Noorwegen stemt over onafhankelijkheid Beieren

‘Het leeft hier enorm’

Ruim 2,5 miljoen Noren stemmen vandaag in een referendum over de vraag of Beieren zich moet afscheiden van Duitsland. Waarnemers voorspellen een nek-aan-nek-race. In de laatste peilingen hebben de tegenstanders van onafhankelijkheid een krappe meerderheid van 51,2 procent.

De afgelopen weken is een felle campagne gevoerd. Het ja-kamp, geleid door minister van Buitenlandse Zaken Espen Barth Eide, vindt dat een grote economie als Beieren soeverein haar eigen keuzes moet kunnen maken. Het nee-kamp wijst er vooral op dat Noorwegen niets te maken heeft met een eventuele Beierse onafhankelijkheid.

Volgens Eide riekt de eenzijdige campagne van het nee-kamp naar populisme. “Ze zeggen alleen dat het ons niet aangaat, maar ze gaan niet in op argumenten. Ik heb nog niet één valide tegenargument gehoord.” Eide is niet onder de indruk van onderzoek dat aantoont dat de inwoners van Beieren geen enkele behoefte hebben aan onafhankelijkheid. “Ik ben minister van Noorwegen, dus ik houd mij bezig met wat de Noren vinden. En hier leeft het enorm. ”

Bondskanselier Merkel en de Beierse minister-president Seehofer willen nog niet reageren. Zij laten weten eerst de uitslag van het referendum af te willen wachten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de nastoot: nu AH genoegzaam als 020-infiltrant in het MKB is ontmaskerd, moeten we dan niet tot een landelijke kopersstaking overgaan en ons dagelijks brood en boodschappen bij JUMBO gaan doen? JUMBO is van oorsprong weliswaar Brababwaans, maar als zodanig niet erfelijk belast met het landelijk marktleidersyndroom. Overigens is mij niet duidelijk hoe de oorspronkelijke discussie over de Noorse stemming over de Beierse onafhankelijkheid zo kon ontaarden.

Reageer
gravatar

Inderdaad, de combinatie van 020 en voorvoegsels als “ossen…” doet op z’n minst hyperbolisch/pleonastisch aan. Het bewijst echter wel dat zekere subcategorieën zoolgangers ‘van de apen afstammen’ maar ook dat Neanderthalers en Homo Sapiëns min of meer vreedzaam kunnen coëxisteren. In 020 is zelfs het Max Euweplein gesierd met een ode aan de andere soort: “Homo sapiëns non urinat in ventum”

Reageer
gravatar

Mon Dieu, maître Bus, u doet hiermede het dorp O. (ik noem bewust de naam niet om u niet nodeloos in de gordijnen te jagen) tekort. Nog niet eens één generatie terug, kwam er maandelijks een rondreizende Visser-Magistraat in dit dorp om recht te spreken onder de centrale eik, pal naast de dorpspomp. Zaken als kadastraal/territoriale conflicten kwamen daarbij aan de orde, alsmede de onvermijdelijke pré- en extramaritale exercities en de bijbehorende alimentatietoewijzingen. Ook vleselijke gemeenschap met schapen, geiten, ezels en andere viervoeters werden plenair gewogen en afgewezen. Niet vanuit normatief standpunt, maar louter omdat het niet procreatief productief was. Deze cultuur had nog honderden jaren in isolement kunnen voortduren, ware niet dat het Korps Laagvliegers deze monocultuur als oefengebied had gekozen. Wat geschiedde ondanks boertige protesten? De kippen raakten van de leg, de koeien leverden geen consumptiemelk meer, de rapen waren gaar. Het dorp was dus niet meer Gallisch autonoom, de inteelt kwam danig in gevaar en de Westerse consumptiemaatschappij deed haar intrede. Jaren later zou er in een Limbabwaans dorp een vergelijkbaar onheil optreden, toen men van Defensiewege een tropisch oerbos omhakte ten gerieve van af-en aanvliegende AWACS. Als er niet snel een Nationaal Museum komt zullen wij ook deze typische Brababwaanse subcultuur node moeten missen in onze nationale Canon.

