De meest sexy bankiers van 2013

Helemaal leuk!

Het is winter. Met temperaturen rond het vriespunt is het weer tijd voor De Speld om de lijst met meest sexy bankiers voor u samen te stellen. Mannen die u warm kunnen houden.

De economie mag dan in crisis zijn, de bankiers zijn dat zeker niet. Vorig jaar op één: Richard ‘Dick’ Fuld, die als goede kapitein ten onder ging met het Lehman Brothers-schip maar vervolgens weer bij een andere bank aan de slag ging. Doorzettingsvermogen, daar houden we van. Helaas is het onbekend wat zijn werkzaamheden sinds begin 2012 zijn, dus wie heeft zijn positie overgenomen? We tellen af.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het verbranden van renteloze leningen leverd ook hardverwarmende momenten op – de hamburgers liggen al op de balans – in Kas een pot mayo.. vlammetjessaus als vreemde valuta.

Reageer
gravatar

What’s new Pussycat? Bankiers hebben nu eenmaal een onderlinge erecode: zij mogen iedereen altijd en overal besodemieteren, maar ze mogen NOOIT, nimmer, never, jamas, ne jamais een dief van eigen portemonnee zijn. Wel mogen zij allerlei schijnbewegingen maken die de hun tegenstanders op de verkeerde rentevoet zetten. Er is nog geen bankier die ooit deze dure eed beschaamd heeft; een eed onder bankiers is verwant aan, maar safer dan de Omèrta. Denk aan de dure eed van de Banco Ambrosiana-bankier, die zelfs -hangend onder London Bridge- dapper overeind bleef, na het mislukte Maffia-avontuur met Het Vaticaan en de Vrijmetselaars van Loge P2.

Reageer
gravatar

De TopTwaalf bankiers op een kalender Vrouwke? Maar “top” op basis van wat? Innerlijke beschaving? Onbegonnen werk, die is niet aanwezig in hun DNA (zie onder 19). Totaal jaarinkomen dan? d.w.z. de optelsom van reëel salaris + bonussen + opties in opgekochte bedrijven + leasebak voor het hele gezin + chauffeur van dienst voor hem en haar + goedkope hypotheken + onkostenvergoeding + kledingvergoeding + representatiekosten + fiscale aftrek-faciliteiten door de overheid, etc.? Die gegevens worden door de branche nooit bekend gemaakt uit ‘concurrentie-overwegingen’ en om niet onnodig de fiscus te irriteren. Het is met bankiers als met zandwagens onder een vultrechter: “zakken en bakken gevuld, genoeg geluld, missie vervuld, inpakken en wegwezen”. Er zijn er die drie ritten per dag maken; er zijn er die wel tien keer per dag laden; want er is een ernstig tekort aan vervoerscapaciteit in de zakkenvulbranche. Dus op basis van welke criteria wil je een Top Twaalf samenstellen; graaigretigheid, onder één hoedje spelen met de accountancy, het voor- en na-beurs bespelen van de AEX, het kat-en-muis spelen met de AFM, het belazeren van de Europese Mededingingsautoriteit? Maar geef ze eens ongelijk; Tweede Kamerleden kijken steevast collectief de andere kant op en wachten trappelend van ongeduld op hun beurt om straks ook te grazen uit de staatsruif. Zo betalen werkenden hun hele werkende leven lang voor een volledige AOW, maar als het op uitbetalen aankomt, is er altijd wel een reden te vinden om die over twee personen te verdelen, twee betalen: één halen. De AOW van de werkende partner wordt besteed aan goede doelen; zoals daar o.a. zijn: de nimmer gereedkomende bodemloze put JSF, hulp aan de noodlijdende firma AnsaldoBreda, staatshulp aan frauderende banken en bankiers, winterhulp aan bouwfraudeurs. Allemaal prioriteiten die blijkbaar meer gewicht hebben dan -bijvoorbeeld- dijkverzwaring van rivieren en zeeweringen, onderhoud van wegen, op peil brengen en betaalbaar houden van medische zorg (voor óók de lagere inkomens) en verbetering van onderwijs (ook voor lagere inkomensgroepen). We leven in een democratie; dus tel de zegeningen van onze klassenloze samenleving.

gravatar

Marg00tje, het gáát helemaal niet om die oude lullo’s: het gaat om hun sexy bankrekening en hoe je door trouwen en scheiden een leuk dividend kunt krijgen.

gravatar

P.P.S. Het ingelijste wandtegeltje links van Gerrit en -voor onze kijkers- derhalve rechts van Gerrit, vermeldt de meest actuele reclametekst van deze semi-staatsmultinational: Er is geen andere kleur dan Oranje. ING stelt zich dus op achter Oranje. Dat moet uiterst bemoedigend werken op Willem-Alexander, voor als hij nog een sponsor nodig heeft

Reageer
gravatar

Het valt tegen dat niemand de frappante gelijkenis tussen mijn Henk (u weet wel: van de Hedwigepolder) Bleker en de fieve vijftiger Lloyd Blankfein heeft gesignaleerd. Henk dubbelt soms op verzoek van Lloyd, vooral in ‘spannende’ hoorzittingen met de overheid. Die WW als staatssecretaris was helaas niet genoeg om te gaan samenwonen en een hofhouding van enig niveau te voeren.

