een echte varkenskop aan de muur in zijn chalet.

Reageer
gravatar

Het siert de ballotage-commissie van De Speld dat bijdragen die aanvankelijk in ‘de pijplijn’ zijn blijven steken, toch nog worden gepubliceerd en het is boeiend om van het ontstaan van ideeën en hun schriftelijke neergang getuige te mogen zijn, maar het voegt weinig toe aan de actualiteit. Zelfs in deze casus waarin ik mag mede-figureren.

Reageer
gravatar

Een oude bekende in dit medium belde mij op: reeds acht (8) reacties van hem werden preventief gecensureerd en zonder toelichting verwijderd. Is dit de nieuwe persvrijheid van De Speld of wellicht )op overheidsvoorschrift) een preventieve selectie ‘aan de poort’?

Reageer
gravatar

Waarde Censor, is de inschrijving op Linda de Mol gesloten of wellicht van overheidswege beëidigd? Zeven (7) eerdere bijdragen preventief verwijderd, is het quantum reacties voor vandaag overschreden? Zo houdt u weinig respondenten over, alleen de diehards!

Reageer
gravatar

De Censor is vandaag meedogenloos in zijn protectie van Linda de Mol; deze klacht werd mede mogelijk gemaakt door de Ombudsman i.s.m. Monumentenzorg. Vijf (5) eerdere bijdragen rücksicht- en excuusloos geweerd.

Reageer
gravatar

Het is nog een hele toer om een bijdrage geplaatst te krijgen; 4 (vier) eerdere pogingen leden schipbreuk op de uiterst strenge censuur die door De Speld werd ingesteld. Dus nu even snel de bijdrage m.b.t. Linda: Linda werd hier gefotografeerd midden in haar PMS-periode, kort voor de make-over door Leco Zadelhoff,
Er was juist geplamuurd en nog niet begonnen aan de grondverf. De aflaklaag lag nog úren vóór haar en de bouwsteigers moesten nog vanaf de grond worden opgebouwd.
Hier zien we het O.B.’je (Oude Besje) voor de total make-over, waarvoor Ty Bonnington was overgevlogen uit de VS.

Reageer
gravatar

Het gaat weer goed met de intake, merk ik, vele bijdragen verdwijnen zelfs al vóór lezing door de censuur. Ten aanzien van Linda de Mol daarom kort het volgende: Linda wordt dagelijks gecontroleerd op haar waterstanden. Dit om te voorkomen dat zij bij de huidige hitte dehydreert en aldus prematuur tot O.B. (Oud Besje) transformeert. Monumentenzorg sponsort de behandeling die niet door de Ziektenkostenverzekering wortdt gedekt.

Reageer
gravatar

Outsider, ik zal het je nog sterker vertellen: hier zijn wij getuige van de ware leeftijd van Linda. Ze valt nu al onder Monumentenzorg, ze wordt met deze hitte dagelijks 5 maal geïntubeerd om dehydratie en premature doch irreversibele regressie tot O.B. (Oud Besje) te voorkomen. De collegae in het VU zijn daar dagelijks uren zoet mee.

Reageer
gravatar

Wat een wrede verstoring van een optische illusie: Linda gesnapt net vóór de opbouw van de bouwstelling door Leco Zadelpijn. Het craquelé zichtbaar; nog niet eens geplamuurd of in de grondverf; de aflaklaag ligt nog uren in de toekomst. Had hier, voor Pete’s sake, niet een béétje gefotoshopped kunnen worden uit piëteit naar familie, vrienden en fans?

Reageer
gravatar

Ik kan het niet anders dan als ronduit schokkend ervaren dat hier beelden worden getoond van Linda in de grondverf (en niet eens in haar primaire oorlogskleuren) middenin haar PMS-periode. Wie is die De Mol? Dit is unfair jegens haar broer, neef en verdere Mollenfamilie. De bouwsteigers rondom haar waren nog niet geplaatst; Leco Zadelnicht was zijn penselen nog aan het sorteren, er was nog slechts geplamuurd en de fase van dekkende aflak lag nog uren in de toekomst. Luister: DIT kan echt niet hè, die wrede ontluistering. Ik maak hier werk van, mark my words.

