Spa dumpte overproductie in Noordzee

Meer dan 1 miljoen liter geloosd, herstel kan jaren duren


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wat lopen jullie nou te zeiken man, water is water, langharig stinkend hippie tuig. Snel, laat groenlinks maar kamervragen stellen met die 4 zetels die ze hebben.

Reageer
gravatar

Het gaan proberen water te verkopen in Holland is altijd al risky geweest, MAAR NIET ONOVERKOMELIJK. Als je de koppen ervan overtuigd dat ONS Spa water beter is dan ander water bijvoorbeeld ter bestrijding van een kater. Dan kom je meteen to business.

Reageer
gravatar

Wel, een rustige wachtkamer. Dat is al veel betere taal. Een uurtje uit de wind gaan zitten kan natuurlijk geen kwaad. Maar niet geheel zonder risico.

De Duizenddichter zegde hier recent nog zijn veers:
“Toen ‘k ‘s morgens hier nog stil aan ‘t werk zag staan,
Die ‘k ‘s avonds halen moest in Ispahaan.”

En wie blijkt er nu net in die wachtkamer te zitten?

Reageer
gravatar

Jawel meneer van Mathenesse Spaland, het mag zo zijn dat het leven met ongemakken gepaard gaat, maar het kan niet zo zijn dat je die ongemakken ongemoeid laat en niet probeert te verhelpen. Anders nemen de gekken het gekkenhuis over, en dat is wat hier nou gebeurt.
Die gek heeft alleen maar het doel om iedereen van deze site af te jagen door te stalken en te schelden en hem onleesbaar te maken met zijn onzinnige gewauwel. Het is een destructieveling.
Ik neem voor het gemak maar aan dat dit niet de eerste site is waar hij vanaf werd gelazerd sinds hij hier bezig is.

Dan zit ik liever in een rustige wachtkamer van de koffie te genieten wachtend op de volgende trein – ik ben geen masochist.
Maar toch bedankt voor uw woorden.

Reageer
gravatar

Voor de pluriformateit van de reacties smeeki ik u dat toch te willen heroverwegen. Er zijn al zoveel paarden van stal gehaald de laatste tijd. Om vervolgens annoniem in allerlei andere producten verwerkt te worden en weer te voorschijn gekomen door kostbare research.
Wanneer u nu ook nog achter de boerderij van Henk Bleker gaat lopen blijft allen het Prwlski paard over voor reacties

gravatar

Komop Stalpaert, niet dat ontwijkend defaitisme. In het echte leven buiten de Speld zijn er ook dingen die ons de lol in het leven benemen. Denk aan Rutte en zijn sidekick Samson, hebben wij om hen gevraagd? Neen! Zij zijn ons door VVD en PvdA door de strot gewrongen. Rutte: “We moeten allemaal inleveren”, maar inkomensreducties zijn alleen voelbaar voor de kleine man; de kliek bankiers, CEO’s, CFO’s en NGO’s heeft nergens last van; op een jaarlijks inkomen van miljoenen mist men enkele procenten niet. Blijft men graaien? Ja. Vinden wij dit leuk? Neen. Kunnen wij er iets aan veranderen? Neen! Worden wij daarom zoetgehouden met overdoses sport en Amerikaanse shit op de tv? Ja! Zijn wij daar blij mee? Neen! Over zaken die wij toch niet kunnen veranderen, is het zinloos boos te worden; richten wij daarom onze blik op zaken die ons nog wel plezieren en u kunt -desgewenst- ook lángs HWB (onze correspondent in Teheran) lezen. De man torst weliswaar een gigantische missie op de schouders, maar u hoeft daar niet aan mee of bij te dragen. Het is zijn Karma, niet het uwe.

