Argentijnse president eist Máxima terug

‘Prinses draagt gewilde bodemschatten’

De Argentijnse president Cristina Kirchner heeft Nederland opgeroepen prinses Máxima terug te geven. In een felle brief aan de Telegraaf en de Groene Amsterdammer beklaagt zij zich over de ‘gewelddadige annexatie’ van de prinses in 2002.

Kirchner schrijft dat de 41-jarige prinses aan Argentinië toebehoort. Ze spreekt van een principekwestie: “Máxima is gewoon van ons.” De president beroept zich op een resolutie van de Verenigde Naties uit 1987, waarin het de lidstaten verboden wordt om bovengemiddeld mooie buitenlandse vrouwen met een aristocratische uitstraling en een vader die actief was in een dictatoriaal regime in te lijven.

Kirchner vertelt niet wat ze precies met de prinses wil gaan doen. Internationale waarnemers vermoeden dat het haar niet zozeer om Máxima zelf gaat, als wel om de bodemschatten die zij met zich meedraagt.

Premier Rutte peinst er niet over om gehoor te geven aan de oproep van de Argentijnse president. Volgens hem wil de meerderheid van Máxima bij Nederland horen. “Het overgrote deel van haar heeft na al die jaren eindelijk de Nederlandse identiteit gevonden. Die gaat ze nu echt niet opgeven.”

Rutte heeft Kirchner laten weten geen middel te schuwen om de prinses te behouden. “Het is een prachtvrouw, voor wie iedereen in Nederland wil vechten. Ik zou persoonlijk een moord voor haar doen.” De premier is wel bereid tot een compromis. “Als de Argentijnen dat willen, mogen ze haar vader houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze vraag moet Nederland maar honoreren. Als bonus sturen we Alex en gezin met Maxima mee, schaffen het Koningshuis af en stichten een republiek.
Lang leve Rutte als president !!!!!

Hmmmm, bij nader inzien is dit het ook niet. Sturen we dan ook maar mee naar Argentinie

Reageer
gravatar

Terecht maakt Argentinië bezwaar. We hebben Maxima verkregen zonder bruidsschat te betalen. Vrouwen uit die streken mogen wel wat kosten.
Ik stel voor Van der Vaart uit te leveren, Argentijnen schijnen van voetbal te houden en ik meen gehoord te hebben dat Rafael (mooie argentijnse naam) beschikbaar is. Twee vliegen in een klap.

Reageer
gravatar

“…Internationale waarnemers vermoeden dat het haar niet zozeer om Máxima zelf gaat, als wel om de bodemschatten die zij met zich meedraagt…” Ik zeg operatief verwijderen en dan alleen die bodemschatten opsturen naar Argentinië. Iedereen blij!

Reageer
gravatar

Onze pafferige prins Guillermo Allejandro heeft al met het idee ingestemd vermits hij onderkoning van Patagonië kan worden en wie weet daarna ook nog stadhouder van de Islas Malvinas.
Een groep Nederlandse patriotten heeft zich al opgegeven om het stel en verder ook alle Von Amsbergs in Nederland gratis de grens over te schoppen.

Reageer
gravatar

Als er een gunstige losprijs wordt betaald zal niemand er tegen zijn. Is er niet een bekend gezegde dat stelt: “Als je veel winst wil hebben koop je een Argentijn voor wat hij/zij waard is en verkoop je hem/haar voor wat hij dénkt waard te zijn”.

Reageer
gravatar

er zit al 2 dagen kromtaal
Dialekt-diets… zing tekst in mijn kop.

Zo IK koos vrijdom
Renning er-rond, training elk-ding nieuw

doe-niet krijs voor mij Maximanina
de trouw is ik never laat je gaan
en als voor fortuin en als voor faam
het antwoord was hier al deze tijd
ik lief jou en hoop jij lieft mij
doe niet krijs voor mij Maximamina
de trouw is Ik never laat jou gaan
Don’t keep your distance=tussen-staan
That every word is true
dat elk woord is trouw.

