Dodenherdenking 2013 krijgt sober karakter

Rutte: amusementswaarde blijft onverminderd hoog

De Dodenherdenking op de Dam krijgt dit jaar een sober karakter. Vanwege de penibele financiële situatie van Nederland moeten we volgens premier Rutte afzien van veel ceremoniële tierelantijnen die de herdenking de laatste jaren opleukten.

Rutte: “Het wordt een eenvoudige plechtigheid van een half uur, met slechts enkele politieke en militaire hoogwaardigheidsbekleders die namens alle burgers kransen leggen. Vervolgens wordt het signaal taptoe gespeeld en wordt er twee minuten stilte gehouden. Na de stilte wordt het Wilhelmus gespeeld. En hierna volgen enkele korte toespraken en de voordracht van een zelfgeschreven gedicht van een scholier.”

Volgens Rutte is alles in het werk gesteld om de kosten te drukken. “We hebben een jonger en dus goedkoper iemand dan Beatrix bereid gevonden om de eerste krans te leggen. Zo hopen we ook de jeugd aan te spreken en verwachten we dat het amusementsgehalte onverminderd hoog blijft.”

Verschillende organisaties hebben protest aangetekend. Freek Bannink, woordvoerder van het herdenkingscomité van de provincie Gelderland: “Vooral die twee minuten stilte leiden af van waar het werkelijk om gaat. We zullen daarom elders in het land onze eigen herdenkingen organiseren. De raveparty in Tiel is een goed voorbeeld van hoe het óók kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Yo Algerijn man!
Jij heb zo gelijk! Je schreeuwt alleen wat hard en tegen de verkeerd, weet je.
Wicket hoe je het zegt wat echt is voor jouw, weet je.
Een ding is vergeten. Nederland is al kapot, je kan niet breken wat kapot is.
Laten we maken man! Ga jij helpen? Ik doe mijn unit en jij de jouwe, ayt.
Gaat goed komen ouwe! Slachtoffers rule!

Reageer
gravatar

MENSEN………..NEDERLANDS DOM EN GEK
MOET BETOGING TEGGEN RIJKSOVERHIED
BEATRIX IS OUD VROUW GEWORDEN
NU KOMT MAXIMA ……………DENK AAN MISSI BARCALONA
DUS WORDT ERGER
OMDAT WARDEN EN NORMEN ZIJN VERSWIJNEN

10 JAAR IK SNAP NIKS VAN ………WIE IS VERANTWORDELIJK VOOR DIT LAND
WIE IS VERANTWORDELIJK VAN DIT LAND

HERDENKING VAN ALL SLACHTOFFER SINDS DE EURO EN VODSELBANK EN GEZIN EN MENSEN DIE HEBBEN HUN HUIS KWIJT EN MENSEN DIE DOOR TERREUR VAN POLITIE GEMARTELD EN AFGEMAKT
BIJV:POLITIE SCHIET HOND DAKLOOS NEER
BIJV:RICHI DIE DOOR AGENT DOOD GESCHOTEN
BIJV:ANASS DIE GEWONDEN DOOD IN BOS
BIJV:MENSEN DIE ZWERVER EN DAKLOOS EN WERKLOOS ZIJN
BBIJV: KINDREN DIE ZE HEBBEN GEEN CONTACT MET HUN VADER
HOEVEEL ZIJN KINDREN SLACHTOFFER

EURO HEEFT KABINET VERANDERD

MOET DUS HERDENKING VOOR AAL SLACHTOFFER SINDS DIE EURO
CRISES BESTAAT NIET IS ANIMATIE FILM
BEZUINIGING BEHALF IN NEDERLAND HOOR JIJ BEZUINIGING 10000000000000000000000000000000000 EURO
GAAT TOCH OP
HOE GA JIJ EEN LAND BOUWEN ALS BEN JIJ BOEVEN
GRAAIER
OPLICHTERS
ZAKENVULLEN
DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM VOLK
DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM RIJKSOVERHIED

WAT DENK JIJ VAN AARBEVING VAN ZEE
DAN IS AFGELOPEN NEDERLANDS
IK HOOP KOMT SNEL
WIL IK GRAAG HOREN
STRAAF VAN 10 JAAR MIHANDELING EN NOG STRAAF VOOR MIJN DOCHTER DIE HEB NIET GEZIEN SINDS 2007 KANKER JODEN HERDENKING VOOR EEN PAL VAN GROOTE LUL VAN HEEL WERLD
IEDER LAND HEEFT MONIMENT NEDERLAND HEEFT EEN PAL VAN LUL KANKAR HOMO EN PEDO EN GRAAIER