gravatar

@ Stalpaert=stal=paard een beroeps naam voor mensen in het paarden gedoe en deze dieren verzorgen… zachtjes gaan de paarden voetjes; trippe trap stippe stap heeft nu voor U plaats gemaakt voor den trein in het verdwijn met of zonder hooge snelheidslijn. Er is geen enkel reden om u zo aan te stellen… houd het bij kaart controle en denk er om… sommige werknemers denken dat de trein van hun is en veroorzaken juist daar door de problemen… en ook de speld is niet Uw eigendom.

gravatar

Kom, beste Stalpaert, neem een voorbeeld aan een mijner grootvaders, dat volg ik tegenwoordig ook: deze uiterst aimabele heer bezat de gave een iemand dermate te negeren dat de genegeerde zélf begon te twijfelen aan zijn existentie.

Dat gebeurde niet vaak; slechts als die iemand een streek had geleverd welke schade toebracht aan have, goed fatsoen of familieleden.

Maar dan negeerde hij ook met een doortastende onverzettelijkheid die het leven lang duurde, en dat met een schoon geweten uit volle besef het goede te doen: pogingen tot reconciliatie waren bij voorbaat tot mislukken gedoemd.

gravatar

Kijk eens aan… Hoeveel van de media-mede plichtige media-maffia hier wel mede-plichtig. De waarheid is moeilijk te verdagen…
Heer=beheersen=bij-heer-zijn. Heer=leger=oorlogzuchtig.
Heer=goddelijk, althans denkende god te zijn.
Heer is een beleefdheids vorm niet van toepassing op de meeste heren.
Heer=slavistisch der slavernij.
Heer=piepelen=pijp=pielen zich verdederend laten pijpen… En Hietjebrink laat zich door niemand bepiepelen… nog niet door 10.000 reaktie’s van het heerlijk Heertje.
Heer bommel=bemoei-al.
de heerlijkheid=heer-gelijkheid BV De heerlijkheid Ido Ambacht… dat is vrijheid. Heer=hoor=luisteren naar mij.
De heren gaan naar de hoeren=hoor-aan … den Heer. Dinneren=dien-de-heren ze motte weer vreten… andere uitvreten. Verdelen=voor-de-edelen die daardoor kunnen heersen. De heren worden bedankt! Wartaal? slechts om dat de heren het wederom niet begrepen.
Cemitaire=zijn-met-heere, en daar heeft iedreen gelijk.

Reageer
gravatar

Beste Berend,

De Reactieraad heeft niks tegen jouw persoon, als je dat mocht denken. Enkele van jouw korte reacties vond de raad zelfs leuk. Waar de raad moeite mee heeft, is de voortdurende uitoefening van jouw beroep als taalkundig genie. Dat verveelt op den duur.

Voorbeeldje om het duidelijk te maken: Ik was tijdens mijn werkzame leven psychiater van beroep. Dus tintelen mijn vingers voortdurend om psychiatrische verklaringen te ratelen op het toetsenbord. Je kunt je voorstellen dat de lezers op een gegeven moment denken: daar heb je hem weer met zijn psychiatrisch gezeur. Begrijp je?

Kortom, de raad raadt jou aan om alleen de (korte) leuke reacties die jou te binnen schieten in te sturen, want humor blijk je echt wel te hebben. Laat ons genieten van jouw talent voor grappen, niet van jouw vakmanschap als etymoloog en historicus, want dat is niet zo spannend voor de lezers als jij waarschijnlijk dacht.

p.s.
Ik zal jouw boek bij de ramsj kopen, want etymologie is een van mijn liefhebberijen, en na lezing zal ik daar persoonlijk op reageren. Is dat goed?

gravatar

Op dat Spaland ook zijn plaats diend te weten, heeft hietbrink hem dus op zijn plaats gezet. De reaktie van den hoofdredakteur een sportieve bijval.
en… Uw rubrieken kunnen best wat kwaliteit gebruiken en moedigd ook andere bekend en minder bekende aan om te regageren… Hoe lang heeft de redaktie in den beginnen niet op nul reaktie’s gestaan. Groeien is bloeien maar ook optijd snoeien.

gravatar

Triest hoor, een gek op de loop voor zijn eigen achtervolgingswanen. En dan toch elke dag zijn meerderwaardigheidscomplex hier uitleven omdat ze hem elders niet kunnen verstaan. Echt zo’n ouwerwetse vervelende ballenprikker: zon akelig naar buurmannetje dat de bal lekt prikt zodra die in zijn tuintje komt. Gewoon omdat ie anderen niks gunt.

