Spanjaard (28) vindt baan

Een 28- jarige Spanjaard heeft een baan gevonden. De vondst werpt een nieuw licht op de geschiedenis van de werkgelegenheid. De voormalig student Jorge Navarro kan vanaf maandag aan de slag in een callcenter. “Ik ben blij”, zegt de opgeleide ingenieur.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar gaat dit over ? Ik ben net in deze hooiberg aangekomen, en zoek de speld, heeft mevrouw Annie misschien een illegaal naai-atelier ? Dan houd ik mij aanbevolen voor een speld. Ik wil de portokosten gaarne betalen’. Ik dacht trouwens dat Paulus de Boskabouter dood was….

Reageer
gravatar

Ik ben best blij dat ik er niks van snap! Ik ga nu aan het werk, alles wat er vandaag nog onder mijn naam verschijnt is niet van mijn hand.
Laat je niet belazeren en pas op voor plagiaters, identiteitsdiefstal en namaak!!!

gravatar

De spamfilter is me zat… ok laatste poging: ik zal Paulusje wel doodknuffelen stop ik verdenk Paulusje van vele verschijningsvormen en gesprekken met zichzelf stop Ich bin ein Berliner stop dement of niet: ik wil ik die moppen niet nu niet nooit niet stop

Reageer
gravatar

Als ik spamfilter was, zou ik alle berichten van die humorloze Haagse Annie uit de Schilderswijk voorgoed blikkeren vanwege haar opruiende praatjes, ondanks dat haar buren wel erg trots op haar zullen zijn.

gravatar

Annie, kijk even of die kebouter nie kijk! Je ken dat mormel gewoon saboteren, hoor: die sjeklade komp vanuit Zaandam om dan over die sjekladebolletjes gestrooid te worre. Ajje nou gwoon al die vrachwages tege hou, kenne ze ook geen sjeklade meer in Debos krijge. Lekker toch?

gravatar

Bøs Showfør,

Neeje, bakker de Grôôt krègt zunne sjeklaad drekt uit Zwitserland. Dieje sjeklaad is eigenlijk voor de sjekladefondue. De sjeklaad wor nie gestrooid, maor vloeibaar gemakt en dan worre de bullekes durrin gesôpt.

gravatar

Toch wel mooi dat de Zwitserse connectie eidelijk opgebiecht wordt. Nu nog even al dat zwarte geld terugstorten.

Weekers wist natuurlijk weer van niks, belastingtechnisch gesproken. Krijgt zeker per weekend een lading gratis Bollen.

gravatar

Heer Henk,

De grote gratis ondergrondse fietsenstalling in de Kerkstraat (tussen de Mert en de Prade) lijkt mij ook voor een lichtgemotoriseerde fiets geschikt.

Om de stadsgrenzen te mogen overschrijden dient de randstedeling echter eerst een inburgeringsexamen met goed gevolg te hebben afgelegd.

gravatar

Mijn gezonde verstand zegt dat het geen zin heeft om berichtjes te blikkeren, wat dat ook moge wezen..?
De mopjes ZIJN stom Paulusje, echt daar heb je gelijk in. Dat constateer je zelf ook, hoopgevend wel!
Gebruik voortaan de ‘request to delete’ button, je hebt 5 min. de tijd.
(dat betekent: oeps, ik heb iets heel stoms gezegd, ben me daar terdege van bewust, heb al stom hé? gezegd maar: mag het er af? ik schaam me zo..)
Zo zit dat Paulusje, je (naar eigen zeggen) stomme zusje heeft ook wel wat aan deze info me dunkt. Doe er je voordeel mee!!
En nee, ik geef niet prijs waar ik woon, met een beetje gezond verstand is daar heel simpel achter te komen want toevallig gisteren nog over gehad hier.
Wie het weet krijgt een doosje rozijntjes! En een hele dikke knuffel natuurlijk!!

gravatar

Paulusje, je lijkt wel een muurbloempje dat smeekt om aandacht. GA WEG PAULUSJE EN NEEM JE ZUS MEE! Doe het dan voor de anderen. Je mag ook naar smurfendorp of daar blijven. VAARWEL Paulusje, niet tot straks, capiche?

