Abortus na te weinig Facebook-likes voor echo

'Moet je een kind opzadelen met prenatale impopulariteit?'

Een 27-jarige vrouw uit Naaldwijk heeft abortus gepleegd nadat een foto van haar echo een tegenvallend aantal likes opleverde op Facebook. Bij het zien van de twintig-weken-echo klikten slechts drie vrienden op ‘vind ik leuk’.

Karine Voorthuizen zou in februari voor de tweede keer moeder worden. Het tegenvallende enthousiasme op de sociale netwerksite gooide roet in het eten: “Je wilt dat een kind geliefd ter wereld komt. Als er zo’n duidelijk signaal wordt afgegeven dat dit niet haalbaar is, dan moet je daar conclusies aan verbinden. Hoe pijnlijk en ingrijpend dat ook is voor de drie mensen die wel geliket hebben.”

“Het is zeker geen overhaaste beslissing geweest,” aldus Voorthuizen. “De twijfels begonnen al toen ik vier maanden geleden twitterde dat ik zwanger was. Na een week was dat bericht niet meer dan vijf keer geretweet. Bij mijn eerste zwangerschap was dat nog het dubbele. Mijn huisarts bleef zeggen dat het normaal was, maar voor mij was het een eerste indicatie dat er iets niet goed zat.”

Sociale media-expert Kasper Verstege vindt dat mensen zorgvuldiger moeten omgaan met het plaatsen van persoonlijke informatie op Facebook. “Met een twintig-weken-echo laat je vaak ook iets van jezelf zien. Het gevaar is dat mensen zich gekwetst voelen als de waardering tegenvalt. Voor sommige vrouwen is het beter om eerst de geboorte af te wachten.”

Voorthuizen heeft geen spijt van haar beslissing: “Door de nieuwe timeline van Facebook zouden zijn latere klasgenoten kunnen ontdekken dat hij al voor de geboorte een sociale achterstand had. Moet je een kind opzadelen met dat stigma van prenatale impopulariteit? Ik vind dat je daar verantwoordelijk mee om moet gaan.”

De statusupdate over de abortus van Voorthuizen is inmiddels enkele keren gedeeld. “Het is bijzonder om te zien dat het leed geshared wordt: dat is het mooie van sociale media.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind de moeder ziek in haar hooft ,,omdat ze niet genoeg like,s heeft gehad op fb,, doe je het voor de rest van de wereld of zet je een kindje op de wereld omdat je het zelf prachtig vind en het alle liefde wilt geven ,, sorry ma als ze het echt geen gedaan omdat ze niet genoeg like.s heeft gekregen ,,, had ze zonder baarmoeder geboren moeten worden

Reageer
gravatar

Meen je dit nou serieus. Domme koe.die mag nooit meer zwanger worden.na zoveel maanden pas abortus doen is gewoon moord.heb geen goed woord voor dit domme wijf over. Fucking internet junk.je hebt geen fucking leven.geen echte vrienden als je internetleven zo leidend is voor alles wat je doet en beslist over leven of dood. Hoop dat dr baarmoeder wegrot

Reageer
gravatar

Meid is kk gek in dr hoofd.. Allerlei mensen die geen kinderen kunnen krijgen en deze slettebak haalt het weg omdat mensen je fokking shit niet liken!!
Jij moet een kogel koppen jo!!
Verdient het niet om moeder te zijn!!

Reageer
gravatar

Wat een geschift mens! Jammer dat haar ouders toen geen Facebook hadden.. Dan was ze zelf ook niet geboren!

Reageer
gravatar

Dit mens is echt geschift.. Jammer dat haar ouders geen Facebook hadden.. Dan was ze zelf ook niet geboren!

Reageer
gravatar

Wat een achterlijk wijf! Je bent gewoon een babymoordenaar om je kind om zo een domme rede weg te laten halen. Een zwanger wordt je niet om aandacht te krijgen hoor! Walgelijk dit echt! Sommige mensen horen geen kinderen te mogen krijgen!