Nou tabéh, ik kom wel weer als dit dwaallicht is uitgedoofd – de stank is niet te harden hier.

gravatar

Heer Stalpaert, het zou prettig zijn als u uw vertrek zou kunnen uitstellen. U weet dat het leven nu eenmaal met ongemakken gepaard gaat; zo zal de trein die u wilt halen wel weer vertraging hebben. Er is dus geen enkele reden om u te haasten.

gravatar

JUIST JA! MEERWAARDE AAN DE SPELD dat is de bedoeling van Hietbrink… wat U ouwerwets lijkt…raakt ver boven de moderniteit tot in de eeuwigheid.
Histoire wordt geschreven met afstand.

gravatar

Nu die vervelende klokkenluider uit Den Bosch ons geheim heeft verklapt, kan ik gerust onthullen dat wij gedwongen waren driemiljoen flesjes spawater te lozen, als gevolg van de toevoeging van het verkeerde product. De financieel directeur dacht veel goedkoper uit te zijn met gezeik van Hietbrink. Dat bleek niemand in de smaak te vallen.

Reageer
gravatar

Wel, weledelzeergeleerde heer Bok. Men zegt dat uw collega Prlwytzkofsky, met ener z in der midden, weinig waardering voor u op kan brengen en u een “onwetenschappelijker kwak” noemt.

Deze verschillen van inzicht gaan voor mij als leek te hoog. Maar het komt mij voor dat u de naald analytisch zuiver in het speldenkussen hebt geprikt.
Als u nu maar niemand gestoken hebt.

gravatar

Bij veel lozingen gaat er wel een belletje rinkelen. Maar Spa kan die lozingen dus stiekem doen omdat de belltjes die er in zitten helemaal niet rinkelen…! Een sterk staaltje productontwikkeling!!

Reageer
gravatar

Het is mogelijk, Heer Jeettje. Sommige geesten zijn daar niet tegen bestand. Tegen de bijwerkingen is niet veel te doen.
Spawater is water van Spaland. Nou, dan weet u het verder wel.

gravatar

Krankzinnig=kronkels=krank en zinnig.
domheid=verdomd heet en dat maakt de gevestigde orde uit… omdat je hier in Holland slim moet zijn. Slim heeft daarintegen een gans ander betekeninis in het Duits en wel een zwaar negatieve… omdat slime mensen op een gluiperige manier de baas spelen over het gewone volk.
Rancune=er-aan-kunnen… wederom terug slaan en dat deed hietbrink in deze. Kijk eens wat Heer Spaland hem met voorbedachter rade flikte… probeerd Hietbrink met opzet te beschadigen.
(vervolgt)

Reageer
gravatar

EN…Heer Jeettje lijkt mijn; precies die persoon vroeger op de dansvloer waar…
Hij een meisje ten dans vraagt waar van het meisje tegen haar vriendin zegt… ‘Annie houd jij mij tasje even vast, want die gozer wil met mij dansen…’

