Vara-journalist Bert Molenaar twijfelt aan echtheid rede Beatrix

‘Overtuigend bewijs nooit gevonden’

Bert Molenaar, journalist van de Vara, is allerminst zeker over de echtheid van de afscheidsbrief van koningin Beatrix. Enig tastbaar bewijs, naast televisiebeelden, ontbreekt.

Molenaar: “Ik was gisteren nog in de buurt van paleis Huis ten Bosch en daar sprak niemand over het bestaan van een afscheidsbrief, of zelfs maar over een afscheid. Zo’n afscheidsrede kan iedereen houden. Misschien probeerde de koningin met de rede de aandacht af te leiden van de persoonlijke problematiek binnen het koningshuis en de economische crisis. Wel een beetje kinderachtig om een abdicatie voor zoiets te misbruiken.”

De RVD noemt de aantijgingen van Molenaar ‘buitengewoon gevoelloos en misplaatst’. “Er staan wel degelijk aantekeningen op de Blackberry van Hare Majesteit. De naam Willem IV zou daar meerdere keren in voorkomen. Dat Molenaar de toespraak aangrijpt om opnieuw ophef rondom het koningshuis te veroorzaken wordt door verschillende media afgekeurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Molenaar slaat naar mijn idee de spijker op den kop.

Ze leek wel erg op die dame uit satirische NL 1-2-3 tv-shows met clipjes. Over acterende ook, met dat accent o.a.

Toch zijn er geen weerleggingen van de kant van WA van O
Maar ja, die vindt het wellicht wel kicken en laat het even zo, free poll, kijken wat de burger er over zou denken.

Er waren wel vaker programmering managers die een 1 april grap op een verkeerde dag uitzonden.

Reageer
gravatar

De socialisten zijn openlijk tegen Monarchie en Religie, stelletje machtswelustelingen kopfiguren van de z.g.n. socialisische demagogen met een eigen agenda, ze schuwen geen moord voor het bereiken van hun nep idealen. Dus afblijven en respect voor de onaantasbaren. Leer ze van katoen…. echt!

Reageer
gravatar

Het kan best zijn dat het IP adres van Bert Molenaar gespoofed is en dat iemand anders deze nare berichten in zijn naam zit te versturen. Dat gebeurt mijn broer Wim Heitinga ook regelmatig. Hij en Annie zijn daar zeer verdrietig over. De familie Heitinga steunt Bert.

Reageer
gravatar

Dus 27 april telkenjare:
KONINGWIMMEDAG ?
Of toch maar “Koningwillemdag” ?

PS.
Wie zijn in godsnaam al die anderen: Bert,Yitzak,Suze enne die Van Bralhuyzen?
Het is “autocúe”, niet “autóque”!
(Je barbéqued ook vast te veel, van al dat varkensvlees wordt je dommer,”Bralhuyzen”!
What’s in a name?)

Reageer
gravatar

Potverdorie Vermandel, moet dan ALLES worden uitgelegd? Je hebt duidelijk je huiswerk niet gedaan en ook niks opgezocht op Google. Bert = Bert Molenaar, de VARA-journalist die in het redactionele artikel tegen het licht wordt gehouden, Yitzak is een bekeerde Rus die zich met ethnografie heeft beziggehouden, Suze was zijn muze die haar eer niet kwijt wou en v.w.b. Van Bralhuysen; deze wakkere borst moet maar iets over zichzelf vertellen.
En BWH, wat moet ik met jouw reactie op 34a? Is dat een republikeinse losse flodder of de prelude op een drastische omwenteling?

gravatar

Het is wel een dag in het teken van afscheid; want naast de abdicatie van Beatrix nu ook nog (in # 4)de resignatie door de Godfather en capo-di-tutti-capi aller Paulussen; de bruisend-spirituele Opa. Pal daarna schildert BWH (in # 4a en # 4b) ons het beeld van een afrekening in het circuit der journalisten, Bert Molenaar en andere beeldende en schrijvende ja-knikkers en botersmeerders uit de Oranje-coterie. En juist vandaag ontviel ons ook Yitzak Svastislav Bodoni (vader der zwartwit-ethnografie) in een kort doch hevig gevecht om de eer van zijn muze Suze Menski: ze wilde hem houden. Het is zo’n dag dat zelfs een door leven en dood geharde zorgmanager zich wenend in de schoot van een onderbetaalde dus bijklussende fysiotherapeute zou werpen. Staan wij een ogenblik stil bij het verlies van al deze maatschappelijke oriëntaties en morele zekerheden op deze memorabele dag. Ik dank u voor uw medeleven.

