Facebookstraatprijs gevallen in Doetinchem

‘Ik denk dat ik foto’s van de stamppot online zet’

Zes gezinnen aan de Keppelseweg in Doetinchem zijn deze week verblijd met de nieuwe Like-prijs van de Nationale Postcodeloterij. In totaal zijn dertig miljoen facebooklikes uitgedeeld door presentator Gaston.

Met veertien loten mocht Dinie Terwage (54) de hoofdprijs van tien miljoen likes in ontvangst nemen. “Sinds het bestaan van sociale netwerken hoop ik hier al op. Natuurlijk verdien ik zelf ook soms een like op Facebook, maar van dit aantal kon ik alleen maar dromen. Ik denk dat ik foto’s van de stamppot van vanavond online zet.”

Met de Like-prijs speelt de loterij in op de ontwikkelingen op sociaal netwerkgebied. Woordvoerder Twan Smit: “Een groot deel van onze winnaars geeft aan goede doelen, maar je weet tegenwoordig niet of dat wel goed wordt besteed. Met slechts 100 likes kun je heel wat arme weeskinderen blij maken.”

Naast Terwage baadt ook het jonge stel Larissa (20) en Mike (25) Klasser in de likes: “Het is onwezenlijk, maar ook mooi. Er is een kleine op komst, dus die likes komen goed van pas als we foto’s van onze spruit online willen zetten.”

De uitreiking heeft een keerzijde. Zo viel de 48-jarige Mieke Grooten buiten de prijzen, aangezien zij geen lot had gekocht. Grooten overweegt de Postcodeloterij aan te klagen. Op haar profiel staat de dag van haar digitale zelfmoord aangekondigd, indien de loterij niet aan haar eis tegemoet komt. 20 mensen hebben al aangegeven bij het evenement aanwezig te zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarde Hietbrink; voor zover ik mij herinner uit de lagere schooljaren, zaten de voetbalplaatjes (vormden samen een kaartspel) niet bij kauwgomballen maar bij ML kauwgomplakken. Het is mij overigens nooit gelukt het spel compleet te krijgen, weliswaar had ik Jan Klaasen (Harten zes) enkel malen dubbel, maar het is mij nooit gelukt te ruilen tegen de missende Faas Wilkes (Schoppen aas). Een trauma dat mij jarenlang achtervolgde. Daar hielp geen troostend ritje achter op vader’s Solex aan. Het gaat nu eindelijk ook wat beter met het rouwproces om de Solex, nu duidelijk wordt dat er minstens nog twee lotgenoten zijn die lijden onder PTSS; het post-traumatisch Solex Syndroom. Een gedeelde Smart is immers gelijk aan een halve Smart, en wat is een Smart anders dan een overdekte Solex?

Reageer
gravatar

En die kauwgom was nu ook niet al te smakelijk, dubbel leed dus. Kauwde nog wel eens op Bazooka Joe -voor de stripjes uiteraard, waarvan ik me er nu niet één meer voor de geest kan halen- maar heb daarmee nog nooit een egale grote bel kunnen blazen; treurnis alom.

Niet alles was vroeger beter, zeker in het kauwgomsegment zijn enorme stappen gezet.

gravatar

Ah, maar het is niet mijn stijl, noblesse oblige uiteraard, het pensioengat te dichten met oude vrouwtjes, welke ook nog zeldzamer geworden zijn tegenwoordig.

Bovendien ben ik geen deelnemer aan het soort acties met likes of plak volle spaarkaarten bijelkaar. Het zal een gratis brandstof actie worden bij de benzinepomp, vrees ik. En eer de pompbediende -oud woord eigenlijk: wie bedient er nog een pomp?- uit zijn beveiligde kassa is gekropen haalt hij de Solex toch niet meer in.