gravatar

Verdomd, helemaal niet gezien. Wat me wel opviel was de overeenkomst tussen jouw (mag ik jij-en en jouwen?) Henk B. en Lloyd B.: allebei lid van een caranavalsvereniging: Henk van het CDA en Lloyd van de aarts-concurrent van Comedy Central: The Greedy Comic Club, een werkmaatschappij van de Bilderberg-Group. Ik lieg niet: het staat er van links naar rechts achter langs Lloyd, kijk maar.

gravatar

Ik vind die Gerrit altijd zo kijken als een schuldbewuste hond die een vogel apporteert: hier heb je die vogel, baas, hij is wel tot op het bot afgekloven, maar ik ben toch wel braaf omdat ik hem gebracht heb, na een paar uur doorkauwen?

Reageer
gravatar

P.S. In de nastoot nog wat aandachtspuntjes:
1. Topbankiers dragen allen camouflagepakken in de schutkleuren donkerblauw of antracietgrijs, krijtstrepen zijn zó passé.
2. Topbankiers dragen slechts witte of blauwe overhemden; de tijd van optionele zwarte of bruine hemden is voorbij.
3. Private topbankiers dragen allen blauwe stropdassen (bijvoorkeur gestippeld), dubbel Windsor geknoopt. Slechts Mario Draghi (die zich als staatsbankier gelegitimeerd acht door het wettig gezag) mag -ter onderscheiding van de private sector- een lila das dragen.
4. Het schilderij van onze a.s. koningin Maxima (tegen de achterwand van Gerrit’s box-office) is onmiskenbaar afkomstig uit zijn tijd als hofnar van kunstpaus Dirk Scheringa; is dat legaal meeverhuisd van Wognum of als herstelbetaling geconfisqueerd?

Reageer
gravatar

Van Mathenesse Spaland en Van Bralhuysen, een kleine correctie op jullie enthousiasme: er is in de hele wereld geen bankier (dood of levend en zelfs niet bij Monopoly) te vinden, die vrijwillig ook maar een (deel van zijn eerlijk verdiend geachte) bonus zou afstaan indien hij niet zeker wist, dat die hij die in de vorm van promises, opties, betalingen in natura en een dubbele betaling volgend jaar, dubbel en dwars zou kunnen compenseren. Er is, kortom, géén bankier op aarde die zo altruïtisch, branchevreemd en abject TEGENNATUURLIJK zou kúnnen handelen, dat zit niet in hun erfelijk materiaal. Voorwaar, ik zeg u: élke bankier die symptomen als sociaal/maatschappelijke betrokkenheid, geweten en gewetensnood, slinkende graaizucht en afnemend ego(het syndroom van Downward↓) zou vertonen, zou onmiddellijk in besloten kring door de Raad van Commissarissen en/of de Raad van Bestuur) worden ge-euthaniseerd om verspreiding van noodlottige humaniteit te voorkomen. Uiteraard zou er dan een stijlvolle staatsbegrafenis zijn voor de ‘gevallen kameraad’. Zoiets als Hitler en Himmler deden toen zij Erwin Rommel tot zelfmoord hadden gedwongen, ceremonieel helemaal comme il faut, dus.

Reageer
gravatar

Met Rommel noemt u een vreemde eend in de bijt, heer Outsider. Naar alle waarschijnlijkheid had men in de na-oorlogse processen geen steekhoudende aanklacht tegen hem kunnen formuleren. Hierbij moet ik echter erkennen dat men in het geval Dönitz voldoende creativiteit aan de dag heeft weten te leggen om toch nog tot iets te komen.

Maar we hadden het over Hommen, zijnde een onvergelijkbare grootheid. Het gebruik van het woord “grootheid” zal u mij wel willen vergeven.

gravatar

Van Mathenesse Spaland, het was slechts een verwant procédé dat ik vermocht te duiden. Rommel was inderdaad geen bankier, maar er waren wel duidelijke links met deze morele mutanten: Erwin R. was immers sterk afhankelijk van kredieten én rijdend materiëel van de heren Flick en Von Opel, staalpillen van de heer Krupp, uniformkleding van de modemagnaat Hugo Boss. U denkt toch niet één seconde, m’n wakkere, dat zonder financiële hulp en rugdekking van bankiers fenomenen als het Derde Rijk, Blitzkrieg en Auschwitz (sponsor: Bayer A.G.) tot stand gekomen zouden zijn? Bankiers m’n waarde, zijn maatschappelijk ingevreten en uitgezaaide exponenten van dé gevreesde ziekte en zij zullen derhalve pas ná het overlijden van hun drager ten onder gaan; als laatsten, die het licht mogen uitdoen.

gravatar

P.S. Is die Lloyd ‘Blank & Fein’ Blankstein nooit gearresteerd door de IRS? Hij heeft ettelijke duizenden miljarden Euri en U.S. Dollars weggetoverd en in rook doen opgaan. Het proletariaat wordt al bestraft met executieverkoop van zijn huis, als men meer dan twee hypotheek-betalingen achterloopt. Democratie = gelijke rechten? Mijn r…! Met $ 60.000.000,- per jaar hoeft men zich gelukkig nét geen zorgen te maken over de continuïteit van de hypotheekaflossing. Als er niet minstens $ 1.000.000,- per week wordt opgemaakt, cumuleert zijn saldo naar het niveau van Bill Gates of de Sultan van Brunei. Arme sodemieter; zoveel geld en zo weinig principes.