Annie hou jij me tassie effe vast – YouTube ► 2:24► 2:24 http://www.youtube.com/watch?v=9dt-4pYLHxs
4 okt. 2009 – Geüpload door Klatuu2012
Annie, houd jij me tassie ff vast.by c2you 179,853 views · 3:44. Watch Later boer harms – discoby …

gravatar

En Hietbrink, hoe bevalt het u in het rijk van de alomtegenwoordige ayatollah Ali Khamenei, dus zonder hinderlijke Speldenprikken? Is het internet al vrij toegankelijk? Bent u intussen al gratis proeflid geworden van de Taliban? Kreeg u van de plaatselijke VVV al een vrijkaartje voor de eerstkomende homo-executie? Of een puntzakje grind gekocht voor de steniging van een girl nextdoor? (Zie de betreffende scene in The Life of Brian van Monty Python). Hoe loopt dat nu, in zo’n djellaba? Koeler wel dan in zo’n fantasieloze pantalon van C & A? Vragen, vragen, vragen; wie zien uit naar uw antwoorden.

gravatar

Als een man zo dom praat als Berend schrijft, lopen alle Annies heel hard weg. Zo vervuld van afgrijzen, dat ze zelfs hun tasjes vergeten. En niet alleen de Annies.

gravatar

Outsider… hier in Iran heeft Hietbrink louter inside information.
Ook U bent gehersenspoeld door louter propanganda.
over “een girl next door” gesproken…
Hier was nimmer een politiagent
die zijn buurmeisje binnen lokte verkrachte en in zijn tuin begroef.
Homo’s bestaan hier niet omdat iedereen het is. Ieder land zijn volk, zijn regels en anders blijf er weg!

gravatar

@ Prwlski dat is volkomen juist want na dat gezwets heb je echt geen condooms meer nodig dan vergaat de lust je wel dan kun je het tasje de volgende week mwel weer ophalen

gravatar

Inderdaad heer Den Boschkabouter,

Wij luxe rijpaerden met de beste zeikstralen leveren al vele jaren tegen een behoorlijke vergoeding onze plas aan het waterbedrijf in Spa. Het schijnt te worden toegevoegd aan het kraanwater uit de Belgische Ardennen om de smaak en houdbaarheid van het gebottelde spawater te verbeteren.

gravatar

Mag best. Als u het maar duidelijk op het etiket zet zodat de consument een serieuze keuze heeft en daadwerkelijk vrij kan beslissen of hij dit product daadwerkelijk wenst en of de prijs in overeenstemming is met de verwachtingen.

gravatar

Nieuwe zéér intersante reaktie’s ontdekt van een persoon op google… uit 2011/12.

herkend Pagina 10 van ongeveer 5.030 resultaten (0,21 seconden)