Reageer
gravatar

Fabiola’s laatste wens… Had het er al over van de perfecte Timing, Fabiola dood en Met-een treed Bea Af. DE zelfde dag nog.

Hietbrink zit vandaag om 14.00 U in tram lijn 3 naar huis. ga meestal achterin zitten en daar zat een man op 3 stoelen tegelijk, doch schuift voor mij op. Ik stemple mijn piepkaart een halte te voren en de man zegt dat had je meteen bij binnenkomst moeten doen…alles te duur. Bij het OLVG zegt hij: hier heb ik zondag fabilola opgehaald. jaaaa en zijn kist komt vrijdag 1 feb. op mijn boot die we versieren met tienduizend bloemen… en ik zeg; weet jij dan ook het programma en hij leest het zo van zijn GSM af. 10.30 dokzaal bij een komst. 11.30 mozes aron kerk aan sluitend rond gang waterlooplein… 13.oo komt de kist op mijn boot… en verder de amstel naar zorg vliet. dat was zijn laatste wens… en ik zeg; en wie bekostigd dat… de man zegt IK: ik zeg tot vrijdag want moest uitstappen… al weer geen toeval… het houd niet op… eventueel tot vrijdag ! de duizenddichter.

gravatar

Dit is echt ziekelijk, sommige mensen hebben echt geen gevoel! Hoe kan je op zo’n manier een grap met mensen uithalen. Wat ik overigens geen grap meer vind. Dit vind ik echt wreed!

Reageer
gravatar

Satire is niet altijd grappig. Het zou prettig zijn als dat eeuwige misverstand eens zou verdwijnen. Satire kan worden bedreven met humor, maar evengoed met bijtend sarcasme. Het is meer hekelen dan het uithalen van een grap. In dit geval het hekelen van de VARA. Wellicht bent u lid?

gravatar

De heer Rutte stond krampachtig de autoque voor te lezen, daarbij allerlei rare gezichten trekkend. Het ontbrak er nog maar net aan dat hij een lange neus maakte tegen de TV kijkers…

gravatar

Uit de deense tagesblat!

De jonge Willem-Alexander de Nederlandse pers ooit verzocht ….
“allemaal op te rotten”. Op rotten=op-route… ga nu maar eens ergens anders heen…

dat geldt nog steeds: ook voor Molenaar.

Reageer
gravatar

Triest dat u dat uit een Deens dagblad moet vernemen: het is al jaren geleden als tiener gezegd. Het is derhalve een uitermate ouwe koe die u uit de sloot trekt. Was u even niet aanwezig toen?

En wat heeft u toch tegen Bert?

gravatar

Totale wansmaak. Grappen maken ten koste van een gebeurtenis die een familie in diepe rouw heeft gestort. Speldmensen, beeld in zelf een kind te verliezen en lach mee met de grappen van een zelfbenoemd satirisch weblogje.

Reageer
gravatar

Het kan geen toeval zijn, op een en de zelfde dag de berichten Fabiola-gladiola Gestorven en Koningin Beatrix doet afstand van de troon: Samen droegen zij immer koninginne kleding en hoeden tooi…oh wat mooi!
Al op de dag van inhuldig 33 jaar geleden stond Fabiola dáár!

Doch treur niet over onze dode
ook Gladiola fabiola zo van node
om mede te vervolmaken
wat de mens als laatste aan zal raken.

de duizenddichter

gravatar

Waarom inbeelden als ik uit ervaring spreek? Goed, ik beeld in, denk na, en nu? Ik moet nog steeds lachen om dit artikel, is dat erg? Net zo erg als relativeren of lachen in een ziekenhuis? Graag uw aanbevelingen voor politiek correct gedrag in deze!! (verzuren is geen optie voor een echt speldmens, sorry…)

gravatar

Ik was eigenlijk al een tijdje aan het twifelen of mijn TV wel echt bestond. Het had ook zomaar een kartonnen doos met wisselende foto’s er op geplakt kunnen zijn.