Maar ja, alle gekheid op een stokje: Doetinchem of all places. Is dit niet de geboortestad van de door u genoemde Dr. Otterlo of hoe de beste man ook moge heten, de born again Fries? Somtijds is het archief onbenaderbaar, maar u weet wie ik bedoel.

gravatar

Wellicht is er nog een mogelijkheid om de Solex op eerzame wijze van brandstof te voorzien. Door berichten in de kranten zijn wij zachtkens voorbereid op een aanzienlijke daling van het netto-inkomen per januari. Vandaag ontving ik het vonnis…. ehhh… de specificatie en daaruit bleek dat de daling een ruime 5 euro minder erg was dan waarop ik mij had ingesteld. Met 5 euro aan benzine komt men op de Solex nog een heel eind. Mogelijk lacht het fortuin u op soortgelijke wijze toe.

Zo, en nu de auto nog…

Inderdaad. Dr. Ottema werd in Doetinchem geboren. U hebt kennelijk enige naspeuringen gedaan, want naar mijn beste herinnering was deze bijzonderheid in het debat niet aan de orde gekomen. Hoe dan ook, wat had hij eigenlijk in Friesland te zoeken? Welbeschouwd heeft hij het onheil zelf over zich afgeroepen.

gravatar

Zekers, ik wil graag alle partijen horen in het dispuut. Hietbrink was mij bekend door de werken van de heer Bomans, welke daar een lemma aan wijdde, en het gaf geen aanleiding tot verder onderzoek naar verdere flauwekul. Ik hield mij destijds bezig met Velikovsky, en dat was al erg genoeg.

Echter, gefeliciteerd dat u die likes niet nodig hebt vanwege het eclatante succes: 5 euro! Nu maar hopen dat de ontwaarding niet snel toeslaat, met die Dijsselbloem kan het zo maar gebeuren.

Op mijn afrekening -luguber woord wordt dat toch- stond hetzelfde bedrag: de computer maakt geen fouten, zegt men …

gravatar

Als de computer geen fouten maakt, dan zal het in uw sitatie lonend zijn om de desbetreffende sprekers daaraan te houden. Opgewekte verwachtingen, u hebt het ontvangen geld al uitgegeven… u verzint wel iets.

Van Bomans hangt mij wel ene heer Hurrelbrinck bij. Deze wordt ten tonele gevoerd bij de navorsingen over leven en werken van minister Pieter Bas. Dit zou dus heel goed iemand anders kunnen zijn. Naar “onze” Hietbrink is echter ook veldonderzoek verricht, en wel door de onderzoekers van “Man bijt hond”; een fijne bron van kennis.

De term “afrekening” is inderdaad onaangenaam. Men verwacht daarbij publicatie in de krant, een medium dat zeer zelden eerzame burgers met naam en toenaam vermeldt.

gravatar

Inderdaad opgewekte verwachtingen, u zegt het. Helaas is mijn bedrijf er als de kippen bij om een wijle daarna met terugwerkende kracht ‘eerlijkheid’ te betrachten. Het bedrag is inderdaad reeds een voorbije zaak: mijn verzameling blikken opwindtreintjes kent sinds dit weekend weer een Neurenbergse aanwinst.

Doch ik bedoelde zeker niet Hurrelbrink -het zal een vondst zijn van Bomans- maar wel degelijk “een vorser die zijn trotse voorouders tot voor de poorten van het Colosseum wist te plaatsen en wellicht ook tot de piramidebouwers zou weten te rekenen”, iets van die strekking.

gravatar

Pollens, het vermelden van aanwinsten van Duits fabrikaat kan een heikel punt zijn. Wellicht kunt u zich beter bedienen van het toverwoord “levensonderhoud”. Hieraan kleeft de geur van een zekere onvermijdelijkheid en noodzakelijkheid waaraan elke gedachte aan het hebben van een dure en daarmee afgunst opwekkende hobby vreemd is.

Zo’n Bomans toch. De door u genoemde kwaliteiten kunnen zeker niet aan de door mij genoemde Hurrelbrinck worden toegeschreven. Maar wellicht heeft hij ook ene Hietbrink gekend. Hij (Bomans) is dan ook overleden.

gravatar

Welneen: het is in aller belang dat het consumentenvertrouwen een opvijzeling krijgt, met tegelijkertijd een aankoop van bij de belangrijkste handelspartner. Een Win win win situatie zogezegd. De heer Dijsselbloem kan mij dankbaar zijn, dunkt me.
Bovendien betreft het een Schnellzug met rudimentaire stroomlijn, wat is passender op dit moment?

gravatar

De laatste tijd trekt vooral de weg weg situatie mijn aandacht. Zo tegen het einde van de maand.