MOET DIE PAL VAN DAM WEG GEHAALD
ANDER PAL VAGINA MOET STAAN
WE GAAN HELMAAL HERDENKING 30 APRIL DOM VOLK EN DOM OVERHIED

Algerijns 10 jaar in nederland officiel kapot gemakt door nederlands
nederlmands zelf ze hebben hun land kapot gemaakt

Het slachtoffer MOET kritisch onder de loep worden genomen, zeker in een land als Nederland waar valse aangifte zo goed als nooit wordt gmaakt

In Nederland honkballen er ongeveer 25.000 tot 30.000 mensen. … Traditioneel is de regel dat dergelijke knuppels uit één enkel stuk hout … De buitenkant van de meeste (goede) handschoenen wordt nog steeds van leer gemaakt

Reageer
gravatar

Onze dochter voelt zich als een koningin in de Juliana Toren de kinderen vinden het er helemaal geweldig!!! Het beste en leukste dagje uit in Nederland!

Letterlijke tekst ruzie Rutte-Wilders

Dat veroorzaakt grote problemen in de stad. … De brandweer heeft als gevolg van de stroomstoring groot opgeschaald naar GRIP 3. Dat betekent dat er sprake …. We hebben nu wel stroom maar nog niet de juiste spanning, 188 volt in plaats van 230 volt. ….. ‘Juliana en Wilhelmina kijken 30 april toe’hoe Zo wordt Nederland kapot gemaakt

Reageer
gravatar

Wilders: Zet koningin Beatrix uit regering
heeft gelijk maar toch ik ben moslim

heel goed wilders doe haar uit
koning van wanhoop
Máxima komt weer
doe iets wilders AUB

GEERT WILDERS MET ZIJN VROUW HET MOMENT WAT IEDEREEN MISTE ! ik hoop gaat gebeuren

Over de afkomst van zijn vrouw wordt ook niet gerept, zijn vrouw is afkomstig uit Hongarije en heet Kriztina. De vrouw van Wilders is allochtoon

Over zijn privéleven houdt Wilders zijn lippen doorgaans stijf op elkaar. Zijn echtgenote vertoont zich nooit in het openbaar. ”Mijn vrouw Kriztina HMMMMMMM

De kersttoespraak van koningin Beatrix heeft de woede gewekt van PVV-leider Geert Wilders. De politicus ergerde zich aan haar toespraak en wil dat de koningin uit de regering wordt gezet. Volgens Wilders was de politieke rede van Beatrix tegen de PVV gericht.

Reageer
gravatar

SLACHTOFFER ALGERIJNS 10 JAAR KEIHARD MISGEHANDELD
HERDENKING VOOR EEN PAL DAT BETEKENT VOOR EEN GROOTE LUL IN DAM
WORDT BESCHERMEN DOOR HOMO EN PEDO S
wat denk jij voor algerijns die 10 jaar in nderland geestelijk en lichaameklijk kapot
mijn toekomst opgevokt door mensen slecht mensen
wat den jullie van algerijns 53 jaar overleed thuis 4 dagen moet jij toch 112 belen terwij hun slapen op kantor niks te doen heel mijn leven kapot
wat denk jij politie sinds 2003 tot met 2010 achter me en ik achter hun voor aangift doen als iemand misgehandeld
wat denk jij voor 2012 door rechtbank voor stop licht opgroept 2 jaar woorwaarden mishandelaar martelaren nederlands alchtonen algerijns afkomst kanker joden
heb kind vanaf 6 jaar niet gezien kanker joden
mozst ik advocaat via embassade algerije regelen kanker joden nederlands

HERDENKING VOOR EEN PAL DAT BETEKENTGROOTE LUL DIE STAAT OP DE DAM VAN MANEN NIET VAN HOMO

Reageer
gravatar

Puik idee, Plus Four! Waarschijnlijk de enige manier om het programma nog last minute om te gooien in de door jou gewenste uitvoering is inschakeling van een undercover Damschreeuwer (> 110 dB) en een onaangekondigde test van de ‘eerste-van-de-maand-12 uur-sirene’. De routing van deze versnelde stille tocht moet ook nog wel even worden vastgesteld; maar wel over de dranghekken please. Dan is er voor mij als freelance Eerste Hulp-arts ook nog wat te doen.

