Rouwadvertentie: Het Koningslied


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gedeabdiceerd! Past perfect in het plaatje. 20 april = geboortedag Hitler, dus waarom niet.

Die van Dries RV is wel stukken beter, maar daardoor juist minder passend. Andre zong ook niet zomaar Willempie, het is een groteske vertonING. Voor de oranjegespoelde massaconsumensjes.

Reageer
gravatar

I am also writing to let you unrsedtand what a nice encounter my wife’s child found browsing your webblog. She mastered a good number of pieces, which included how it is like to possess a great teaching nature to make other individuals easily fully unrsedtand a number of complicated subject matter. You truly surpassed readers’ expected results. Thank you for rendering these powerful, healthy, educational and also easy tips on this topic to Evelyn.

Reageer
gravatar

Typisch Nederland. Het lijk is nog niet koud en begraven of de strijd om de opvolging barst los. Een diarree aan inderhaast in elkaar geflanste minderwaardige alternatieven wordt over ons uitgestort. Gelukkig is er geen tijd meer voor een TV-serie met SMS’ende bankhangers. Het koningslied is dood; leve het koningslied!

Reageer
gravatar

Over overlijdensberichten gesproken: is het waar, kan het zo zijn dat de aglerijnse mafkees met vastzittende CapsLock doodoverleden is? Ik zie hem niet meer, heeeeeerlijk die rust!
Als de weldadige stilte na de scheiding; het leek immers wel een gemiddelde hollandsche schoonmoeder, overal niet ter zake doende en nutteloze, zelden correcte info ‘maar het stond in de krant’ door iedere conversatie doorheenloeien in slecht nederlands, zichzelf eindeloos herhalend.. Ik hoop echt dat het aglereinse probleem is opgelost dan wel opgenomen met een mooi wit vestje aan, lekkere lange mouwen (belangrijk!! bemoeilijkt het typen aanzienlijk!!)

Ik neem aan dat dhr. G. Raf. Zerk ons ook op de hoogte wil houden mocht een wit vestje niet meer nodig zijn maar heeft hij permanent rust gevonden. Amen.
*gaat met een semi-gerust hart slapen*

Reageer
gravatar

Wedden dat Hennie Huilman zijn bijnaam op dit moment weer eer aandoet en nooit een gelovige zal worden?
Ben benieuwd hoe dat geloof evt. gaat heten! Een gewaarschuwd mens telt voor 2 tenslotte.
Als ze maar niet Jehova-like op zondagochtend vroeg aanbellen en -met de voet tussen de deur- het lied uit volle borst midden in je oren gaan zingen want dan helpt mijn anger-management-cursus niet meer vrees ik..

gravatar

Oké, ik zal het voortouw nemen en een autootje met luidsprekers huren om “het lied” door alle straten te laten schallen.
Zal ik maar beginnen in Apelfoort of Amersdoorn ? Blijft de Randstad nog even gespaard, maar ze zullen eraan geloven, ook in Rotterdam !
HET LIED is niet te stuiten en zal duizenden, nee, miljoenen gelovigen trekken; amen.

gravatar

Ach, Broeder Tuck wordt altijd wat lyrisch na een dozijn kloosterbiertjes. Let niet op hem; als hij morgen met een kater opstaat zijn alle wilde plannen vervlogen. Welterusten.

gravatar

Broeder Tuck, er zijn mensen voor minder jarenlang achter de tralies verdwenen..
Of -erger nog- in een kofferbak van een auto met luidsprekers om dan jáááren later bij toeval 3 meter onder water in de Biesbosch teruggevonden te worden.
Toevallig omdat niemand ooit de moeite heeft genomen om te gaan zoeken..
Bezint eer ge begint, ik zou Den Haag mijden als de pest; als u een hagenees van het soort ‘ooievaar’ tegenkomt (hoog op de poten, dun in de veren en een héle grote bek) kunt u het avontuur wellicht nooit meer navertellen..

gravatar

Ik hoor net tot mijn verbijstering dat het Lied weer is opgestaan uit de dood.
Geen zorgen, ik sluit mezelf binnen op en zal niemand fysiek geweld aandoen en dat door uw suggestie: vuvuzela’s!!!
Briljant!! De Enige Oplossing en stukken beter te verdragen dan een al dan niet aangepast Koningslied.
Waar en hoe kan ik tijdig aan een vuvuzela komen? Ik heb niets met voetbal dus heb er niet nog ergens één liggen. De tijd begint al een beetje te dringen en ik verwacht een run op die dingen.. *ijsbeert zenuwachtig door de huiskamer*

gravatar

Heer van den Ende concludeert dat ons koningslied “een rete-commerciëel goed lied is.” (dwdd)
Derhalve vind ik het een commerciëel lied om je reet goed mee af te vegen.

Reageer
gravatar

Commerciële successen; ja, daar weet die Van de Ende alles van.
En ik weet hoe ze tot stand komen: je geeft kaartjes weg tegen gereduceerd tarief of gratis om de zaal vol te krijgen.

