Zware dag voor Arnhems gezin

Familie blijkt volledig verzonnen door Diederik Stapel


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het onrechtvaardig dat alleen Diederik Stapel van bedrog wordt beticht. De menswetenschappen berusten immers op een flinke dosis fantasie en een totaal gebrek aan kennis van statistiek.

Speerpunt is het bevestigen van de communis opinio populum. De werkwijze is simpel:

De promovendus stelt in een winkelcentrum aan een tiental willekeurige kooplustigen een zestal vragen naar “de bekende weg”. Na publicatie hierover in een omvangrijke dissertatie worden de conclusies communis opinio doctorum genoemd. De bekende weg wordt daarmee bewezen geacht. Q.E.D.

De heer Stapel dacht terecht flink te kunnen bezuinigen op het lastigvallen van haastig kooppubliek in winkelcentra, omdat de antwoorden toch al van tevoren vaststaan. Hij moet daarom worden geprezen in plaats van terechtgewezen door hypocriete vakgenoten.

Het is gewoon de jaloezie op zijn wereldwijde bekendheid vanwege zijn bekwaamheid in het poneren van “boerenwijsheden”! Als ik Stapel was, zou ik een proces beginnen om schadevergoeding te vorderen vanwege smaad van oud-collegae en leedvermaak van het Nederlandse volk.

Reageer
gravatar

Niet aan oma doorvertellen dat ik Stapelverliefd ben op de middelste dame met die innemende lach onder dat prachtige grijze haar boven dat olijke brilletje.

(Wil de fotoredacteur van De Speld zo vriendelijk zijn om mij haar telefoonnummer door te geven.)

Reageer
gravatar

Ik, als deken van de Orde van Beroepsfotoredacteuren, heb bij de Tuchtraad van van de Orde van Beroepsfotoredacteuren aangedrongen om de naam van de heer Karel Kleine Kiek, fotoredacteur van De Speld, te schrappen uit het Beroepsfotoredacteurenregister vanwege het fingeren van foto-opnamen ten behoeve van sociologisch onderzoek en samenspanning met de heer Diederik Stapel, gewezen-hoogleraar o.a. in Tilburg.

gravatar

Heer Bant,

Ik heb niet geschreven dat Stapel sociologisch onderzoek deed. Lees mijn bericht daar maar eens goed op na. De samenwerking van Diederik Stapel met Karel Kleine Kiek berustte enkel op samenspanning en zou derhalve inderdaad meer psychologisch dan sociologisch van belang kunnen zijn.

Het probleem met Stapelwerk is echter juist dat hij onderzoek niet uitvoerde, maar fingeerde. Daarbij maakt het niet uit wat voor soort gebruikelijk alfawetenschappelijk prutswerk het was. Maar gezien het feit dat de gefingeerde foto een gefingeerd gezin bestaande uit gefingeerde mensen afbeeldt, is het aannemelijk dat hier van sociologie sprake moet zijn.

gravatar

Goh, ik had me nou juist verheugd om te tafelen bij DWDD en P&W tot en met Nieuwsuur. Maar nu blijkt dat daar niemand op te wachten zit, kan ik beter een andere opdrachtgever zoeken die zijn imaginaire familie wel ten gelde kan maken.

Reageer
gravatar

Moeten de stemmen van de afgelopen kamerverkiezingen natuurlijk ook opnieuw worden geteld…

Reageer