Reageer
gravatar

N.B. de Nederlandse bureaucratie maakt per jaar net zoveel slachtoffers als het verkeer; het CBS zwijgt hierover. Veel patiënten overlijden jaarlijks in ziekenhuizen omdat artsen onderling geen overleg plegen of eigenlijk beter een eenvoudiger beroep hadden kunnen kiezen. Er sterven mensen omdat onze ziektenkostenverzekeraars voor ‘gewone’ verzekerden alleen generieke (goedkope) medicijnen voorschrijven en jaarlijks sterven er mensen omdat zij zich geen gezond voedingspatroon kunnen veroorloven. De IND brengt elk jaar mensen tot zelfmoord door gechicaneer met en rond asielaanvragen, ook dat blijft onbekend. Op 4 mei kunnen we dus óók gedenken dat onze zorgzame maatschappij voor kwetsbaren vaak dodelijk is. Memento mori.

Reageer
gravatar

Hopelijk ontploft er geen sobere bom zodat de Dam tot krater wordt. Want dan wordt het verwarrend wie er dan het jaar daarop eigenlijk herdacht wordt.

Misschien wel weer goed voor ramptoerisme maar ik ben geen terrorist: KLIK MAAR op mijn naam voor bewijsmateriaal.

Sja herdenken vind ik toch ook meer een persoonlijke aangelegenheid waar je best langer dan een minuut of 2 de tijd voor mag nemen!

Reageer
gravatar

Zat ik even goed fout bij de christelijke plattelandsvrouwenbond met mijn bericht. Ze konden het niet waarderen en ze hadden voor het geval dat paraplu’s meegenomen. Dat heb ik geweten.

Ik hoop dat het betreffende bericht nu op de juiste plaats staat. Daar gaat ie:


Er zijn inmiddels in ons land na de oorlog meer mensen doodgegaan dan tussen 1940 en 1945, zoals Sylvia Kristel en Ank van der Moer.
Moeten wij al die mensen onderhand niet eens gaan herdenken?

Leeft Pleuni Touw overigs nog?

Reageer
gravatar

Grootvader: Christelijke platte landsvrouwen dragen meerdere wapens bij zich; 1) de door u al genoemde opvouwbare paraplu (Knirps) duaal in gebruik als slagwapen én als regenscherm, 2) in de handtas een volwassen straatklinker (3½ kg. schoon aan de haak) die met één enkele slag tasjesrovers en potloodventers effectief kan immobiliseren en via een hoge dwarslaesie aansluitend kan voeren tot een langdurige verblijf in een ijzeren long. Tot de PSU (Persoonlijke Standaard Uitrusting) van CPLV’s behoren verder nog: 3) één bus traangas met reservevulling, 4) één hoed met ingebouwd airco Beatrixkapsel en loden voering, 5) één Stanley-knife met tapijtsnijdermes (voor het betere oren-, neuzen en ballensnijden). Weest u ook bewust dat dat deze vrouwen immer de blik op het kruis hebben, het uwe!

gravatar

Er zijn nog zóveel activiteiten die dit vastgeroeste old school 4 mei-ritueel weer aantrekkelijk kunnen maken voor onze jonge generaties. Wat te denken bijvoorbeeld van:

1) Zaklopen met cyclopen?
2) Blindemannetje spelen zonder geleidehond?
3) Oranje pleepotten werpen met W.A. van Buren,
4) Dwergwerpen met Hells Angels of katknuppelen met Satudarahs.
5) Ezeltje Prikje met cerebraal kikje, o.l.v. het Swaabse Dickje.
6) Bij SNS zwart geld beleggen, niemand zeggen!
7) Of Koning, keizer, admiraal, Edith Schippers ‘doet’ ze allemaal.
8) Paus, prelaat, pater/pedofiel, wie het eerste van zijn celibaatje viel.
9) Het coalitiekoor van De Tweede Kameroperette laat ballonnetjes op à la “Cosi fan tutte” met Mark Rutte.
10) Of: “Crimefighter Fred Teeven laat nog slechts kleine kinderen beven”, een Haags gecontroleerd doorvoerspel, le dernier CRI.
11) Of: ING lamleggen, wiet weet magt zeggen.
12) Of: LIBOR- en valutazwendel, een Zalmse zoen bij uw honderdste zwarte winstmiljoen;

