Trainingsbureau YourTalent neemt Kunduzmissie over

Persoonlijk ontwikkelingsplan voor Afghaanse agenten

De Nederlandse trainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz wordt toch verlengd. Het kabinet trekt de manschappen weliswaar terug, maar het Amsterdamse trainingsbureau YourTalent neemt het stokje over.

Directeur Jonathan van Laar zegt zich te verheugen op de missie. “YourTalent staat voor kwalitatief hoogwaardige trainingen. Altijd gericht op optimale ontwikkeling van het individu en sterk praktijkgeoriënteerd. Wij denken dat ze dat in Kunduz uitstekend kunnen gebruiken. De eerste indruk is dat Afghaanse agenten veel meer vanuit passie zouden mogen werken.”

YourTalent stuurt tien trainers naar Afghanistan. “Stuk voor stuk gelouterde motivators, die moeiteloos iedere groep kunnen enthousiasmeren”, aldus Van Laar. Hij onthult dat het programma zal bestaan uit de onderdelen communicatie, omgaan met kritiek en het ontmantelen van bommen. “Elke Afghaanse politieman krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan. Na een halfjaar bespreken we ieders vooruitgang in groepsverband. Heel intensief, maar vooral leerzaam.”

De trainingsmissie duurt in principe één jaar. YourTalent verwacht de agenten binnen die periode ‘in hun eigen kracht’ te kunnen krijgen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed om te zien dat de casus zo effectief wordt aangepakt.
Ik hoop wel dat dit alles vanuit de visie van beleidsnotitie ‘de Afghaan centraal’ gebeurd. Voor je het weet denken de clienten niet meer out of the box en heb je groupthink die het verbeterproces belemmerd. Ik pleit dan ook voor meer intervisie en rollenspellen met acteurs. Ik stel Pierre Bokma voor als jihadleider.

Reageer
gravatar

Ik ben zelf tevens trainer en ik wil dan ook graag diegene zijn die de trainers in Nederland traint voordat ze uitgezonden worden naar Afghanistan. Op het programma van deze ´train de trainers´ opleiding staan zeker de volgende onderwerpen : ´mindfulness. hoe bewust in het moment te zijn en blijven als u per ongeluk op een bernbom trapt´+ ´reïncarnatie, de vernieuwende volgende stap in de moderne RETraining` + `vrouwen als leidinggevenden, de zachte innerlijke krachten zullen uiteindelijk ook bij de man overwinnen´.

Reageer
gravatar

Zelf train ik de trainers van de trainers van de trainers die in het verre en gevaarlijke buitenland de trainers van de trainers aldaar gaan trainen. Een van de eisen is dat men kan fietsen en eventueel op een been kan lopen.

gravatar

Goed ingelichte bronnen vermeldden mij dat Your Talent in feite een uitzendbureau is en dat men zijn winst haalt uit de uitgezondenen die niet meer ingezonden worden, die om allerlei redenen en smoesjes (mama ik ben dood, lieve broer ik ging per ongeluk op een Talibangeweer zitten, enz.) niet terugkeren om hun loonzakje op te halen. Deze handelwijze is gebaseerd op het ‘Eigen Schuld, Dikke Bult’ systeem dat onlangs op Harvard is uitgevonden en gepatenteerd.

Reageer
gravatar

Dat bedrijf heeft geen enkel aandeel, althans niet in de besluitvorming van het cabareteske duo Rutte en Samsom.

Hello ev’rybody here we are
We zijn de twee jongens van’t lose gebaar
Wij brengen u vandaag weer een lied en een lach
De zorgen voor morgen verdwijnen op slag
Hello ev’rybody here we are
We zijn de twee jongens van’t lose gebaar

verder

gravatar

Waarom moeten we die Afghanen nou weer gaan leren, wat onze eigen werklozen net zo goed (zo niet beter) kunnen?
In dat kader ben ik voorstander van de “Deventer Approach”…
Onder strikte begeleiding van de Gemeente Deventer kunnen onze arbeidsarme medemensen uitstekend politie-kerntaken overnemen, zoals bejaarden wassen en bermbommen ontmantelen!
Uiteraard alles met behoud van uitkering…

Reageer
gravatar

Er zijn ook nog voldoende criminele Marokkanen die hier uiterst geschikt voor zijn. Deze verdienen een voorkeursbehandeling.

gravatar

Als stap 1 zou ik willen voorstellen om de agenten om te kunnen laten gaan met Powerpoint. Dan kan tenminste elk probleem presentabel ( en daardoor inzichtelijk ) gemaakt worden. Voor 98% van de problemen blijkt dat ruim voldoende namelijk. De Nederlandse regering lijkt niet anders te doen.

Reageer
gravatar

Beste Brombeertje,

Als je het stukje te flauw vindt, mag je het gerust met een reactie wat zoutiger maken. Nu is jouw bijdrage inderdaad, zoals je zelf beschreef: Tandeloze satire.

Dat moet beter.

gravatar

lijkt mij een goed plan, wel op voorwaarde dat zijn dan de heroïne legaal naar de EU mogen exporteren.
Dit om de tekorten aan te kunnen vullen en wij niet voor de verliezen opdraaien.
Onno hoes kan dan de distributie binnen de EU wel verzorgen heeft hier voldoende ervaring voor opgedaan.

gravatar

Ouwe Hoer, Afghaanse jassen, honden en kamelenmelk zijn denk ik meer in trek en vertonen daarnaast meer gelijkenis met de burgemeester van Maastricht.

gravatar

Ouwe Hoer, Een honden wat…..?
Nee dhr. Hoes is een boom van een burgervader waar u nog een puntje aan kunt blowen en die soms van Albert Boulevard wel eens een ondeugend maanzaadbroodje in z’n lunchtrommeltje gestopt krijgt, waarschijnlijk besmeerd met pindakaas of belegd met een plakje jong belegen en niet met de door u genoemde vleeswaren.

gravatar

Lieve Bant,

Is het wel goed om direct zo fors aan te zetten met lezen en schrijven? Ik zou willen voorstellen om voorzichtig te beginnen met lezen of schrijven.

Warme knuffels van Paulientje met de staartjes