Reageer
gravatar

Normaliter kijk ik niet naar die nep; ik zie het alleen in het voorbij zappen. Vanwege het artikel in De Speld heb ik 2 seconden gewacht met zappen, en verduld: ze doet het nog steeds met die make up!
Onbeschaamd tot op het bot: een hele generatie jeugd gaat nog denken dat dit normaal is.

En wat doet de regering? Feestvieren in de Caraïben en een aardige vakantielocatie om zeep helpen. Dat krijgt men nu van al dat make up misbruik.
Die grijns van Rutte bijvoorbeeld is er ook op geschilderd, kannietanders!

Reageer
gravatar

Ik was er al bang voor. Net zoals – en ik weet dat ik het niet hard kan maken – Marijke Helwegen. Het zou me dus ECHT niet verbazen als zou blijken dat die ook wel eens wat gebruikt. Maar ja, vermoeens he, daar kun je niet zoveel mee.

Reageer
gravatar

Ik heb net lopen schuddebuiken van het lachen van alle reacties!mag hopen dat ze ook sarcastisch zijn bedoelt.
Maar ‘t is wel weer goed om even stil te staan bij het verlangen van onze maatschappij. Want laten we eerlijk wezen; een plakkaat verf op je kop is ook niet alles. Kan mij niet voorstellen dat ze dit voor de lol doet. Maar voor je werk moet je bepaalde offers maken, vooral in dat wereldje. En met name om het publiek te plezieren. En dit hoort er nou eenmaal bij.

Reageer
gravatar

Het zou dan wel zo eerlijk zijn als het publiek dan ook emmers plakkaatverf op hun tronies smeerden, toch?

gravatar

Waar het over gaat, beste Frevi? Over de ontdekking van Lex Runderkamp dat Linda de Mol make-up zou gebruiken. Wat dacht je dan?

Reageer
gravatar

Toen er nog geen botox bestond en Linda onverwacht eens voor de camera moest lachen brak al haar make-up in stukken en viel als een cementen masker naar benêe, het deed me denken aan de vernietiging van Pompeii. Runderveld vertelt dus iets wat elke Nederlander en Belg al jarenlang weet, maar nu plamuurt ze niet meer. Speltje, kom eens een keer met écht nieuws!

Reageer
gravatar

Altijd al gedacht dat ze niet clean was. Misschien gaat ze straks in
Shownieuws meer namen noemen. Er zou ook iets aan de hand zijn met Marijke Helwegen.

Reageer
gravatar

En dan maar schelden over en op vrouwen die hun gezicht niet achter bergen make-up verstoppen, zoals mijn vriendinnen en ik.

Reageer
gravatar

Reinier,

Ze draagt wis en waarachtig valse wimpers. Dat zulks jou niet is opgevallen, zegt veel over jouw idolate kokervisie op deze dame.

Bijvoorbeeld: Lance Armstrong heeft ook zijn hele leven hard gewerkt, maar moet toch zijn eremetaal inleveren vanwege vals spel.

Zijn valse wimpers ineens niet meer zo erg, omdat deze Linda jouw favoriete toneelspeelster is? Stiekem een oogje op haar? Stapelverliefd zeker.

Reageer
gravatar

Sonja,

Ik ben 15 … Nu mag ik het een leuke vrouw vinden, dan gaat stapelverliefd wel heel ver. Ik zie overigens zoiezo het probleem niet, neem Chantal Jansen, Wendy van Dijk, Angela Groothuizen, Bridget Maasland, Caroline Tensen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Die gebruiken ook allemaal make-up, nepwimpers en noem maar op. Dus waarom moet altijd Linda de Mol eruit gepikt worden?
Over dat voorbeeld van Lance Armstrong, hij heeft altijd kunnen winnen doordat zijn lichaamelijke krachten door de doping gestimuleerd zijn, daarom is het vals spel. Bij make-up gaat het niet om vals spel. Hier gaat het om goed voor de dag komen. Net zo als dat jij (hoop ik althans) iedere dag deodorant gebruikt. Nu mag je er misschien niet of ben je enigszins een klein beetje jaloers op haar, de kijkcijfers waar ze altijd op zit (à 2 miljoen) liegen er niet om. Zo zie je maar weer dat een groot deel van Nederlands het geen ene donder boeit of ze wel of niet nepwimpers op heeft of make-up draagt.

