Oudere servers in Barendrecht slachtoffer gruwelijke cyberaanval

Website plaatselijke bridgeclub op zwart

Bij een cyberaanval in Barendrecht hebben nog onbekende vandalen vannacht een aantal weerloze, oudere servers overmeesterd, geconfigureerd en buiten werking gesteld. De website van de plaatselijke bridgeclub ging hierdoor enkele uren op zwart.

Rond één uur kwamen de eerste verontrustende meldingen van de aanval binnen bij de politie Rijnmond. Al snel daarna werd de ernst van de situatie duidelijk. De politie kan niet zeggen of de hackers van autochtone of allochtone afkomst zijn.

De politie spreekt van een schrikbarend nieuw dieptepunt in de geschiedenis van de cybercriminaliteit. “We hebben wel eens moeten optreden tegen een trojan horse, ook de creeper is ons niet onbekend, maar nu stonden we ineens tegenover computers die zichzelf spontaan opnieuw opstartten en updateten”, verklaart een woordvoerder.

De Barendrechtse gemeenschap verkeert in schok. Een geschrokken buurtbewoonster: “Ik dacht dat dit soort dingen alleen in de grote stad gebeurden; het is toch wel angstaanjagend nu dit zo dicht bij huis plaatsvindt.” Ze heeft de bridgeclub haar hulp aangeboden om de website weer op orde te brengen.

In een buurthuis is een rouwcentrum ingericht. De burgemeester van Barendrecht heeft aangekondigd dat er aanstaande maandag een stille tocht gehouden zal worden. Slachtoffers van de cyberaanval kunnen voor hulp terecht bij ICT-studenten van de hogeschool Rotterdam.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als geboren Barendrechter die gelukkig uitweek naar Dordt, kan ik u melden dat nu het aantal hangbejaarden weer zal toenemen. Zodoende zijn straks alle bushaltes weer bezet met pijp en sigaarrokers. Hard optreden zal moeten, anders is de veiligheid op straat in het geding. Als oudehangjongere kan ik het weten, de blauwe plekken van de stokken, rollators of aanrijding door scootmobiel zijn nog zichtbaar.

Reageer
gravatar

Belangrijke correctie in de vierde regel van de limerick op reactie negentien


Een zwangere dame uit Naerden,
een van de behoedzaamsten op aerde,
sprak over een Trojaan ontdaan:
“Had ‘k hem maar laten staan.
Ik berijd voortaan enkel nog paerden.”

Reageer
gravatar

Het voorjaar naakt; in deze rubriek worden links en rechts dichtaders open getrokken, daarom voor de verandering eens een enkele strofe van een bekend Duits gedicht in stemmige voorjaarstint:
Mein Vater ist Dachdecker
und ein Dachdecker bin ich,
Mein Vater deckt die Dächer,
aber die Weiber, die deck’ ich

Reageer
gravatar

Is de volgende limerick beter?

Een zwangere dame uit Naarden,
een van de behoedzaamsten op aarde,
sprak over een Trojaan ontdaan:
“Had een hem maar laten staan.
Ik berijd voortaan enkel nog paarden.”

Reageer
gravatar

Het is duidelijk dat hoe dan ook de dader te pakken moet wordt genomen. Ik kan de Barendrechtse wijkagent die het onderzoek leidt, alvast een hint geven. De dader is geen Nederlander, Fransman, Belg, Duitser of Rus, want die hadden geen Trojan Horse voor de poorten van de weerloze, oudere servers geplaatst, maar een Trojaans paard, un Cheval de Troie, unne knol uit Troje, ein Trojanisches Pferd of Троянский конь.

Reageer
gravatar

Nee, bovendien zou een Nederlandse overvaller het waarschijnlijk ook niet voorzien hebben op ‘servers’, maar slechts op ‘dienstverleners’.

gravatar

Als we toch bezig zijn :

There was once a young man named Peter,
who sprankeld his girl with a geeter,
his father got woost,
took hold of a knoost,
and gave him a pack on his meeter.

gravatar

Dé hamvraag is of de servers tegen hun wil gereboot werden. Als dat wordt vastgesteld door het uitlezen van de logfiles kan onomstotelijk worden bewezen of en zo ja hier sprake is van grove schending van het bootrecht. Hierbij staat de wens van de gebruiker op afstand; er is voldoende jurisprudentie over Ctrl-Alt-Del gevallen waarbij de gebruikers geen inbreng had. Zie hiervoor de verschillende zaken rondom Microsoft Windows. De meeste zaken werden helaas in het nadeel van de gebruiker beslecht.

Reageer
gravatar

Beste Snadert,

Daar die Barendrechtse servers door middel van een oude Griekse misleidingstruc in de boot zijn genomen, komt het mij voor dat de Barendrechters je wel eens zouden kunnen kielhalen als je met het onzalige idee van rebooten aan komt zetten.

gravatar

Ik zou niet graag met u op dezelfde veerboot willen zitten.
Ik ken ook heel veel mooie zwarte vrouwen die echt niet gereboot willen worden.

gravatar

Nog weer zo’n horroraanval en ik ga in Ossendrecht of Katendrecht wonen. De samenleving verlept als een verschrompelde gele tulp en ik wil hier geen lid meer van wezen.
Waar blijft Von Rompuy als je hem eindelijk een keer nodig hebt, zodat we hem als zekering in het circuit kunnen zetten, mijn zilverpapier is op.

