Mogelijk tientallen bultruggen aangespoeld in Syrië

Nederlanders verontwaardigd over internationale apathie


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op 1 januari worden ze op open zee geslacht
en roepen we : Zo de kop is eraf!

Reageer
gravatar

Ach joh, daar gáát het toch helemaal niet om? Op de foto zie je ook geen bultruggen en hij is ook niet gemaakt in Syrié, da’s duidelijk: geen palmbomen en kamelen op de achtergrond.
Dit is een impressie van hoe zoiets er uit zou kunnen zien als het zou gebeuren. Moet je verder niks achter zoeken.

gravatar


Welgemeend advies


Indien u naar Syrische kust gaat om die dieren op de foto te redden of uit hun lijden te verlossen, dient u in dat land rekening te houden met mijn wijze adviezen op http://tinyurl.com/bpk9dsp met het verschil dat u voor “in scholen” moet lezen: “bij scholen walvisachtigen”.


Paulus “shoot’m” Theunissen
Geëmigreerd en honourable member of the NRA

p.s.
Let er bij het bidden uit eventuele doodsnood op dat “God saves Americans” alleen het privilege is van Amerikanen uit de V.S.

Reageer
gravatar

Als kapitein van Seashepherd kom ik direct met mijn boot van de Indische Ocean door het Suezkanaal naar de Syrische kust. Als ik onderweg niet gekaapt wordt, kan de reis een week of drie duren, dus Marianne, lieve schat, houdt de bultruggen nog even warm. Lieverd, ik bedoel natuurlijk koel de beesies op tijd af, geef ze de nodige spuitjes en houdt voor mij de Bokma koud.

Reageer
gravatar

Lenie tweette van de week nog: “we moeten voor mensen vechten en voor dieren dat doen we over de hele wereld. Helaas geen zeehonden in Syrie anders was ik er”.
Dus die gaat, da’s nu wel zeker.

Reageer
gravatar

Voor internationale empathie heeft men geen echte foto nodig. Stel je voor dat mensen pas verontwaardigd worden als de foto klopt! Ik weet niet wat dit zijn, maar ze zijn vast zielig en daar gaat het om.

gravatar

Lieve Paulien

Lenie dacht meteen: “Bultruggen in de Middellandse Zee? Fantastisch. Ga ik direct redden!.”

Maar toen u schreef, dat het helemaal geen bultruggen zijn, raakte ze helemaal ontdaan. Ik heb voor haar even op internet gesnuffeld en u heeft gelijk. En Lenie natuurlijk in tranen.

Neem het haar overigens niet kwalijk. Ze heeft meer verstand van kleine lieve zeehondjes, dan van het grotere spul, zoals walvissen en orka’s. Helaas is ze soms wat te overenthousiast.

gravatar

Maar Lenie doet het toch met zeehondjes? Wil ze nu ineens van 2 – wat zeg ik? tientallen! – walvisjes eten?