Mijn vroegere buurtjes hadden een familielid wat iets bij Ome Joop deed, en ze werden nogal vaak opgeroepen om naar het theater te gaan als zaalvulling. Tot vervelens toe allerlei musicalrommel meermaals gezien: ze zijn niet voor niets verhuisd.

Joop waant zich nou eenmaal graag de koning van de volle zalen; Wimlex krijgt daar nog een zware dobber aan, zo’n concurrent.

gravatar

Z.K.H. van den Ende deinst inderdaad nergens voor terug heer Jeettje. Het Koningslied de Musical wordt reeds overwogen.

gravatar

Het zou me niks verbazen, heer Trendvolger, als Halbe Zijlstra gesponsord bleek te zijn geweest door Joop. Hups, in één klap de concurrentie gehalveerd en weggevaagd: we hebben het vaker gezien.

De tekst van de overlijdensadvertentie moet nog wel worden aangepast:
Hier rust de Nederlandse Taal, slachtoffer van het rapalje dat nooit bij machte is geweest de schoonheid er van te leren waarderen.

Taal is het voertuig van de gedachten, maar als die ontbreken houdt alles op; en alles van waarde is weerloos.

gravatar

Om ook mijn steentje bij te dragen is hier de remplaçant van het gestorven Komischlied voor 30 april.

Ook geschikt als afscheidslied van zijn verbrande overblijfselen en het Chinese naakthondje op 4 mei.

Waarheen, Waarvoor

refrein

Waarheen leidt de weg die we moeten gaan
Waarvoor zijn wij op aard
Wie weet wat er is achter ster en maan
Hoe lang duurt nog de nacht

Waar ligt het land waar we mogen zijn
En wat is de taak die ons wacht
Waar is de geest die met ons leeft
Die ons de vrede geeft

Waar staat de poort die ons binnen laat
En die ons ook beschermt
Hoe veel offers werden er gebracht
Toch nog blijft het nacht

Waar dan is het licht op ons duistere pad
De hand die ons geleidt
En hoe lang, ja hoe lang nog duurt de tijd
Dat wij zijn bevrijd

Reageer
gravatar

Beste meneer of mevrouw Verwijzer,

Maar ik vind de kerkelijke feestuitvoering toch echt de allerbeste. Kan ik zo lekker op dansen. Maar het begin is wel echt een beetje saai, hoor.

Hou je veilig in de kroeg!

gravatar

Nu u het toch, terecht, over voorkauwen heeft; misschien moet het Comité maar alvast beginnen met een kroningslied voor Amalia.
Tegen de tijd dat het zover is, hebben we wel iets aanvaardbaars, vermoed ik.

gravatar

Haagsche Annie liet me zojuist weten dat ze niet participeert in het voorkauw-gebeuren: de hap uit de vensterbank is haar kennelijk behoorlijk opgebroken.

gravatar

Ik denk dat we er verstandig aan doen dit soort zaken voortaan uit te besteden naar het buitenland. Dit om een eventuele volgende tegenwerping jegens de natie te voorkomen.

gravatar

Piet, ik denk dat het verstandig is dat hele koningshuis uit te besteden naar het buitenland. Mozambique, Kenia, Cyprus en ook Griekenland hebben belangstelling getoond. De Tros (de grootste familie van Nederland)heeft plannen om een muziekspecial te produceren in één van bovengenoemde landen. De presentatie ervan zal in handen zijn van heer J. Smit

gravatar

Zolang de Tros dit spektakel in Nederland niet uitzendt en zich in de door u genoemde landen permanent met de rest van muzikaal droevig Nederland laat installeren, vind ik het een meer dan prima idee, Trendvolger.

Dit doet me overigens een beetje denken aan het Madagaskar Plan, wat mij op z’n beurt weer doet afvragen of we met deze uitbesteding wel een goede weg inslaan.

gravatar

@Tostibuster: meerdere happen, terwijl ik maar liefst 3 peperdure per ongeluk opgegeten kronen liet vervangen bij mijn schat van een tandarts heeft de Noodmetselaar voor een fractie van het bedrag dat de kronen uiteindelijk gaan kosten een mooi, stevig hardrubberen kozijn in mijn fijne huisje gebouwd; we zijn er nog niet.. nog niets is zeker voor zover ik weet. Ik sluit H. Huisman nog lang niet uit, in dat geval zou ik best wéér een hap uit de vensterbank kunnen nemen; pure frustratie en het resultaat van een cursus Anger-management.
Het goede nieuws:
Mijn geraniums kunnen niet meer stuk! Mijn dag wel, ik word er zo moe van.. Weer soep vandaag, of vla dat mag ook.

gravatar

Nu het dan toch definitief is -hoewel ik huiver dat te zeggen: betonnen afspraken blijken de dagen daarop van piepschuim gemaakt tegenwoordig- dat terugtrekken, kan ik wel het manco blootleggen wat een succes in de weg stond: men heeft naast de rappers vergeten Hilbrand Nawijn uit te nodigen: met dit intermezzootje had die Ewbank nu lachend drie vingers in zijn neus gestoken:
http://www.youtube.com/watch?v=HyICm2y8XWM

Oef, nog goed weggekomen dus.