Reageer
gravatar

Ken U zelve: Hietbrink en doet niets anders.
Met een pruik op en de middelste vinger kun je niet voor de spiegel gaan staan.
Satiere=zotteriën en eveneens esoterie=zotterij een verbastering van het Nederdiets. Altantische oceaan=Hiet-land-dietse oceaan zo groots was de taaleigendom der Nederdietse taal eens en wat is daar van overgebleven. Als Maxima niet gaat wil ik zelf wel naar Argentinië weg wezen uit een land waar het volk de Boeken van Hietbrink niet waard zijn. Oemachcuma=U-mag-komen de dietse indianen groet aan de overkant van de Hiet-land-dietse oceaan.

gravatar

Ha ha ha
Volgens het jongste internationaal koningsrecht van 536 wordt Prinses Máxima koningin bij de abdicatie van H.M. Beatrix.
Ha ha ha
Indien ze dan in Argentinië verblijft, wordt dat land volgens hetzelfde koningsrecht een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden vanwege haar huwelijk met Prins Willem-Alexander, die dan Z.K.H. Alexander de Grote II wordt genoemd.
Ha ha ha
Ik weet nog zo net niet of dat wel zo’n goed idee is.
Ha ha ha
Ik ben bang dat het nieuwe overzeese gebiedsdeel Argentinië ons veel zorgen geeft en tevens problemen met H.R.Q. Elisabeth en haar kabinet oplevert.
Ha ha ha

Reageer
gravatar

Heer Rutte,

Het is de Wil van de Heere, dat Prins Willem-Alexander koning van Nederland wordt en Prinses Máxima koningin van Argentinië. Daar behoort u zich niet tegen te verzetten.

Maar tussen ons gezegd en gezwegen, een vrouw als staatshoofd van dat land? Dat geeft inderdaad problemen. Ik zal toch eens een hartig woordje met de Heere gaan spreken.

gravatar

Dominee Van der Staaij,

Argentinië HEEFT een vrouwelijk staatshoofd, Cristina de Kirchner. De Heere heeft daar opvolging tussen echtgenoten ingesteld. De bedoeling dat die opvolging al in de jaren vijftig na het aftreden van Juan Perón zou gebeuren, maar mevrouw Perón heeft dat niet gehaald.

gravatar

Uiteraard voldoende gefrankeerd en aangetekend met bericht van ontvangst.
Poste restante valt af te raden: in geval van niet ophalen wordt het pakketje na een tijdje retour gestuurd.

En gezien het tijdsbegrip in Zuid Amerikaanse landen: mañana is een reis van een maand over de pampa’s, wil men zo’n pakketje liever niet retour krijgen.

gravatar

Bøs, onze Prins H²O heeft Maxima weliswaar geconsumeerd, doch zeker niet gedefloreerd. Het meisje heeft na enige wilde jaren eenvoudig de kortste weg gekozen tussen de jetset-rijkdom van Papa en die van W.A. van Buren en ze nam daarbij een innerlijk verscheurd land voor lief, één derde royalist, één derde republikein en één derde alcoholist die er geen idee van heeft hoe de staat er uitziet zonder permanente dronkenschap. Waarom zou Maxima terug moeten naar Argentinë? Heeft dat mens van Kirchner soms plannen om aldaar een monarchie te vestigen, zoals indertijd Generalissimo Franco in Spanje? Wat zouden wij moeten zonder mea Máxima; afhankelijk van het IQ van W.A. van Buren die buitenslands in één adem wordt genoemd met Kroonprins Laurent van België.

Reageer
gravatar

Volkomen terecht opgemerkt, Outsider. Als saillante aanvulling zou nog mogen gelden, dat Franco de onafhankelijkheid van Baskenland ongedaan gemaakt heeft. Zorreguieta is een Baskische naam. De familie is destijds Baskenland ontvlucht uit angst dat hen de landgoederen en rijkdom zou worden afgenomen. (een soort Depardieux avant la lettre, zou men kunnen zeggen)

gravatar

Waarachtig en sapristi nog aan toe! Zo toont onze premier aan te beschikken over de VOC-mentaliteit waar zijn voorganger zo aan hechtte: buitenlandse schat geroofd? Gewoon houden! Sterker nog: ons eigen Waterhoofd heeft er bezit van genomen.

Reageer
gravatar

Berend Willem Hietbrink: Als: Prins Willem Alex een keer mag antwoorden op een vraag met maar twee mogelijke antwoorden (‘ja’ en ‘nee’), dan heeft hij een kans van 50% om gewoon al op basis van toeval (lees: neuraal ruis) het goede antwoord te geven.
Zijn eenmalige ‘ja’ is dus geen indicatie dat PWA niet meer een beetje dom is. Stel de vraag opnieuw – tien keer of zo – en ik voorspel dat hij ongeveer even vaak ‘ja’ als ‘nee’ zal zeggen.

