Foto’s nieuwe Moulinex-citruspers gelekt

Vitapress 700 heeft veel weg van Vitapress 600

Het doorgaans betrouwbare citruspersblog Citrileaks plaatste zojuist foto’s van het nieuwe vlaggenschip van Moulinex online: de Vitapress 700. Hoewel het bedrijf nog geen specificaties heeft vrijgegeven, kan uit het beeldmateriaal al wel opgemaakt worden dat de Vitapress 700 is uitgerust met een royaal bemeten pers, een trend die naadloos aansluit bij eerdere modellen uit de reeks, zoals de Vitapress 600, Vitapress 500 en Vitapress 360.

Vitapress 700 heeft veel weg van Vitapress 600, maar uiterlijke schijn bedriegt. Onder de hardplastic kap huist in de 700 namelijk een krachtige duo-core Kenwood electromotor van ruim 1400 Watt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu, bijna een jaar later, kun je wel stellen dat de Vitapress 700 de laatste in een rij klassieke mixers is geweest. Mixers die je met gevoel kon bedienen, al naargelang de rijpheid en afkomst van het fruit. Mixers waar het uiteindelijk sap jouw persoonlijke handtekening had.

Na de 700 heeft moulinex direct de sprong gemaakt naar de vitapress 1000 en de broodnodige update na 2 maanden, de vitapress 1050. Vooruitstreven mixers, pioneers eigenlijk. Volautomatische mixers met vruchtherkenning en de revolutionaire ingebouwde juiceanalyser. Op sites als marktplaats worden de oude modellen bij bosjes aangeboden, en de vitapress 1050 is niet aan te slepen. Maar ik mis die persoonlijke smaak, de liefde van het persen. Het sap is eenheidsworst geworden. Geweldige kwaliteit maar zonder ziel. Ben ik de enige of zijn er meer persers met heimwee?

Reageer
gravatar

ik ben helemaal lirisch van de vormgeving van de collector unit.
Hier zie je duidelijk de signatuur van “Jony” Ive in terug. Echt, een ware Isqueezer. Hebben hebben.
Eerder zijn trouwens al foto’s van bijpassende cradles opgedoken.

Reageer
gravatar

Met deze citruspers schijn je ook foto’s te kunnen maken van je uitpersingen, en deze direct op social media te kunnen plaatsen.

Reageer
gravatar

Wij hebben een ‘Kenwood’. Is een wat minder bekend merk maar uitstekende value for money. En je krijgt in elk geval niet iedere week weer die massa updates die je bij Moulinex en Philips kunt verwachten.

Reageer
gravatar

Best kek modelletje. Maar nog steeds geen echte citruspers. De mandarijntjes kan het zo te zien nog steeds niet aan zonder een hoop geknoei. En ook met de grapefruits blijft het behelpen. Kunnen ze daar nou geen fraaie hulpstukken voor bijleveren? Lijkt me handiger dan zo’n opgevoerde motor, die dan wel weer beter is om m’n kokosnoten te persen.

Reageer
gravatar

Er is een site die 3rd party upgrades en add-ons levert voor dit soort dingen. Ik weet de naam niet, iets met Moulinhacks. Of het betrouwbaar is weet ik niet. Ze bieden ook mogelijkheden om lychee’s en zwarte bessen te persen, zelfs het feilloos persen van zonnebloempitten schijnt te kunnen! (denk wel aan je garantie aub)

gravatar

3rd party? Dus geen proprietory stuff? Dat is nou wat ik zoek. Misschien hebben ze dan ook een ander kleurtje dan dat rood. Zo wordt het teveel een Moulinex Rouge. Daar is mijn vrouw niet zo van gecharmeerd.

gravatar

Ik ook niet, maar voor ik toedeledoki tegen de zuidvruchten zeg is het toch leuk ze eerst te vermorzelen met zo’n schitterend apparaat!

gravatar

Binnenkort concurrentie van de nieuwe applejuicer – de iSuck.

Reageer
gravatar

Geef mij maar gewoon de Moulinex 270BCE10! Die was veel compacter waardoor je hem ook op vakantie en in de auto kon gebruiken! Ideaal voor een ontbijt op schoot!

Reageer
gravatar

Kees, helaas ben ik genoodzaakt om het oneens met je te zijn betreffende (en ik citeer) ‘Europese regelgeving hebben de anatomie van de sinaasappel zienderogen doen veranderen’. Ondanks het feit dat ik eerdere onderzoeken van medio 2009 inderdaad is geconcludeerd dat ‘het zeer waarschijnlijk is, met een onbetrouwbaarheidsinterval van 95% aan weerzijden, dat het niet uit te sluiten is dat de Europese regelgeving een kleine tot matige impact op de groeiontwikkelingen van citrusproducten heeft in met name het 2e en 3e groeistadium tot rijping’. Hieruit zou je jouw conclusie kunnen trekken maar dit lijkt me wel erg kort door de bocht! Het is namelijk een onderzoek van medio 2009 waarbij uitbreiding van Eurozone in 2014 niet is meegenomen alsmede ook de huidige protectionistische attitude van de Amerika betreffende Citrusvruchten export en consumptie! Als je dit alles dus meeneemt dan is erg geen enkele reden om geen Moulinex 270BCE10 aan te schaffen. Let dan wel op dat je de extra adapter voor autogebruik meeneemt anders heb je er op vakantie natuurlijk niets aan.

gravatar

Volgens anonieme bronnen hebben Apple & Samsung al aanklachten gestuurd naar de rechter… Volgens hun woordvoerders hebben deze bedrijven patent op het “per ongeluk” uit lekken van foto’s.

