Horoscoop zomer 2013

Kennis is macht

Het verleden is een raadsel, de toekomst is ongewis, het heden iets wisser. Met Shanya en M’beldodugu kunt u deze maand (of wellicht het komende halfjaar, het hangt een beetje van het klimaat af) zonder problemen aan – kennis is macht.

Ram: Bovendien zorgt u voor een integrale aanpak van stalkende economen die dode vogeltjes mailen. Hoog tijd, want het is een breed maatschappelijk probleem.

Stier: Uw last-minute all-inclusive revolutie van Zweden via Turkije en Brazilië naar Egypte is goed bevallen. U bent furieus, uitgerust en klaar om weer aan het werk te gaan als freelance filiaalmanager bij de Lidl.

Tweelingen: U voelt een verwantschap met de ingrediënten van handzeep en shampoo die u, in al hun mysterieuze benamingen, dagelijks gezelschap houden onder de douche en ver daarbuiten. U doet een poging de melancholische eenzaamheid van de douche in een haiku te vangen, maar veel verder dan

Shampoo, mijn hoeder
Polyquaternium 10
Zwijgende vriendschap

komt u niet.

Kreeft: Kreeften die Eberhard heten, moeten rechtstreeks naar de gevangenis. Zónder langs Start te gaan. De rest gaat een relatief uraniumvrij maandje tegemoet.

Leeuw: Weet u, laat maar.

Maagd: Geloof niet wat de horoscoop van de Libelle over u zegt! Het zijn leugenaars die erop uit zijn u kapot te maken.

Zeekomkommer:
Een fylogenetische belediging van de plaatselijke bakker doet u in een tirade uitbarsten. Helaas ontbeert u de komende 53 miljoen jaar nog de handen en voeten om de non-verbale furie om te zetten in geweld.

Weegschaal: Het feit dat u er te laat achterkomt wat de betekenis is van het spreekwoord ‘bij de pinken zijn’, wordt u fataal.

Schorpioen: Uw perpetuum mobile blijkt tijdens uw afwezigheid door een ongelukkige dweilhandeling van de schoonmaker onherstelbaar beschadigd. De beoogde wereldfaam en bijbehorende aanschaf van het eiland in de Stille Oceaan is nu in het geding gekomen. Tijdens een existentiële retraite komt u tot de conclusie dat u het allemaal eigenlijk net iets beter aan had kunnen aanpakken.

Boogschutter: Deze maand loopt uw werkloosheid op tot boven de 9 procent. Concentreer u op het inperken van de overheidsuitgaven door vast te houden aan uw nullijn voor ambtenaren.

Steenbok: Liefde is deze maand erg belangrijk voor u. Lekker knuffelen met uw naasten en complimentjes uitdelen. Kortom, de martelkelder mag even op slot en ook het doodschoppen van willekeurig uitgaanspubliek kan op een laag pitje deze maand.

Waterman: 9 horizontaal: kruiswoordopgave die abusievelijk in deze horoscoop beland is.

Vissen: U heeft 7 appels. U eet er 3 op in een trein die 24 kilometer per uur rijdt. U komt voor een rood licht te staan. U heeft 3 broers die ouder zijn dan u en uw middelste tweelingbroer is twee keer zo oud als uw jongste zus. Tel uw zegeningen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig ben ik met m’n tweeën, dan kan m’n andere ik me helpen met het afmaken van die weerbarstige haiku. Dat wil zeggen: als die P. Spotter op 9 onze komische helft niet als joker inzet.

Reageer
gravatar

Deze horoscoop is heel waardig en wel ongeloofwaardig. Er klopt namelijk geen reet van. Wie hierin gelooft moet toch el erg mesjogge zijn. Of de tekstredactie van De Speld heeft geblunderd.
Dus zal ik mij maar de moeite getroosten om de boel weer eens recht zetten.

– Waar Ram staat had Vissen moeten staan.
– Waar Vissen stond had Schorpioen moeten staan. Sorry ik bedoel natuurlijk Waterman.
– Waar Waterman stond moet Kreeft staan.
– Waar Kreeft stond moet Zeekomkommer staan.

STOP
Even kijken… Ik zet alle jokers in.

Geen jokers? Ik bedoel natuurlijk dat ik de komische helften van alle Tweelingen inzet.

