Klokkenluiders Lubbers en Van Agt spoorloos

Oud-premiers verbleven in Van der Valk Hotel in Heerlen

De Nederlandse klokkenluiders Ruud Lubbers en Dries van Agt zijn gistermiddag uitgecheckt uit het Van der Valkhotel in Heerlen. Sindsdien ontbreekt van de onthullers van het kernwapenschandaal ieder spoor.

De voormalige eerste ministers lekten vanuit hun hotelkamer staatsgeheimen naar de buitenlandse persdienst National Geographic. Ze zouden ervoor hebben gekozen om in Limburg te verblijven, omdat ‘ze daar geloven in het vrije woord en de rechten van politiek activisten’.

In de paar dagen dat ze in het Van der Valkhotel resideerden, kwamen de CDA’ers hun kamer nauwelijks uit. Ze maakten veelvuldig gebruik van roomservice. De manager van het Van der Valkhotel is beduusd. “Ik dacht dat het heel normale mannen waren. Gelukkig hebben ze hun rekening gewoon betaald.”

De oud-premiers beseffen dat ze door hun onthulling hun vrouwen en kinderen waarschijnlijk nooit meer zullen zien. Op haar weblog schrijft de 72-jarige Ria Lubbers dat ze zonder kompas is achtergelaten. “Mijn wereld is vorige week tegelijkertijd open en dicht gegaan.”

Ondertussen zwelt de kritiek op het tweetal aan. New York Times columnist David Brooks noemt de oud-premiers ‘immorele einzelgängers’. “Hoewel Ruud Lubbers duidelijk ontzettend intelligent is, is hij er niet in geslaagd langer dan twaalf jaar premier te blijven. Met zijn solistische optreden heeft hij de eerlijkheid en integriteit verraden, die de basis vormen van de samenleving.”

Julian Assange heeft Lubbers en Van Agt aangeraden asiel te zoeken in een Zuid-Amerikaans land.

De Nederlandse autoriteiten willen dat de klokkenluiders worden uitgeleverd. Omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Limburg, kan dit een lang proces worden. CDA-senator Elco Brinkman pleit voor een hoge straf. “Ik beschouw Lubbers en Van Agt als overlopers die de veiligheid van Nederland in gevaar hebben gebracht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laatste nieuws via kanaal C2000. De hondenbrigade van de hoofdstedelijke politie heeft op een geurspoor de beide voortvluchtigen gevonden. Zij stonden in een bedriegelijk nagebootste wassenbeelden houding in exitmagazijn bij Madame Tussaud. De vondelingen bleken geen nadelige gevolgen te hebben ondervonden van hun fysieke en politieke langdurig onveranderde houding.

Reageer
gravatar

Stelletje professionele schuinsmarcheerders. Agge mar geloofd…
Het is mij overigens een raadsul waarom beide mannen hun haren niet gewoon oranje verven.

Reageer
gravatar

Beide heeren Van Agt en Lubbersch, ooit resp. koning en kroonprins van het Paapse machtsblok KVP (later voortgezet onder het alias CDA), zijn fossielen uit de era ’70 en ’80, bij de huidige stand der techniek alleen nog te dateren via de C-14 methode. Hun natuurlijke VVD-biotoop Hans Wiegel (niet op de foto) is eveneens grijs/wit en ook op tijd en hoogvermogend uit de politiek gestapt. Deze drie-eenheid mag gelden als hét voorbeeld van de ware betekenis van “éminence grise”.

Reageer
gravatar

Zeer juist Heer van Heeden! Zo is het. Er zit een luchtje aan deze verdwijning welke een ietwat penetrerend karakter begint te krijgen. Maar er verdwijnt meer. Zo staan alle ramen tegen elkaar open in de Eerste Kamer, het riekt daar naar machtsmisbruik toen het tegeltje werd gelicht onder de stoel van de voorzitter aldaar.

gravatar

U bent goed ingevoerd in de modus operandi van het Kamerklokkenluiderswezen. Inside information? Juist vorige maand hadden beide Kamer-voorzitters (niet toevallig beiden VVD’er) besloten klokkenluiders van alle gezindten preventief te chippen. Om hen bij voorbaat het zwijgen te kunnen opleggen bij dreigende erupties van onwenselijke en niet opportune inside information en om ‘zoekraken in een niet-Prismatisch buitenland’ te voorkomen. Binnen de VVD wordt nog steeds naarstig gezocht naar het lek dat de strapatsen van o.a. Ton Hooymaijer en Jos van Rey voor het voetlicht bracht. De chipknip is passé, maar chippen heeft de toekomst.

