GroenLinks wil opheldering over identiteit fractievoorzitter

'Werkelijk niemand weet wie hij is'

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks vraagt opheldering over de identiteit van haar eigen fractievoorzitter. Kamerlid Jesse Klaver zegt geen idee te hebben wie de man is die sinds het vertrek van Jolande Sap de leiding heeft bij zijn partij.

Klaver heeft al vergeefs bij parlementair journalisten en andere partijen geïnformeerd. Het Kamerlid wil nu dat staatssecretaris Teeven op korte termijn een onderzoek instelt. Klaver spreekt van een zorgelijke situatie: “Hij zit er nu bijna vier maanden, maar niemand in onze fractie kent hem. Ondertussen zit hij wel onze fractievergaderingen voor en voert hij het woord in de Kamer.”

Voor het onderzoek is waarschijnlijk geen Kamermeerderheid. SP, D66 en de Partij voor de Dieren hebben al te kennen gegeven de noodzaak niet te zien. Ook PvdA-leider Samsom noemt de zorgen van GroenLinks overdreven. “Die man is tamelijk onzichtbaar, dus volgens mij kan hij niet zo veel kwaad. Ik heb in ieder geval nog geen last van hem gehad. Laat hem lekker, zou ik zeggen.”

Klaver geeft toe dat de schade tot nu toe meevalt. “Hij heeft nog geen schokkende dingen gezegd. Toch moet je dit risico met elkaar niet willen nemen. Onze vorige fractievoorzitters genoten wel bekendheid onder de fractieleden. Ik vind dat wenselijk.”

De woordvoerder van Fred Teeven laat in een eerste reactie weten dat hij niets ziet in een onderzoek. “De identiteit van de fractievoorzitter van GroenLinks heeft geen prioriteit op dit ministerie. De staatssecretaris heeft wel wat beters te doen.”

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren eist meer zichtbaarheid van haar fractievoorzitter: “Zodra ik zijn naam weet, zal ik hem erop aanspreken. Als fractievoorzitter moet je dingen doen die opvallen en waarmee je het journaal haalt. Voor mijn part ga je met een stekkerdoos bij de interruptiemicrofoon staan, weet ik veel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat ongelooflijk flauw en vooral seksistisch van Groen Links. Jolande heeft gewoon haar hart gevolgd. Naar verluid heeft ze nog getwijfeld over ‘Johan’ maar omdat ze de schepen achter zich wilde verbranden en haar nieuwe identiteit voluit wilde omarmen is het Bram geworden. Ik zie het probleem niet. Als straks dat geslachtsloos paspoort erdoor is kraait er sowieso geen haan meer naar.

Reageer
gravatar

De PVV heeft om onderzoek gevraagd naar de werkelijke oorsprong van Groen Links.
Daar men zelf niets weet, herkend men bij de PVV de Italiaanse ” geen idee cultuur van Groen Links” .
Op deze wijze denk de heer Verwildert de Groen Links stemmers aan zich te kunnen binden. Over de kans van slagen had men niet direct een idee.
Maurice de Hond onthoudt zich, desgevraagd, van commentaar totdat er geen duidelijk inzicht in de materie is gevonden.

Reageer
gravatar

Wie zijn jullie eigenlijk? Ik bedoel, jullie hier, die op de verdachte vraag een antwoord menen te weten? Ik zie nauwelijks een gezicht, alleen maar grijze wazige figuurtjes zonder enige herkenbaarheid. Ik plaats mij maar in jullie rijtje.
Is toch niet belangrijk wat wij zeggen, of wel?

Reageer
gravatar

Waarde Smeets, als u nauwelijks gezichten ziet en alleen maar grijze waige figuurtjes waarneemt, zonder enige herkenbaarheid, komt het mij voor dat u myopisch, dus dringend toe bent aan een bezoek aan de oogarts of opticien die u een passende dioptrie kunnen aanmeten.

gravatar

Inderdaad heer Jeettje; het valt niet uit te sluiten dat ectoplasmatische resten of restgassen van Albert Verlinde en Bram Moszkowicz c.s. de heer Smeets parten hebben gespeeld bij zijn diffuse zichtbeperking. Symptomatisch daarvoor zijn een chronisch vertroebelde en versimpelde visie (die van de showbusiness) en een kortzichtige doch blijmoedige ontkenning van de maatschappelijke realiteit. En tot op zekere hoogte ook toxisch en besmettelijk; getuige de status van beide heren als kijkcijferkanonnen. Beiden vielen ooit omhoog als gevolg van een gebrek aan inhoud en gewicht, gecombineerd met een maximaal opgeblazen ego.