gravatar

Beste Reinier, lees nou eerst eens de disclaimer van De Speld en zoek in het woordenboel op: “satire”. En bedenk dat kwaliteit en kwantiteit heel verschillende dingen zijn.
Dat 2 miljoen mensen niks nuttigers kunnen verzinnen dan tv-shows kijken die nergens over gaan is al erg genoeg

gravatar

Ergens incontinentie luiers in de opruiming ?……….
Ik hou het niet meer hier…………. Snik………..

gravatar

Ik betwijfel het, er zullen eerst resten van Linda de Mol haar lippen naar het NFI opgestuurd moeten worden en koolstofdatering is in deze ook noodzakelijk voor sluitende bewijsvoering.

Reageer
gravatar

Ik ben verbaasd dat het nog niet eerder uit is gekomen, gezien de slordige omgang met het bewijsmateriaal door Coby de Jong.

gravatar

Dan kijk je toch niet!! Het is voor gewone mensen om te kijken en te genieten en dat doe je met je ogen te wassen (cuci mata in het Indonesisch). Wat denk je dan van Maxima, ook een prachtige vrouw MET MAKE-UP! Heerlijk.

Reageer
gravatar

Jaja, ik mag dan misschien geen gewoon mens zijn, maar ook ik heb recht op tv kijken en ik heb er ook recht op om geen opgeverfde tuttebollen te zien, zullen we het daar eens over hebben?

En Reinier: 25 jaar goed op het streepje letten waar je moet staan voor de camera, op het juiste moment glimlachen en op tijd in de juiste camera kijken: nou nou nou, is keihard werken hoor!!!

gravatar

Gaat Maxima regelamatig naar de make-updealer? Een vrouw van zo’n allooi? Ik geloof er he-le-maal niets van. Laat de AIVD uw insinueringen maar niet horen!

gravatar

Nisschien koopt Maxima het wel bij de Hema. Hahaha. Waar maken wij ons druk om zeg. Mannen kijken iig om naar vrouwen met make-up.

gravatar

Onderdaan Max,

Je moet Maxi eens zien, als ze ‘s morgens niet door de grimeurs van de AIVD is toegetakeld. Tja het is voor jouw koning ook niet altijd rozengeur onder de maneschijn.

gravatar

Waar gaat het over …. We leven in 2013 niet meer in de middeleeuwen. Als make-up tegenwoordig al niet meer mag, dan ook niet de deodorant. Lekker stinken joh, nee daar schieten we wat mee op. Overigens staan doping en make-up totaal niet met elkaar in verband. Doping wordt gebruikt om vals te spelen en make-up om goed voor de dag te komen. Dus totaal iets anders.

Reageer
gravatar

Make-up is ook een soort van valsspelen: jezelf anders voordoen dan je bent. Zeker op TV moet dat niet kunnen, dus Sonja heeft gelijk!

gravatar

Goede reacties, Reinier. Ga zo door! Ik lach me slap…

gravatar

Ik heb net in mijn broek geplast, bedankt Reinier…… 😀

gravatar

Linda de Mol dient de volgende prijzen in te leveren, wegens oneerlijke concurrentie door het gebruik van valse wimpers.

