Schoenen voor Sjoerd


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even aan het paard van Sint vragen of ie erin wil schijtuh? Extra brandstof voor gesmeerde actie.

Sjoerd mag van mij fijn met de volgende vlucht afgewezen asielsuckers nar een ontwikkelingsland. Zonder bank, dat kost teveel dus laat hem maar staan.

Reageer
gravatar

Er is een alternatief; werken voor een uitkering als vrijwilliger bij voorkeur in ‘de zorg’ in een der initiatieven der gemeenten. Alleen maar voordelen; oudjes verzorgd door werkloze middelbaren die toch nooit meer aan een fatsoenlijke baan komen. Geen loonkosten, worden wel doorberekend aan ‘zorgvragers’, geen controle op de kwaliteit van de arbeid door de arbeidsinspectie, geen controle op arbeids-, rust-en reistijden, bedrijfskleding zelf leveren, eigen vervoer regelen en geen enkele vorm van tegenprestatie nodig door gemeenten of rijk. En tenslotte; de uitkering kan naar gemeentelijke willekeur worden verlaagd of ingehouden zolang het de bureaucratie goeddunkt. Een verfrissend nieuwe paarse feodaliteit in een zorgzaam jasje, het Paard van Troje geluidloos naar binnen gerold in de poorten van de nieuwe prestatiemaatschappij. Ons aller nieuwe God heet Economisch Herstel en zijn profeten heten Rutte, Asscher en Samson. En de Bankiers; zij zagen dat het goed was en hun gejuigh steeg op van den aerden gront.

Reageer
gravatar

Beste Sjoerd, ik heb nog wel 1 schoen voor je, maar die zit nog vast aan mijn voet.
Voor jouw beeld: hij is zwart en heeft aan de voorkant wat metalen afwerking.

Ik wil je er met liefde en plezier een indruk van geven…

Reageer
gravatar

Stalpaert, je bedoelt waarschijnlijk die gevleugelde beleggersschoenen van Mercurius van Damrak 5? Ja, die vliegen de winkel uit, helemaal natuurlijk als er flink wat Red Bull wordt ingenomen. Tja, misdaad lóónt in de geldwereld.