Reageer
gravatar

Mevrouw Haagsche Annie, zou u wat minder streng willen zijn tegen die kinderen? Tenslotte zijn het de toekomstige reaguurders van De Speld. Wat als de wat ouderen als u en ik over enige tijd niet meer in staat zijn tot reageren? En u alle potentiële jongeren hebt verjaagd? Dat zou toch het einde van dit unieke periodiek betekenen. Ik hoop niet dat dat uw bedoeling is.
En ik kan me voorstellen dat u ietwat gepiqueerd bent door uw recente afwijzingen door die Spaanse callcenters terwijl die Nederlands sprekende Spanjaard wel aangenomen is, maar dat hoeft u toch niet op die onschuldige bloedjes van kinderen af te reageren.

gravatar

Ach, Herr von DürrKnoter, zo onschuldig is Paulusje niet: hij behoort tot een uitgebreide clan, zéér uitgebreid. De vergelijking met een Bulgaars dorp dringt zich op.
Kort houden is het devies.
Die Bossche Bollen zijn ook al een verloren zaak.

gravatar

Een treffende overeenkomst, Heer Jeettje. Temeer daar mij opvalt dat we ook weinig meer hebben vernomen van de heer Den Boschkabouter sinds de toeslagfraude door Bulgaarse bendes aan het licht is gekomen.
We mogen dan hopen dat bakker J. zijn originele recept nog in eigen bezit heeft. Anders kunnen we binnen afzienbare tijd onze “sjeklade bollen” uit Bulgarije importeren.
Toch blijf ik erbij dat mevrouw Haagsche Annie zich wat rustiger mag gedragen tegenover die kinderen. Tenslotte kan ze ze altijd nog gewoon doodknuffelen. Komt haar imago ook ten goede.

gravatar

Hoi piepeloi,

Ik heb weer een leuke mop verzonnen.

Wat is een andere naam voor iemand die nog geen werk heeft?

Nou?
Zal ik ‘t maar verklappen?

Een baanwachter!

Nou dan ga ik maar weer. Doei,
Paulusje

O ja,
Mijn stomme zusje zegt dat ze er veel meer kent.
Een tennisleraar heeft een tennisbaan, een Hagenees die in Utrecht werkt een Utrechtse Baan, en een rechter een rechterbaan.
Stom hè!

Reageer
gravatar

Men voelt zich weer jong door dit jeugdig geplapper: Jeugdland revisited.
Alwaar dezelfde soort mopjes opgang deden; ach, weemoed stokt de keel, waar is de onschuld gebleven.

Op Jeugdland, zoveel is wel duidelijk.

gravatar

Paulusje…. als je weet dat het heel stom, irritant en zelfs oervervelend is wat je te melden hebt doe het dan niet hier maar in bladen zoals de Okkie of de Donald Duck moppentrommel.
Neem je zus mee. Alsjeblieft.
Misschien vinden ze het daar wél leuk je weet maar nooit. Daaaahag Paulusje en familie, ik wens jullie alle goeds in Duckstad. Vaarwel! Het ga jullie goed!!

gravatar

Pedofobe Annie uit Den Haag,

Duckstad is toch een bijnaam van Den Haag? Wie gaat daar nou uit eigen vrije wil naar toe? Niemand toch!

gravatar

Beste Carrotte, zou u dit iets zachter willen verkondigen? In reactie op reactie #3 uit Haagsche Annie net haar ongenoegen over het feit dat zij voor de functie is afgewezen omdat ze Nederlands spreekt in plaats van Spaans. Ik weet niet hoe zij hierop zal reageren.

gravatar

Niet in Delft of all places… daar ben ik ooit geboren per ongeluk (de volgende dag was ik al weer weg, geen paniek) voordat ik aan ben komen lopen in het Haagsche.
Als mijn geboortestad me nu ook al discrimineert tot ver over de grenzen dan dan dan…. nee, ik hou mijn mond om de grenzen van het fatsoen niet te overschrijden. Muylijk maar het moet.
Een ding is zeker: ik ga nooit, maar dan ook nooit in een call-center werken.
Om ook eens een statement te maken, dat zal ze leren en heb een protestsong uit mijn hoofd geleerd in Spaans -op mijn niveau- in een Spaans/Nederlands dialect dat ik heel goed kan verstaan: http://youtu.be/LKE10mYjbBk.
Dat zing ik dan als ik de woede weer voel opborrelen. Nu bijvoorbeeld…

gravatar

De naam van de gelukkige duidt op herkomst uit Navarra. Een deel van die provincie behoort feitelijk nog tot Baskenland. Zo is Iruña -door de Spanjaarden ten onrechte uitgescholden voor ‘Pamplona’- gelegen in Navarra, maar werkelijk een Baskische stad, compleet met activisten van Grapo en wellicht ook van ETA.
De Spanjaarden doen nog immer aan discriminatie van de Basken. Het feit dat deze Jorge desondanks een baan heeft gevonden KAN derhalve niet anders dan op een incident berusten. Nu weet ik dat incidenten voorkomen, maar veel meer dan incidenteel zal dat niet zijn. De enige conclusie die hieraan dan ook verbonden kan worden is dat het trekken van conclusies voorbarig is.