Reageer
gravatar

“Het is bijzonder om te zien dat het leed geshared wordt: blablabla” Het word gedeeld omdat het gewoon ziek is! Gek wijf! toen ik zwanger was van mijn oudste was er nog niet eens facebook! Had ik dan ook maar abortus moeten doen omdat ik geen likes kreeg?
sorry hoor, maar ik kan hier echt kwaad om worden.. ik hoop dat ze zich kapot schaamt!

Reageer
gravatar

Ik schrijf deze reactie op 4 april 2015 om 06.34 uur maar we zullen zien wat er straks bij staat.
Het is een schande! Het mens had best kunnen wachten tot week 22, er was zeker kans op nog meer likes. Naast de foto van het wormpje ook een paar foto’s van de verwekking had de kansen zeker vergroot.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat ik veel gehoord had maar dit slaat alles .Hoe gek moet je zijn dat je een geboorte laat afhangen aan de hoeveelheid likes.Misschien is het kind nu beter af want wie wil een moeder hebben die zo denkt .Het kind was vast l een leuk kind geworden dat kan je van de moeder niet zeggen .Vooral omdat heel veel mensen wanhopig naar een kind verlangen en die lezen dit SCHANDE

Reageer
gravatar

Het is geen slecht besluit van die moeder! Ik bedoel er lopen nu te veel mensen rond die ik nu nog wel zou willen aborteren en ook nooit een like zou willen geven. Neen kk noem geen namen! Zij zij n al zo veel genoemd!

Reageer
gravatar

Bah, en dat is al moeder van een kind? Zielig voor dit kind..
geen woorden voor zo’n respectloze moeder… fuck de rest, maar je kind wehalen door fb? Wat een mongool ben je dan?!

Reageer
gravatar

Ooh my god mens laat je nakijken …jij zou geen moeder mogen zijn ook niet van je eerste kind ik hoop dat ggz en andere instanties hier bovenop zitten… !!

Reageer
gravatar

Dit is duidelijk een geval dat dat mens niet spoort, ze leeft zelf niet maar laat social media haar leven leven. Triest voor dit ongeboren kindje dat nu niet ter wereld is gekomen dat moeder reacties van vrienden belangrijker vind dan het kindje dat in haar groeide

Reageer
gravatar

ziekelijke psychopaat. abortus is moord en ik heb niks met moordenaars. zoveel mensen hopen op n kind en krijgen m niet en deze zieke wijf pleegt gwn abortus. sos jeugdzorg!!! die andere kind moet uit huis worden geplaatst want dadelijk vermoord ze die ook.

Reageer
gravatar

Aha! De lezertjes van het Reformatorisch Dagblad, de EO jongerenkrant en de Kerkbodes hebben ons eindelijk ingehaald. Wat traag van begrip, maar dat zijn ze al eeuwen.
Benieuwd wanneer ze Slob en Staaij zover krijgen Kamervragen te stellen.

gravatar

ge zou u moeten schamen verdorie, wat een belachelijke trut! zoveel mensen die geen kindjes kunnen krijgen, en dan heb je van die trutten die een abortus plegen om een futtiliteit! wat een rotte wereld is me dat hier 🙁

Reageer
gravatar

Nu weet ik niet of ik compassie me dees vrouw moet hebben of dees eens hard ga uitlachen. 🙂

Wat een domme kip…
Misschien best dat ze nog abortus pleegt als sociale media voor haar eigen kind komt.