Reageer
gravatar

Noteer vast in uw agenda. Dat grote kosmische nivelleringsfeestje komt er. Over 30 miljard jaar. We zijn al bijna op de helft, er zijn al 13,8 miljard jaar van om. Dresscode: Spektrui.

Reageer
gravatar

ik voel mij dan ook danig in mijn kuif gepikt. kijk leeuwen zijn lui en er hoeft zomers niets van hen verwacht te worden, maar daarom kan er wel over hen geschreven worden.

gravatar

Ik ben het als Leeuw volkomen met u eens, echter, u zult zich naar ik aanneem (en gezien uw woonplaats) drukker maken over het ontbreken van sterrebeeld Wolf.

gravatar

Moderator, wat heb ik nou weer miszegd? Ik mag toch wel zeggen dat De Speld een familiegeheim heeft blootgelegd waarvan ik nog niet op de hoogte was? Daarom was het natuurlijk ook een geheim, maar dit terzijde.

Hoe dan ook, ik blijk dus een middelste tweelingbroer te hebben. Ik meld gelijk maar even dat ik niet van plan ben om daarmee bij meisje Tensen op TV te verschijnen. Ik heb mijn handen al vol aan de famielje Paulussen die over een aangetrouwde oudoom beschikt die hier regelmatig de hormonale aspecten van de hier geplaatste berichten belicht.

Overigens is de horoscoop niet volledig. Verzuimd werd te vermelden dat ik regelmatig naar de bakker zal lopen als ik om brood verlegen zit. Het is dus weer broddelwerk.

Reageer
gravatar

U moet de mogelijkheid niet uitsluiten dat de moderator uw middelste tweelingbroer is en wél bij meisje Tensen zijn kokkerd op de tv wil laten aanschouwen.

Het is sl*echts een verklaring met hoog horoscopisch gehalte, maar toch ….

gravatar

Pollens! Het is goed dat u mij waarschuwt, Heer Jeettje. Als wordt aangebeld zou ik de deur in een moment van onbevangenheid kunnen openen in de veronderstelling dat de sjekladebollen eindelijk worden bezorgd.
Ik kan dus beter voorwenden niet thuis te zijn wegens afwezigheid. Net even naar de bakker, of zoiets.

gravatar

Potdorie, als R.S. Stokvis & Zonen zo met de Solex om waren gesprongen waren ze allang failliet geweest. Een beugeltje hier een ovalen plaatje daar en nog wat handige aanpassingen om het rijplezier en gemak te verhogen dat was het wel; niet het onherkenbaar en nodeloos ingewikkeld maken.

Ik weet niet hoe het er bij u uitziet, maar ik zit tegen een stuk wit aan te kijken eer het artikel begint waar een ijsbeer warm van wordt. En men schijnt zich te moeten abonneren om te zien dat iemand anders de moeite heeft genomen te reageren.
Niet alle verandering is verbetering, en de gebruikers wordt niets gevraagd: deze regering trekt diepe sporen.

gravatar

Zegt u dat, Heer Jeettje. Broddelwerk. Om het er een beetje in te wrijven zie ik aan de rechterkant een tegeltje met de mededeling dat Nederland vanaf 1 februari een dictatuur is… wel zo makkelijk. Het riekt naar een streek van onze boschkabouterii spalandii die zich nu in een hoekje stilletjes zit te verkneukelen.

Ach, de roemruchte R.S. Stokvis & Zonen. Zij gingen als een speer. Helaas belandden zij uiteindelijk in handen van Frits Kroymans, vriend van prins Bernhard. Tegen dat soort connecties is natuurlijk niets bestand.

gravatar

Ach ja, Benno met zijn Amerikaanse connecties …
Had de firma R.S. Stokvis & Zonen die vliegtuigen mogen bouwen dan zaten wij nu niet opgescheept met een vliegende Fyra.

Maar Uw mening telt Juist nu! staat er juichend ter begroeting boven het reactievak. Voor wie, vraagt men zich af? Mij is immers niets gevraagd?
En op dezelfde lijn ‘reactie annuleren’. Het noodt niet echt.

gravatar

Ik ben zeer tevreden met mijn horoscoop. Had namelijk momenteel heel geen behoefte aan het doodschoppen van mijn medemens, dan word ik inderdaad liever doodgeknuffeld. Kortom mijn dank is groot!

Reageer