ZoekresultatenVerdachte steekpartij op middelbare school | De Speld http://www.speld.nl/2012/07/…/verdachte-steekpartij-op-middelbare-school…In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
19 jul. 2012 – Henk van Mathenesse Spaland • 21 juli 2012, 01:51. Inderdaad Heer Jeettje, zaken met in de naam “Andreas” zijn veelal kattekliek … en ouwe hoer is troef!
Ophef over ‘depressietherapie’ | De Speld http://www.speld.nl/2012/02/06/ophef-over-‘depressietherapie’/In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
6 feb. 2012 – Henk van Mathenesse Spaland: “Maar ach, dat bent u toch zelf? Fuentes pakt bolletjesjas in doktorenklassement. Henk van Mathenesse …
Meer ambtenaren voor bureaucratiebestrijding | De Speld http://www.speld.nl/2012/…/meer-ambtenaren-voor-bureaucratiebestrijding…In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
21 nov. 2012 – Henk van Mathenesse Spaland: “Hier moet ik even ingrijpen. Ik ga naar…” … Henk van Mathenesse Spaland: “Maar ach, dat bent u toch zelf?
Nooit eerder won Oranje op woensdag in het jaar van de draak na … http://www.speld.nl/…/nooit-eerder-won-oranje-op-een-woensdag-in-het-ja…In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
12 jun. 2012 – Henk van Mathenesse Spaland: “Maar ach, dat bent u toch zelf? Fuentes pakt bolletjesjas in doktorenklassement. Henk van Mathenesse …
Etna wil stoppen met roken | De Speld http://www.speld.nl/2012/05/22/etna-wil-stoppen-met-roken/In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
22 mei 2012 – Wel een pontje naar André Kuipers kunnen verzorgen maar geen editfunctie: de mensheid kachelt achteruit. 9. Henk van Mathenesse Spaland …
Parlementaire enquête Watersnoodramp gepresenteerd | De Speld http://www.speld.nl/…/parlementaire-enquete-watersnoodramp-gepresentee…In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
6 dec. 2011 – Henk van Mathenesse Spaland: “Van Goch? We hadden het … Henk van Mathenesse Spaland • 6 december 2011, 19:56. Ik hoop dat je het …
Feyenoord overwintert in Europa | De Speld http://www.speld.nl/2011/12/20/feyenoord-overwintert-in-europa/In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
20 dec. 2011 – Henk van Mathenesse Spaland: “Maar ach, dat bent u toch zelf? Fuentes pakt bolletjesjas in doktorenklassement. Henk van Mathenesse …
Advocaat Badr Hari: ‘Het was maar één horecum’ | De Speld http://www.speld.nl/2012/…/advocaat-badr-hari-het-was-maar-een-horecu…In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
13 nov. 2012 – Henk van Mathenesse Spaland • 13 november 2012, 13:00. Broodjeszaak “Bar Moustache” met wijnkaart. Zijn dus gewoon horekaffers. 4 …
Het jaar van de ZZP-terrorist | De Speld http://www.speld.nl/2011/12/24/het-jaar-van-de-zzp-terrorist/In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
24 dec. 2011 – Henk van Mathenesse Spaland • 24 december 2011, 14:00. Jaja, het concept van de hardwerkende Nederlander. Een geschikt onderwerp om …
Nieuwe Van Gogh ontdekt | De Speld http://www.speld.nl/2012/05/15/nieuwe-van-gogh-ontdekt/In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
15 mei 2012 – Henk van Mathenesse Spaland: “Die fiets. Het is merkwaardig dat u…” ‘Rutte wist van gedoogsteun Wilders’. Jeettje – Rotterdammer z.h.: …

Reageer
gravatar

@ Vervolgt…Onderstaand artikel van Spaland slaat zonder zijn naam te noemen; zo geniepig op Berend willem Hietbrink en laat zien hoe verdorven en achterbaks Spaland in elkaar steekt. Verdenk hem daarom ook van Facisme. Hietbrink past zich niet aan de speld zoals hij de speld gaarne regeren zou… met zijn 5000 reaktie’s die deels slechts voor bladvulling door gaan… Als dan Spaland zo graag de pysichiater uit hangt… laten ze dan bij elkaar op bezoek gaan, met hun onzin… niemand kan schouwen in een andermans brein. Pysichiaterss zijn de eerste die zich zelve voor de gek houden. Houden zo. We hebben je door!

Henk van Mathenesse Spaland • 11 februari 2013, 00:22
Jawel Heer Jeettje, een afleidingsoperatie. Vandaar ook mijn opmerking over het B-cluster, de antisociale mens. Even plakkie-knippie.
De stoornis kan worden gediagnosticeerd als er sprake is van drie of meer van de
volgende gevallen:
· Deze persoon past zich niet aan aan de sociale normen met betrekking tot wettig gedrag,
wat blijkt uit het verrichten van handelingen die tot arrestatie leiden.
· De persoon maakt gebruik van misleiding, wat zich uit in herhaaldelijk liegen, gebruik
van aliassen of het oplichten van anderen voor persoonlijk voordeel of plezier.
· De persoon is impulsief en maakt geen plannen voor de toekomst
· De persoon is snel geïrriteerd en agressief, wat zich uit in regelmatig fysiek geweld.
· De persoon is roekeloos en veronachtzaamt de veiligheid van zichzelf en anderen.
· De persoon is doorlopend onverantwoordelijk, wat zich uit in een aanhoudend
onvermogen om een stabiel werkgedrag te vormen of financiële verplichtingen af te
handelen.
· De persoon toont geen berouw of spijt en is onverschillig als hij anderen heeft
geschaad, verwond of mishandeld of van hen heeft gestolen.
Welnu, u hebt de steekwoorden voor het uitzoeken: arrestatie, aliassen, impulsief, agressief, financiële verplichtingen, enzovoort. U zult het uit eerdere ontboezemingen allemaal herkennen.
Voor mijzelf heb ik de lijn getrokken:
redelijk bericht=redelijk antwoord
onredelijk bericht=ziekte=komlaut
Pollens! Toch wel handig, dat formulesysteem van hem.

