Zon verstandig, zon met antizonnepaneelbrandcrème

Zonne-energie: vijf tips om het leuk te houden

Teveel zon kan schadelijk zijn voor uw zonnepaneel. Zorg daarom voor de nodige bescherming, vooral in de zomer. Vijf tips om uw zonnepanelen verstandig te laten zonnen.

1. Geniet van de zon, maar voorkom brand in uw panelen
Het ene paneel kan meer zon verdragen dan de andere. Dat heeft te maken met de kwaliteitseisen die gelden bij de fabrikant. Als algemene regel geldt dat hoe sneller uw panelen vlam vatten, des te belangrijker een goede bescherming is.

2. Laat uw panelen voorzichtig wennen aan de zon en voorkom zonnebrand
In het voorjaar moet een zonnepaneel weer wennen aan de zon. Een zonnig voorjaar is dan al gauw teveel van het goede. Uw paneel raakt overbelast. Bouw daarom de blootstellingtijd tijdens de eerste zonnige dagen langzaam op.

3. Smeer onbedekte panelen in met antizonnepaneelbrandcrème en herhaal dit elke twee uur.
Antizonnepaneelbrandmiddelen zijn gemaakt om zonnepaneelbrand te voorkomen. De beschermingsfactor geeft aan hoeveel langer het paneel de straling kan verdragen zonder te verbranden. Regelmatig opnieuw insmeren is verstandig, ook als het paneel nat is.

4. Zoek de schaduw op in plaats van de volle zon, zeker tussen 12.00 en 15.00
Het is belangrijk om te weten dat hoe krachtiger de zon is, hoe beter u uw panelen moet beschermen tegen de zon. Daarom is het belangrijk uw panelen af te dekken op de heetste momenten van de dag: tussen 12.00 en 15.00 ’s middags. Gebruik hiervoor een blusdeken, die u over de panelen legt of een fleurige hoed.

5. Gebruik een zonnebank
In een zonnestudio kan een goede opgeleide zonneconsulent een zonnekuur op maat afstemmen die aansluit bij uw zonnepaneel. Vraag altijd om een persoonlijk advies, maar bedenk wel: voor niets gaat de zon op.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij hebben zonnepanelen met zonwerend glas

Reageer
gravatar

Gistermiddag al mijn zonnepanelen naar de noordkant van mijn schuine dak laten verplaatsen. Het brandgevaar is volgens de specialist hierdoor met 98,4% verminderd en voor de laatste 1.6% heb ik speciale doeken (waren wel prijzig) besteld die ik volgende week geleverd krijg.

Bij mij is dus het probleem opgelost.

Reageer
gravatar

Questie van de gebruiksaanwijzing lezen. Zonnepanelen zijn er voor de zondagen (de rest van de week dienen ze bij te komen).
Zelf heb ik wat manepanelen in bestelling voor de maandagen, want een kerncentrale op m’n dak zie ik niet zitten.

Reageer
gravatar

En donderpanelen voor de donderdag, om de energie van het onweer op te vangen. Een Duitse uitvinding, omdat men het in Keulen hoort donderen. Of donderen die juist van het dak af, zoals correct voorspeld door dhr. Koele Wijn?

gravatar

nieuw aanvragen voor zonnepanelen worden niet meer in behandeling genomen.
Is volstrekt zinloos omdat deze onmiddelijk worden nagemaakt in China

gravatar

Mijn zonnepanelen pompen water rond om weer te koelen. Op een zonnige dag kan ik net m’n telefoon opladen met de netto winst. Verdomd goeie investering geweest.

Reageer
gravatar

Alweer een laaienlichter. Laat u zich geen rad voor de ogen draaien.
Die waterkoeling is een volstrekt onnodige investering. In dit kikkerlandje regent het zo veel dat die panelen automatisch watergekoeld zijn. Hieraan is in Radar al de nodige aandacht besteed.

gravatar

BVB weer dat verrekte Apelfoort.
Je moet over heel Apelfoort zwarte folie plakken. Vooraf isoleren. Dan hebben wij er ook geen last meer van

gravatar

Dank u voor deze aanvulling Heer van stand.
@ Tom Poes nachkijkers inschakelen
wel opschieten want de exporteren wij op dit moment naar Syrië

gravatar

In een zwak moment van gierigheid/zin om iets fouts te doen heb ik de panelen van mijn buren verplaatst naar mijn dak (‘s nachts; kunnen ze hebben hoor!) Nu moet ik ze wel bedekken met camouflagemateriaal; vervelend, ik weet nu dat ze het nachtlicht wel verdragen en zal moeten wachten tot de buurtjes medio maart naar de camping verdwijnen tot september. Ik laat nog wel weten of ze tegen het daglicht bestand zijn als ze goed gecamoufleerd zijn, hoewel, mezelf kennende, óf als de buurtjes naar de camping zijn, camoufleren is wel erg veel werk voor mw. Zelf. Gestolen goed gedijt over het algemeen goed, net als de wietplantjes die onder mijn nieuwe zonnepanelen ook niet meer te zien zijn door de zolderramen. Straks een zéér lucratieve wiethandel én gratis zonne-energie zodat ik voortaan -mede om de buren te omzeilen- van sept. tot maart op een bounty-eiland naar keuze uit ga rusten van het stelen, tuinieren, verkopen en rijk worden en dat alles illegaal!! Mijn moeder zou zo trots op me zijn geweest.. Ik hou jullie op de hoogte(!!) (woordspeling, dak, hoog, snappie? leuk verzonnen toch?????)

gravatar

Mevrouw Haagse Annie, u heeft duidelijk geen idee van het stelen van zonne-energie bij de buren. Is misschien maar beter ook. Ik ga u niet vertellen hoe het dan wèl moet, maar het kan véél simpeler en socialer.