Wil men toekomstige generaties nog actief aan dodenherdenking onderwerpen, dan zal er meer ‘leven’ in de brouwerij moeten komen dan tot dusver: ‘Theelichthouderwerpen’ en ‘Damschreeuwen met massa-paniek’ zijn zo passé, daar kun je dit soort massameetings niet meer mee opleuken. En ‘Suzuki Swift op drift’: óók al eens gedaan. Nee, er moet nu echt werk gemaakt worden door het Nationaal Comité 4 Mei; bijvoorbeeld een HD breedband feelgood-show met enkele riant overbetaalde BN’ers zoals Ali B. Baba en zijn 40 Rappers, Carolien Tensen, Pauw en Witteman, de Veermannetjes, gelardeerd met wat goed geassimileerde en geaffecteerde relnichten, zoals Albert Verlinden en de rest van het RTL Boulevard-team. De onvermijdelijke ‘Tochus in Toga’ Bram Moszkowicz en Eva Hinnik natuurlijk ook. Verder acht ik deelname van Boele Staal en zijn Barbershop-kwartet Zalm, Hommen, Knol en Van Keulen absoluut onmisbaar, met name i.v.m. onderdeel 12).

Reageer
gravatar

Liever niet, ik gedenk nog steeds de gevallenen van de Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Daar hoor je niemand meer over en iemand moet het doen.
Helaas, geen buitenlandse schnabbels voor Haagsche Annie, nogmaals: het moet allemaal wel leuk blijven!! En te behappen ook, qua reistijd enzo.

gravatar

Ach, als er in het buitenland duizenden mensen omkomen door oorlog, moord en/of natuurrampen is in het nieuwsbericht de hamvraag steevast: ‘zijn er Nederlanders bij betrokken?’
Zo niet: pfff… niks aan de hand gelukkig!
Ik ben dan ook bang dat deze herdenking een louter nationaal gebeuren blijft. Oke, met wat buitenlandse gasten. Dat is nog te overzien en zo hou je het nog een béétje gezellig gezien het saaie programma dit jaar. Koekhappen, iemand? Opeens zin in!

gravatar

Fles dure wijn = altijd goed! Uw zerk of de mijne? 4 april, 20.00 psies voor alle duidelijkheid. Wel mondje dicht dan he?
*hapt geen koek meer; niks niet lekker*

gravatar

Dat 4 april was een grap.. het is natuurlijk 4 mei.
GEFOPT!!
Ik heb een aprilgrap gemaakt, hahahahahahahahaha dat ga ik vaker doen!
Kijk, de zuster met een glas warme melk en honing, lekker! En mijn vitamientjes, ik ga ze even innemen; dat moet zegt ze.

gravatar

Het is wellicht te laat om nog in het programma op te nemen, maar een anoniem blijvend damesdispuut heeft aangeboden om de feestvreugde op 4 mei wat te vergroten door een optreden van enkele dames (> 18 jaar) die topless door de kring van waardigheidsbekleders en lijfwachten heen rennen met de tekst “Fuck you, hijo de Putin” op de rug, desgewenst in Kyrillisch.

Reageer
gravatar

En ze dan pas achteraf vertellen wat dat betekent zeker.. Foei!!
Het zou de boel op kunnen vrolijken; maar ook een waxinelichtjes-gooier-effect kunnen hebben met alle gevolgen vandien.
Ach, het is toch al te laat om nog in het programma op te nemen; misschien volgend jaar?

gravatar

De hapjes en drankjes geserveerd bij deze herdenking worden u aangeboden door uw “Stik er niet in”.
Het eerste professioneel uitvaart caterings-bedrijf !
Uw dood, ons brood.

Reageer
gravatar

Gelukkig heeft het Wilhelmus geen refrein. Neurie de tonen van het Wilhelmus eens. en daarna ‘De herdertjes lagen bij nachte’.

Reageer
gravatar

Onze lieve pappie mag van enkele misselijkmakende onderdanen straks niet met Ons bij de dodenherdenking op de Dam staan!