gravatar

Wie zijn domheid niet kent,
wordt noot een slimme vent.
Voor dat onzin uitkramen
dient hij zich te schamen.
Kan iemand hem zover krijgen,
dat hij voortaan blijft zwijgen?

Voor de betekenis verwijs ik wellicht ten overvloed naar mijn reactie op 31b.

gravatar

Voor alle duidelijkheid moet ik er op wijzen, dat onze verwijzer geen persoon is, maar een geheel automatisch verwijsprogramma, dat af en toe met een bijgevoegd zinnetje door mij wordt geholpen.

Ik hoop dat ik u hiermee naar voldoening heb geholpen.

——————————————–

Bent u voldoende geholpen?

0 nee 0 helemaal niet 0 niks daarvan 0 die is gek

gravatar

Hier laat de Wiki ons in de steek door een steek te laten vallen.
Het lemma dient nodig aangevuld te worden met de betekenis waarom het draait:

Heer – persoon van hoge beschaving, zie: Hoogstaand, Beschaafd.

gravatar

Kijk dit bericht is wel weer grappig. Hij kan het wel!

Hij moet alleen nog wat doen aan de voortdurende beschamende verkrachting van onze mooie taal.

En natuurlijk idiote woordverklaringen achterwege laten, want die wekken terecht irritatie op. Een etymologisch woordenboek is heel nuttig voor deze meneer.
>> http://etymologiebank.nl/

gravatar

Dit is DE kans voor NeZo tafelzout om terug te geven aan de zee, waar ze al zovele jaren van neemt! Compenseer het zoete water door zoutstortingen!

Reageer
gravatar

Ik heb er wel begrip voor. U was natuurlijk afgeleid door die zeemeerminnen bij 28. Velen voor u hebben die verleidingen niet overleefd. U bent er dus nog goed mee weggekomen en veilig aangeland op nommertje 29.

gravatar

In dit verband herinner ik mij het gedicht Die Lorelei dat mij eeuwen geleden op de middelbare school werd ingestampt: het begint met “Ich weiss nicht was soll es bedeuten, dass ich so traurig bin” en het eindigt met “am Ende vergingen Fischer und Kahn, und das hat mit ihrem Singen, die Lorelei getan”. Zo ziet u maar weer, aan viswijven als zout- en zoetwater min- of meerminnen kleven soms kwalijke bijverschijnselen. Wees dus bedacht op waar uw water vandaan komt.

gravatar

Maar zelden hoor je het andere, veel urgentere bezwaar, namelijk dat schaliegaswinning economisch weinig te bieden heeft. De winning van olie en gas uit schalieformaties verschilt wezenlijk van de klassieke aardgas- of aardoliewinning, waar één boring voor jaren stromende brandstof zorgt. Bij schaliegas moet iedere steenlaag apart worden aangeboord en met grote hoeveelheden water, zand en chemicaliën worden gebroken. De gemiddelde boorput is na 36 maanden zo goed als uitgeput.
hierbijonstaat veel overtollig water ook wel spa genoemd.
Dit moet vervolgens weer worden geloosd.

gravatar

G.,

Het ligt meer voor de hand dat de bemanning zeewierpasteitjes met een vulling van in spawater gemarineerde zeevruchten nuttigen tijdens het leeggieten van de flesjes.

gravatar

Als we vierhonderd hectoliter Cola in de Noordzee kieperen zou het probleem moeten zijn opgelost, zo heb ik uitgerekend. Dit moet dan wel ‘s ochtends tussen 5 en 8 aan het zeewater worden toegevoegd anders werkt het niet.