1989 – Belgische Diamond Award
1990 – Firato Award (AVRO)
1990 – ‘Gouden hart’ van de stad Rotterdam
1992 – Marcanti Plaza Award
1992 – ‘Silberner Otto’ (van het Duitse tijdschrift ‘Bravo’)
1992 – Goldene Kamera (een Duitse film- en televisieprijs)
1993 – Preis der beleidigten Zuschauer (een kritische Duitse prijs)
1993 – Bayerischer Fernsehpreis (een Duitse televisieprijs)
1993 – Bronze Kabel
1994 – TROS TV-ster voor ‘Beste vrouwelijke presentator’ en ‘Beste TV-Show’
1999 – Goldener Löwe (Duitse televisieprijs uitgereikt door RTL)
1999 – Bambi (prijs) (een Duitse media- en televisieprijs)
2001 – Ze krijgt een Lifetime Achievement Award (TVBabes Awards)
2001 – Winnares van de Zilveren Televizier-Ster (als beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid). De andere genomineerden waren Caroline Tenzen en Angela Groothuizen.
2009 – Winnares van de Gouden Televizier-Ring met het programma Gooische Vrouwen (na vier keer genomineerd te zijn).
2009 – Nederlander van het jaar door het Elsevier Magazine.
2009 – Ze werd door het Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar.
2011 – Ze werd uitgeroepen tot ultieme Nederlander door Veronica Magazine en tijdschrift en radiostation 100% NL.
2011 – Winnares van de Zilveren Televizier-Ster (als beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid). De andere genomineerden waren Wendy van Dijk en Chantal Janzen.
2011 – Ze wordt door Opzij uitgeroepen tot machtigste mediavrouw.
2011 – Ze won een Mercur voor beste hoofdredacteur van het jaar met haar blad LINDA.. Dit is een gedeelde prijs met Jildou van der Bijl.

Reageer
gravatar

Alsjeblieft, doe normaal … Linda heeft die prijzen gewonnen omdat ze geliefd is bij het publiek door wie ze is, niet omdat ze met valse wimpers op loopt. Linda werkt al ruim 25 jaar in dit vak, en heeft die prijzen ook gewonnen door keihard te werken.

gravatar

Ja, denk je nou echt dat ze zo geliefd bij het publiek zou zijn geweest als ze gewoon zichzelf was geweest, zonder valse wimpers? Dat geloof je toch zeker zelf niet!?!

gravatar

Reinier,
Het publiek?
Misschien bedoel je dat gedeelte van de bevolking, dat zich vermaakt met de troep van de familie de Mol en en de de roddelblaadjes.

gravatar

Ik heb zelfs een bruin vermoeden dat ze stiekem naar de kapper gaat. Dat haar zit toch niet zo als ze ‘s morgens uit bed stapt. Pfff. moet niet gekker worden.

Reageer
gravatar

Wat ?…. Jij ook………………. 🙁

gravatar

“De TROS, waar De Mol jarenlang werkte, overweegt uit het publieke bestel te stappen na de onthullingen van Runderkamp.” Dat zal de AVRO als samenwerkingspartner leuk vinden…

Reageer
gravatar

Dit verbaast mij dus, dat er nog mensen zich verbazen of andermans verbazing. Mij verbaast niets meer. Behalve dit dan.

gravatar

Viola Holt altijd met haar zure commentaar. Ook zij heeft regelmatig Ron Brandsteder verzocht om haar eens flink op te poetsen, maar zelfs Brandsteder zag daar vanaf.

Reageer
gravatar

Na jaren make-up misbruik schijnen ze te verstenen.
Verbrokkeling is dan onvermijdelijk, en zelfs een behandeling met wc eend is dan te laat.

gravatar

Ik snap niet waar hier een probleem over wordt gemaakt. Make-up hoort bij het televisievak en dus ook bij Linda de Mol. En als zo’n Viola jaloers gaat worden omdat zij het minder gebruikt dan Linda is dat haar eigen keus geweest. Ik geloof ook nooit dat Linda dat laatste werkelijk heeft verteld, ze wordt wel vaker geconfronteerd met leugens die nog erger zijn dan dit verhaal. Kortom; laat tv-persoonlijkheden lekker hun eigen leven leiden, en bemoei je dan ook alsjeblieft niet met hun keuzes. Dat is allemaal hun zorg.

Reageer
gravatar

Dat meent u toch niet? Ok, het is een publiek geheim dat BN-ers en Volendammers bovenmateig make-up gebruiken, maar het kan toch niet zo zijn dat we dat maar als vanzelfsprekend moeten gaan zien.
We willen natuurlijk nuchtere en schone TV!

gravatar

Beste Reinier,

Vroeger werd zoiets ook van wielrenners gezegd: “Als ze stimulerende middelen nou zo lekker vinden, laat ze dan.” Toegefelijke niet-rokers zonder astma en met veel rokende familieleden hoor je dat ook nog wel eens een enkele keer zeggen.

Dat waren de gezondheidsgevaren, maar wat dacht je van de oneerlijke concurrentie. Ik ben eens één dag getrouwd geweest met een lekker jong ding, maar in de huwelijksnacht bleek onder de verpakkingslagen een lelijke ouwe vent te zitten.

