Cohen: ‘Rellen als in Haren niet langer organiseren’

Vernieling centrum Haren valt duurder uit dan gedacht

Nederland moet niet langer doorgaan met het organiseren van rellen als die tijdens Project X Haren. Dat is de keiharde conclusie van de Commissie-Cohen die onderzoek deed naar de rellen van afgelopen najaar.

Volgens het onderzoeksrapport ‘Waar is dat feestje? Hier!’ van de Commissie-Cohen is de vernieling van het centrum van Haren veel duurder uitgevallen dan begroot. Cohen: “Per saldo wegen de kosten niet op tegen de baten en andersom.”

Voor het onderzoek is uitvoerig gesproken met de deelnemende relschoppers. “Ondanks het enthousiasme van de jongeren is er bij omwonenden te weinig draagvlak voor de openbare geweldplegingen. Dat klinkt misschien hard, maar in deze tijden moet je realistisch zijn.”

Cohen benadrukt dat er ook veel dingen goed zijn gegaan: “Ik denk bijvoorbeeld aan een aspect dat tot nog toe onderbelicht is gebleven, namelijk het positief inzetten van sociale media. Naar de toekomst toe zouden we daarmee nog meer aandacht kunnen genereren, bijvoorbeeld voor evenementen als de Olympische Spelen.”

De organisatie krijgt er in het rapport flink van langs: “Facilitair is Haren niet bestand gebleken tegen de rellen, dat is een inschattingsfout geweest. Je moet vaststellen dat Haren nu eenmaal te klein is voor dit soort evenementen. Was dit in Siegerswoude georganiseerd, dan was er niets aan de hand geweest.”

Mocht men in de toekomst toch weer rellen willen organiseren, dan is voldoende politie-inzet onmisbaar om de zaak tijdig te laten escaleren, luidt de conclusie van het rapport. Het provoceren van jongeren zou niet meer uitsluitend aan omwonenden overgelaten moeten worden.

Om het wegvallen van de rellen op te vangen, pleit Cohen voor alternatieve vormen van vertier: “Er zijn ook andere manieren om de gemeenschapszin te bevorderen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan mandenvlechten. Op die manier kun je aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Samiro, maak je niet druk om Job Cohen: Vrienden van PvdA, CDA en VVD komen na hun ‘actieve’ politieke leven altijd op hun pootjes terecht in gespreide bedjes in de betere buurten en meestal ook in exhibitionistische zelfverrijking. Er is nog geen ex-politicus van de honger gestorven of met de Leesmap gesignaleerd. Probeer weer overeind te krabbelen en weet dat politici altijd goed voor zichzelf zorgen, veel beter dan voor hun electoraat. Dat is alléén belangrijk in de weken voor de verkiezingen.

Reageer
gravatar

Ik dacht altijd dat Cohen burgemeester was van Amsterdam. Wat doet die dan bij ons in Haren?
Is ie soms ook zo een zichzelf uitnodigende facebook junk? We hebben hier afgesproken dat niemand nog sociaal gaat mediummen. Dus is snap niet dat ie ons dorp gevonden heeft.

Reageer
gravatar

Persoonlijk wekt manden vlechten meer agressie bij mij op dan een feestje in een dorp.. Beetje jammer Job…

Reageer
gravatar

Vroeger was het monopolie op vlechtwerk toebedeeld aan Blindeninstuten. De koers van de heer Cohen zorgt voor oneigenlijke concurrentie, toch zie ik hier nog geen protest aangetekend.
Zouden zij het rapport niet gelezen hebben?

Reageer
gravatar

zie 29 uw eigen geliedehond is toch niet vastgeketend aan de solex?
Overigens blinden werken tegenwoordig in de wasserette. Het spreekwoord zegt niet voor niets een blinde kan de was doen!

gravatar

Hierbij tekenen wij officieel bezwaar aan tegen het vlechten van manden door daar niet toe opgeleide jonge mensen.
Wij wijzen erop dat het vlechten van manden een serieuze zaak is ook en omdat manden voor allerlei nuttige zaken gebruik worden en manden alleen volgens de ISO 200203 norm op de markt mogen worden gebracht. Wij denken aan bijvoorbeeld de mand van luchtballonnen. Ook zijn wij zeer tegen het op de markt brengen van manden die deels gevlecht zijn door daartoe niet opgeleide jonge mensen en ervaren mandenvlechters. Op dit moment ontbreekt het aan een duidelijke manden etikettering en wij zijn derhalve niet klaar voor het toestaan van producten van laagopgeleide jongeren op de mandenmarkt.
Wat ons betrefd is Cohen door de u weet wel gevallen.