Reageer
gravatar

Ik gooi hierbij gelijk maar even de vraag in de groep of wij het begrip “ossenworst” niet structureel moeten hernoemen; een Brussels protectoraat dat zichzelve -cultureel en antropologisch- au serieux neemt kan niet met zo’n onbehouwen obiter dictum in EU-verband in vredesmissies in meer cultureel ontwikkelde gebieden als bijv. Uruzgan participeren. Tegelijk stel ik ter discussie bargoense begrippen als “boerenmétworst”. Dit nu, kán niet écht meer, anno 2013.

gravatar

U snijdt een heikel punt aan, Heer Outsider. Het toeval wil dat een Zaanstreekse grootgrutter deze week “Amsterdamse ossenworst” als bonusaanbieding in de schappen heeft liggen. Het is zoals u zei: dit kan écht niet. Heer Bøs zal dit graag beamen.

gravatar

Het moge volstrekt duidelijk zijn: elk stuk dood dier dat -gekoeld of niet- te koop wordt aangeboden dient dezelfde aanduiding te krijgen. “Kadaver” dient erop vermeld te worden. Overwogen moet worden de verkoop daarvan geheel aan banden te leggen.

gravatar

Hier deel ik uw mening ten volle, heer Bus. Ik heb zelfs al een stappenplan:
1. naar een algemeen vegetarisme en herstructurering van de LTO
2. Vervolgens naar veganisme en afschaffing van kinderarbeid in ontwikkelingslanden en de EU
3. Massale uitbraak van vaginisme nu de piek der Westerse beschaving is bereikt en wij allen “Glazen mensen” zijn geworden, doorzichtig tot op het bot. Geen getob meer met ‘glazen plafonds’ voor vrouwen, geen ‘glazen huis’ meer om wegvallende overheidssubsidies te compenseren, geen ‘glazen kaak’ meer na excessief zuipen. Eindelijk rust, na de rat-race.

gravatar

Zeg Belg, Ossendrecht, alsook Woensdrecht, ligt niet in het Zuid Hollandse Drechtstedengebied; dat is er mis mee.
En ja, ik kwam redelijk vaak op Woensdrecht -de basis- dus ik weet waarover ik spreek.
Geen sjekladebol te bekennen.

Reageer
gravatar

Voor Duivendrecht en Mijdrecht geldt overigens precies hetzelfde en beide liggen boven de Grote Rivieren…

gravatar

Nitwit, u doet uw naam eer aan! Mijdrcht ligt in de gemeenteRonde Venen, alwaar een op sterk water staande 020-er toevluchtsoord vond, nadat hij -Godbetere het!- uit zijn geboorteplaats verbannen was. Onbekend is gebleven of de grond tot verbanning was gelegen in het zich toeeigenen van een overdaad aan het plaatselijk, ondrinkbaar nat of aan zijn huwelijk met een Rotterdamsche, wat tot kinnesinne zou hebben geleid. De Ronde Venen maken deel uit van de nietige provincie Utrecht en tellen dus voor het prachtige Zuid-Holland in het geheel niet mee. Over Duivendrecht valt te vertellen dat het -oh, schande over dat gehucht!- aansluiting lijkt te zoeken bij een buitenwijk van 020. Die buitenwijk viel nog eens op, toen een vliegtuig uit een bevriend land zelfs ongevraagd een poging deed ons van die buitenwijk af te helpen door er simpelweg in te landen.