Uw Schnellzug met rudimentaire stroomlijn is zonder enige twijfel einwandfrei. Met betrekking tot de vraag wat passender is op dit moment valt het wellicht te overwegen om De Arend weer van stal te halen omdat die niet de gewoonte had om tijdens de rit allerlei onderdelen te verliezen.

gravatar

De naam Hietbrink valt hier liefst 3 maal in zaken waar hij tot-taal geen verstand van. Wat zijn Likes? Dan Wel ? vermoed Hietbrink dat weer lege trucks worden uit gehaald….
Strekt U nu eens U Lege handpalm voor U gezicht open en ziet… toe maar doe het maar even… en kijk U hand is leeg.
Vouw uw hand nu dicht…draai u vuist links,rechts en open wederom Uw hand en blijft leeg. En toch heeft deze handeling een roem/ruchtige spreekwoordelijk betekenis. Herhaal nog een keer… open dicht open leeg! Maar u mag ook met legen hand open dicht in de lucht grijpen dan blijft het gezegde nog steeds van kracht. Open dicht en kijk blijft leeg. Dat heet: gij-pakken-lucht verbasterd tot gebakken lucht. Zo steken namelijk de meeste trucks in elkaar.

gravatar

Neen, de locomotief is zeker niet Einwandfrei, Heer Spaland, maar dat is juist de charme er van: het ding heeft een geschiedenis sinds 1923 en dat mag je zien, vind ik. De ingewanden daarentegen, de veermotor en tandwielen, zijn nog wel steeds in goede orde: de NS had er beter aan gedaan treinstellen van Duitse makelij te bekomen – ik bedoel maar; als ik het kan …

Ach ja, de Arend. Het enige wat daar wel eens van af viel was de machinist of de stoker. Maar die kon dan na enig gehaast loopwerk weer op de machine klimmen.

gravatar

Ach, niet voor niets rijdt de RET met Duits materiaal van Mercedes en Siemens. De Rotterdamse zakelijkheid is echter voor Utrecht weer duidelijk te hoog gegrepen.

Overigens: Bij “Tussen Kunst & Kitsch” zie ik de deskundige Frans Leidelmeijer wel eens zeer aangename bedragen noemen bij speelgoed uit de 20-er jaren. Een Solex kan daar geruime tijd op tuffen.

gravatar

Maar wanneer de waarde zakt tot onder de intinsieke waarde van de Like, dan loont het misschien de moeite om ze dan direct te converteren naar gebakken lucht.

Reageer
gravatar

Beste van Bralhuysen,

Als beursgoeroe had u natuurlijk moeten weten dat de Mickey-Mouse munt onder de valutasoort van Disneyland valt en niet niet uit een een Sovjetstaat komt,al of niet voormalig. Wat de waarde van de moer betreft kan ik u meedelen dat de gouden moer een stuk duurder (meer waarde dus) vertegenwoordigt dan het zilveren exemplaar. De waarde van de likes in Euro’s is wat lastig te bepalen. Immers, is het nog steeds onduidelijk wat de invloed van de betreffende IP-nummers is. Ook doet wellicht de postcode een duit in het zakje.

Reageer
gravatar

Als u in reactie daarop besluit het leven te beeindigen kunt u mij dan eerst even toevoegen aan uw vrienden netwerk. Dat zou voor mij een wonderbaarlijke nieuwe ervaring zijn en het kost u, sinds uw account toch zal worden opgeheven wegens uw overgang naar minder actieve status, eigenlijk niets. Niet dat ik u dergelijke stappen probeer aan te praten maar het is wellicht het overwegen waard.

gravatar

“Like” is een typefout door de facebookers, het zou moeten zijn “Lire”(de K en de R zitten dan ook vlak naast elkaar op een “qwerty”-toetsenbord).
Ik heb even niet duidelijk wat een Italiaanse lire doet tegenwoordig, veel is het niet.