gravatar

Lieve Annie
Schat je bent er weer ik heb je gemist.
Wat fijn dat je weer illegaal terecht bent gekomen. Ik wil het wel van de daken schreeuwen maar dat is door gebruik aan ruimte door die zonnpanelen niet mogelijk.
Ik vreesde het ergste omdat Jeettje in het artikel Women Inc schreef dat Stalken strafbaar is geworden.
Ik dacht dat je was opgepakt en bij Joran in de cel was gestopt.
Maar goddank daar was je niet.

gravatar

@G. Raf Zerk: Ja ik zat een nachtje vast, ik weet nu ook voor eens en voor altijd dat stalken Offisjeel Verboten ist! Terwijl ik nooit meer dan 25, nou ok 30 brieven per dag naar Peru schreef wat mag van J.vdsloet zolang er geld in de epistels zit, nu heeft hij aangifte gedaan. Dat viel niet mee, een nachtje cel in Peru! Die vliegreis voor die paar uur hechtenis.. ook dat moet efficiënter kunnen maar goed, we zijn er weer met jetlag en al.
@Suus: VERTEL NOU, KOM OP DOE NIET ZO FLAUW!!!!! Iedereen wil dat soort dingen weten anders geen economie meer. Niet voor mij, no way, daar ben ik een zeikerd in hoor en een koppige ook!

gravatar

Vooruit dan, Mevrouw Annie, omdat u zo vriendelijk aandringt … van zonnepanelen bij de buren moet men niet de panelen verplaatsen, maar slechts het draadje dat van de panelen ergens onder het dak of in de muur verdwijnt. Dan vraagt u uw connecties in de wietteelt om een omvormer, dat is een kastje en de rest wijst zich vanzelf, zeker als er een gebruiksaanwijzing is bijgevoegd.

gravatar

Indien de buren bij u hun nood klagen over de teruglopende prestaties van de panelen, dan biedt u aan om op internet te zoeken naar een antizonnepanelenbrandcrème met een hoge prestatieverhogende combifactor.

gravatar

Ga in Nederland wonen – daar zijn zonnepanelen een absoluut overbodige investering…

Reageer
gravatar

HEER Spaland,
Weer een blijk van uw onmetelijke wijsheid. Ga zo door dan zal ook ik uw nominatie voor de gouden speld ondersteunen. U heeft op dit moment weer een streepje voor. Maar dat even terzijde als het ware.
Was het niet Lou Bandy die in lang vervlogen tijden al zong van; Zoek de zon op?
Nu wil men er weer panelen voor plaatsen. U heeft volkomen gelijk opbergen in de schuur die dingen

gravatar

Heren, heren. Terugkerend van bezigheden buitenshuis – te weten: de zon opzoeken – bleek dat ik (geheel onwetend) reeds opvolging had gegeven aan uw advies. Het zijn stormachtige tijden, de ontwikkelingen gaan snel.

Tja, de Solex had ik even over het hoofd gezien. Dit is een aanzienlijke complicatie. In de kern zal de moeilijkheid zijn dat zonnepanelen nog niet gebruikelijk waren in de periode dat de Solex op het hoogtepunt van de roem was. Wellicht kan de oplossing bestaan om in het geheel niet tot de aanschaf van panelen over te gaan. Dat lijkt mij de beste keuze. Ik ben niet behoudend, maar ik weet wel (als ik zo vrij mag zijn) wat de moeite van het behouden waard is.

gravatar

Opa sodemieter op met dat gezeur over vroeger. Toen alles nog beter was en waren wij maar terug bij de vleespotten van Egypte enz enz Die riedel kennen wij nu wel. Blijf met je poten van de pc af.
Je bent nu nog niet instaat om een rolatorrace te winnen met of zonder hulp van je chinese medebewoner Do Ping

gravatar

Opa heeft wel een punt. Die vleespotten van Egypte boden wel voeding tot verzadiging, bovendien zonder kiloknallers. En een elektromotor maakt het veelvuldig ontkolen minder urgent.

Zo gaandeweg hebben we 3 problemen opgelost:
– het ontkolen;
– de kiloknallers; en
– de dreigende slechte voedingstoestand tijdens de komende magere jaren.

Met het eigenlijke probleem, de zonnepanelen, zijn we nog geen steek opgeschoten. Zou hier opzet in het spel zijn?

gravatar

Ook is het een goed idee om het zonnedak van je auto hiermee regelmatig in te smeren.

Reageer
gravatar

Tegen mijn aard in een aanrader: installeer zonnepanelen op brandweerkazernes, zodat ze in hun eigen stroom kunnen voorzien.
Daarbij, als er brand uitbreekt wanneer de zon doorbreekt, is er gelijk een oefenmomentje voor de dames en heren brandweer. Ik raad ze af met poederblussers te blussen.

Reageer
gravatar

de wijze woorden van de vakman.
en dan maar schreeuwen dat er te weinig vakmensen zijn.
Hoewl als ik het aantal reacties bekijk
veel geschreeuw en weinig vakmensen
o ja wel de aarde aansluiten he

gravatar

Waar ik geen verstand van. Aanvankelijk zou ik niet willen reageren op dit zonnenpanelen probleem als… jeettje zeg nu weet je en nooit meer vergeet je dat: Waar van dat apensmoel zo bruin. En dan nog met z”n 6e op het dak… veel sukses want bruiner kun je ze niet bakken… dat is voor apenheul nog te veul.

gravatar

Nou u heeft u windje gelaten zeg.
Ik zou de wieken van de windmolens vervangen door zonnepanelen.
Dan vang je met twee klappen één vlieg