Reageer
gravatar

UW reactie is volkomen terecht.
Ik heb ook het idee dat heel veel manden tegenwoordig illegaal door allochtonen worden gevlochten.
Hier dient paal en perk aan te worden gesteld.
Ook de import uit China moet worden verboden.
Ik adviseer u daarom ook een opleidings centrum te starten in de gebouwen van Mandemakers Keukens.
Je moet er toch niet aan denken dat je bij een ballonvaart door de mand valt.
Je moet er ook niet aan denken wanneer tijdens de oogst de appel niet ver van de mand valt omdat door de slechgte kwaliteit
de bodem er uitzakt.
Wat de denken ook van Roodkapje die had heel wat in haar mandje maar dat lukt niet met een slechte mand.
Er moet een certificaat van echtheid worden overlegd bij de verkoop van manden.
Niet gecertificeerde manden mogen alleen nog worden gebruikt om er rotte appels in te doen.

gravatar

Ik zal mijn collega Jet Bussemaker dit onderwerp laten onderzoeken.
Zij heeft wel een raakvlak met manden wellicht dat u dit kunt bespreken in een doos.

gravatar

Heer Jeetje u heeft volkomen gelijk. De verveling zal als een Tsunamie over de Speld heen spoelen als de regering zich zelf ontslaat.

gravatar

Mooie uitkomst van de commissie Cohen. Nu ik er zo naar terug kijk was het de 8 ton toch ruimschoots waard! Eigenlijk ga je denken: dat die Cohen het er voor heeft kunnen doen! Hij is er toch vlot 5 en-een-halve maand druk mee geweest. En reken erop dat dit soort oer-ambtenaren een straffe 3 á 4 uur per dag werken! Niets dan respect voor Cohen, hij levert toch een substantiële bijdrage aan onze maatschappij!

Reageer
gravatar

Heer Jaccoooh, helaas verschil ik met U van mening op een enkel klein puntje.
Bijvoorbeeld, noemt het rapport bommen als oplossing voor dit soort feestjes?
Zo nee, dat zijn uw belastingcentjes toch maar weer mooi verspild aan een waardeloos vodje papier dat direct tussen de oude kranten mag.
Voor de enkeling die misschien wat twijfelt aan het nut van bommen in situaties zoals deze zal ik hier enkele puntjes kort nader toelichten:
Een bom bereikt in een mum van tijd het resultaat waar de feestgangers uren voor moeten ploeteren.
De feestgangers worden zelf ook direct opgeruimd, tot genoegen van alle andere inwoners van het land.
Het schept werkgelegenheid en vermindert kosten van uitkeringen.
Biedt een realistische oefening voor mijn jongens in een levensechte situatie.

gravatar

Het is schandalig! De hoge heren politici gunnen Jan met de pet ook nooit wat! Ik kan u zeggen, als inwoner van Haren heb ik nog nooit zoiets spectalulairs meegemaakt. En ja, natuurlijk kost dat wat. Die jongeren komen ook niet voor niets. En de ME al helemaal niet. En de volgende dag heel gebroederlijk de rotzooi opruimen, fantastisch. Nee het budget werd pas overschreden toen de politici zich ertegenaan gingen bemoeien.

Reageer
gravatar

En het is weer eens iets anders dan elk jaar hetzelfde gezeik met Sint Maarten.
Hoef je niet te wachten tot een oud vrouwtje je weer een klef snoepje in je handje duwt en je als dank ook nog moet gaan zingen.
Nee hier heb je zelf het initiatief pakkken wat je pakken kan.

gravatar

Je kan het beter in een spookdorp doen. Dan hebben mensen die niet mee willen doen er geen last van. En de relliefhebberts kunnen zich lekkel uitleven. Valt nog geld mee te verdienen ook: LIVESHOW met reclame in beeld. Of gaat dat tever?

Voor Cohen… mandenvlechten lees ik hier. Goed geef die man maar een cursus, kan ie lekkel theedrinken tussendoor. En goed nadenken over wat ie zal gaan zeggen.

Reageer
gravatar

In de volksmond heet dit vriendjespolitiek heer Asscher.
U stuurt het zeker bewust op jeugdwerkeloosheid en werkeloosheid in het algemeen aan om uw vrienden zo weer aan een baan te kunnen helpen.

gravatar

Cohen pleit voor een alternatieve vorm van vertier zoals mandenvlechten omdat men op die manier kan aansluiten bij de belevingswereld van jongeren”. Ik zou in plaats van mandenvlechten het kantklossen willen aanbevelen. Dit temeer omdat we hiermee ook een handreiking doen naar onze toekomstige landgenoten.