Door dat bedrog wordt iedere televisiedame gedwongen om iedere ochtend urenlang met een troffel lagen schmink aan te brengen en ‘s avonds de omgekeerde weg te volgen.
Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld pruilmondjes heel populair. Verrassend veel dames hebben ineens zulke kleine ronde opgezwollen lippen. Chirurgie? Botox? Nee hoor, gewoon met een pot Flexa en een kwast.

De heer Steeds

gravatar

Sterker nog: ik vind dat alle opgenomen programma’s van de afgelopen jaren gewoon gewist moeten worden.
Schone tv, daar gaan wij voor!!

Stel je toch eens voor dat dit normaal gevonden gaat worden op tv: straks drupt dat door naar alles op tv wordt vertoond, dan zouden zelfs de wielrenners van de Tour nog stimulerende middelen kunnen gaan gebruiken!! Het mag, want Linda doet het ook!!

gravatar

Ik ben het niet met je eens Reinier! Of het in TV-land wel of niet gebruikelijk is doet helemaal niet ter zake, deze mensen hebben een voorbeeldfunctie!!! Stel je voor dat iedereen dat voorbeeld gaat volgen, dan weet je toch helemaal niet meer wie je voor je hebt!?!
En die Albert Verlinde verdenk ik van hetzelfde vergrijp, zo onnatuurlijk.
Als hiertegen nog geen wetgeving bestaat, dan dient deze a priori te worden gemaakt, hier moet echt hard tegen opgetreden kunnen worden. Deze praktijken moeten we echt met wortel en tak uitroeien…

gravatar

Ik geloof dat je ‘t niet helemaal hebt begrepen Reinier!
Deze mensen hebben een voorbeeldfunctie, stel je voor dat iedereen dat voorbeeld maar gewoon gaat volgen, waar moet het dan heen met deze maatschappij? Je zou niemand meer herkennen omdat ze allemaal met make-up gebruik onherkenbaar zijn geworden. Het moet duidelijk worden gemaakt dat dit soort praktijken niet meer zullen worden getolereerd, desnoods moet er dan maar wetgeving tegen worden gemaakt. En die Albert Verlinde? Die verdenk ik er ook al jaren van, dus die heeft gewoon boter op z’n hoofd (of iets anders)…

gravatar

Reinier, volgens mij heb je het niet helemaal begrepen.
TV persoonlijkheden hebben een voorbeeldfunctie en vergrijpen als gebruik van make-up kunnen het verkeerde signaal afgeven aan grote groepen in onze samenleving.
Stel dat iedereen zich daar zomaar aan zou bezondigen en zich onherkenbaar zou maken door make-up te gebruiken, dan is toch het hek van de dam?!?
Als je op TV bent, heb je een openbare functie, dan mag je je niet verschuilen achter een masker van bedrog dat make-up heet, transparantie is dan juist heel belangrijk.
Als je daarmee jarenlang de hand hebt gelicht, dan dienen daar sancties tegenover te staan, daar zal de mediacommissie zich nog over moeten gaan buigen.
Het is onbestaanbaar dat mensen die op deze wijze het kijkerspubliek hebben bedrogen hier ongestraft mee wegkomen…

gravatar

Neo,
Ik begrijp je na 1 keer ook wel hoor, dan hoef je het niet 3 keer te herhalen. Maar ik ben het nog niet met je eens.

gravatar

Als de Europese Stimulerende Middelen Controle Commissie hier achterkomt, zal haar voor minstens een jaar verboden worden om waar dan ook in Europa op de televisie haar gezicht te laten zien. Hopelijk zelfs voorgoed.

Dodo, dapper, duidelijk en degelijk

Reageer
gravatar

Heer Viesman…Mijn complimenten met uw viezige ondergoed…..Ik ga voor het schaamlapje….dat is modern…..

gravatar

De benaming anno 2013, heer Viesman, schijnt trotslapje te zijn…

gravatar

Inderdaad Jochem,

Wie denkt tussen de schuifdeuren thuis de leukste te zijn, doet er vooral goed aan het daarbij te laten.

Pal Jas

Reageer