gravatar

De onnavolgbare logica van het MinDef zond mij -als dienstplichtige zonder vooruitzichten- enige maanden in ballingschap naar Vliegbasis Woensdrecht, waarbij ik met het bruisend nachtleven van Ossendrecht kennismaakte. Er was toen nog nauwelijks sprake van vertroebeling van de eeuwenoude plaatselijke couleur locale door ongewenste dienstplichtige interactie met locale maagden. De enige gebeurtenis die toen de landelijke pers haalde, was het neerstorten van een T-33 bij de landing. De leerlingvlieger -voor het eerst op solovlucht- vergat op tijd over te schakelen op de reserve-tank. Zijn landing was erg kort, maar dreunde wel lang na. Z.K.H. Prins B. (in zijn toenmalige luister van Inspecteur-Generaal der KLu) bracht nog een formeel doch kort beleefheidsbezoekje. Dus over Ossendrecht geen kwaad woord, ik wist toen immers van de Prins nog geen kwaad. “Lockheed” zou pas een paar jaar later bekend worden. Het weegt niet op tregen de legende rond de kolenbroers en de agent, maar men gunt het dorp ook zijn 15 minutes of fame.

gravatar

Inderdaad Outsider, over ossendrecht geen kwaad woord. Het ligt in Zeeland, biedt sedert decennia onderdak aan de verachtelijke laagvliegers van ‘s lands keurkorps der klunzen, opgeleid tot moorden. Stuk voor stuk redenen om er een heel groot stuk verstikkend schaamdoek overheen te trekken, dat goed vast te maken en nimmer meer te noemen of aan te denken. Over twintig jaar zal het u vergeven worden indien u opnieuw over ossendrecht begint. U zult echter steevast kunnen rekenen op onbegrip als: “ossendrecht? Nóóóóit van gehoord. Ligt dat in Limburg?”

gravatar

Dank u voor de terechte terechtwijzing, Heer Jeettje! Mijn verontschuldigingen aan alle oprechte Zuid-Hollanders. Uw reactie volgt hieronder in kopiëer-/plak-werk:

“JEETTJE – ROTTERDAMMER Z.H. • 10 JUNI 2013, 22:20
Maar Heer Bøs toch! Ossendrecht ligt in Brabant, daar is geen spetter Zeeuws aan. Anders zouden die Zeeuwen wel met een heel apart dialect spreken daar.
Verder is het dorp zo onbetekenend, dat men niet eens een kwaad woord zou kunnen vinden, tenzij Annie ons verder in kan lichten hieromtrent.”

Kom er maar in, Annie! Met betrekking tot ossendrecht -in mijn beleving reeds lang geleden verbannen naar Zeeland- kan het niet kwaad genoeg zijn, wat u te berde brengt. Ossendrecht voor de ossen, Zeeland voor de zee!

gravatar

Tsja.. Jeettje heeft het al uitgelegd (mijn dank daarvoor!) en het gebrek aan sjekladebollen gaf de doorslag om in galop terug te gaan naar het mooie Den Haag waar niemand mijn move naar Ossendrecht begreep; ik kon lullen wat ik wilde over rust, goedkope reuzewoningen enz. maar in een dorp wonen waar nimmer een lekkere sjekladebol op de keukentafel stond..
Ich bin ein Hagenees, wat de Ossekoppen er ook van vinden!! De Hagenezen vinden het goed, zolang ik maar niet nog een keer beneden de rivieren domicilie kies en dat heb ik beloofd.
*gaat Bossche bol eten, gewoon omdat het kan*

gravatar

Maar Heer Bøs toch! Ossendrecht ligt in Brabant, daar is geen spetter Zeeuws aan. Anders zouden die Zeeuwen wel met een heel apart dialect spreken daar.

Verder is het dorp zo onbetekenend, dat men niet eens een kwaad woord zou kunnen vinden, tenzij Annie ons verder in kan lichten hieromtrent.

gravatar

Geachte heer Hoofdredacteur, ik bied u mijn verontschuldigingen aan omdat er mij kennelijk iets ontschoten is (en het was geen scheet). Welk en wie is de doelgroep van uw informatieve nieuwsblad, kunt u dat misschien, liefst tot in detail, uitleggen? En waarom dan dat kiekje bij het artikel, van Hotel de Prins in Almere waarbij uw nieuwsblad het doet voorkomen alsof het elders geschoten is? Waarom toch? Waarom in hemelsnaam? Waarom?