Reageer
gravatar

WAUUW. als dit een rede is om je kindje weg te halen moet je toch heel erg gaan nadenken of je wel moeder wilt zijn, ik vind het onzin om af te gaan op likes en retweets of je kind geliefd wordt of niet:O echt geschokt gewoon

Reageer
gravatar

Ik vind dit een rond uit belachelijke daad. Letterlijk en figuurlijk. Wat gaat dat mens nu doen? Nooit meer geen kinderen krijgen omdat ..het haar vrienden gewoon niet boeit? Waar gaat de wereld naar toe?! Zwanger worden en kinderen krijgen is toch iets dat je voor jezelf doet met het plezier om een kind te krijgen. Waarom zou het anderen moeten boeien? Prenatale impopulariteit… Pardon?! Kan dit nu ook al tegenwoordig. De moeder zou zich moeten schamen en toont hierbij dat ze niet verder na denkt dan haar neus lang is.

Reageer
gravatar

Ontzettend erg dat dit in Nederland kan gebeuren door social media. Je gaat toch geen kind vermoorden omdat mensen niet de moeite nemen om op fb te kijken of te liken. Echt triest. Mevrouw Voorthuizen, als u ooit nog het voorrecht krijgt om zwanger te worden(wat ik niet hoop als u zo luchtig over abortus denkt) hoop ik dat u zich niet laat beinvloeden door wat andere mensen van uw ongeboren kind vinden, maar wat God ervan vindt.

Reageer
gravatar

Beste mevrouw Voorthuizen,

Hoe kan het dat u na een naar uw mening ‘te weinig facebooklikes’ een kind doodt?? Kunt u de toekomst van dit kind voorspellen door middel van een gevoel of te weinig likes???!!! En heeft u recht om voor dit kind te beslissen? Gestoord vind ik het. U maakt zich meer druk om wat anderen van u vinden dan wat u van uw kind vindt. U zou geen recht mogen hebben om kinderen te krijgen.

Reageer
gravatar

Poeheeeeej,wat een poehaaaah.Volgends mij is het klinkklare onzin.En is dir geen broodje aap,maar broodje gorilla verhaal.Wat een bullshit.Met 20 weken is het al een kindje,met alles erop en eraan.Je mag het dan niet eens meer weg laten halen.Dom klootjes volk,wie dit geloofd!!

Reageer
gravatar

Schandalig voor mensen die geen kinderen kunnen krijgen of er althans veel moeite voor moeten doen.
Hoe kan je je in godsnaam laten leiden door een al dan niet leuk vinden door je virtuele vrienden.
Zelfs al is dit een grap; het is enorm misplaatst en een slag in het gezicht van mensen die moeilijk aan kinderen raken.
Schandalig. Waar zijn we mee bezig?

Reageer
gravatar

Je vergist je: dit is niet de Metro, dit is niet het stuk van Koelman.
Maar het is een nieuw argument tegen abortus: de tere zieltjes van mensen die geen kinderen kunnen krijgen worden geslagen.

Maar dan is kinderen krijgen van anderen dat ook, bedenk ik me net.

gravatar

Schandalig! Wordt zo’n arme vrouw gedwongen haar kind te aborteren omdat op 3 na al haar zogenaamde vrienden niet eens 5 seconden de moeite hebben genomen de foto te liken… Moordenaars!

Reageer
gravatar

Waarom halen we haar baarmoeder er gewoon niet uit!
Dan zijn we klaar, wat voor zieke vrouw ben je dan???

Reageer
gravatar

We? We?? Doe ik niet aan mee hoor. Doe het lekker zelf, held. Altijd steun zoeken voor een relletje, anderen medeplichtig willen maken en dan er zelf tussenuit knijpen: bah.

gravatar

Hoe zielig kan je zijn. Het arme kindje doden omdat je niet genoeg likes hebt
Wtf!!! Jij zou tog de moeder zijn en met het kindje moeten leven. Niet de mensen die liken of niet…
Het kindje moet geliefd ter wereld komen… Logisch. Maar dan had jij al geen liefde voor het kind. Ik bedoel het kind heeft jou liefde nodig om te groeien. Die heeft eigenlijk niemand anders nodig. Ja een moeder die van hem/haar houd!!! #kansloos

Reageer
gravatar

…. net zo zielig als iemand die geen disclaimers leest … maar het zijn wel erg veel tekens in deze tweet zeg, of gebruik je al Windows 8?

gravatar

Een loffelijk inititatief van deze bijna-moeder. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zou mijn eigen moeder zeggen.

