50Plus verontwaardigd over afsplitsing PlusMinus78

‘Blijkbaar telt alleen het eigenbelang’

De partijleiding van 50Plus is boos over de afsplitsing van enkele oudere leden van de partij. De nieuwe partij PlusMinus78 wil alleen nog opkomen voor de belangen van mensen rond de 78. Volgens fractievoorzitter Henk Krol tast dat de solidariteit binnen oudere generaties aan.

Krol (62) zegt ‘ronduit verontwaardigd’ te zijn. “We zijn goed op weg om de jongste schouders de zwaarste lasten te laten dragen en dan krijgen we ineens dit. Alle ouderen zijn ons evenveel waard, ongeacht hoe oud ze zijn. Leeftijd mag nooit een rol spelen.” Krol is bang dat mensen van rond de 78 de pensioenen van mensen tussen de 86 en 93 en met name mensen van 62 op zullen maken. “Daar zal ik mij met hand en tand tegen verzetten.”

Ook de jongerenbeweging van 50Plus, Tussen51en56, is ‘diep teleurgesteld’ over de afsplitsing. Voorzitter Dick Malherbe (55) hekelt het egoïsme van zijn ex-partijgenoten. “Dit is echt schaamteloos. Blijkbaar telt alleen het eigenbelang.” Hij waarschuwt voor de gevolgen. “Jongere ouderen worden steeds bozer. Wij accepteren het niet als een groepje eind 70’ers onze poen afpakt.”

Cock Hoogendijk (79), oprichter van PlusMinus78, ziet dat anders. “Wij merken juist dat ouderen rond de 78 het significant moeilijker hebben dan andere 50Plus’ers. Mijn man en ik kunnen bijvoorbeeld nog maar twee Rijncruises per jaar doen. Voor dat feit was binnen de partij gewoonweg te weinig aandacht. Het enige wat je op zo’n moment kunt doen is een nieuwe partij oprichten.”

PlusMinus78 laat meteen van zich horen. De partij roept de achterban op om de komende drie dagen niet aan het werk te gaan. Hoogendijk: “Laat dit land maar eens voelen hoe het zou zijn als alle mensen van rond de 78 ermee ophouden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Twee Rijncruises per jaar is al een luxe. Vele jonge ouderen kunnen om financiele redenen helemaal niet op vakantie. Waar blijft de solidariteit. Wat een egoistische partij dat PlusMinus78. Weg ermee. Nooit op stemmen.

Reageer
gravatar

Zoals je ziet, dit bericht is al meer dan 7.5 maanden geleden geplaatst. De Speld heeft wederom een primeur te pakken.

gravatar

Van plus minus78 nooit gehoord. Ben zelf 79 jaren en heb niets te klagen.
Het wachten is nu op plus minus88, plus minus98 en voor hen die nog wat ouder zijn plus minus108.

Reageer
gravatar

Weer die jeugd van vroegah !
Daarbij lost dit zich ook niet vanzelf op, want al is het verloop groot, als we de medici mogen geloven zullen meer mensen de 77+ halen, en dan zal PlusMinus78 t.z.t. klagen over de afscheidingen Rond80, OmeEnNabij90 etc.

Reageer
gravatar

Gouden Tip: Ben je 65+ dan kan moet de gemeente een gerechtelijk
ontruiming voor-komen. Via schuld-hulp
verlening wettelijk verplicht. dat weet Hietbrink pas sinds 14 dagen; dus ook de advokaten voor niets ingezet. Dat geld kwijt.
Je moet het maar weten en zo nu weet U het ook. Het meeste weten we namelijk niet….
Graag van dienst, met de vriendelijke groeten. BWH>

Reageer
gravatar

Op relatief jonge leeftijd begon Hillary Clinton in haar broek te doen dat het de spuigaten uit liep. Dat is wat je krijgt als je denkt dat de WERELD zonder je niet verder kan. Als het goed is heb ze het door.

Reageer
gravatar

Ik wist niet eens dat den Uyl dood was. In de jaren + – 1973 probeerden ze de mensen ook al wijs te maken ‘dat er niet genoeg’ was. Om dan op een ziekelijke wijze de prijzen van ALLES kunstmatig op te drijven. Pak nou olie.