Reageer
gravatar

Geachte heer Vinkert,

Mag ik u er beleefd op wijzen dat ik niet de hoofdredacteur ben en de adviesraad die onder mijn leiding staat, is evenmin de Redactieraad.

Gaarne ga ik in op uw vragen.

– “Welk en wie is de doelgroep van uw [bedoeld wordt de directie van De Speld – dHR] informatieve nieuwsblad?”

De minderheid van weldenkende landgenoten die het leven vol levenslust benaderen.

– “Waarom dan dat kiekje bij het artikel, van Hotel de Prins in Almere waarbij uw nieuwsblad het doet voorkomen alsof het elders geschoten is?”

Mijn stellige indruk is dat de redactie van dit fantastische en toch hooggewaardeerde blad hier noch elders schieten. U constatering moet dus op toeval berusten.

gravatar

Der Speldt verhoogt het aantal artikelen maar er is een waarneembare inflatie in de leutigheid ervan.
Vroeger, in Gondwana hoorde Beieren nog bij Noorwegen en dat weer bij Duitsland. Later hadden we het Erste Reich, het Zweite Reich en een bischen van het Dritte Reich dat helaas (so untzettend schade) jammerlijk mislukte door de bemoeizucht van de Amerikanen. Maar, nu is er weer hoffe mit Angela Merkel und ihre EU wahnsinn.
De foto bij het artikel is trouwens bij Hotel de Prins in Almere genomen!

Reageer
gravatar

Geachte heer Vinkert,

Gezien de doelgroep van ons informatieve nieuwsblad De Speld kan, mag en is er geen sprake van “leutigheid”, laat staan dat een veronderstelde inflatie daarvan waarneembaar zou zijn.

Door uw bloedserieuze reactie hadden ik en de Reactieraad eerder een loftuiting van u verwacht voor het geslaagde streven naar uiterste ernst, waarvan het onderhavige artikel een goed voorbeeld genoemd mag worden.

gravatar

Overigens heeft agent Bertus eens het onderspit moeten delven. Twee broers, kolenboeren -jaja zó lang geleden- hebben hem te grazen genomen.
De broers leken als twee druppels water op elkaar en hadden de gewoonte om tegelijk aan voor- en achterdeur te kloppen om kolen te bestellen, wat op zich al hilarische taferelen gaf.

Op een gegeven moment kregen zij tijdens het lossen van hun kolenboot in de haven van Gorkum ruzie met elkaar. Zogenaamd dan, maar het was een heel gescheld, getrek en geduw. Agent Bertus sprong ertussen, en in de ontstane kluwen werd de agent vakkundig in zijn geheel onder de kolen geduwd.

De broers vertelden ons dit verhaal in geuren en kleuren aan de keukentafel, uitermate tevreden met de actie: zij hadden het niet zo op de agent. En die nacht zitten was het dubbel en dwars waard geweest.

O tempora, o mores: wordt het ooit nog wat met de huidige generatie fietshelmpjesdragers?

gravatar

Kijk eens aan, agent Bertus beroemd tot de Rotterdamse keukentafel. Wie had dat gedacht. Dat doen de tegenwoordige fietsenhelmpjesdragers hem niet na. Maar ook zonder helm had hij een harde kop.

gravatar

Wel, Giessenburg is weliswaar minder ver dan Rotterdam maar toch een redelijk eindje fietsen. Voor die tijd had hij een redelijke roem opgebouwd aan de keukentafels in de regio.

gravatar

Agent Bertus kon de kolenbroers best uit elkaar houden hoor ik net in Arkel, in Sliedrecht zeggen ze hetzelfde: 2 druppels water -eenmaal zwart van het werken- maar als je goed keek en ze vlak naast elkaar stonden viel het toch op dat de ene broer 25 cm langer was en tweemaal zoveel woog als zijn broer(tje).
Je kon wel met ze lachen geloof ik maar dat zijn alleen geruchten die van keukentafel tot keukentafel gaan..
Ik ga het eens in Ossendrecht vertellen, daar hebben ze geen stoplichten, nee niet één en, dus, maar, daarom en zodoende ook geen politie.
Daar houden ze wel van dat soort verhalen; aan de keukentafel; een razend populair meubelstuk in Ossendrecht!
Een politievrij mini-staatje van maken!?!
Ik vind het goed, benieuwd wat ze er in Italië van vinden!!
Een referendum zou uitkomst kunnen bieden hoewel ik vrees voor de immer dwarsliggende Romeinen. Rare jongens trouwens..

