De Speld

EPD komt met Facebook-login


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

You really make it seem so easy along with your presentation but I in finding this topic to be actually something that I believe I’d never understand. It sort of feels too complex and extremely huge for me. I’m taking a look forward to your next submit, I’ll try to get the hang of it!

Reageer
gravatar

It’s appropriate time to make a few plans for the longer term and it’s time to be happy. I’ve read this put up and if I may I want to suggest you few interesting issues or advice. Perhaps you can write next articles regarding this article. I want to read more issues approximately it!

Reageer
gravatar

Ja Annie, maar ik ben daar toch wat voorzichtig mee hoor; elke keer dat ik elektronisch bankier houd ik mijn hart vast: één bankencrisis is wel genoeg lijkt me …. voor ik het weet krijg ik daar ook nog de schuld van.

Reageer
gravatar

Zal ik weer niet mogen gebruiken, omdat ik nog geen patiënt laat staan een electronische patiënt ben.

Reageer
gravatar

Ja, dat gaat lastig worden, persoonlijk heb ik last van elektrostatische vingers: alles wat ik aanraak bij het prutsen aan die dingen wordt magnetisch of raakt in een elektrische coma. Ik voorzie rare toestanden met mijn dossier.

gravatar

Beste Akke, het zou me zeer welkom zijn als je met die magische vingers eens een rondgang door het datacentrum van het EPD zou willen maken.

gravatar

Graag wel even de mogelijkheid bieden om dit soort gegevens uitsluitend voor vrienden inzichtelijk te maken; anders is er ongetwijfeld weer een gehucht waar een Project-EPD gaat plaatsvinden, met alle medische gevolgen vandien.

Reageer
gravatar

Dergelijke feestjes mogen uitsluitend onder de noemer “nivelleringsfeestje” gehouden worden op de stoep van de partijvoorzitter van de regentenpartij (ook wel bekend als H.Spekman) en dan nog alleen als men ook in slobbertrui gekleed is.

gravatar

Geachte patiënt;

Het is uitermate onverstandig om verzoeken tot huisbezoek achter te laten op uw eigen facebook-pagina. onze huisartsen hebben wel wat beters te doen als dagelijks de FB van alle ingeschreven patiënten na te struinen. Wij adviseren u om uw bericht voortaan achter te laten op de FB-pagina van uw huisarts.
Daarnaast willen wij u waarschuwen u wijselijk niet uw donorstatus op uw FB pagina te melden. Dit kan tot aanzienlijke vertraging in het verzochte huisbezoek leiden.

gravatar

Ik heb een vraagje;
Ik lees net in het dossier van Fred Teeven over die fout die destijds werd gemaakt tijdens die haartransplantatie. Het lukt me niet om de chirurg die de fout maakte te liken. Hebben meer mensen daar last van?

Reageer
gravatar

Al dat gezeur om niks. Een beetje Nederlandse geeft niet om privé.

Ze bespreekt uit-en-ter-na al haar kwalen en kwaaltjes en natuurlijk ook die van haar hele familie en alle kennissen met volslagen onbekenden in wachtrijen voor het loket van de sociale dienst en de wachtkamer van huisarts of ziekenhuis.

En met haar huishoudelijke hulp natuurlijk.

Reageer
gravatar

Het lukt mij niet om via Facebook in te loggen op het EPD. Hebben meer mensen daar problemen mee?
Zonder Facebook lukt het trouwens ook niet. Komt dat door de secure beveiliging of zo?

Reageer
gravatar

Zoals bekend lopen de technische kosten van het EPD flink uit de klauwen vanwege het slecht aankoopbeleid van het Ministerie van Ontzorging. In deze tijd van per definitie onbekwame ambtelijke inkopers en ernstige financiële crisis als gevolg van fouten van het neoliberalisme is het EPD-project uiteraard geneoliberaliseerd. Er dient flink te worden bezuinigd op productiemiddelen, zoals personeel.

Om een lang verhaal niet te lang te maken: dus bij de verplichte Europese aanbesteding heeft de ICT-firma Likmevesje, waar ik nu nog werkzaam ben, het laagste bod uitgebracht. Daarvoor heeft het bedrijf met medeweten van de secretaris-generaal van de hoofdafdeling Automatisering van de Ontzorging, Paulus Likmevesje, de module wachtwoorden in het bestek weggelaten.