Reageer
gravatar

tjongejonge… Gezelligheid kent geen tijd, laat staan geld!

Wat een zuurpruimen weer hè!

Typisch die linkse rakker mentaliteit. Ik word ziek van dit land en haar politiek!!!!!

Reageer
gravatar

Jammer dat er direct een verbod wordt ingevoerd, want volgens mij valt er nog genoeg te besparen bij die rellen. Bijvoorbeeld door alleen enkelglas ramen in te gooien (goedkoper dan HR++-glas), geen stoeptegels maar klinkertjes te gebruiken om naar de ME te gooien (ook iets goedkoper), en niet de AH te plunderen, maar de Aldi.

Reageer
gravatar

volstrekt overbodige informatie is als mosterd na de rellen. Het inwoneraantal van Siegerswoude is algemeen bekend wordt op elke basisschool aan de kinderen verteld ivm de citotoets

gravatar

Ja, dat is altijd een belevenis, de CITO-toets in Siegerswolde! Het staat mij nog helder voor de geest hoe enige jaren geleden maar liefst drie kinderen uit groep 8 wegens buikloop verstek moesten laten gaan. Er is zelfs een gerechtelijk vooronderzoek gestart om te bezien hoe het mogelijk was dat 40% van de leerlingen daar zich aan die toets had onttrokken!

gravatar

Groep Achter
Wat dacht je nou zelf?
Die hebben geen toets nodig,
Deze personen zijn gewend om met de ellebogen te werken. Houden altijd iets achter de hand. Hebben een dubbele agenda. Hebben geen citotoets nodig om op dat gebied succesvol te zijn dit in tegenstelling tot de politici die wel de citotoets hebben gedaan die slagen dan weer niet in de politiek

gravatar

Ik heb nog niets van Paulus den Boschkabouter gehoord over zijn Project-X feestje. Gaat dat nog door, want anders is Cohen werkeloos en dat willen we Amsterdam en de PvdA niet aandoen…

Reageer
gravatar

Men zou natuurlijk ook kunnen overwegen om een professionele organisatie in te huren. Wij van Al Qaida organiseren meer van dergelijke festiviteiten, vaak met een nog veel grotere impact. Wij zijn dan misschien op gebied van de sociale media wat zwakker, maar gezien jullie ervaringen daarmee lijkt het mij juist een uitstekende mogelijkheid om hierin de handen ineen te slaan. U kunt ons bereiken op de bekende adressen in de grotten van Pakistan en Afghanistan. Over de reiskosten worden we het wel eens.

Reageer
gravatar

El Geita zal deze spelen alleen maar als dekmantel voor het smokeklen van cocaïne gaan gebruiken. Dit zal niet worden getolereerd. U zult bij Kunduz de grens niet overmogen steken.
Allen personen die in het bezit zijn van een wietpas worden bij ongeorganiseerde rellen toegelaten.
Deze heeft mzijn nut al eerder bewezen.

gravatar

Heer Hietbrink dat is dit metier ook niet van enig belang het gaat om de daad.
En dan valt dan weer buiten u blikveld natuurlijk want u bent een man van veel woorden en weinig daden.

gravatar

“Per saldo wegen de kosten niet op tegen de baten en andersom.”

Een uitspraak die alleen van een rechtgeaard PvdA’er kan komen.

Reageer
gravatar

Is er al aan gedacht om wellicht een feest te organiseren? Zonder rellen. Dat schijnt ook wel gezellig te zijn. Geen geweld, maar wel dansen enzo. Nee ja, klinkt ook wel suf eigenlijk. Mandenvlechten it is!

Reageer
gravatar

Ja, is al aan gedacht, met bosche bollen enzo…in het Brabandse.
Maar Cohen er zich onder geen voorwaarde mee bemoeien.

gravatar

Heer Zerk,

Bestaan er reacties die niét omwille van de reacties zijn? Deze vraag is wellicht te retorisch…

Een reactie die niet omwille van de reactie is, is een soort reactie in oorlogstijd: “ik reageer hier, ik kan niet anders”. Dacht u daaraan?