Waarom is dat toch?

Hij is toch straks de Vader is van de Koningin van heeeeeeeeel Nederland. Bovendien heeft hij toch ook het nodige meegemaakt in Ons geliefde vaderland tijdens het bewind van de dappere president Videla, die toch een goede vriend was van Onze grootschoonvader Bernard.

Wij moeten er een traantje bij laten.
Overigens is dat ook weer goed voor Onze populariteit. Ober, pardon lakei, doe ook nog maar een druppeltje in Onze andere oog.

Reageer
gravatar

P.S. Laten we overeigens niet al te zeer versoberen; anders verwordt dit jaarlijkse ritueel nog tot een ‘dode herdenking’. Zonde om van dit terugkerend moment van rust na 67 jaar al een einde te maken.

Reageer
gravatar

In stede van een heftige pro of contra-reactie houd ik mij liever wat op de (Waalsdorper) vlakte. Dat bleke geklepper door lieden in blauwe overalls mag -ook wat mij betreft- achterwege blijven, maar het geaccidenteerde terrein dat men ‘vlakte’ noemt; dat moet nu eindelijk eens worden geëgaliseerd, nondeju.

Reageer
gravatar

Ook dit jaar zal de Hema de twee minuten stilte wederom onderbreken door zes eigen minuten stilte gesponsord door “J. Doorman voor al uw kisten en andere begrafenisbenodigdheden”. De burgemeester van Amsterdam heeft namens alle Amsterdammers behalve die van de VVD, D66, SGP, PVV, CDA, en de Kabouterpartij, zijn dank aangeboden voor dit leuke gebaar van de Hema en zegde daarbij toe op deze speciale datum ook crematies in de open lucht te gedogen.

Reageer
gravatar

De dodenherdenking in deze vorm is pure discriminatie !
Alleen Nederlanders (=afkomst/geboorteland) die gestorven zijn (=handicap) sinds de 2e wereldoorlog (=leeftijd).

Zo is het verachtelijk dat volledig voorbij wordt gegaan aan bv. de slachtoffers van de slag bij Heiligerlee

Maar ook moet het mogelijk worden dat personen die nog niet in de ideale omstandigheden verkeerd hebben om herdacht te worden aanspraak moeten kunnen maken op deze herdenking.
Zo is mijn grootopa vroegtijdig gestorven in de 1e wereldoorlog (val van de trap) waardoor hij nooit in de gelegenheid is gesteld om aan de gestelde voorwaarden voor deze herdenking te mogen voldoen.

Nogmaals dus :
Het is verachtelijk dat onze overheid aan deze schijnvertoning meedoet. Maar blijkbaar doen ze aan zoveel schijnvertoningen mee, dat deze ene ze niet meer opvalt

Reageer
gravatar

Misschien kunnen de kransen worden gevlochten van de overblijfselen van het urbi et orbi , dan bedanken wij de paus weer op onze beurt voor de bloehoemen.

Reageer
gravatar

Namens de ambassadeur van de Bundesrepublik Deutschland wil ik kenbaar maken dat de Duitse regering teleurgesteld is over het besluit tot vergaande versobering van de Nederlandse nationale dodenherdenking. Al jaren streven wij er naar om, de Europese eenwording gedachtig, een Duitse vertegenwoordiger officieel deel te laten nemen aan deze herdenking. Immers, de Duitse regering wil, juist ook middels officiele vertegenwoordiging bij de herdenking haar verantwoordelijkheden naar het verleden onderkennen. Wij vrezen dat dit voornemen nu, op bezuinigingsgronden, op nog meer verzet zal stuiten.

De Duitse regering erkent dat het Nederlands koninklijk huis in overwegende mate een Duitse bloedlijn kent, echter dit kan op juridische gronden, helaas niet betekenen dat daarmee Duitsland officieel bij de plechtigheid vertegenwoordigd is.