Reageer
gravatar

Over de doden niets dan goeds, dus ik ga dat jammerlijke koningslied hier niet staan afzeiken, dat zou ongevoelig zijn, maar natuurlijk wel begrijpelijk gezien de slechte tekst en zo.
Laat het een les zijn, zodat niemand het verder waagt een koningslied ook maar te overwegen, nietwaar Henny H. ?

Reageer
gravatar

De ter aardebestelling vindt plaats op dinsdag 30 april. De herdenkingsdienst getiteld “Nederland laat je horen” vindt plaats in Ahoy Rotterdam. Vooraf is er ruime gelegenheid een condoleanceregister te tekenen, welke op 1 mei aan het nieuwe koningspaar aangeboden zal worden.

Reageer
gravatar

Niet te vroeg juichen.. Henny Huisman ziet nu zijn kans schoon. Serieus. Op de muziek van: ‘Met ze alle, met ze ahalle’ Zie televaag. *gaat hap uit vensterbank nemen*

Reageer
gravatar

Henny Huisman schijnt ook mee te ‘drummen’ op een remake van ‘House for sale’ van ‘Lucifer’:

Kingsong for sale,
you can read it on the sign,
Kingsong for sale,
it should be yours and mine.

gravatar

Bleef het maar bij drummen 🙁

Hij kon het schrijven niet laten
Hij schreef naar iedere man
Dat liep veel te veel in de gaten
En oh(5x) daar komt narigheid van..

gravatar

Ik constateer dat het schrijven jou nog aardig afgaat ondanks de hap uit de vensterbank. Pas op dat er tengevolge van het ontstane gat geen geranium naar beneden valt…

gravatar

Henny Huisman is destijds afgebrand als drummer van Lucifer, Trendvolger. Een mistige ‘Playbackshow’ was de enige uitweg in zijn brandend verlangen om carriére te maken.

gravatar

@Tostibuster: Te laat.. alleen een erkend metselaar kan de schade nog repareren vrees ik, daar gaat mijn zondag achter de geraniums, werk aan de winkel!

gravatar

Dhr. Huisman is publiciteitsgeil en onbehandelbaar verklaard.. Dit worden weer een paar hele zware dagen. Ik heb hem ergens anders al een paardenfukker genoemd en dat meen ik; daar schijnt hij -met behulp van zijn achterkleinkinderen- (Hennie, plastische chirurgie helpt gewoon niet..) heel goed in te zijn.

gravatar

@Tostibuster: normaal gesproken ben ik een vrolijke blonde oudere jongere maar vandaag had ik op een rustig dagje geraniumstaren gerekend, ik ging gisteren met een gerust hart slapen na dagen hard werken en protesteren. Krijg je dit..
Ik ga zo maar even naar de Gevangenenpoort, goed voor mijn humeur en heel goed te doen op de fiets. En men raakt de overbodige adrenaline weer een beetje kwijt; geen overbodige luxe gezien de stoom uit mijn oren en de tranen op mijn wangen..

gravatar

@Trendvolger: Dat heb je gejat van mijn onvolprezen stadsgenoot Harrie Jekkers. Enigszins bewerkt; het betrof oorspronkelijk een politieagent (zie: Het Gelijk Van De Koffietent) maar toch.. bronvermelding voortaan anders: naar een pleeggezin in Kenia!

gravatar

Dan was een Nizza met kokos toch beter te verteren geweest, Annie. Wat moet je nu met een hap vensterbank?

Neem je een fotootje mee van Hennie om foto’s te nemen van dat fotootje achter de tralies, op de pijnbank en andere ingenieuze apparatuur? Leuk voor thuis om nog eens rustig weg te kunnen mijmeren.
En gooi dat fotootje van Hennie dan na gebruik gelijk in de vergeetput: heerlijk rustgevende gedachten krijg je daar van.

gravatar

Jeetje, een Nizza met kokos had ik niet in huis wegens lustikniet; daarom vensterbank.. goed idee om een foto van Hennie zelluf mee te nemen, was ik zelf nooooooit opgekomen moet ik bekennen. Ik fotosjop hem vervolgens rechtstreeks naar de hel. Dat word een gezellig avondje knutselen maar meer dan de moeite waard dacht ik zo!!

Ik hoop overigens dat een poosje ondersteboven onder een paard hangen in Kenia hem doet vergeten waarom hij daar ookmeweer hangt; beter voor iedereen, zelfs voor het paard in kwestie!

gravatar

Het Koningslied belandde van de regen in de drup en de wind waaide voor John Spermabank uit de verkeerde hoek. Gelukkig bleef Daphne Deckers naast ‘m staan…

Reageer