Reageer
gravatar

Ik las dat er een Belgische bolletjesslikker naar het ziekenhuis was gebracht vanwege het knappen van 1 bolletje: u bent wel weer snel opgeknapt zeg! Was zeker geen zuivere cocaïne?

gravatar

Dat is zeker waar. Ik zie hem nog staan: “Het wordt nooit meer zoals het was.” Sinds die tijd hebben we het veel beter gekregen.

En dat gaat ook nu weer gebeuren. Waar het dieptepunt ligt, weet niemand. Wel weten we van vorige dips dat het omslagpunt pas komt als de laatste optimisten de moed opgeven.

gravatar

Ik ken ‘m wel die Henkie Krol! Zo’n viefe 60-nogwatter. Brutaal snel kereltje, zo’n kompjoeter-hekker ook nog eens. Wacht maar: wij hebben zometeen dhr Ratziger die vanaf 28/2/13 veel vrije tijd schijnt te hebben! Weg met de jonkies, lang leve de oudjes!

Reageer
gravatar

Ouderen zijn; verleden-heden-toekomst
verstand kwam met hardwerkende jaren
nu de verzorging ziender ogen verslonst
al hun sparen thans als dank grijze haren

de duizenddichter.

gravatar

Een duidelijk verhaal, maar Krol c.s. hoeven zich hierover echt niet druk te maken. Door incontinentaal vluchtgedrag zit de helft van 78’ers langdurig op de Kanarische eilanden. Daar een stem uitbrengen lukt vrijwel niet. Daar is een lange adem voor nodig en die hebben ze niet meer. Het restandje in NL is er vaak nog beroerder aan toe en uiteindelijk brengen maar een handjevol van deze lieden hun stem uit.

Reageer
gravatar

50plus heeft inmiddels ook de websites 51plus,52plus,53plus,54plus,55plus,56plus,57plus,58plus en 59plus gereserveerd, zodat de komende tien jaar rustig kan worden verder gewerkt. Onderzocht wordt nog of de instap site 50min en onder49 moeten worden toegevoegd. Dit in verband met het garanderen van de toekomst van de beweging.

Reageer
gravatar

Ze moeten eerste maar eens in de plus minus 78 of daar omtrent zien te worden…..
Hietbrink mag zich een persoonlijke vriend noemen van Henk Krol. en… die zorgt er dus echt wel voor dat;
78 + minus op hun 78e + minus of daar
omtrent al hun centen nooit dan al kwijt zijn. Want wij waren de zaaiers en de maaiers maar nimmer de graaiers.
Dus met klem; stem op HEM!

Reageer
gravatar

Burgers buiten lui en boeren
stop onmiddelijk ouwe hoeren
Henk krol doet ons eene lol
schijt uw onderbroeken vol
waar toilet papier te halen
de luiers konden wij betalen
onze kinderen thans de beurt
bed met poep-resten besmeurt.

gravatar

78 wat is dat nou? Dat is nog hartstikke jong! Camille Huysmans was 94 toen hij zich voor de zoveelste keer voor de Belgische Socialistische Partij kandidaat wilde stellen als lijsttrekker. De partij weigerde dit omdat men hem te oud vond. Daarop nam hij met een eigen lijst deel aan de verkiezingen.

Reageer
gravatar

Onwillekeurig moet ik denken aan Camille Huysmans die toen hij zich op zijn 94ste voor de zoveelste keer kandidaat wilde stellen voor de Belgische Socialistische Partij te horen kreeg dat de partij hem te oud vond. Daarop besloot hij met een eigen lijst aan de verkiezingen deel te nemen.

Reageer
gravatar

Bij mij in de buurt wordt er rekening gehouden met Korsakoff, dementie en Alzheimer. Men noemt de partijen dusdanig dat deze herkenbaar (kaas) zijn voor de doelgroep, zonder daarbij nodeloos ingewikkelde getallen te gebruiken:

Partij voor de Gerijpten
Partij voor de Jong Belegenen
Partij voor de Belegenen
Partij voor de Ouden
Partij voor de Zeer Belegenen
In Buitenveldert is men de Franse Schimmelpartij aan het oprichten.