Het is daarom het voornemen van de Duitse regering om op vier mei aanstaande een separate dodenherdenking in Nederland te organiseren, voorafgaand aan de officiele Nederlandse herdenking. Naast een kranslegging door een vertegenwoordiging van de Nederlandse overheid, het Nederlandse koningshuis, de gemeente Amsterdam en het voormalig Duits verzet in Nederland, zal ook door de Duitse ambassadeur in Nederland, vergezeld door de Duitse consul in Amsterdam, een krans gelegd worden onder het, door de in traditioneel uniform gehulde Musikkapelle Kirchhaslach ev, in respectievelijke volgorde spelen van de nationale volksliederen. In overleg met de gemeente Amsterdam is een voor deze manifestatie gepaste locatie gezocht en gevonden binnen de Amsterdamse gemeentegrenzen.

Wij nodigen u daarom uit om op 4 mei aanstaande om 10.30 uur aanwezig te zijn bij de eerste, namens de Duitse regering georganiseerde, gemeenschappelijk Nederlands-Duitse dodenherdenking op het Plein 40-45 in Amsterdam West.

De Duitse regering is voornemens deze herdenking tot een jaarlijkse traditie te maken en zal derhalve aanbieden om een door de firma Krups te sponsoren monument, in de vorm van een fiets, op Plein 40-45 te plaatsen.

Reageer
gravatar

Dodenherdenking zou ook in Europees verband kunnen worden herdacht.
Het plein van de Hemelse Vrede lijkt mij een ideale plaats. Kunnen de deelnemers ook extra declareren ben je er even uit.
De chineszen zorgen voor de bewaking en je hebt er ook veel minder nodig.
Voor China geldt een importverbod voor Bossche Bollen.

gravatar

Deze herdenking heeft uitstekende kijkcijfers en leent zich prima voor reclame, geen product placing is funest voor de Nederlandse exportpositie.
En ook deze herdenking zou u bv aangeboden kunnen worden door:

Prot.Chr. Bloembolkwekerij Hoop Doet Leven

Haagse kapsalon De Olijke Bloempot

Waterschap Water Naar De Sloot

Zeevakantiebureau Videla

Bar/Dansgelegenheid Maximaal aan de Paal

Bouwbedrijf Villa Mozambique

Leidse studentenbrouwerij Kleintje Pils

Hakkenbar Het Damrakkertje

Marinierskapel Die Wou Gaan Varen!

(Allen Hofleveranciers)

Reageer
gravatar

Zo rooie rakker bent u er ook weer.
Dit is een herdenking voor dode gevallen tijdens de oorlog niet voor dode landverraders uit een lang verleden tijd.

gravatar

Wat doet die soldaat daar op ons nationaal monument?

Schieten zijn soortgenoten iedereen die voor hun loop komt, dood en dan gaat hij zielig staan te doen. Hoe hypocriet kan iemand zijn.

Reageer
gravatar

Beste Plien,

Dat is geen soldaat maar een matroos. Een matroos is iemand van de roei-afdeling van de Nederlandse strijdkrachten. De alhier getoonde variant probeert middels het wijzen naar zijn voorhoofd aan te tonen dat ie eigenlijk S5 is, maar het mikken gaat ‘m zo te zien slecht af.
Je hoeft niet bang te zijn dat ie gaat schieten. We hebben in het verre verleden ooit eens een matroos uitgerust met wat kruit en een klappertjespistool. Dat is op 5 februari 1831 een groot fiasco geworden. Sindsdien worden de jongens van ‘de natte sectie’ alleen nog maar uitgerust met roeispanen zodat ze in tijden van nood het koningshuis naar Engeland kunnen varen.

gravatar

Het idee is op zich niet slecht, maar laten we dan beginnen met de verzetsdoden uit 1935 te herdenken, het zijn er minder en is daarom stukken goedkoper.

gravatar

Daarmee doet u de andere verzetsstrijders uit de over jaren een groot onrecht aan. Zij zullen zich in hun graf omdraaien. Verder kunt u natuurlijk het nodige verzet fan de overgebleven familieleden verwachten.
Nee je kunt dit het beste oplossen door het ene jaar de even- en het volgende jaar de onevenjaartallen te herdenken.

gravatar

Wilde ik net “leuk” zijn door te opperen de Bevrijdingsdag te versoberen, door dit jaar alleen de canadese bevrijders te eren en slechts de bezetters uit Beieren af te zeiken, komt u met de jaren 1942 en 1943 aanzetten.
Toch deels het gras voor mijn voeten weggemaaid. Enfin, volgend jaar ons maar richten op de engelse bevrijders en de bezetters uit Hessen en NRW ?

gravatar

Van mij mogen ze die herdenking helemaal afschaffen. Ik ben van ver na de oorlog en heb er niets mee. Wie herdenkt de tachtig jarige oorlog nou nog?

gravatar

Die familie eist wel een prominente rol op: eerst eind april en nu ook nog begin mei. Waar eindigt dit? Koningsdag, Koninginnedag, Amaliadag; tussendoor nog een optreden in september en in december: kan het wat minder?
En maar klagen dat Albert Verlinde in de nek staat te hijgen; doe het eens wat kalmer aan, ga eens wat vaker op verlof, zou ik zeggen.

gravatar

Wij zijn niet behaagd.