Die module is voor de goede werking namelijk niet alleen niet noodzakelijk, maar zelfs hinderlijk. De ervaring van Paulien Likmevesje, dochter van de directeur, leert dat alle gebruikers toch hun paspoort niet onthouden, zodat doorlopend per e-post nieuwe worden aangevraagd. Het is duidelijk dat zulks het personeel zwaar belast en tevens de veiligheid, badinerend gesproken, niet verhoogd.

Ik moet nu stoppen, want Paulien komt net binn

gravatar

Beste Piet Pienter.

Ik hoop dat je mijn reactie kunt lezen na jouw ontslag, dat toch wel gebruikelijk is bij klokkenluiders. Maar ik veronderstel een foutje in jouw ontluisterend bericht. Ik hoop dat jij met “paspoort” “paswoord” of “wachtwoord” bedoelt, anders is jouw verhaal onduidelijk.

gravatar

Hallo Piet, als je dit nog kunt lezen. Wil je dan zo aardig zijn om mij een reactie geven?

Ik vraag me namelijk af, of die flinke bezuiniging op het productiemiddel personeel na de neoliberalisering vooral noodzakelijk is om de nieuwe baas, die nu ongetwijfeld bestuursvoorzitter of ceo heet, te kunnen betalen.

gravatar

Nee heer Jeettje, zoals reeds lang bekend krijgt men alleen korting bij crematie ingeval de doodsoorzaak verbranding was.

gravatar

Bent u daar zeker van, Carrotte? Ik kan mij voorstellen dat een wakkere ondernemer op begrafenisgebied wel iets wil toegeven op de prijs in verband met zijn middellange termijnplanning en voor een zekere negotie.

Met het EPD in de hand, kan hij gerichte marketing bedrijven, zulks scheelt toch in de kosten:
“Volgens uw EPD bevind u zich in het begin van een terminale fase, daarom kunnen wij u het volgende aanbod doen (…) indien u binnen (….) reageert, krijgt u een korting van (….). Pak uw winst, wees er vroeg bij en maak uw nabestaanden blij!”.

Zoiets. Overigens valt deze tekst onder het copyright en zie ik betaling wegens gebruik gaarne tegemoet.
(een tegoedbon in geval van overlijden is bespreekbaar)

gravatar

Ik was gisteren verkouden. Dat mag iedereen gerust van mij weten. Maar om daar gelijk een ingewikkeld en kostbaar internetprogramma voor te maken lijkt mij erg overdreven.

Reageer
gravatar

Het is wachten op de ongevallen app. Bij een ongeval kan een voorbijganger de app starten op de telefoon van het slachtoffer. De app geeft direct inzicht in de zaken die er op dat moment toe doen:
-Gebruikt het slachtoffer medicijnen?
-Wil het slachtoffer gereanimeerd worden?
-Wil het slachtoffer zijn organen afstaan?

Reageer
gravatar

DAT, juist dát, zijn de essentiële motieven achter het EPD, waarde ambulance-chaser. En dat is ook één van de redenen dat velen niet tot een donorcodicil besluiten; men zit dringend verlegen om orgaandonors. Als de donor toch k.o. is kan die geen bezwaar maken tegen donatie. Sinds die onnodige hersen- en longoperaties, geflipte psychiaters e.d. twijfelen vele aspirantdonors over de ethiek en zorgvuldigheid van Eurotransplant en ziekenhuizen.

gravatar

Dank je Pauline, die was ik vergeten. De app zou de voorbijganger en het slachtoffer door middel van vragen door het gehele protocol moeten leiden, aangezien beide meestal niet vertrouwd zijn met de situatie.

gravatar

Beste Fred,
Maak je geen zorgen,
Ik heb alle accounts op voorhand toegankelijk laten maken. Als je zometeen even langs loopt bij mijn secretaresse kun je mijn login-gegevens lenen.
En we gaan natuurlijk niet vooraf toestemming vragen voor het inzien van die dossiers.

gravatar

U wilt natuurlijk eleKtronisch? Nieuwlichterij, ware het niet dat het hier het echte dossier betreft waarvan u niet mag weten dat het bestaat. Het fopdossier, met een c, is voor eenieder vrijelijk toegankelijk, ook voor u mits u maar als iemand anders inlogt.
Meesterlijke zet van Fred hieronder die doet alsof hij er niets mee te maken heeft.