Reageer
gravatar

heerlijk, NL op z’n best, goedkoop programma’s en grappen en grollen ten koste van anderen. Lang leve de Vara, hoera, hoera, hoera.

Reageer
gravatar

Ik begrijp wel wat er bij u aan de hand is: een tweede- of derdehandsje gekocht zeker? Van een VARA-lid geweest natuurlijk, zodat het logo is ingebrand in het scherm.

En u maar denken dat u naar de VARA zit te kijken als u iets van John de Mol op hebt staan.

gravatar

Ja ja eindelijk is het dan zover,BEA gaat ermee stoppen,maar ja wat krijgen we er nu weer voor terug?een shopverslaafde koningin en een belabberde koning. En ach Friso leeft nog,omdat het Mabel het financieel anders niet red,lang leve het koningshuis,dat alle centjes lekker opmaakt van de Nederlandse belastingbetalen,oh wacht dat doet de VARA ook! snik

Reageer
gravatar

Hietbrink is niet het volk. Het individu=en-du-wie-du= jij bent jij is slechts de toekomst want er hebben nimmer volkeren bestaan. Mijn kamer is mijn kamer en…Elke huis staat op zich zelve, iedere straat staat huis voor huis op zich en al die straten vormen een buurt en al die buurten een stad of dorp en al deze vormen een provincie en iedere provincie honderen jaren, ja duizende jaren steeds veranderend van samen stellingen,ouder dan Holland en Den Haag en hoe verder in de tijd hoe grenzelozer de wereld, waar velen zogenaamde beschavingen zijn ontstaan elkaar uitroeiend of door natuurampen ten onder gegaan. Want een chineese muur of de steenhopen der piramides of welke zogenaamde wereldwonderen dan ook… zijn walgelijk tot stand gekomen. steen voor steen door slavernij en daar denkt geen toerist meer aan… het verleden is geleden, overleden=over-lijden want mensen hebben uit noodzaak massaal wel als een soldaten-volk; dat slechte volk, dat elkander beroofde en uitgebuit, elkander, geen enkel land uitgesloten, als je weet dat Letland eens geheel Rusland en klein Azië in eigendom had.

Dan nog niet eens over god voor de dommen” over de gerafineerdheid van de gestelijkheid gesproken; die mensen geestelijk eeuwen tot hun bezit maakte. En onze koning Willem IV ? het zij zo, gegroeid, symbolisch, traditioneel, het beste van het slechtste, of nu door de kat of de hond gebeten… President of… belasting moet ik toch afdragen. Hef de regeringen op. Iedere provincie zijn gouveneur en Europa zoals de verenigde staten bestuurd. Dan kom je ergens in een realistische vaarwater. OOk Hietbrink roept straks voorlopig …. Leven Willem VI… het is niet anders.

gravatar

zie zie de ontslag golf slaat toe. zal wel een goedkopere kracht voor in gehuurd gaan worden

Reageer
gravatar

Men is vergeten wat er speelt.

Bea + friso = alles doen wat je kan.

AIVD: ik houd Friso in leven, maar ben niet degene die hem zijn ziel tot zijn lichaam beperkt.

Bea:
Als je echt wil, kan je me laten ophalen, en dan is er een mogelijkheid, als je dat lief verzoekt.
(ik vind vliegen niet relaxt, en door een huidige douane gaan is echt niet okay)

Ik denk dan aan Graaf Bassos.

Graven in mental Friso’s gedachten is niet zo maar.

DUS

FBI, AIVD, BOM, BOMB, SWIFT, Zoozoeki,

Em speciaal voor Bea:

Nee, geen andere boomknuffelaars, of vage zaken;

Ik zou het wellicht net zo qed, als dan niet veel effectiever kunnen doen dan wie dan ook.

Wil je Friso terug, omdat je bent afgetreden en je kleindochter de laatste koning(in) van Nederland zal zijn;

Naja;

IP adres + de Speld! intimideren is vast niezo moeluk.

Friso zelf moet wel willen meewerken.

Reageer
gravatar

Zeg Hietbrink,

Spotten met namen zijn wij in De Speld niet gewend. En we maken hier evenmin taalgrapjes, zeker als ze nergens opslaan.