gravatar

Hmmmm, Arkel, Sliedrecht …; plekken een deel mijner jeugd, leg eens uit, Annie??
Ja,ze verschilden van elkaar, maar weinig qua gezicht en als er dan één aan de voordeur aanbelt en tegelijkertijd één aan de achterdeur staat te kloppen met dezelfde hazelip …

Het was die tijd dat men nog staande moest worden gehouden na het constateren van een overtreding, iets wat mij wel goed uitkwam: de wegen in en rond Gorcum kenden geen geheimen voor mij, wel voor de achtervolgende politie, die dan ook al gauw het spoor bijster raakte.

En dan ijskoud gewoon weer Gorcum inrijden in de veilige w*tenschap dat de achtervolging was mislukt, dus de heterdaad opgeheven.

Jaja: Hazzard County in het echt ….

gravatar

Beste Arocratieverwijzer. Ik zie in uw verwijzing naar de tafel in de koets van Jacoba van Beieren aanwijzingen dat deze dame haar tijd ver vooruit was. Wat anders te denken van een elektrische lamp aan het plafond en elektrische ventilator aan de wand?

gravatar

Ik heb nog bij Jacoba van Beieren in de klas gezeten en dát was me een leuk wijf zeg! Ze is later met een monteur getrouwd en sindsdien ben ik een beetje bang voor haar geworden en heeft zij er minstens 30 kg en vijf kinderen bij gekregen. Dus nu doe ik haar niet meer.

gravatar

Beste heer Carrotte

U kunt van Jacoba van Beieren suggereren wat u wilt, maar niet dat ze haar tijd ver vooruit was met verpesten van het milieu.

De lampen en de ventilator in haar spartaanse koets maken GEEN gebruik van fossiele of nucleaire bronnen, direct noch indirect.

Ze heeft voor de benodigde energie zonnecollectoren laten monteren op het dak van haar reiskoets.

gravatar

@Jeettje: Ach, ik viel op een dag pardoes in de liefde op/door/met een Gorcummer, geboren in Arkel en werkzaam in Sliedrecht, zo kom je nog eens ergens en hoor je nog eens wat..
Ik herinner me als de dag van gisteren een gruwelijke tocht van Arkel naar Gorcum door een sneeuwstorm, ruitenwissers kapot, uit het raampje hangen en nóg geen flauw idee hebben waar je bent.
Voordeel: je bent oprecht blij als je uiteindelijk toch een bordje met Gorinchem ziet, net als al die mensen die de dagelijkse file naar Gorrukum weer geduldig uitgezeten hebben.
Ossendrecht was meer een midlifecrisis-idee waar ik bijzonder snel spijt van kreeg, hoe geen politie ook.
Die kolenbroers waren hilarisch, dat blijft zo en zoals het heurt met legende’s de verhalen over hun daden, grappen en grollen ook steeds gekker!
Het verhaal gaat nu al dat het woord ‘hazenlip’ door de broers is ontstaan/ingeburgerd omdat ze vaak benadrukten dat hun naam haas was bij kwijte politieagenten, veldwachters met lekke banden en sinds ze het simultaan belletje trekken met hindernissen tot kunst hebben verheven.
Ik ben vóór, een hazenlip klinkt minder erg dan een schisis, speelser, gezelliger en bekt lekker aan de keukentafel!
De politie is wat voorzichtiger, vorig jaar een record-aantal BOB-sleutelhangers wegens niet dronken rijden ontvangen daar, 3 binnen een uur! In diverse fuiken wel te verstaan.
Agent Bertus was een suffie maar nu schud je de Gorcumse Hermandad niet zo makkelijk meer af gezien de vele fuiken en controles; voor een hit en run moet je echt naar Ossendrecht (tenzij de hit een nachtje cel waard is, dan gewoon doen!!)

gravatar

Wel wel wel, wie had gedacht dat Gorkum en omstreken ooit nog eens een mythische rol zou gaan spelen in de annalen van De Speld? Mijn geliefde woonde in Vuren.