Reageer
gravatar

Geachte onze toekomstige Majesteit,

Hartelijk dank voor Jullie gedachten en medeleven, echter, kunnen Jullie ons vertellen waar wij een loodje kunnen vinden en waar wij het vervolgens neer moeten leggen?
De meeste loodjes die wij namelijk tegenkomen zitten aan een lijntje en aan dat lijntje zit ook een haakje en op de kleine-vissen-school leren wij al dat we daar van af moeten blijven omdat we anders in de probleempjes komen.

Reageer
gravatar

Onze Gedachten en Medeleven gaan uit naar al die zoutwatervissen die het loodje hebben gelegd in Noordzee.

Lakei, ja jij daar, schrijf dit op en stuur het onverwijld door naar de Telegraaf, zodat Wij wederom met chocoladeletters op de voorpagina geprezen zullen worden.

Reageer
gravatar

Uwe Doorluchtige Majesteit,

Als ik even voor mijn beurt mag spreken.

Ik vrees dat het op de kust van Albert de Tweede is gebeurd. Maar hij heeft als Baron Van Spa daar ook het meeste recht op.

gravatar

Nou dat is ook wat moois. Hebben Wij Ons voor niets uitgesloofd. Daar zijn wij mooi klaar mee.

Lakei, ja jij daar, zend direct een telegram van Ons Medeleven aan die Albert en stuur meteen een kopie naar de Telegraaf. Nou, doe maar alle kranten en een vertaling naar alle internationale persagentschappen.
En vergeet niet een fraaie geretoucheerde foto van dat vispartijtje met die Albert van tien jaar geleden mee te zenden en knip Alex er maar vanaf.

gravatar

een deel van hetgeen Spa produceert is gewoon regenwater danwel oppervlaktewater. wie de moeite neemt om de kaart van oost-belgië er bij te nemen, die ziet iets ten westen van de plaats Spa een meertje. 1x raden van wie dat meer is. als je de fabriek bezoekt zie je ook aan de achterkant een forse pijpleiding lopen. Conclusie KAN zijn dat er gewoon 1.000 kuub regenwater in zee terechtgekomen is. dat heb je met een regenbui ook zomaar voor elkaar natuurlijk.

Reageer
gravatar

Dan nog zijn de loziging extreem gevaarlijk voor het klimaat. Zoals u zou moeten weten daalt het zoutgehalte van het zeewater doorm deze lozingen waardoor de stromingen van de oceanen ernstig in gevaar komen en er een nieuwe ijstijd dreigt te ontstaan

gravatar

Als ze de moeite kunnen opbrengen om het in de zee te dumpen, waarom brengen ze al dat water dan niet meteen naar de landen waar ze geen overschot aan water hebben, landen in Afrika bijvoorbeeld. Hebben de zeedieren er tenminste ook geen last van..

Reageer
gravatar

Uit nader onderzoek is gebleken dat het de uiterst gevaarlijke stof H2O betreft.

H2O wordt veelvuldig gebruikt in de chemische industrie, bijvoorbeeld in het reinigingsproces van een reactievat. Ook vormt het – in verzwaarde vorm – een essentieel onderdeel in de werking van een nucleaire reactor.

H2O kan uiterst explosief reageren wanneer het in aanraking komt met diverse stoffen, zoals natrium of calcium. Delen van de kust van Zeebrugge zijn uit voorzorg afgesloten.

Reageer
gravatar

H2O is beter bekend onder de chemische naam Di-Hydro-Monoxide. Het is inderdaad uitermate gevaarlijk:
– Dodelijk bij inademing!
– Hoofdbestanddeel van zure regen!
– Kan brandwonden veroorzaken!
– Verantwoordelijk voor de erosie van het landschap!
– Veroorzaakt roest in metale voorwerpen!
– Kan kortsluiting veroorzaken!

