Aanslag in Syrië rustig verlopen

Ongeregeldheden blijven uit: 15 doden

De bomaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus is rustig verlopen. Vooraf werd gevreesd voor ongeregeldheden, maar die bleven uit. Er vielen 15 doden.

Ondanks de dodelijke slachtoffers en de 27 gewonden waren er geen noemenswaardige incidenten. Na afloop keerden alle overlevenden in alle rust terug naar huis.

VN-waarnemer John Horowitz is tevreden over het verloop van de aanslag: “Een paar maanden geleden waren de mensenrechtenschendingen nog een zootje: er waren verkeersopstoppingen, rellen en klachten over geluidsoverlast. Nu zien we juist dat een burgeroorlog niet op een chaos hoeft uit te lopen. Wel zijn er nog verbeterpunten op het gebied van de informatievoorziening, zodat burgerslachtoffers weten waar ze aan toe zijn.”

Vanwege het ordentelijke verloop van de aanslag hebben de vliegtuigmaatschappijen Emirates en Egypt Air besloten om vluchten naar Damascus door te laten gaan. Ook het openbaar vervoer in de hoofdstad kwam snel weer op gang na de explosie.

De internationale gemeenschap heeft inmiddels gereageerd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou graag wel eens aanslag geplaagd willen zien op mijn verstand, maar weet niet goed hoe ik dat moet aanpakken. Heeft er iemand nog een paar domme tips?

Reageer
gravatar

Jaja, en maar grappen maken hier. Maar niemand die zich druk maakt over de milieuoverlast van zo’n aanslag. Hoeveel herrie maakt dat wel niet? En is daar wel een omgevingsvergunning voor aangevraagd. Als De Speld zich DAAR nou eens druk over zou maken…

Reageer
gravatar

Op de foto is duidelijk zichtbaar dat de aangeslagen auto geen modern zuinig model betrof.

De eventuele negatieve milieu-effecten van de aanslag worden dan ook direct CO2-neutraal gecompenseerd door het van de weg halen van dit vervuilend wrak.

gravatar

Kijk, zo kan het dus ook! Daar kunnen heel wat mensen in de regio een voorbeeld aan nemen. Hopelijk zullen we in de toekomst nog veel vaker met dit soort goed georganiseerde actie’s geconfronteerd worden in het nieuws. Het OV snel weer op schema; dat zie ik hier niet gebeuren!

Reageer
gravatar

Wellicht hebt u gelijk, Heer Jeettje. Maar troost u. De grijze ploert is weer naar Spanje afgereisd. Persoonlijk ervaar ik dit altijd als een opluchting. Nu mag ik weer een heel jaar stout zijn.

Dit neemt echter niet weg dat de redactie inderdaad aan het bijbeunen is geweest en ons met de boel heeft laten zitten. Zo van: “Joehoe jongens, jullie zoeken het verder maar uit.” Het minste wat men nu wel kan doen is enige compensatie aanbieden voor het pensioengat.

gravatar

Ondanks het resolute afscheid van het 5 december-gebeuren door het MKB zijn er naar verluidt zelfs vanavond nog verbitterde groepen Klazen en Pieten aangetroffen in het Peppelwegkwartier in de wijk Schiebroek. Voorts is op de Rozenlaan nog een verdacht pakje aangetroffen gewikkeld in St. Nicolaaspapier; de EOD heeft zich erover ontfermd. Burgemeester Aboutaleb en wethouder Karakus zijn in spoedberaad bijeengekomen met 1 Ivo op Stelten en 2 Fred Teeven. Inmiddels zijn een peleton ME, een arrestatieteam en een dweilploeg onderweg om deze laatste verzetshaarden op te ruimen. Al Jazeera zal als UN-waarnemer aanwezig zijn bij de ontruiming.

gravatar

Ik dank u voor uw meelevendheid, doch deze ophef moet men zien als een afleidingsmanoeuvre ten aanzien van de AIVD. Uit eigen waarneming kan ik u vertellen dat het pakketje op de Rozenlaan wel degelijk plofstoffen bevatte, doch het betrof de levering voor de vuurwerkspecialist aldaar. Boze tongen beweren dat het om de bestelling van de burgemeester ging, die hij met oneigenlijke inzet heeft laten ophalen.

gravatar

Heer Spaland, ten aanzien van dat pensioengat waar u enige tijd geleden om een goed idee verzocht mijnentwege; ik meen, na een onrustige nacht, een oplossing te hebben.

Men kan terugslaan met hetzelfde wapen, welnu: wij worden geterroriseerd met cijfers waarbij men een fictieve -want op statistiek geschoeide- levensverwachting hanteert. Dan stel ik voor om het volledige bedrag wat men aan deze verwachting rechtens kan verlangen in één keer uit te keren. Het past geheel in de tegenwoordige tijdsgeest van zelfredzaamheid en zelfverantwoordelijkheid; dat zou geen tegenstrubbelingen mogen geven.