Reageer
gravatar

En dat noemt zich dan een A merk maar kan een cyberaanval niet eens afslaan.
Het A merk is niet je beste vriend al jaren niet meer en ik zie ze ook regelmatig op een trojan horse rijden

Reageer
gravatar

Deze actie was gericht tegen de bridgeclub Barendrecht. Ze denken dat ze ongestraft drie chance a tours kunnen spelen tegenover een ruiten aas. Afgelopen vrijdagavond hebben we het er nog uitgebreid over gehad, maar ze blijven het doen.

Reageer
gravatar

U bedoelt sans atout? Anders heeft u een ander spel gespeeld.
Drie is mogelijk, welzeker, en reglementair toegestaan. Pas bij 4 beginnen de problemen en vanaf 5 mag dit contract alleen maar met opgerolde mouwen gespeeld worden; juist daar wil het nog wel eens fout gaan in de Barendrechter dreven.

gravatar

Het gerucht gaat dat Uri Geller in medio mei 1991, op initiatief en uitnodiging van Patty Brard en de Gereformeerde Gemeente, ooit in Barendrecht vanaf de kerktoren anoniem zijn reparatiegaven heeft rondgestrooid in vier (4) windrichtingen. Sindsdien is Barendrecht een bedevaartsoord geworden voor mensen die tijdverlies (door foute tijdmelders) willen verhelpen. De tijd is er stil blijven staan.

Reageer
gravatar

“De tijd is er stil blijven staan”?
Toch niet in Carnisselande! Daar gaat een Rotterdamse sneltram heen en men heeft er vannacht de klok een uur vooruit gezet!

gravatar

De commotie is goed voor te stellen: die ene keer dat iemand daar -met ongezond verhit hoofd- een groot slem uitbiedt én -met okselzweet tot in de sokken- het ook nog uitspeelt, moet natuurlijk wél voor eeuwig in de clubannalen geboekstaafd blijven: daar passen geen falende servers, hoe oud ook. Als oud-bridger voel ik dat fijn aan.

Barendrecht. Aardig dorp, bij in de buurt gewoond: daar wacht men met weggooien pas nadat men minstens 10 jaar heeft gezocht naar iemand die het misschien wel nog zou kunnen repareren, of het ding op wonderbaarlijke wijze het uit zichzelf weer gaat doen.
Gouden vindplaats voor zeldzame Solex onderdelen, maar houdt dit stil aub.

Reageer
gravatar

En hier nog een proeve van Rotterdams altruïsme: gisteren werd bekend dat de in Rotterdam werkzame trainer R. Koeman continuering van zijn arbeidsovereenkomst ondergeschikt heeft gemaakt aan het redden van zijn Heerenveense collega M. van Basten. De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Bookmakers (KNVB) heeft na diepgaand onderzoek vastgesteld dat de uitschakeling van Feyenoord als titelkandidaat niets van doen heeft met matchfixing vanuit China of met geldelijke overreding van het arbitrale trio door Ajax-sponsoren.

gravatar

Het zal de vaste lezertjes ongetwijfeld zijn opgevallen dat bovenstaand bijdrage had moeten figureren onder 9c, mijn welgemeende excuses voor deze faux pas.

gravatar

dat lijkt mij niet verstandig. Het kost al twee ton om Cohen een fakebook pagina te laten open wat gaat dit dan wel niet kosten?

gravatar

Er is een storende omissie in het artikel geslopen. Op een hogeschool zitten scholieren geen studenten. Wel erg aardig van deze jongemensen dat ze hun hulp hebben aangeboden. Wellicht kunnen ze de buurtbewoners ook meteen een cursus google geven? Dat is pas een signaal naar de haxorz community dat het de bewoners ernst is!

Reageer
gravatar

Een dergelijk standpunt vereist direct en hard ingrijpen. Onder de vlag van mijn Alma Mater zal ik een een groep hackers verzamelen, die deze sgoliertjes eens goed de les zal lezen. Voor je het weet grijpt de zedenverwildering om zich heen, en kan zelfs nouveau riche door de ballotage van de Club komen. De Horreur!

gravatar

waarom krijgen ze dan wel studiefinanciering en een studenten-ov-kaart, i.p.v. scholierenfinanciering en een scholieren-ov-kaart?

gravatar

Studeren op kosten van de staat, hahaha. Wat een kneusjes. Een echte mogol betaalt geen studiegeld voor zijn kinderen, maar doet een donatie. Voor een extra vleugel aan de UNIVERSITEITSbibliotheek bijvoorbeeld. Want je wilt je naam natuurlijk niet liëren aan een stel scholieren.

gravatar

Tiens! Daar heb je het al. Als zelf noveau riche als Guggenheimer en de overheid zich er mee gaan bemoeien dan zijn we straks allemaal scholieren. Maar dat begrijpt alleen een fijngevoelig hart van een Van Rheenen tot Vlolinck.

gravatar

Zulks is te verwachten, als men een fijnbesnaard hart als het mijne ontbeerd, ziet men dat van anderen al te makkelijk over het hoofd. QED. Maar til er niet te zwaar aan, en keer terug naar uw stamslot “Van Batsestein”. De verpozingen aldaar passen beter bij een gedegenereerde tak als de uwe.

gravatar

En weer missen we hier de duiding van dit vreselijke nieuws door deze verre nazaat van de Bokkenrijders, onze meer dan briljante prof. dr. Bert Bokhoven!!

Reageer
gravatar

Moord en verkrachting zijn twee dingen
je moet de zaken wel in het juiste perspectief plaatsen ivm de hoogte van de strafmaat