Organisatie 2013 erkent moeizame start

Meeste verwachtingen nog niet waargemaakt

Het blijft tegenzitten bij het nieuwe jaar. Sinds de lancering van 2013 gaat het evenement gebukt onder organisatorische en logistieke problemen, waardoor het enthousiasme onder consumenten sterk bij de verwachtingen achterblijft. Dit blijkt uit een peiling van NIPO.

“Als het zo doorgaat hoeft het van mij niet”, stelt Mieke de Wit (16) uit Spaarndam gisteren ongevraagd tegenover haar broertje. “In 2012 gebeurde er veel meer, denk maar eens aan de bloedspannende herverkiezing van Obama en de terugkeer van André Kuipers uit het ISS. ,” aldus de Wit.

Volgens consumentenorganisatie Radar zou 2013 niet alleen landelijk en internationaal, maar ook op individueel niveau ferm tegenvallen. “Normaliter zou je een mooie ouverture verwachten: een aardbeving, vrede in Syrië, ik noem maar wat. Niet dus.“

De onvrede met 2013 is niet vreemd, stelt trendgoeroe Adjieedj Bakas op Twitter. Volgens hem hebben mensen steeds minder geduld met nieuwe jaren, ‘In feite is het niets nieuws: de onvrede over 2013 is iets van alle tijden’, aldus Bakas. ‘Een verschil met vroeger is wel dat het nu ook daadwerkelijk 2013 is. In het komende jaar zul je zien dat 2013 steeds meer gaat terugkomen.”

Inmiddels heeft 2013 ‘13, de organisatie die het jaar 2013 organiseert, aangegeven dat ze de kritiek ter harte neemt. “We doen er alles aan 2013 tot een onvergetelijk jaar te maken. We hebben opstartproblemen, dat klopt, maar de ambitie is er zeker.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit zag ik overigens al aankomen in 4026.
Dat is het zusterjaar van 2013.
Deze voorspelling deed ik tijdens een tijdreis conferentie, 3 weken voor 31-12-2012.

Reageer
gravatar

WEG MET 2013! Ben veel benieuwder naar 1969. Dat schijnt een uitstekend jaar te zijn geweest. Waarom wordt die niet gewoon herhaald? Het draaiboek ligt gewoon op de redactie van de NOS stof te vergaren!!!

Reageer
gravatar

Ik stel voor om de dertiende maand niet alleen op het loonstrookje te hebben, maar ook daadwerkelijk op de kalender in te voeren. De organisatie van 2013 heeft dan meer tijd om de targets te verwezenlijken. Bovendien krijgt de huwelijksindustrie een broodnodige impuls, want wie wil er nou niet trouwen op 13-13-13?

Reageer
gravatar

Het slechte begin van 2013 is eenvoudig te wijten aan de slechte afloop van 2012. Het was ál onzekerheid wat de klok sloeg (zie: “Onzekerheid nieuwe volksziekte”). Tel daarbij de tergende twijfel of Benito Berlusconi terug zal keren in de Italiaanse politieke arena; en zal nu dan de Maffia eindelijk eens een doorslaggevende stem krijgen in het Europarlement? Zal in 2013 het natuurverschijnsel Wilders uitdoven als een nachtkaars en als referentiekader vervallen? Zullen Rutte en Samson hun act als Don Quichotte en Sanzo Pancho kunnen boeken in de landelijkse theaters? Of maakt Joop v.d. Ende er abrupt een musical van?
Tel daarbij ook nog eens de bezuiningsdreiging die boven de markt en het ‘Uitvoerend Committee 2013’ hangt en het plaatje is compleet.

Reageer
gravatar

Ik geloof toch dat er een kleine correctie nodig is:
De eerste boer van Wilders in 2013 is op twitter verschenen. Wel een afgezaagde maar een bewijs dat hij er nog is. Een markant punt.
Voor de rest: stel dat het economisch beter gaat worden dan wordt 2013 helemaal een “dooddoener” Kunnen we zelfs Rutten en Samson niet afkraken.

Reageer
gravatar

2013 heeft een imagoprobleem. Fuseren met 1845, reorganiseren, opknippen in afzonderlijke pakketten, en opnieuw in de markt zetten.

Reageer
gravatar

Het woord komkommertijd=kan-kamer-tijd zagen we al weer ergens boven staan.
De komkomertijd valt gewoonlijk in de maand als de regring op recesie van weinig nieuws en de journalist in de kantiene=kan-dienen alwaar met de kannen wordt rond gegaan… koffiekan theekan melkkan waterkan alles kan dus in de kan-kamer-tijd te wachten op nieuws. Kom kom op met dat nieuws schreef Godfried Bomans. Maar dat komt dus niet. Zo beginnen de journal-listige
verhalen te verzinnen en duim te zuigen. Zeg maar de hoofdwerkzaamheden van de daagelijks ‘de speld’ En deze bestaan het zelfs om over gans 2013 al prognose te verspreiden waar de statestieken van 4 hele seizoenen uitgeschakeld. Knap werk voor wie daar in trapt. Satiere=zat-tiere-liere en versieren Het goede nieuws is… ze hebben nog 362 dagen voor de boeg. Maak er maar wat van.