Dat hier wordt geopperd, dat Onze schoonmoeder niet welkom is op de Dam tijdens de dodenherdenking begrijpen Wij. Zij is immers dan weer prinses. Maar om Ons vervolgens aan te duiden als “goedkoop” pikken Wij niet.

Voor straf verklaren Wij reeds in de nacht van 30 april op 1 mei dit schandalige prullenblad als verboden.

Aldus zullen Wij oordelen en jullie hebben je daar maar aan te houden. Wij hebben gezegd.

Reageer
gravatar

Maxima,
Laat de lakeien nog even de spelling en taalgebruik nakijken voordat je een bericht de wereld in stuurt.

gravatar

Plein,
Hiërarchie is nooit mijn ding geweest. Toch ben ik beschaafd genoeg om mijn middelvinger tussen mijn andere vingers te houden.

gravatar

De BUMA eist van de marinierskapel dit jaar een hogere afrdacht vvoor de auteursrechten van de gespeelde werken.

En gezien de korting op kunst en cultuur is dat wederom een aderlating.
Ook ivm de crisis was men op zoek om minder kwistig met geld om te springen.

Men zoekt nog naar de juiste oplossing.
Het eerste idee was om minder stukken ten gehore te brengen, maar er is een slimme variant ontwikkeld waarbij men alles langzamer gaat spelen.
Hierdoor worden minder aautersrechtplichtige stukken ten gehore gebracht in meer tijd.

gravatar

Auteursrechten vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de Gemeente Rommeldam, waarde Meniet Vergeet. Wellicht kunt u over de afdracht daarvan navraag doen bij mijn collega van Buitenstadse Reglementen.

gravatar

De aanstaande koning mag evenwel zijn operetteuniform aanhouden besliste de Tweede Kamer in een spoedzitting afgelopen zondag. De Eerste Kamer wacht op het volgend weekend om zo tijdens de extra betalende uren te beslissen of zij haar fiat kan geven, of dat het WA voorstel weer teruggestuurd wordt naar de Tweede Kamer. Protesten van de SP dat de koning een banaan in uniform leek en een belediging voor de strijdkrachten vormde werden door Prins Johannes de Vijfde van Oeteldonk vrolijk weggewuifd. ‘Er mogen deze keer toch ook dansmariekes aan de dodenkerdenking meedoen’ glunderde hij terecht.

Reageer
gravatar

Zwamneus Chris,

In Oeteldonk heet de Hoogheid altijd Prins Amadeiro Ricosto di Carnavallo, Ridder van het Reksam, Heer en Meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zandwoestijnen enz, enz, enz.
De reden is duidelijk, ze komen uiteraard allemaal van het niet-Oeteldonkse prinselijk geslacht Amadeiro Ricosto di Carnavallo enz.

De Oeteldonkse prins blijft aan tot zijn abdicatie of overlijden. Prins Amadeiro XVI is maar liefst vijfien jaar heerser van Oeteldonk geweest.

gravatar

“Anders dan in andere plaatsen waar Carnaval wordt gevierd, mag de prins niet uit de plaats zelf (in dit geval ‘s-Hertogenbosch) komen; om de passende “afstand” tot deze koninklijke personage te creëren komt de vertolker van deze rol steeds van buiten de stad. Bovendien was het lange tijd traditie dat de prins niet katholiek mocht zijn. Dit om het contrast tussen de overwegende katholieke Bosschenaren en de hoogheid te benadrukken.” Aldus de Wiki.

Het beste zou zijn iemand van boven de rivieren.

gravatar

O hemeltje, laat het niet waar zijn: “Afscheidsfeest koningin Beatrix op 14 september in Rotterdam – NRC”.