Moulinex heeft dusver hier nog niet op gereageerd

Reageer
gravatar

Prachtig ding. Tuurlijk is er altijd kritiek in de reacties. Jaloerse Philips-fanboys, meer niet.

Reageer
gravatar

[…] Eehhh .. heeft iemand hier een bestandje voor me? Kan ik hem op m’n 3D printer uitprinten. Die Franse zooi is toch altijd van plastic. Leer en la fuente original… […]

Reageer
gravatar

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de afmetingen van het persgedeelte zijn bepaald na onderzoek van TNO i.s.m. de TU Delft.
Steekproeven uit het sinaasappelaanbod bij AH, C1000 en de groenteboer op de Albert Cuyp, tezamen met historische gegevens hebben (na analyse) niet-lineaire tendensen laten zien in de verhouding tussen de dikte van de schil en de diameter van de sinaasappels. Hierin zijn ook meegenomen het aantal te verwachten pitten per sinaasappel, en de grootte hiervan. Deze gegevens zijn vervolgens verwerkt in een nieuw ontwikkeld computerprogramma. Aldus zijn de afmetingen bepaald (tolerantie 7,3%) die bij de Vitapress700 zijn toegepast. Dit is een radicale vernieuwing t.o.v. de vorige modellen.

Reageer
gravatar

Eehhh .. heeft iemand hier een bestandje voor me? Kan ik hem op m’n 3D printer uitprinten. Die Franse zooi is toch altijd van plastic.

Reageer
gravatar

Persoonlijk wacht ik vol spanning op de nieuwe range volautomatische eierpellers met de beloofde ingebouwde zoutstrooiers, fijn dan wel grofgemalen zeezout; het kan allemaal.
Incl. bloeddrukmeter en abbo op een sportschool (heb ik opgevangen!) Zou afgelopen Pasen in de winkel liggen.
Dat is weer uitgesteld tot eind september hoorde ik.. BoiledEggleaks???

Reageer
gravatar

*zucht* Die had ie wel, maar je had eerst een reset moeten uitvoeren alvorens de firmware te updaten! Dit staat duidelijk in de kleine lettertjes in hoofdstuk 37, paragraaf 24 van de handleiding. Ik heb het opgezocht, dat is dus bladzijde 547! Even opletten, vriend.

gravatar

Pfff, de slimme sapdrinker bestelt tegenwoordig zijn citruspers in China. Voor 12,95 en een paar uurtjes werk heb je een topapparaat staan. Laat u niet uitknijpen!

Reageer
gravatar

Stop de persen! Wat een nieuws!

Reageer
gravatar

Ik wacht wel tot er eindelijk een citruspers op de markt komt die niet lekt. Dat plakkerige gedoe de hele tijd…

Reageer
gravatar

Met name het woord “vlaggenschip” komt zó van Colin van Hoek. Dit moet dus wel écht waar zijn, en écht ook op NU.nl terecht komen. NU!

Reageer
gravatar

Verschrikkelijk, al die Moulinex fanboys in de reacties hier. Moulinex gebruikt een propriëtair aansluitingssysteem voor het persgedeelte. Als die stuk gaat ben je gedwongen om weer een Moulinex onderdeel te kopen. Nog nooit van Open Source alternatieven gehoord?

Reageer
gravatar

De Moulin gaat meestal met de ex mee en dan heb je aan die persverse Open Source hulpstukken van u ook niets meer.

gravatar

Ja, nee, open source is betrouwbaar. Voor slechts 350 euro extra krijg je 3 jaar extra Moulinex Care™. Een garantie ongeëvenaard in de soms onbetrouwbare wereld van de citruspersen!

gravatar

(waarom wordt mijn reactie toch niet zichtbaar??) nog 1 keer:

Onzin. Moulinex gebruikt een systeem wat veel research vergt, honderden miljoenen zijn geïnvesteerd en bloed zweet en tranen van enkele tientallen ingenieurs op de afdeling Moulinex Citruspers Aansluitsysteem Analyse en Research met hun befaamde kantoor in Maarssen! Bovendien koop je voor slechts 350 euro meer een garantiepakket voor 3 jaar, CitrusCare™. Perfecte service. Ze komen zelfs aan huis als het nodig is.

gravatar

De objectiviteit is weer ver te zoeken. Dirk-Jan Hoek is echt de grootste Moulinex-fanboy van Nederland! Sowieso is het duidelijk dat de hele redactie van De Speld wordt betaald door Moulinex om producten aan te prijzen. Iedereen die ik ken heeft een Braun en die zijn duidelijk veel beter.