Nu ja, lang her. Die sneeuwstorm herinner ik mij nog goed: deze speelde mij parten, ter hoogte van Hardinxveld begon een rood lampje te branden. Iets met de olie. De praatpaal wist mij te melden dat het minstens 2 á 3 uur zou duren eer er iemand die kant opkwam. Na een half uur kleumen toch maar doorgereden: misschien dat na uren de auto nog wel gestart zou kunnen worden maar ik niet meer.

Gelijk de Wegenwacht maar weer opgezegd de volgende dag: toch altijd al pissig vanwege die koppelverkoop met de rest van de ANWB en het krijgen van dubbele blaadjes: ik wilde lid zijn van de Wegenwacht, niet van de ANWB.

gravatar

Derde poging. Het spamgedoe van De Speld houdt mij aan het w*rk. Men wordt genoodzaakt om in herhalingen te vervallen.

Het lijkt wel of alle deelnemers aan De Speld in een sneeuwstorm onderweg waren naar Gorcum, want ook ik herinner mij een barre tocht om deze plaats te bereiken. Dat zal eind 60-er, begin 70-er jaren zijn geweest. Wij w*rden verwacht op een bruiloft die wij door de tegenw*rking van een sneeuwstorm tegen het einde van de festiviteiten bereikten. Wij hebben toen aangeschoven bij het na-borrelen. Achteraf bleek dit vóór-borrelen te zijn, maar dat konden wij toen nog niet w*ten. Wij vonden dit niet erg; men moet het leven nemen zoals het zich aandient.

Een kostelijk verhaal over die kolenbroers. Ik zal eens navraag doen bij mijn Gorcumse connecties. Die hebben mij het verhaal over agent Bertus overigens kunnen bevestigen. Dit met de kanttekening dat het verhaal over het in tweeën slaan van de kop enigszins overdreven is. Men verzekerde mij dat het slachtoffer (het zou om ene De Hoog gaan) sl*chts een glazen oog aan het voorval heeft overgehouden zodat het allemaal best meeviel. Ach ja, met het verstrijken van de tijd worden verhalen soms wat aangedikt.

gravatar

We mogen nu zo langzamerhand toch wel concluderen dat herhalingen overbodig, onnodig noch nutteloos zijn met deze dubbelslaande spamfilter van De Speld.

Net als bij de koffie gaat dit jammerlijk ten koste van de kwaliteit en is kunst en vliegwerk nodig om nog iets fatsoenlijks geplaatst te krijgen.

gravatar

Meneer Luttelgeest,

Ik heb nog even op een foto van verzamelde leden gekeken. Niemand met een lederhose of een forse boezem in een breed decolleté, dus Beieren is evenmin EU-lid.

gravatar

Natuurlijk weet iedereen toch dat zo’n referendum geen enkele zin heeft.

Ook al stemt de meerderheid tegen, dan wordt het toch doorgevoerd.
Iets met een EU referendum in NL als voorbeeld geloof ik.
Maar waarschijnlijk kan een vriendje van een van de politici goud geld verdienen met het opzetten en uitvoeren van dit referendum.
Weer veel tijd en geld door de goot….

Reageer
gravatar

Heer doctor dokter Gladjanus ,

Hier in het Klinikum der Ludwig-Maximilians-Universität München verzorg ik sinds kort Noorse patiënten met geelgroene afscheiding bij uitslag.

Daarbij heb ik een schier onoplosbaar probleem. Omopatische verdunning tot een miljardste van de corticosteroïde clobtason-17-butyraar in schnaps vermindert vreemd genoeg de afscheiding van de uitslag niet, maar wel de stemming van mijn patiënten.