gravatar

Dat krijg je ervan wanneer je Cohen iets laat uitzoeken.
Zoals gebruikelijk nul op het request.
Dan is het al snel duidelijk dat het niet ongeorganiseerd kan verlopen omdat het budget wordt overschreden.
Een budget waarvan hij nota bene zelf het meest heeft opgesoupeerd voor het openen van een Fake Boek pagina.
De rest zal wel op zijn fake boek account staan.
Een echte politicus die Cohen, een onderzoek uitvoeren waarvan iedere normale sterveling allang wist wat de uitkomst zou zijn.
Vervolgens gaan lullen over het inzetten van sociale media terwijl hij voor die tijd niet eens wist wat dat inhield of hoe het werkte. Er gaat een uitgelekt gerucht dat hij bij het woord twitteren aan vogelgeluiden dacht.
Het moet mij van het hart dat het mij meevalt dat hij de organistatie nog niet wil integreren in de EO jongerendag en als alternatieven het paaseizoeken wil promoten.
Niet te verwarren met het jaarlijks kievitseierenzoekenfestival in Siegerswoude.
Hier moet een referendum over worden gehouden en een kamercommissie de werkwijze van Cohen te onderzoeken.
Uit het monderzoek is ook niet gebleken of wel voldoende is onderzocht om subsidies los te krijgen uit Brussel.
Je zou je toch heel goed voor kunnen stellen dat hiervoor geld beschikbaar wordt gesteld en dat de organisatie in handen komt van Badr H. Estelle zou in dat geval een broodjestent kunnen beginnen op het terrein zodat Badr hier ook in de horeca mag komen omdat hij dan immers thuis eet.
Cohen heeft zeker geen doping genomen toen hij dit overbodige onderzoek heeft gedaanh terwijl dat gezien zijn persoon wel een vereiste was geweest.

Reageer
gravatar

Zeker in Groningen ligt boren gevoelig. Maar ik moet zeggen dat ze daar ook niet erg robuust bouwen. Als je plafond naar beneden komt bij elk aardbevingkje of relletje, is het misschien tijd je aannemer eens diep in de ogen te kijken.

gravatar

Goed gesproken Heer Ingenieur, laat men in Groningen een voorbeeld nemen aan Amsterdam: hele huizenblokken laat men daar afzinken zonder dat het pleisterwerk er schade van ondervindt.

gravatar

@Ir Stuitelkraaf.

Namens mijn bedrijf de Koop Groep maak ik ernstig bezwaar tegen uw verdachtmakingen. Wij hebben altijd heel degelijk gebouwd onder toezicht van Lenin. Dat wij met het onderdeel Koop Tjuchem failliet zijn gegaan ligt niet aan onze bouwmethodes maar aan de foutieve berekeningen van nu en uw collega IR’s. Jong geleerd en weinig goed berekend waardoor de plafonds naar beneden storten. Wij hebben ons altijd aan de tekeningen gehouden.
Buitendat was het aarbeving proof bouwen ook niet een vereiste volgens de diverse overheidsinstanties

U kunt binnenkort een aanklacht wegens smaad tegemoet zien.

gravatar

Heer Spaland,
Als uw leeftijd dit no toelaat en u gezond van lijf en leden bent dan lijkt mij dat een goed voorstel.
Wel hoop ik dat uw tarieven lager uitvallen dan die van Bram M.
Het moet echter wel een Bodemprocedure worden.

Ik zie uw tarieven graag tegemoet

gravatar

Geachte Henk van Mathenesse Spaland, u heeft echt statica, sterkteleer (druk-, trek- en buigproeven), waarschijnlijk ook fasenleer etc. gedaan? Dan zijn we collega’s! Laat ze maar uitkijken in Groningen…

gravatar

Heer Elkie, de fasenleer viel er wat buiten, maar sterkteberekeningen die moeten leiden tot stilstaande bruggen – nou vooruit, de klep mag wel omhoog kunnen – heb ik inderdaad gehad. Om daarna een geheel andere tak van sport te gaan doen. Alles met groot plezier. Maar het is zeker niet overdreven om van een bizarre loopbaan te spreken. Welhaast satirisch.

Samen kunnen wij Groningen wel aan.

gravatar

Je mag ook helemaal niets meer tegenwoordig.
Wederom wordt helemaal voorbijgegaan aan de werkgelegenheid die ontstaat voor de wederopbouw: wij in Rotterdam kunnen daar van meespreken, iedereen had toen iets te doen, als we het nu toch over steentjes bijdragen hebben.

Tevens is het een mooie gelegenheid de omgeving te herstructureren en zodoende klaar te stomen voor de volgende decennia: een geweldig amalgaam van privaat initiatief gesteund door publieke inbreng. Gemiste kans.

Cohen heeft, als Amsterdammer die oude rommel niet wil weggooien, zich hier lelijk in de kaart laten kijken en hiermede bekend gemaakt als aartsconservatief. Manden vlechten? Rond de Meiboom op de Paasheuvel wellicht?
Weet de heer Cohen wel welke impact dat heeft op de ecologische voetafdruk?

Reageer