Maar wellicht nog erger:
– Industrieel oplosmiddel
– Brandvertrager
– Wordt gebruikt bij het verspreiden van pesticiden

En dat is nog maar een tipje van de sluier! Ik zeg: Voor de rechter met die vervuilers!

gravatar

Hallo H.J. von Sprüdelwasser (# 12), zo is opa aan moeder’s kant (Johann Egon Ewald JungHeinrich Karl Maria Freiherr vom Felsenkeller zum Dorfsteich-Tauchenicht) nooit teruggekomen van een zwemtocht toen hij bezwaar maakte tegen de “Anschluss”. Exact wat u zei: voetbed in beton; ‘bedrijfsongeval’ meldde de Grüne Polizei destijds; hij zou niet hebben kunnen zwemmen. O.i. gewoon “water boarding” zoals later ook in de VS toegepast. Wij houden het er maar op dat Grossvati een betonblok was aan het been van het toenmalige democratisch gekozen regime.

Reageer
gravatar

Mijn idee was net andersom: net zolang zeewater over België gooien tot het er niet meer is.
Vergt wel bootverbindingen van Maastricht naar Luxemburg en van Zeeuws Vlaanderen naar Lille, maar die #&;@&;$@# (= vermaledijde) wegen vol gaten, daar zijn we dan van verlost.

gravatar

Heer Aristide
Hoe opmerkzaam dan kan de Hedweges polder ook gespaard blijven.
Dit voorstel dient met prioriteit te worden uitgevoerd

gravatar

Aristide, uw taalkennnis schiet schromelijk tekor! in Belgie wordt #&;@&;$@# immer vertaald met ‘Ambetant’! Nu weet ik wel dat dit vooral in het Vlaamse gewest gebezigd wordt, maar voor de Walloniers zal dat makkeijker worden begrepen dan het Hollandse ‘Vermaledijd’.

gravatar

Maar dat zou juist goed zijn voor de genezing van alle zeedieren. Stel je voor hoeveel garnalenrolstoeltjes er boven zouden komen drijven !

gravatar

Inderdaad, Ouwe Hoer, mijn interpretatie was onbewust negatief, maar nu u mij erop wijst is een positieve interpretatie evenzeer mogelijk en wellicht zelfs bedoeld. Bravo.

gravatar

Dit is echt dweilen met de kraan open, jongens!

Reageer
gravatar

Als Lenie ‘t Hart dit maar niet ter oren komt, een crisis in de creche is wel het laatste dat een herstellend zeehondje kan verdragen.

Reageer
gravatar

De regering geeft hierbij te kennen dat de lozing geen gevolgen zullen hebben voor het verhogen van de zeespiegel, nochthans is de volkgezondheid in gevaar. Wel wordt de bevolking aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. Ook dient u de laarzen bij de voordeur te zetten en de te overleggen met buren die in het bezit zijn van een boot. U wordt aangeraden, mocht er toch sprake zijn van een calamitiet, om zoveel mogelijk personen per boot te vervoeren om te voorkomen dat er extra filestroken moeten worden aangelegd. Aantoonbare schade voor de dierenwereld is nimmer aangetoond.
Een commissie onder voorzitterschap van Henk Kamp zal hier echter studie naar doen.

gravatar

U bent vergeten dat we de radio moeten aanzetten. Ach we vergeten allemaal wel eens iets tijdens een ramp.

gravatar

Naar mijn idee worden de negatieve effecten weer eens schromelijk overdreven door de milieulobby. We hebben in recente jaren toch met z’n allen op TV kunnen zien dat bronwater van tafel wordt gepikt door zeedieren en zo te zien genieten ze daar ook nog van.
Toegegeven, het is van een ander merk, maar Chaudfontaine of Spa zal toch niet zoveel verschillen?