Weet u raad?

Reageer
gravatar

Lieve nicht Paulin,

Knijpen ze dan in jouw lekkere strakke billetjes? Leer ze mij kennen die geile Noorse emigranten in Beieren met hun ingebeelde uitslagen.

Als ik aan jou denkt, krijg ik overigens ook meteen een afscheiding. Daar ben ik dan mooi klaar mee.

gravatar

Zuster Bloedwijn, blij van u te horen! Dus u werkt tegenwoordig in München? De behandeling past goed bij de symptomen, volgens de similibus-regel. Ik word namelijk zelf groen en geel als ik de genoemde stoffen onverdund inneem. Daarbij speelt die schnaps waarschijnlijk de hoofdrol, want de rest smaakt zo vies, dat ik het verdun in twee liter schnaps.

Maar goed, het slaat niet aan. Opvallend is wel dat dit Noorse patiënten zijn, in Beieren. Zijn ze wellicht van het politiek-hooggevoelige type? Dan zou de oorzaak psychogeen kunnen zijn. Immers, zolang ze daar verblijven wordt de spanning van het referendum ze wellicht teveel. En ze kunnen niet eens deelnemen in het thuisland. Dat moet ondraaglijk voor ze zijn.

Ik raad dan ook aan om ze zsm door te verwijzen naar de huidkliniek te Vianen, en ze deelname aan sport voor te schrijven. De geelgroene uitslag zal niet meteen verdwijnen, maar als ze voor De Brederodes gaan voetballen, valt niemand dat op. Zelfs niet als ze ongekleed spelen, wat gezien hun conditie beslist noodzakelijk is. http://www.brederodes.nl/zondag-1-start-nacompetitie-op-16-mei/

gravatar

Zit Anni Friesinger in het “ja”-kamp of in het “nee”-kamp?
Zij lijkt me al jaren de grootste kenner van Noren in Beieren.

Reageer
gravatar

Zeervoormalige verkleurde of uitgevallen hypochonder, dank voor uw bijdrage.

Maakt u zich geen zorgen gelijkenis van die vlekken met Maurice de Hond. Ik ken de man goed, omdat hij veelvuldig met uitslag komt, en het ligt puur aan hem. De man neemt dwangmatig de vorm aan van iedere denkbare vlek. Een oude studievriend van me, inmiddels psychiater, werkt tegenwoordig zelfs met foto-shoots van Maurice in plaats van de vertrouwde Rorschach inktvlekken. De vraag “waar doet deze Maurice u aan denken?” geeft sneller en betrouwbaarder inzicht in iemands zieleroerselen. Ook geruststellend: Maurice is megalomaan, en dat zal bij uw vlekken niet anders zijn. Binnen enkele weken is zijn ze tot één grote vlek geworden. Waardoor u per definitie geen vlekken meer zult hebben.

gravatar

1 tip voor het nee-kamp: Als je vind dat Noorwegen niets te maken heeft met een eventuele Beierse onafhankelijkheid moet je blanco stemmen.

Reageer
gravatar

Er broeit iets in Noorwegen. Of in Beieren…
En waar broeit men meestal het beste? In een hooiberg!
Nu is de hooiberg in de speld gevonden.

Maar dat kan ook aan mij of aan de vrijdagmiddag liggen, daar ben ik dan weer niet op gepromoveerd…….

Reageer
gravatar

Die laatste wens zal helaas niet in vervulling kunnen gaan. Arjen Robben zal hooguit ere-hamburger kunnen worden, maar dan wel een heel dunne, breekbare. Hij zal ook gehuld gaan in een mantel, speciaal hem op het lijf gemaakt: van glaswol!

gravatar

Typisch Noorse afleidingsmanoeuvre. De Noren azen op de Faeröer Eilanden, of, zoals wij zeggen de Færøerne. Elke paar jaar lekt er wel een plan uit om die te veroveren. Maar ze durven niet, ze zijn bang voor de schapen. Onze schapen zijn namelijk tot de tanden bewapend, en door de wol geverfd. Er komt af en toe een Noorse onderzeeër langs, om de bewoners te intimideren. Maar die is van piepschuim, een soort schaap in wolfskleren dus. There’s something rotten in the state of Norway!