gravatar

Voor mensen met tips hebben de VVD, GroenLinks en de ChristenUnie gezamenlijk het Meldpunt Onbekende Fractievoorzitters geopend, bereikbaar tijdens ambtenarentijden (9.00 uur – 15.30 uur en niet tijdens de lunch van 11.30 uur tot 13.30 uur)

Reageer
gravatar

Het is werkelijk schandalig dat de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks (wie dat dan ook moge zijn) het niet voor elkaar heeft gekregen om vrede in het Midden-Oosten te realiseren. De bouw van nederzettingen op Palestijns grondgebied gaat gewoon door en wat doet de fractievoorzitter van GroenLinks (wie dat dan ook moge zijn)? helemaal niets!
Bij het volgende kongres zal het Vredeskommittee samen met andere kritische werkgroepen zoals de Roze Knoop, Vrouwen Vooruit, OudGrijs en afdeling Oost-Groningen een motie van wantrouwen indienen tegen de fractievoorzitter (wie dat dan ook moge zijn) Wij zijn laaiend!!!1!

Reageer
gravatar

Oke, vooruit dan maar. Mijn naam is Sybrand, ik ben 47 jaar oud en ik ben de fractievoorzitter van het christendemocratisch appel van Maxime Verhagen. Omdat ik zo’n rare achternaam heb, noemt mijn pr-manager mij Buma, wat naturrlijk een beetje gek is, want ze noemden Jan Peter toch ook geen Bak? Hoe het ook zij, bij het cda doen wij alles samen. Samen geloven wij in een man op een wolk, in de JSF, in de paus – hoewel een deel ook weer niet en in de heiliging van de zondagsrust. Stem daarom op het cda en op mij.

Reageer
gravatar

Beste Sybrand, ik heb vernomen dat appel, een snob-engelse telefoon- en mp3-speler-fabrikant, een klacht indiende omdat het CDA zijn naam kopieert en daarbij slechte cijfers publiceert (kijk wat vies: )http://upload.wikimedia.org/wikipedia/nl/timeline/c794d38def9f0dd948f2e2548dff7be9.png – wat is dat trouwens waard een zo’n ‘Zetel’? is dat iets grieks!? eerlijk zeggen hoor! anders badr!). haha, ik moet eigenlijk nog wat wetten bijschrijven, misschien is er een ministerpostje volgende keer voor mij? dan ik ga jullie goedkoop verdedigen!

gravatar

Hier voel ik mij toch -in politieke zin-enigszins ‘unheimisch’ bij. Als een politieke partij van linkse signatuur (?) zich van dit soort nondescript leiderschap bedient, wie garandeert mij dan dat die jongen van Spekman nog in functie is en: hoelang duurt het nog voordat Asscher en Samson bij de VVD worden ingelijfd? Het zullen niet de eerste PvdA’ers zijn die gedrost zijn naar de VVD: ik noem hier slechts Gerrit Zalm en Rita Verdonk.

Reageer
gravatar

GL is altijd al goed geweest in zeer nuttige onderzoeken, mijn verwachting van dit onderzoek is ook zeer hoog.
Zeker na de optimale waardes die ze verkregen hebben na onderzoeken m.b.t. vuurwerkoverlast e.d.

Succes GL jullie kunnen het!

Reageer
gravatar

Best Suus,

Ik begrijp dat u als bewoner van een voor ons onbeduidend en te ver onder het zeespiegel gelegen zeelandse polder niet veel kennis van het voormalig heerlijkheid Drenthe kunt hebben.
Hier heeft men (naast hunebedden)schapen in plaats van die beesten die verdacht gemaakt worden van onzedelijk gedrag met onze noord-afrikaanse medemens.

gravatar

Haha, maar dat is toch Mark Rutte eigenlijk, de fractievoorzitter van GL? Die is toch eigenlijk overal voorzitter van?? Of anders foetelen ze in Limburg via de VVD daar er toch wel een voorzitterschapje bij? Toch?