Reageer
gravatar

Een Spanjaard? Tjonge, het is een zware week geweest voor de statistici. Eerst werd al bekend dat Patrica Paay en Jeroen Pauw nooit seks met elkaar hebben gehad (een kans die tendeert naar nul, ik schat zeker 10 sigma in de klokkromme van Gauss) en dan nu dit. Hoe onwaarschijnlijk zijn twee onwaarschijnlijkheden in dezelfde week? Vragen, vragen, vragen…

Reageer
gravatar

Ik vind dit echt niet kunnen hoor, als een gewone Hollandse jongeman een een baan vindt wordt er niets over geschreven, maar een Spanjaard? Hopla, de hele pers eroverheen! Racisme ten top dit! Mijn vrouw Ingrid denkt hier hetzelfde over.

Reageer
gravatar

Zojuist heb ik een spoeddebat aangevraagd over dit heikele punt aan de betreffende ministers Plasterk en Timmermans. Het kan niet zo zijn dat de voorheen hardwerkende Nederlander geen werk kan vinden terwijl men daar in Brussel aan luie Spanjaarden baantjes cadeau geeft.

gravatar

Juist Geert, en niet vergeten te pleiten om Spanje uit de Euro te knikkeren! Laat ze daar de gulden maar weer invoeren!

gravatar

grondig mee oneens,IN ons grondlied staat heel duidelijk: de Kohohohoning van Hispanje heb ik altijd geeerd ! Om de daad bij het woord te voegen moet je als callcenter dan ook Spaanse medewerkers aannemen, dat heeft niets met racisme te maken. Het betreft hier Autochtonen demoralisatie op nationaliederige grondslag. Wie niet zingen wil, moet maar voelen ! Zo is het maar net.

gravatar

U zingt maar een eind heen, heer Moolhuizen, die discussie hebben we hier enige weken geleden al gevoerd. Met respect, maar de kohohohoning loopt me uit de… Ach, ik houd het netjes vandaag.

gravatar

Heel gepast trendvolger, echter niet alles is gezien, dus eerder kon ik niet reageren en beter laat dat veel te laat. Als ik eerder had gereageerd dan dat het artikel verschenen was, was mijn helderblikheid een gerucht geworden.

gravatar

Juist, een vooruitziende blik dus. Indien het u in het geheel ontgaan is, heer Moolhuizen, past mij niet anders dan u een felicitatie toe te wensen. Niet alleen ik, maar ook vele Spelders hebben getracht het regale lied te mijden als de pest. Doch leest u rustig verder, dan horen wij het wel.

gravatar

Men vergeet erbij te vermelden, en dat is toch wel typisch De Speld weer, dat Jorge Navarro del Carallo onbetaald werk gaat verrichten maar zelf zijn uniform, telefoon en zitkosten moet betalen en tijdens het werk niet naar het toilet mag. Nee, dát ziet hem Speld niet!

Reageer
gravatar

Dat vraag ik me nu ook af, Bant. Volgens mij is Josptet Berlinguer gewoon een niet-opgeleide ingenieur…

gravatar

Ja mooi nieuws, helaas niet voor de Nederlandse Werkzoekenden, weer een vacature door een geluksvinder weggekaapt voor onze neus…

Reageer
gravatar

Ja das balen.. ik heb wel 29 sollicitatiebrieven naar Spaanse call-centers verzonden; nooit meer wat van gehoord behalve de 2 call-centers die me bedankten voor de moeite maar toch liever een Spaans sprekende ingenieur op zo’n postitie hadden. Pure discriminatie!
Het Spaans ben ik niet machtig, ok, goed, niet handig in een Spaans call-center maar tóch heb ik het idee dat het feit dat ik een vrouw ben de doorslag heeft gegeven bij mijn afwijzingen.. 🙁 Rare jongens, die Spanjaarden.

gravatar

Het is aan de generatie van Patricia Paay te danken dat de naam van de ULO, “U Leert Onzin”, is veranderd in MAVO, “Meer Aandacht Voor Onnozelen”.

gravatar

precies dat was mijn baan die ik verloren had in Utrecht tijdens het overstappen, ik meteen naar de politie maar nee hoor die wisten van niks nu snap ik dus waarom!!