Filip: ‘Ik belichaam de verkniptheid van België’

'Ik ben een gewone Belg met gevoelens en stoornissen'

Het verdeelde België krijgt de koning die bij het land past, zei de aanstaande koning Filip. “Ik ben minstens even verknipt als mijn land. Wat mijn persoonlijkheid betreft, belichaam ik alles wat België is.”

Kroonprins Filip deed zijn uitspraken tijdens een lang interview met Ketnet. Volgens Filip zal hij een andere koning zijn dan zijn vader. “Als koning zal ik gewoon mezelf zijn, dat is het belangrijkste, een gewone Belg met gevoelens en stoornissen. Ik ben in voortdurende tweestrijd en heb geen idee waar we naartoe moeten.”

De aanstaande koning heeft het liefst dat mensen hem bij zijn naam noemen. “Mensen voelen zich altijd ongemakkelijk in mijn bijzijn. Dat wil ik graag zo houden. Noem me gewoon Flipke.” Flipke kwam tijdens het interview vaak incoherent over. Hij verhaspelde zijn woorden en keek geïrriteerd naar zijn vrouw Mathilde als deze in lachen uitbarstte.

Op de vraag hoe hij met de Vlaamse regionalist Bart de Wever om zal gaan, antwoordde Flipke. “Heel goed. Die man vertegenwoordigt een onderstroom in Vlaanderen. Ik zal goed naar hem luisteren en doen wat hij wil, net zoals ik zal doen wat premier Elio di Rupo wil. Dat lijkt me geen enkel probleem. Ik waai mee met elke politieke wind.”

De aanstaande koning der Belgen zei klaar te zijn voor de taak die voor hem ligt. “Ontbinden, fragmenteren en ontmoedigen door aanwezig te zijn waar mensen mij nodig hebben. Het belangrijkste is dat de koning en de monarchie hun nieuwe rol goed oppikken en er kunnen zijn als symbool van discontinuïteit, cliëntelisme en verdeeldheid.”

Volgens politiek commentator Gert Verhulst kwam Flipke niet echt over als een staatsman, maar heeft hij alles in zich om uit te groeien tot een cultheld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk die Koningshuizen zijn een zooi. Die van ons gaan een eind lopen als hun wc verstropt zit omdat ze niet weten hoe dat werkt. Die van jullie lopen als het ware onder een lawine in. Wie is dan slimmer?

Reageer
gravatar

Aangezien ik een broer HEb met dezelfde naam, ga ik niet zoMAAR schelden. Als rechtgeaarde Suske&Wiske lezert DENK ik ook dat cultheld het maxiMAAL mogeLIJKe is. Voor de onderDAantjes dan. Voor zoVER ik kan beOORdelen zit die scheiding wel VRIJ reCHt.

ALLEEN het carnaVAL zal IE miSSchIEn miSSen nou IE binnenKOrt geen prins meer is. `GEEF mijn portie maar aan Filip`, dat is dan wel weer een aardige MEEzingert.

Reageer
gravatar

Met verbijstering lees ik hoe De Speld hier in de edele huiddelen prikt van een man die onze bemoediging verdient in zijn lot waarin hij staat als ‘t op die dag hem tot zich komen zal.
Een onbegrijpelijke move die het hart treft alwaar je een lied ontspruiten wou.

Reageer
gravatar

Kan ook andersom, dat Nederland onder Vlaams België gaat vallen. Dat is beter voor de frietkwaliteit.

Brussel wordt uiteraard mandaatgebied van de EU. Frankrijk hoeft Strasbourg dan niet meer ‘n week per maand aan de EU af te staan.

gravatar

Tevens is aan hem natuurlijk te wijten dat er een oplossing is voor het aloude BHV probleem. Aan zo’n gespleten koning Flip heb je als Belg pas iets.

Reageer
gravatar

Ietwat later vertelde de aanstaande koning ook biseksueel, travestie en necrofiel te zijn en het ook met beesten te doen. Ook aanbidt hij Allah en Christus in zijn voodoo keldertje onder het paleis waar hij tevens aan spiritisme doet. Hij weigerde verder een interview aan ‘De Spelk’, ook al omdat hij noch Nederlands, noch Frans spreekt. Hij heeft het vorig jaar wel zwemdiploma A gehaald, volgens enkele bronnen via omkoping, dat wel, maar toch!

Reageer
gravatar

Oh wat geweldig, een echte necrofiel.
Of zegt hij dat alleen maar om in de smaak te vallen? In ieder geval raak ik vast opgewonden van hem.

gravatar

Advies van Gert aan Flipke: En als je eens niet meer weet wat je zeggen moet; zeg Olalala en iedereen weet wat je bedoelt.

Reageer
gravatar

De Flup weet best wel wat hij stuntelig zegt. Zijn nieuwe blog als koning – in het Nederlands! – is heel leerzaam in die zin. Quote: ‘Mijn wijs- en middelvinger kijken al jeukend uit naar 21 juli. Dan zullen ze eindelijk eens goed mogen zweren.’ (www.koningfilip.org)