gravatar

Wanneer het putje niet te sluiten valt, een wandelgangetje wordt afgezet, een bronsgroen eikenhouten deurtje hermetisch gesloten blijft en men wat ongemakkelijk op het pluche zit te schuiven laat dit voorval zich makkelijk openbaren.

gravatar

Ik maak bezwaar tegen het woord ‘solistisch’. Het was duidelijk een duet wat de heren Lubbers en Van Agt speelden. Ik bedoel, er zat regie* in, timing enz. In plaats van klokkenluiders had er dan ook beiaardiers moeten staan.

* Niet zo goed geregisseerd als ik dagelijks doe natuurlijk, aan mij kan niemand tippen.

Reageer
gravatar

Klokkenluiders kon je vroeger altijd vinden, zelfs als ze spoorloos waren. Gewoon luisteren waar het gebeier klinkt, daar zitten ze. Maar nu bijna iedereen loopt te klokkenluiden is het zoeken naar een speld in een hooiberg geworden. Wat zeg ik? Een speld in een speldenberg!

Één ding staat vast: ze zitten niet in een Engelstalig land, want daar zit iedereen te whistle-blowen, en daar valt zo’n klokkenluider natuurlijk wel meteen op. Als je in Nederland iets aan de kaak wilt stellen, bijv. dat ongebreidelde klokgelui, dan kun je dus maar het beste een fluit aanschaffen.

Reageer
gravatar

Overigens zien de gebitten van beide CDA-iconen er allesbehalve florissant uit. Leegstand, scheefgroei, irregulariteit en dan -wonderlijk genoeg- ook nog ochtendstond goud in de mond. Maar niet gebotoxed, zelfs niet eens gefotoshopped. Blijkbaar is de bodem van de partijkas in zicht. In de tijden van sponsoring door Gerrit en Toos van der Valk was dit niet gebeurd; Dries in een afdankertje van Buma en Ruud in een klam C & A-tje (niet eens een Westbury), zo wilde hij vroeger niet eens bij Madame Tussaud te kijk staan. Luck turns, shit happens.

Reageer
gravatar

Is er al een Marmer Alert middels claytablets de wereld ingestuurd?

Reageer
gravatar

Dit is een zeer duistere zaak.
Bij Vd Valk beweert men dat de heren hebben uitgecheckt en de rekening betaald. Wanneer Vd Valk een dergelijke bewering doet wordt het oppassen geblazen. Ik meen mij te herinneren dat daar eerder iemand spoorloos is verdwenen en tot op heden niet terug is gevonden

Reageer
gravatar

Heer Jeetje toch wel naar mijn stellige overtuiging. Ik kan mij toch herinneren dat Corrie vd Valk nooit is gevonden en zelf de klokken nooit heeft horen luiden

gravatar

Ach, dames, als u een hand op de bil voelt, wilt u dan zo vriendelijk zijn de twee heren te begeleiden naar de dagbestedingsruimte?
Na het middagdutje staat weer een gezellige activiteit op het programma: samen met opa Ivo het tappen van telefoongrappen over het terughakken van buitenlandse kleitabletten.

Reageer
gravatar

Het was niet algemeen bekend. Er was wel sprake van een algemeen gedragen vermoeden. Dat is iets anders dan w*eten dat het zo is.
Het punt is dat opa op de praatstoel zit over zaken waarover hij dient te zwijgen. Hij zoekt (zoals wel vaker) het voetlicht terwijl het als gepensioneerde zijn taak is om zich te beperken tot het maken van ritjes op de Solex of het in de prak rijden van Golfjes.

gravatar

In het verleden deed Lubbers zijn uiterste best om zaken verborgen te houden en nu praat hij voor zijn beurt.

gravatar

Ik zou toch de Golfjes aanbevelen: elke Solex in de prak gereden is er één te veel.

Maar als niemand meer zeker weet dat die malligheid daar zou kunnen liggen, dan is het maar goed dat de heren alarm slaan: hoe licht gebeuren er geen ongelukken met spelende kinderen of lieden op survivaltocht?

gravatar

Het moet niet gekker worden met dat klokkenluiden! Voor je het weet wil men ook nog open dagen op militaire vliegbases gaan organiseren!!