Reageer
gravatar

Ja maar nee ! ARGENTINIë WEET JE WAT DAT BETEKEND ? Alle zilver van mijne dat is nog eens wat anders dan de zilver vloot! gewonnen… gewonnen !!!
en appeltjes van oranje.

gravatar

Wouter Bos kan de uitruil wel begeleiden met zijn kaartenhuis spel. Voor ze het weten krijgen ze er ook extra lastenverzwaringen bij, compleet met niveleringsfeestje van Hans Spekman, Stef Oostblok en Marx Rutte.

gravatar

Dat gaat Friso doen. Hij zal geen stomme dingen uithalen en hij heeft in 2012 al veel aan populariteit gewonnen.

gravatar

Dat is natuurlijk net als dat gedoe om de Falklands/ Malvinas niets anders dan de aandachcht afleiden van de binnenlandse puinhoop in Argentinie. Zoals Wilders de aandacht van de puinhoop in zijn eenpersoonspartij verplaatste naar de Islam. En Rutte de VVDpuinhopen probeert te maskeren met Brussel. En zowaar nog zijn er mensen die daar allemaal intrappen.

Reageer
gravatar

Maxima van de broer van de slapende prins? Maar da’s toch mijn Estafette in Oktoberfest-kleideren op die foto? Niet? Sturen we Estafette op, zal niemand door hebben daar. In ruil tegen haar vader misschien? Kan ie direct als minister beginnen en naast natuur ook ongewenst stemvee wegblekeren.

Reageer
gravatar

U speld=speldt ons maar wat op de mouw.
Ik denk ze zo zouden vertrekken naar dat 20x grooter Zuidamerikaanse land.
Koning en koningin van Argentinë en de enige vorsten terug op het continent daar. Vroeger deed men niet anders dan aantrouwen met een veel grooter grondgebied… De Oranjes kwamen op deze manier Engeland binnen en Keizer Karel koos voor Spanje in plaats van de lage landen. Gegarandeerd dat ze de Falkeilanden zo van Engeland lospeuterde
als sympatiek wereld stel. En ze waren tenminste al eens wereldkampioen voetbal geweest. WAT VERTEGENWOORDIGD NEDERLAND NU EIGELIJK NOG IN DEZE WERELD ? De helft wil trouwens wel naar een ander land. Weg met koninginnen daaaaaaag !

Reageer
gravatar

Weg met de mensen die de Nederlandse taal zo verkrachten en de naam van een eilandengroep niet kunnen spellen.

gravatar

Valk-eilanden is toch een Nederlandse naam? De halve wereld was toen diets.
Alle Koningshuizen lagen op de loer om zonder slag of stoot halve continenten koninklijk te beheren. Maximiliaan Keizer van Mexico was een oostenrijker. Maurits van Nassauwe had Brazilië op het oog… Een belg blanke koning van Congo. De Russische Tsaar koppelde prinses Anna Paulowna aan de Hollandse koning Willem. En ook Bulgarije en Griekenland zochten noord Europianen als koning. Dat was toen heel wat anders dan landje pik. Toen heete Australia nog Nieuw Holland.

gravatar

U bedoelt toch de Malledieven. Inboorlingen die alles wat los en vast zaten van de schepen probeerde te stelem.. ach ook wij zijn wat beschaafder geworden en noemen dit heden souvernierjagers. Of kleptomania een andere naam voor B.V. Marokko en niet zo strafbaar. Ook de zeerovers eilanden der grieken zijn gelukkig falliet.

gravatar

Mwah; is zo’n pistool met een oprolvlaggetje waarop ‘KNAL’ staat.
Tenminste; als z’n moeder dat niet heeft afgepakt, anders is het zijn ouwe waterpistooltje, gevuld met aangelengde ranja.

gravatar

Eindelijk eens een paar wijze woorden van Rutte. Maar ik zelf persoonlijk zou voor haar geen moord voor over hennen. Mij te link. En natuurlijk mogen ze die vader daar houden. Hij zit daar al zo lang.

Reageer
gravatar

Inmiddels heeft Jeanine Hennis opdracht gegeven om alles wat nog over is van de Nederlandse Vloot op te laten stomen naar de Rio de la Plata. We zullen die Argentijnen even een lesje leren!

Reageer