We zijn hier serieus aan het discussiëren. Slechts nu en dan, en dan nog alleen als het toepasselijk is, permitteren wij ons af en toe een licht-hilarisch grapje.

Hou je aan deze ongeschreven afspraak!

gravatar

Daar hietbrink een natuurtalent, kent hij slechts ongeschreven wetten der natuur en die houden zich nergens aan. Geen tekenen van overeenkomsten en afspraken dus, makkelijk zat. Woorden leg ik uit omdat we leven in een valse wereld waar slechts verdraaiende goede schrijvers door de mediamaffia de massa probeert te beinvloeden. Independent=en-die-binden-niet vertalen jullie met onafhankelijkheid… en dat is de eerste en allerbeste leugen van alle media daar ze zijn afhankelijk van hun adverteerders die ook al met hun verkoop-praatjes de massa bedot. Zij doen de persmuskieten het liegen voor. rest mij je nog mede te delen dat de meeste van jullie in valse ideën een gevangenen bent.

gravatar

Vind niet dat Hietbrink iets verkeerds heeft gezegd. Hij had U nog mede kunnen delen dat de Koningin van af 30 April zich voorgoed verlost mag voelen van de paperazi=papier-rotzooi volgens Berend. Hoe het koningshuis de media verafschuwt heeft ze vaak genoeg laten blijken en zien we nog haar kinderen de pers bekogelen met alles wat op te rapen viel. Dus rust is rust, het zij haar gegunt.

gravatar

Nou … natuur … talent .. dat is wel veel hoor. Maar leg eens uit waarom u denkt dat u alleen de waarheid in pacht heeft? Bent u Kretenzer?

gravatar

Blij dat ik geen lid ben van de VARA! Wat een smakeloze bende. Ze gaan echt over lijken. Ik leef mee met de ouders van die jongen die dood is. En wie is die Bert Molenaar. Is dat soms het gedeelte wat normaal bij een geboorte weg gegooid wordt? Je zou het wel denken. Ik heb nog geen vast bewijs zien dat die rat van een Bert Molenaar bestaat. Zal ook wel lucht zijn.

Reageer
gravatar

Anton toch,

Na deze blinde razernij zie ik het niet meer met jou zitten. Ik maak het hierbij uit. Ik zoek wel een kerel die minder agressief is.

Je bekijkt het maar!

Val dood en graag zonder een afscheidsbriefje,

Plien

gravatar

Maar Jeettje, ik ben nog lid en hoop het te mogen blijven.

O ja, je hoeft tegen mij geen u te zeggen, hoor.

gravatar

Dit gaat veel te ver. Dit is geen humor meer. Dit is dit dit dit dit is, nee dit moet verboden worden. Verboden worden. Verboden! Smeerlapperij is het, De reinste smeerlapperij! Over de hoofden van de ouders van Bert. Die moeten toch al zo lijden door de publieke terechtwijzing van hun zoon door zijn werkgever, de VARA.

gravatar

Weledele heer Van Bralhuysen,

Haha, beste medelid van onze neoliberale club van mensen met Verschrikkelijk Veel Duiten (VVD), haha, dit vind ik nog eens een heel mooi bericht , haha.

Haha, haha, haha, PvdA-regenten! Haha, recht voor zijn raap, haha. Maar vergeet onze dikbuikige regenten niet, haha. Dat waren er gelukkig veel meer, haha.

gravatar

Geachte heer Rutte,

Als mede Liberaal, maar dan van die andere liberale club (Drank 66), hoop ik met U dat die PvdA regenten na Maart 2014 wat minder hoog van de toren blazen. Ik denk echter dat dit ijdele hoop is, maar zoals een goed democraat betaamt zeg ik dan: het volk krijgt waar ze zelf voor gekozen hebben…

gravatar

Joepie, is het wachten toch niet vergeefs geweest!

Eindelijk koningin van de minima, die mij nog meer zullen toejuichen omdat ik met een domme prins ben getrouwd, drie kinderen heb gebaart en een volstrekt arbeidsloos bestaan lijd.

Wat ik nu heb bereikt is waar ik als kind al van droomde. Dat heeft mijn pappie met mijn schoonmama samen goed geregeld.