Reageer
gravatar

Als van de 3 nu een acht (8) wordt gemaakt, leven we een jaartje in de toekomst. Kunnen we doen of de crisis achter de rug is en iedereen een flinke loonsverhoging geven. Hoogervorst wordt verbannen naar Elba, en de verplichte eigen bijdrage voor de onwettig verplichte ziektekosten verzekering vervalt per direct. Een goed idee! Tja je kunt natuurlijk ook je kop in het zand steken, en blijven doen of het 2013 is.

Reageer
gravatar

Toch mag de organisatie zichzelf niet te kort doen. We hebben nu al een verloren WK-finale (Michael van Gerwen), een markante echtscheiding (Raphael en Sylvie), een gekortwiekte voetbalclub (AGOVV) en de vooruitzichten op pensioenkortingen in 2014. Het jaar is nog geen drie dagen oud, ik zeg: goed bezig!

Reageer
gravatar

Hoho, er komt beweging in de zaak! Ik lees net in de Vk dat men daar wil dat Zwitsers geen hond meer eten, wat nu nog mag voor eigen gebruik. Als dit geen mooi begin is voor 2013, ja dan …

Twee vragen heb ik nou: 1, is er een vergelijkend warenonderzoek geweest naar smaakverschil per hondesoort, en 2. doen ze dat nou omdat de koekoeken op zijn?

Reageer
gravatar

Het is opvallend dat geen van u nog was opgevallen dat het hier gaat om Mieke de Wit uit Spaarndam. De familie de Wit woont reeds generaties lang in Spaarndam. Naar verluidt zelfs reeds voor gemeentelijke herindeling het dorp uiteen scheurde tussen Haarlem, Haarlemmerliede – Spaarnwoude en zelfs een deel van het water waaraan het dorp ligt bij IJmuiden. De familie de Wit heeft met lede ogen moeten aanzien hoe eerst ‘het poldertje’werd volgebouwd en vervolgens voor veel, heel veel geld werd verpatst aan amsterdarmen, waardoor de ware dorpssfeer totaal vergald werd. Het is dus niet zo gek dat een meisje van 16 uit zo’n familie er nog maar weinig trek in heeft, zeker sinds dat amsterdam kans heeft gezien Ruigoord los te weken van Haarlemmerliede – Spaarnwoude.

Reageer
gravatar

Beste Bøs, ik ben het eens met uw tirade tegen groot-Mokum. Kennelijk is Haarlem niet groot genoeg om deze expansiedrift het hoofd te bieden. Gelukkig heeft die andere grote gemeente grenzend aan Mokum (Zaanstad) nog het geluk dat er een natuurlijke barriere is in de vorm van het IJ en Noordzeekanaal om deze expansiedrift af te kappen, anders zaten we tot aan Noord-Kennemerland met deze arrogante bevolkingsgroep opgescheept.

gravatar

Nieuws over gebrek aan nieuws. Gesprekken tussen zus en broertje worden stiekem afgeluisterd. In wanhoop gebruiken de journalisten zelfs Twitter als bron van “betrouwbaar” nieuws. Komkommertijden alom dus.

Reageer
gravatar

Mensen klagen te vaak en hebben vaak alleen oog voor het negatieve.

Zo is het misdaadcijfer bijvoorbeeld op 2 januari 2013 al significant lager dan dat van heel 2012! En in 2013 zijn er veel minder mensen overleden ten gevolge van een verkeersongeval dan in 2012 en in 2011 bij elkaar.
En verder is 2013 economisch gezien ook een geweldig jaar met een voortdurend stijgende AEX.

Reageer
gravatar

Het valt niet mee met zo’n nieuw jaar. Om te beginnen had het jaar al helemaal niet mogen aanvangen omdat op 21 december de wereld zou vergaan. Het is dan ook een bittere pil dat de hele zwik er nog staat en 2013 doodleuk is begonnen.

Het enige lichtpuntje dat ik tot heden kan ontdekken is dat de Van der Vaartjes mot hebben. Dat is prima. Man en vrouw moeten ruzie maken, anders is het geen gelukkig huwelijk.

Reageer
gravatar

Men heeft geen oog meer voor details. Zo zag ik op twitter voorbij komen dat dit het eerste jaar is met allemaal verschillende cijfers, sinds 1987. Dat is voor het eerst in 25 jaar. Voorwaar toch iets om even over op je grondvesten te schudden.

Reageer
gravatar

Ja inderdaad, tegenwoordig is men van de lange termijnen en het uitstellen i.p.v. het snel even en goed doorpakken. Prof. dr. Bert Bokhoven zou hier al razendsnel een diepgaande analyse van hebben gemaakt maar kom daar maar eens om bij een zo traag medium als een Speld.

Reageer
gravatar

Natuurlijk klagen we over 2013: De Fyra rijdt weer, dus we klagen dat we daar niet over kunnen klagen; Berlusconi komt weer in het parlement terug maar krijgt geen macht dus daar valt ook al weer niet over te klagen. Vind je het dan vreemd dat 2013 bij voorbaat mislukt is?

Reageer