Vervolgens kan men deze som, of delen daarvan, herinvesteren, alweer geheel volgens de huidige tijdsgeest.
Men zou zelfs kunnen investeren in Pensioenfondsen, deze doen het helemaal zo slecht nog niet: een gemiddeld rendement van 8% is normaal.
Bijkomend voordeel is dat de pensionado zonder juridisch probleem in een warm land kan overwinteren, opdat de jongeren met carrièredrift niet voor de voeten gelopen worden en tevens komen er woningen vrij, waarmee de woningnood een gevoelige knauw wordt toegebracht.

Ik weet zeker dat de heer Knot dit zelf had kunnen verzinnen, ware hij niet zo druk bezig geweest met het ontkolen van bougies.

gravatar

Tegen 8% kan men goede zaken doen, Heer Jeettje. Bij een jaarinkomen van 1000 beukennootjes reserveert men 200 beukennootjes tegen 8% gedurende 40 jaar. Men heeft dan 55.956 beukennootjes. Dan neemt men jaarlijks 70% ofwel 700 beukennootjes op en men indexeert jaarlijks met 2%. Om het nu niet te gek te maken, nemen we aan dat het fonds tijdens de opnameperiode slechts 2% oplevert. Dan is het pensioen voor 56 jaar gegarandeerd. Dit betekent dat er voor de jongeren wellicht ook nog wat overblijft. Want we worden wel ouder, maar een pensioen gedurende 56 jaar… zo oud worden we ook weer niet.

Tja, en de heer Knot gaat maar door met ontkolen. Stralen met notendoppen is hiervoor overigens een oude en zeer beproefde techniek.

gravatar

Wel Heer Bark, voor de lange afstand heeft uw ontwerp zeker voordelen. U weet hoe dat gaat. Men vertrekt met mooi weer van huis en onderweg gaat het regenen. Uw constructie lijkt hiertegen bescherming te bieden zonder dat men steeds een paraplu behoeft mee te zeulen.

Maar: hoe krijg ik na thuiskomst de fiets weer in het schuurtje?

gravatar

Dit ontwerp is inderdaad een moedige poging de dagelijkse beslommeringen te ontstijgen, heer Bark.
Doch zoals bij elk prototype is ook deze voor verbetering vatbaar: zo mis ik ten zeerste het belangrijkste onderdeel van de Solex op het voorwiel.

Had met daar nu een naaimachine geplaatst ten einde onderweg enige kleine reparaties te kunnen verrichten, allà, maar ook deze zien wij niet. Wellicht dat moeder de vrouw het ding niet wenste af te staan?

Dus nog even terug naar de tekentafel aleer de dienstregeling kan worden uitgevoerd: gezien de petten zijn de heren daar wel al helemaal klaar voor.

gravatar

Ik vroeg de heren om hun mening omtrent de naaimachines. Na enkele tests uitgevoerd te hebben meldden de heren dat hun banden helemaal stuk zijn. Volgende week gaan de heren onderzoeken hoe dat nou kon gebeuren.
Een moeder suggereerde dat er misschien een soort speld in de banden prikt. Dat idee werd per direct als belachelijk verworpen.

gravatar

Helemaal mee eens! Laat ze een voorbeeld nemen aan Tante Paulien: die doet nog louter groene aanslagen. Ik zit persoonlijk meer te wachten op de eerste biologische aanslag met bijvoorbeeld vrije-uitloop-zelfmoordcommando’s; Die hebben toch ook recht op een mooi leven?!

gravatar

Altijd maar nieuws over aanslagen in het buitenland. Het wordt tijd dat ook de aanslagen in ons land in het nieuws komen. Zo verwacht ik volgend jaar weer vreselijk veel belastingaanslagen met miljoenen slachtoffers. Die treffen de Nederlander toch meer dan aanslagen in Vervanmijnbedistan. Dat is andere koek!

Reageer
gravatar

Paulus en Paulusje, lulletjes rozenwater, gajes, uitschot!!!!

Het gaat hier wel mooi over een gruwelijke bomaanslag met maar liefst vijftien doden en daar gaat de familie Paulussen weer eens “geintjes” over maken! Laat naar je kijken, lapzwansen. Wat jullie doen is een aanslag op het goeie fatsoen!!!!

Laat het niet weer gebeuren, want anders zal ik eens een aanslag plegen. Op jullie gezondheid. Tijdens een familiebijeenkomst!!!!!

Stelletje oelewappers die jullie zijn!!!!

gravatar

Bomaanslagen interesseren mij geen reet. Ik zit het meest met groene aanslag op de tegels in de tuin. Dat vind ik veel erger.

Nog even dit:
Anno, “lekkere” vent, waar blijf je met jouw aanslag?

gravatar

Kennen die ongemanierde “heren” van de Paulussentjes het niet alleen af???? Komt die malle oma soms ook nog schelden op mijn???? Kennen jullie geen respect????

Ik weet jullie wel te vinden, hoor!!!! Lomp zootje ongeregeld, dat jullie zijn!!!!

gravatar

De kleur van het slavenbestand aldaar ken ik niet…Maar Paulusje lieve Paulusje het moet wel zandkleurig zijn en niet blauw.

gravatar

Kunnen we het er niet op houden, dat aanslagen ongewenst en toeslagen gewenst zijn en dat de reacties hier meestal niet letterlijk moeten genomen. Ik stel voor om niet zo op de persoon te spelen. Pesten mag hier weer wel.