Reageer
gravatar

Is jullie dan niets meer heilig? Onze geliefde vorstin zo door het slijk laten halen door die kwal die zogenaamd onderzoek doet, maar alleen ‘ontdekt’ wat hij vantevoren van plan was te ontdekken. Hij lijkt die beroepstreiteraar wel die Bert Maalderink. Wantrouw mensen die Bert heten. Heb ik me leven lang gedaan en ik ben er niet slechter van geworden. Leve de Koningin.

Reageer
gravatar

Hè, bah. Vinden jullie het gepast om deze grap die zinspeelt op het eventueel niet bestaan van een zelfmoordbrief te plaatsen op de dag van de aankondiging van het pensioen van Sanne Wallis de Vries?

Reageer
gravatar

Wij weten niets af van een dodelijke afscheidsbrief en moeders hofhouding evenmin nadat wij ze gedreigd hadden met ontslag. Wij kunnen jou nog sterker vertellen. Wij kennen Sanne Wallis de Vries helemaal niet. Nooit van gehoord of gezien. Nooit!

gravatar

Alexander de Grote Spelfoutenmaker?

gravatar

Zeg onverlaat Haes, wij laten ons niet ongestraft toekomstigemajesteitsschenden.
Kies je wapen. Ik stel voor de floret of desnoods het klassieke duelpistool. Van de laatste heb ik nog een paar liggen van een van mijn zeer verre voorvaderen, Willem de min vierde.

gravatar

Bert Molenaar ? Bert Molenaar ? Volgens ons kennen we niemand van die naam. Er wordt wel eens wat geuit onder die naam, maar dat kan iedereen zijn. Bewijzen willen we, anders geloven we zijn bestaan niet.

Reageer
gravatar

De uitzending verliep erg rommelig. Wij wisten ook niet wat er op het filmpje stond. Bij de volgende troonopvolging gaan we dit beter doen.

Reageer
gravatar


Leesgenoten,

Velen hadden mijn abdicatie van de roemruchte familie Paulussen al eerder verwacht, maar heden is het dan zo ver.

Ik heb mooie en moeilijke jaren gekend, maar altijd heb ik kunnen profiteren van de verplichte financiële bijdragen van de familieleden. Maar ik heb inmiddels genoeg gespaard, zodat ik hun euro’s niet echt meer nodig heb. Bovendien heb ik mijn vorstelijke AOW nog.

Mijn familie heeft mij altijd aanbeden. Zo heb ik mij telkenjare flink doen toejuichen op mijn moeders verjaardag en op de dag dat de familieaccountant de boeken had opgemaakt. Waarom weet ik eigenlijk niet, want ik hoefde niet meer te doen dan af en toe een berichtje in De Speld te plaatsen.

Zeer hinderlijk waren de opdringerige kinderen en kleinkinderen die voortdurend foto’s van mij wilden maken. Maar dat zal weldra over zijn, naar ik hoop.

Zoals in een democratische familie hoort, wijs ik mijn dochter Paulien aan als mijn opvolger. Zij zal op 30 april – mijn overleden moeders verjaardag – de zweep overnemen.

Was getekend

Opa

Reageer
gravatar

Vind niet dat uitgerekend journalisten nog grappen moeten uithalen om maar te kunnen scoren. Zij leven van pulicatie’s van al de ellende hier op aarde. Ze zijn slechts aanwezig straks om te zien of er geen bom ontploft. Over de ruggen van veel verdriet verdienen ze hun kost. Papperrazzi=papier-rot-zooi.
Zij en niemand anders maken de mensheid slecht. Alles hoeft niet persee in de krant! Wat bij mij in de buurt gebeurt hoor ik van de buurt. Al die ellende ver van mijn bed, daar vraagt niemand om. En… bij de vara en VPRO staat achter elke boom een dominee. Doe daar eens wat mee.

gravatar

Agrippa, welkom bij de Club Der Humorlozen. Ik denk dat er voor jou een rol als erevoorzitter in het verschiet ligt.

gravatar

Bert moet beginnen met uitzoeken of die mevrouw wel is wie ze zegt, maar als het waar is: is dit geen referendum waard?

Men doet maar. Alsof we hier niet in een democratie leven.
Men zou er Republikein van worden.
Als men dat al niet was; verstandig mens zijnde.

Reageer