Reageer
gravatar

@ Geachte heer Jeettje, Dit is inderdaad te voorzien, maar afwendbaar indien wij,als quasistupidentia’s der Nederlanden de geesten bij elkaar voegen met een systeem, waar het pensioengat een beetje wordt aangevuld, waar dat strikt noodzakelijk is.Er is heus wel iets aan te doen, geloof me maar.Waar het om gaat is de wil, die moet van ijzer zijn. Dan beginnen we een ouderenpartij zonder leeftijd te noemen en dan kan Krol rustig met pensioen. Wij worden betaald voorzitter en hoeven dus nooit meer te werken. Je moet nu eenmaal altijd voor de ideale oplossing gaan.Zo was het, zo is het en zo zal het nog 5 minuten blijven.

gravatar

Deze hoogbejaarde dwazen moeten worden gestopt! Ze staan al zo lang buiten de maatschappij dat er niets van te verwachten is. De oprichtster beklaagt zich over het feit dat ze nog maar tweemaal een cruise per jaar kan maken. Hebben ze wel genoeg aanhangers om de partij in stand te houden, gezien hun leeftijd?

Reageer
gravatar

Inderdaad. Ze kunnen zogenaamd niet meer werken, maar een partij oprichten kunnen ze dan opeens wél. Twee maal per jaar een cruise. Daarmee is dan gelijk duidelijk hoeveel er nog kan worden gekort.

Het gaat goed met de firma Nederland. Ik ga maar een baantje zoeken.

gravatar

henk m. hoofdverdachte: gaat maar een baantje zoeken. Luie donder dat je bent. Weet wel dat Hietbrink midden de de ouder van de dagen samenleving… en waar in deurwaarders en overheid hunne weg wel vinden. Daar bejaarden vaste woon en verblijf en inkomsten van hun AOW. Iedereen die maar ook eens stap ooit verkeerd gezet… kaal of te wel leeg geplukt wordt. Onder een hoedje spelend… Avocaten. rechters, justitie en deurwaarders. In deze politieke politie staat. Geloof het of niet. Staks zijn jullie aan de beurt. Vuile huichelaars. Politie en politiek slechts een letter verschil.
HENK KROL; FOR PRESIDENT!

gravatar

Ach ja, een baantje zoeken. Weet u wat? Ik zie er maar vanaf. Ik weet wel dat ik het heb beloofd, maar ik heb er spijt van. Ik zei het in het vuur van het betoog.

En waarom zou ik ook? Mijn pensioen is deze maand ingegaan en daar zal ik best wel van kunnen leven. Deurwaarders? Die verwacht ik niet. Het is niet zo moeilijk om dat te voorkomen. Als ik vandaag een rekening krijg, dan betaal ik die vandaag. De PC staat toch aan, dus het gaat in één moeite door. Prompte betaling is mijn devies. Als ik dan naar het saldo op de bank kijk, dan staat daar ook mijn saldo en niet het saldo waar nog onbetaalde rekeningen vanaf moeten. Het hebben van overzicht heet zoiets.

Natuurlijk komen we allemaal aan de beurt. Dat weten we allemaal ook jaren voor het zover is, zodat daar rekening mee kan worden gehouden. Beukennootjes verzamelen voor de winter.

Nee, ik zie toch maar van dat baantje af. Ik heb het niet nodig en zo kan iemand die het wel nodig heeft aan de slag. Ik wil niemand zijn werkgelegenheid afnemen.

gravatar

Het generatiekloofconflict binnen 50+ begint pijnlijk duidelijk te worden.

Je kunt niet verwachten dat iemand van ’63 hetzelfde denkt dan een vooroorlogs persoon uit 1935 en nog geen patat of riolering was, het sociale leven bestond uit kerk, gymnastiekvereeniging en klonk tussen het geratel van machines door
in de confectie nog wel eens een mooi meisjeskoor.

Reageer
gravatar

Ouwe zeurpieten zijn het. Voor ieder ongenoegen een nieuwe partij oprichten, daar wordt niemand blij van. Het is min of meer te verwachten dat de 78-plusser weer te weinig aandacht zal hebben voor de kwaliteit van de moderne babyvoeding. Het wordt tijd dat de 6-minners (niet die van het rapport) zich laten horen.

Reageer
gravatar

OK. Ik ben net 50 geworden, en ik hoor dus klaarblijkelijk niet bij enige doelgroep binnen 50plus. Bij deze roep ik iedere 50er op, om met mij de EGBIHHW (Een goed Begin Is Het Halve Werk) afsplitsing te beginnen binnen de 50plus partij.

Reageer