Reageer
gravatar

Er zijn al vrouwelijke bankiers (d.i. vrouwen die door het Glazen Plafond zijn gebroken) maar zij worden nog in de luwte gehouden en pas dan aan het publiek getoond nadat de catastrofale puinhoop die mannelijke bankiers hebben veroorzaakt is opgeruimd, dus niet eerder dan 2020 of enkele jaren later. Overigens Bas (# 12), zowel Gerrit Zalm als Jan Hommen zijn dóór hun haargrens gegroeid omdat ze elk jaar door hun plafond (en dus niet alleen een gat in de lucht) springen, met hun exponentieel verhogende bonussen en schaalsalarissen. Zo zou zelfs ik wel kaalkop willen worden.

Reageer
gravatar

Heer Outsider,

Salarisschalen worden ingezet voor de verplaatsing van de muntjes waarmee arbeiders wordt afgescheept. Dat is natuurlijk niet van toepassing op de karrenvrachten papiergeld die wij onszelf toebedelen. Wij bankiers gebruiken daarvoor gepantserde geldwagens.

gravatar

Oom Dagobert,

U noemt zich “bankier in goede doen”. Bestaan er dan ook bankiers die niet in goede doen verkeren?

gravatar

Jan Hommen is minder kaal dan Gerrit Zalm. Dit komt misschien omdat Hommen zijn bonussen steevast inlevert. Dan valt er weinig te springen..

gravatar

mamaApril 7, 2011jij was een deel van mijn toekomst,samen met je zus en brreos,je kindjes en je nichtje en neefje .mijn toekomst is met het sterven van jou verdwenen .tot de maan en weer terug xxx

gravatar

Kunnen jullie nog een keer uitleggen waarom Gerrit’s kale hoofd hem van de nummer 1 positie afhoudt? Lloyd is nou ook niet echt gezegend met een weelderige bos haar.

Volgens mij spelen hier zaken mee die niet genoemd worden!

Reageer
gravatar

Bas is niet okay.

Tenzij je weet wat wat is.

Maar tja, als je dat wat dat is zou hebben geweten zou je jezelf geen Bas noemen.

Fucktard.

Dream better next time.

gravatar

Wat een onzinnige lijst.

Het verzinnen van DE Idee dat de overheid geld moet lenen van een private instelling, met rente, zodat al het geld dat in omloop is, nooit en te nimmer, door de manier waarop het tot stand komt, kan worden betaald, is toch veel effectiever ?

Naja, dat is de dollar, allemaal geleend van de FED (conglomeraat van banken)

Hoe zit dat met de euro ?

Wie maakt die, en betalen we daar ook diezelfde euries voor om ze te laten maken ?

Reageer
gravatar

Het valt te betreuren dat de emancipatie kennelijk aan deze sector is voorbijgegaan: geen enkel vrouwelijke bankier – of is het bankieresse?

En dat terwijl zoveel vrouwen hun best hebben gedaan mij van mijn geld te ontdoen: me dunkt dat zij zeker niet onderdoen voor hun mannelijke soortgenoten.

Reageer
gravatar

Beste Bøs,

Natuurlijk op zo’n comfortabele megahoekzitbank van glad leder, zodat men de vlekken die daar ongetwijfeld op komen, goed kan verwijderen. Antracietkleurig uiteraard. (Worden ze overigens wel in andere kleuren geleverd?) De uitklapbare verlengingen van het zitgedeelte, ten onrecht vaak voetenbank genoemd, zijn bij vele standen te gebruiken.

Eventueel kan de meegebrachte solex aan de achterzijde worden geparkeerd.

gravatar

Ik denk… meteen kijken. Wat een teleurstelling. Der moet er toch wel minimaal 1 te vinden zijn met een kort rokje? Liefst dan ook nog een vrouwelijke natuurlijk.

Reageer
gravatar

Geld hebben ze in ieder geval en dat moet rollen dus zoals Rod Stewart ooit zong: “if you want my money and you think I’m sexy, come along let’s have some fun’.

Reageer
gravatar

Nee neef, dat begrijp je verkeerd. Als iets kan, behoef ik het nog niet te doen.

Ik heb overigens een televisie als open haard in gebruik. Veilig, rookvrij, geen onderhoud en goedkoop in gebruik.

gravatar

Ik ben an sich helemaal hetero, maar ik zou er niet negatief tegenoverstaan om eens met een van deze bokken de financiele bloementjes buiten te zetten.

Reageer