Reageer
gravatar

Volstrekt onzin, dit is allereerst een betrouwbare nieuwsbron en integriteit hebben zij hoog in het vaandel. De briljante schoonheid van Moulinex is dat ze tegenwoordig geen reclame meer behoeven. Het is lang geleden dat snorremans op TV was, met “Moulinex daar heb je meer aan!”. Iedereen weet het nu. Moulinex haalt de kwaliteitskranten wel, kost ze niets!

gravatar

Ziet er geweldig uit! Ik hoop wel dat het probleem met die 4G vruchtvlees verspreiding voor eens en altijd is opgelost, want dat begon wel irritant te worden met die VP600.
Maar wel een 24MP camera er in, dat dan weer wel! En al mijn persingen direct door naar FaceBook, inclusief vitamine overzicht!
Ben benieuwd wanneer de VP700X komt.

Reageer
gravatar

yes we can ,dit trekt Nederland uit de crisis,kom maar op met die jsf,ss

gravatar

Ik vind dit een grof schandaal! Zojuist bij de kookshop een Vitapress 600 aangeschaft, omdat, volgens de verkoper “de 7000? Die komt voorlopig niet, meneertje”. En nu, amper twee dagen later, foto’s van de 7000. En natuurlijk: alles is weer anders: vormgeving, kleuren, aansluiting, citruspers-gedeelte, you name it.

Reageer
gravatar

Is het ook…ik heb 3 weken geleden bij diezelfde kookshop de 7000 gekocht en inderdaad; een wereld van verschil. En die van mij was nog goedkoper ook dan de uwe. De 7000 is een lust voor het oog en gebruiksvriendelijk en -anders dan uw 600- geheel zelfreinigend. Zonder water, ook handig op vakantie. Jammer hoor!!

gravatar

Ik laat het dit keer aan de early adopters over. Te vaak heb ik bij Moulinex dat de specs op papier geweldig zijn, maar dat in de praktijk het product geplaagd wordt door spontane crashes, reboots en andere ellende. Ok, Moulinex kennende zullen ze deze problemen wel verhelpen met een firmware upgrade, maar toch.

Reageer
gravatar

U bent een typische BOSCH adept. U kunt als nerd beter daarmee aan de slag, alle dll’s etc. zelf fixen. En het eeuwige defragmenteren. Moulinex houdt het simpel en bij normaal gebruik werkt het perfect. Lees de handleiding rustig door, ik had de 34 hoofdstukken binnen anderhalve week uit hoor! Mij hoor je niet klagen.

gravatar

Maar wederom geen handige timer, afstandsbediening of wifi-functie.

Reageer
gravatar

Moet daar niet het logo van de belastingdienst op? Volgens mij krijgt moulinex nog wel een probleem met de fiscus, die waren toch het eerste die het uitpersen tot kunst hebben verheven.

Reageer
gravatar

Het is dus maar een kleine, maar noodzakelijke, update ten opzichte van de 600. Die single-core brushless 1000 watt motor had veel te weinig aanloopkoppel voor het verpersen van modern citrusfruit.
En waarom blijft Vitapress toch hardnekkig volhouden met doornummeren van de serie. Type 600S zou meer recht doen aan deze specs. Ik wacht toch nog even op de release van model X.

Reageer
gravatar

Na de 350 heb ik nooit meer een ander merk gewild.
Ze proberen allemaal om het na te maken.
Maar zo goed als een Moulinex wordt het nooit.

Het gebruiksgemak en de snelheid zijn ongeevenaard.
En die tweakers die liever een Bosch gebruiken omdat ze meer willen aanpassen in de instellingen weten gewoon niet hoe ze met een Moulinex om moeten gaan.

Reageer
gravatar

En toch Frieda, na de dood van Jean Mantelet, is het toch nooit meer die vernieuwing geweest die we gewend waren…

gravatar

Jean Mantelet was een visionair. Maar hij heeft zich doodgewerkt, zichzelf kapot gemaakt om zijn producten te perfectioneren. Niets dan respect.

gravatar

Onzin! De vooruitstrevende innovatie van de Moulinex serie is juist onstuitbaar en zorgt keer op keer voor keiharde klappen voor de concurrerende bedrijven die het door een gebrek aan gebruiksgemak toch al slecht doen. Bovendien is ook het uiterlijk echt wel verandert; de vloeiend afgeschuinde start-button is gevormd naar de ideale duim en blinkt uit in geniale simpliciteit.

gravatar

Exact, de schoonheid zit hem in het simplisme! Ik wil geen appels met sinaasappels vergelijken maar in bijvoorbeeld de intelligente telefoonmarkt kijken ze al jaren jaloers naar de uiterst spitse innovatie in de citruspersenwereld!