(Der er noget råddent i staten Norge!)

Reageer
gravatar

Omdat Tilburg als entiteit alleen als naam bestaat. Rotterdam erkent het bestaan van Tilburg dan ook niet: het is iets Brabants, net als gehakt vermengd met paardenvlees: mits door en door verhit geeft het geen gevaar voor de Volksgezondheid.

Den Bosch heeft tenminste nog sjekladebollen, in Tilburg moet het toilet nog worden ontdekt: men behelpt zich met kruiken, nog steeds.

gravatar

Zoals bij alle landsdelen bezuiden de grote rivieren (waaronder ook 010-Zuid) hoeft er geen seperatief referendum gehouden te worden: we knikkeren ze ook wel zonder referendum uit het Koninkrijk der Nederlanden.

gravatar

Tut tut Paulus: aangezien het bezoekje van Wimlexmax jullie weer een aardige duit gaat kosten zou het aan te bevelen zijn een lading van die bollen te exporteren om niet helemaal armlastig te worden.

Heer Spaland en mijzelve zijn gaarne bereid om een proefzending ter monstering van de kwaliteit te behappen.

gravatar

Heer Jeetje, het bezoek van ZM en HM Wim & Max hebben wij in 075 beter opgelost:
Zij worden 14/6/2013 om 15:00 ontvangen op het terrein van de v/h atellerieinrichting Hembrug en reizen hooguit 15 minuten later weer af naar een volgende gemeente. Dat kost heel weinig want op genoemd terrein kan momenteel nog geen blind paard schade aanrichten. Als ze bij Paulus eerst nog de (overigens overheerlijke) Bossche bollen van de Fa De Groot moeten verorberen ben je al gauw meer dan een kwartier verder, hetgeen uiteraard tot hoger inefficientie en hogere kosten gaat leiden. Wij besparen dus in 075 geld dat ze op 27 april 2014 in de (dan nog buurgemeente) Graft – De Rijp over de balk mogen smijten om vervolgens de aldus verkregen tekorten mee te nemen naar de begroting van de stad Alkmaar, waardoor de genoemde speelplaats van Wim & Max per 1/1/2015 geannexeerd gaat worden (dit maal zonder referendum).

gravatar

Tja, de persoon is ongeveer 1,82 meter. Weliswaar heeft Paulus het in een overmoedige bui ook over 1,85 meter gehad, maar dat was natuurlijk kul. Ik denk dus dat u gelijk hebt.

gravatar

Beste Paulus, zo wordt dat België wel heel groot. Vandaag of morgen lezen we in de krant de oprichting van sharia for Brabant is een feit; Brusselse bollen kwamen uit Brabant hollen en Nederland stuurt Fyra om orde te herstellen! Sterkte Pik!

gravatar

Het schijnt dat van Gaal is gevraagd na het wk Bondscoach te worden van het nationaal elftal van Beieren. Bayern kijkt nu al uit naar de hernieuwde samenwerking. Ik ook trouwens.

gravatar

Uitslag, ook wel huidirritatie, wanneer?

Doe gratis de Dr. Gladjanus test, en zoek uit wanneer u uitslag kunt verwachten.

Uitslag, of huidirritatie geeft eigenlijk al precies weer wat het is: irritatie op je huid. Dit kan ontstaan door contact met een bepaalde irriterende stof op je huid of door een allergische reactie van je huid op een stof.

Contacteczeem is een vorm van huidirritatie.

Huidirritatie is een niet-besmettelijk huidaandoening en kan zowel voorkomen bij kinderen als volwassenen.

Het is vervelend als je er last van hebt en Gladjanus Kwakzalf geeft daarom op deze website informatie over huidirritatie: hoe kun je het behandelen, welke symptomen zijn er, hoe ontstaat het, welke soorten bestaan er en welke tips zijn er?

Gladjanus Repair producten zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.