Reageer
gravatar

Het is niet de eerste keer dat er wat verdwijnt in Limburg. Iedereen is of raakt daar de weg kwijt. Probeer het keldertje van Van Rey eens. Het schijnt dat Joske niet vies is van koehandel.

Reageer
gravatar

De Grootste ongeloofwaardige mannetjes, van Nederland!!!! Billen knijpers en Fiets mongolen!! mvrgr

Reageer
gravatar

Een beetje meer eerbied past: het zijn eminences grises, vergeet u dat niet.

Qua billenknijpen kan gezegd worden dat de heer Lubbers vooral zijn secretaresses aanspoorde wat meer te sporten in plaats van zitvlees te kweken, en die voortgang ook regelmatig controleerde.
De heer Van Agt is nog nooit betrapt op dopinggebruik en dat pleit voor hem, en nee: een sigaartje op zijn tijd is géén doping.

gravatar

Omdat kernwapens niet verenigbaar zijn met welk geloof ook, zelfs niet met ongeloof snap ik beide heren wel. Ik pleit dan ook voor een afsplitsing van Limburg in een Groothertogdom geleid bij toerbeurt door de heren Lubbers-vanAgt.

Reageer
gravatar

Dit lijkt mij een zeer verstandige wending. Dries heeft overigens behalve een gluten-allergie -reden voor de no-vlaai-zone- ook beslist ernstige problemen met koosjer voedsel. Dit is geen grapje of retorische opmerking. Hij heeft mij dit zelf toevertrouwd toen ik met Ruud in Nijmegen aan het zoenen was, nog in het pre-mobiele tijdperk; er zijn derhalve geen bewijzen van, hetgeen positief is, want dat met die billen zit Ria nog steeds niet lekker (en dit vind ik volkomen terecht, zelfs ik was er verbolgen over). Vermoedelijk is een staatkundige afsplitsing derhalve een veilige aanpassing. Ik wens alle betrokkenen een plezierige voortzetting en gezegende oude dag.

gravatar

” Julian Assange heeft Lubbers en Van Agt aangeraden asiel te zoeken in een Zuid-Amerikaans land. ” Ik stel voor dat de heren asiel zoeken bij oom Desi in Paramaribo.

Reageer
gravatar

Beste Mike, ongeacht of van Agt hedentendage lid is van, of zich verwant voelt aan de PvdA, dient erkend en voorop gesteld te worden, dat de man afkomstig is uit de KVP en pas na het opgaan van die partij in het CDA, premier werd. Hij is derhalve wel degelijk te kenschetsen als oud-CDA-premier. Sapristi!

gravatar

Van Agt is weldegelijk een CDA’er

gravatar

Er is naar verluid een petitie voor gratie voor de beide heren. Tot dusver hebben alleen Van Agt en Lubbers zelf getekend.

Reageer
gravatar

De Limburgse politicus W. Tnietwaardeklepelhangt reageerde op het nieuws: “ik vind het bovendien immoreel om een klokkenluider van 8 uit te leveren!”

Reageer
gravatar

Ik heb vernomen dat de Limburgers niet uitleveren vanwege politieke onenigheid met Nederland.

– Limburg is in principe tegen kernwapens! Althans, de politie zou ze niet mogen inzetten tegen anti-nucleaire demonstraties.

– Wat betreft Syrië: ‘het gebruik van chemische wapens door buitenlanders’ is volgens de Limburgers niet goed te praten. “Het dient immers uitgesproken te worden met een zachte g/ch”.

– Om bewuster bezig te zijn met de natuurlijke omgeving zou men voortaan wel biologische wapens mogen inzetten.

– De Limburgers zijn ook felle tegenstanders van een in te stellen no vlaai-zone.

Reageer
gravatar

Siemen je hebt helemaal gelijk, Biologische wapens worden veel te weinig ingezetin Nederland, zelfs onze eigen Mobiele Eenheid heeft geen Painball pistolen, terwijl je nota bene aan de uitwerking kunt zien, wie waar geweest is.

gravatar

Ik beide heren niet horen roepen om met eikels te gooien of andere vormen van geweld te gebruiken. Echter een mogelijk te vegeven vorm van dwaling is er wel degelijk. Beiden komen uit de wereld van het Lam Gods. Iedereen weet dat het Lam er is om geleid te worden. Het is dus maar de vraag of ze hun verstand mogen gebruiken, laat staan of ze zich met politiek bezig mogen houden. Gelukkig zijn wij er nog om tot rust op te roepen.

Reageer