Het beste mens hier nooit gezien, lekker rustig; het gedoe en gekeutel ergens in de provincie is toch prima?
Warum?

Na ja, gelukkig gebeurt het op Zuid, maar voor alle zekerheid ga ik de vakantie maar omboeken ….
al die verdwaalde provinciekneuters brrr

gravatar

Henk van Mathenesse Spaland,

“Het beste zou zijn iemand van boven de rivieren.”

Dat klopt. Buiten zijn helaas weinige bezoeken aan Oeteldonk verblijft hij daar in een van zijn paleizen. Zijn uitgebreide gevolg komt overigens altijd uit Delft.

gravatar

Ja Heer Spaland, weliswaar op Zuid, doch de vrees moet bestaan dat de NS er een slaatje uit wil slaan en aangepast vervoer via Rotterdam C.S. aanbiedt.
Daar zijn we mooi klaar mee.

Paulus, een paleis in Delft? Ik begrijp dat voor kabouter alles wat groter is dan een Keulsche pot al gauw een paleis lijkt, maar in Delft?
Ik ben bang dat je je wat op de mouw hebt laten spelden.

gravatar

@Jeettje: vreest niet; het gebeuren met (dan) prinses Beatrix zal mij eerder verre houden van het rotterdamse, dan mij er naar toe lokken.
Helaas kan ik niet spreken voor alle provincialen, maar van mij zal geen rotterdammer last hebben (of omgekeerd).

gravatar

Aan de heer of mevrouw Henk van Mathenesse Spaland,

Wij zouden het op prijs stellen als elke kritische reacties over Onze toekomstige Hare Majesteit de Hooghgebooren Hoogheid Koningin Maxima de Eerste voor publicatie aan ons wordt voorgelegd, zodat wij de vele fouten kunnen verbeteren.

Voorts eisen wij dat die brutale, impertinent, onbeschaamde, vreselijke kwal die zich hier voortdurend voordoet als Onze toekomstige Hare Majesteit de Hooghgebooren Hoogheid Koningin Maxima de Eerste onverwijld wordt ontslagen zonder recht op wachtgeld en pensioenrechten.

gravatar

Hoeveel tijd voor en na 4 mei wilt u dat er geen grappen worden gemaakt?
Niet te gek maken anders weet ik niet hoe ik de tijd door moet komen.
Ik kan natuurlijk altijd nog reageren op nieuws van een jaar geleden want die zijn er wel meer.

gravatar

Vd Swaij, Je maakt nu wel een enorme swaaij naar rechts. Vroeger zong je altijd Yes the door is always open and the lights on in the hall.
Vergiffenis is er ook niet meer bij
in de trant van vergeef het hun Heer want zij weten niet wat zij doen.
Nee direct met hel en verdoemenis dreigen. Leeker bezig man

gravatar

En op 4 mei wel volop grappig, geestig en amusant gaan lopen doen. Ik zou me juist even inhouden op 4 mei en op 3 en 5 mei weer de lolbroek uithangen, rond 4 mei dus en niet op straat gaan staan grappendozen om 20.00 precies op de 4e, een beetje respect graag!! Je kunt ook te ver gaan Froukje!

gravatar

Ik kan niet genoeg benadrukken dat ik elke vorm van satire en ook elke poging daartoe over welk onderwerp dan ook, één grote afknapper vind. In dit afknappen laat ik me zeker niet beknotten tot de data die zich alleen rondom 4 mei bevinden.

gravatar

Ik niet. Een hoop van degenen die op 4 mei op de Dam staan te huichelen, zijn ook degenen die ‘Marokkanerfrage’ zien en plannetjes beramen tot etnische registraite. Zoals Neerland’s nationale huilbaby Lodewijkje- met dezelfde hobby als Wilhelm Stuckart en Richard Heydrich-Asscher. Begrijpt u?
Rechts heeft de 4e mei tot een beschamende aanfluiting gemaakt.

gravatar

Dat begrijpt Mark niet zoals Mark nooit iets begrijpt. Hij laat het rekenwerk een Samson over en die laat daar weer een Smsommetje op los.

gravatar

Ach, dat is toch al tijdens dodenherdenking dus rond de klok van acht doet niemand iets. (heel soms iemand die schreeuwt) Merkt de economie niet zoveel van, die kan wel een stootje hebben.