Reageer
gravatar

Dat ben ik niet. Al ben ik wel even in de anonimiteit bezig met de voorbereidingen van mijn come-back! Tipje van sluier (jaja): “Tofik, tofjij, tofwij!”

gravatar

Automaniak Tjeempie,

Ik weet dat jij lijdt aan hobbydeformatie, maar dan nog kun je voordat je iets opschrijft wel even nadenken over benamingen die bij normale mensen meer gebruikelijk zijn.

Ik heb het even voor jou opgezocht. Hij is geboren in 1954. Voor het burgernummer (voorheen sofi) moet jij bij de gemeente Amsterdam zijn. Voor de vragen of hij zwembandjes heeft om zijn middel en wanneer hij voor het laatst is gekeurd dien jij je te vervoegen bij zijn huisarts.

gravatar

Een Solex? Bij Groen Links? Dat wordt hevig ontkolen dan eer er weer iets toonbaars van gemaakt kan worden. En bij mijn weten bestaat er geen Solex bakfietsvariant.
Maar heeft Groen Links niet iets tegen kool? Dus tegen Solex?

gravatar

Ach natuurlijk, hoe vergeetachtig.
Het zal zijn omdat ik mij dit weekend verdiept heb in Derny’s.

De afstand Rotterdam – Utrecht die men ruim op één tankje benzine op de Solex kan afleggen, volgens de advertentie, is dan, per Derny, nog binnen één dag terug af te leggen. Weliswaar kost dat wat méér aan brandstof; daar staat tegenover dat hier de overnachtingskosten van af getrokken kunnen worden.

gravatar

Hoewel mij net te binnen schiet dat het Groen Linkse kroost meest met de bak van voor getransporteerd wordt; dat zou een en ander kunnen verklaren, dat de Solex niet het favoriete vervoermiddel is van deze club.
Jammer: zij missen hierdoor een groot en groeiend kiezerspotentieel.

gravatar

Bekendmaken? Alsjeblieft niet, daar komt maar gedonder van. Dan blijkt zo’n man opeens een verleden te hebben of een verhouding of, godbetert, een standpunt. Doe maar niks, dan doe je al gek genoeg, zeg ik altijd maar.

gravatar

Dit moet toch een 1-april grap zijn?
Als dit wel waar is dan is dit na het doodvallen van en het laten liggen van een parachutist het zoveelste bewijs dat we echt in een bananen-republiek leven.

Reageer
gravatar

Wordt het belastinggeld van de hardwerkende Nederlander weer eens verspild aan gezanik. Ik laat mijn persoonlijke dierenoppasser, Dion Graus, uitgebreid Kamervragen stellen over de tijdverspilling aan die stiekemerd die zich in de groene linkse kerk heeft verstopt.

gravatar


Hoi lieve koningin Bea,

Ik heb ik grapje over u bedacht, als het mag.

Wat is de overeenkomst tussen u en uw schoondochter Máxi?

Nou, weet u het? Zal ik het maar vertellen?

Jullie hebben allebei een foute vader!

Leuk toch?

Garoetjessss van Paulusje met de weemoedige blik

O ja,
Mijn vader zegt dat hij tegen uw huis is. Vindt u dat erg?

gravatar

Beste Oom Spotter,

Je hebt ten onrechte Marijke Vos en Nel van Dijk vergeten. En hare majesteit schijnt te sympathiseren met GroenLinks.

gravatar

Met een grootschalig DNA verwantschaps-onderzoek zouden we de identiteit van de fractievoorzitter moeten kunnen vaststellen. In Den Haag en omstreken, met een straal van 20.000 kilometer.

gravatar

Hietbrink zal jou helpen … maar ook Groen Links. wat niet weet dat niet deert en wat de boer niet kent vreet hij niet. Ze gebruiken eindelijk tik tak taktiek. Achter de schermen werken werkt het prettigste. Straks veranderen ietsjes van naam. Links en rechts is uit daarom komt “Groen-midden.”
Geen extremen meer in de samenleving. DE middenberm van alle autobanen in de ganse wereld zijn Groen EN DAT GROEN ZAL HET ALTIJD BLIJVEN DOEN ONDANKS DE UITLAATGASSEN EN VERKEERSONGELUKKEN KAN DUS NIET MISLUKKEN. rijmt de duizenddichter.

gravatar

Dat u dat niet weet is bijzonder treurig, maar lijkt me een stuk minder ernstig dan wanneer u (bijvoorbeeld onze) fractievoorzitter was geweest. Geen appels met peren vergelijken graag bij zulk een ernstige zaak!