Maar: waarom stoppen met abortus vóór het moment van geboorte? Als een geboren kind, eventueel na een tegenvallende CITO-toets, niet aan de verwachtingen blijkt te voldoen zou het in mijn ogen ook geaborteerd moeten kunnen worden.

In de huidige economische situatie bovendien een mooie impuls voor de breinaalden-fabrikanten.

Reageer
gravatar

Schandelijk dat je een abortus last plegen omdat je vrienden je foto niet liken op facebook!! Wat een labiele en zieke geest heb je dan!!?? Dan te bedenken dat ze nog een kind heeft waar ze voor moet zorgen…. Karine is wat mij betreft uitschot eerste klas en mag opgesloten worden in een psychiatrische inrichting zodat haar andere kindje de kans krijgt op te groeien in een liefdevolle omgeving….

Reageer
gravatar

Reactie op Henk op nu nog 72 op 25 oktober 2012 om 23:21 uur:

Mijn ervaring is dat nachtelijke zaken – tussen ons mannen van de wereld gezegd en gezwegen – meestal met vrouwtjes heeft te maken.

Reageer
gravatar

Jawel, Heer Viesman. Ik begrijp waar u heen wilt. Maar we kunnen natuurlijk niet uitsluiten dat de moderator een moderesse is. Of zoiets. Nader onderzoek zal dit aan het licht moeten brengen, maar is niet geheel zonder risico’s.

gravatar

Henk, ik verwijs je naar tante Paulien die nu nog hieronder staat.

Voor de zekerheid geef ik jou de plaatsingstijd van het bericht van tante Paulien: 25 oktober 2012, 23:41.

gravatar

Als ik nu Justin Bieber aanhaal, komt mijn reactie dan direct op nummer 1 te staan, of zal het afzakken tot in het Hiernamaals? De vraag is natuurlijk welke top-lijst men gebruikt voor deze nummering.

Reageer
gravatar

Elke keer wanneer ik een artikel van de Speld deel op FB, blijkt dat niemand van mijn vrienden het vervolgens leuk vindt. Dat stelt me dan weer zeer teleur. Maar om nou de Speld te ontvrienden? Wie houd ik dan nog over?

Reageer
gravatar

Nee Suus, dat is me te gevaarlijk, voor je het weet lig je aan het gas.
Maar eventueel een bescheiden doch voedzame picnic behoort tot de mogelijkheden.
Zorg ik voor de champagne, als jij de polder dan even zuigt?

gravatar

We leven in een koude wereld als zo’n vertederend foetusje niet eens meer dan 3 waarderingen kan scoren.
Men speelt zeker liever allerlei schietspelletjes dan zo’n teer ongeboren hummeltje te verwelkomen.

Nou, als het zo moet, dan zou ik niet eens meer geboren willen worden. Hoefde ik ook niet jullie oude dag financieren. Vaarwel wrede wereld, zou ik zeggen.

Reageer
gravatar

Ik denk dat de kinderbescherming beter haar eerste kind ook bij haar weg kan halen,.deze vrouw is duidelijk niet geschikt als moeder. Daarbij dient ze aangeklaagt te worden voor moord!!! Als je je kind laat aborteren omdat het niet populair genoeg is het gewoon moord. Deze vrouw moeten ze lekker tbs en eenzame opsluiting geven. Hoppa opruimen die zieke zielen!

Maar betwijfel of dit verhaal wel waar is.

Dat verhaal van die socialmedia-expert, eerst de geboorte afwachten, slaat ook nergens op, niet genoeg likes en dan alsnog t mes erin??

Reageer
gravatar

Nounou tuttut, ik denk eerder dat ze een lintje krijgt van de Kinderbescherming: dit is bescherming optima forma!. Je kind niet blootstellen aan pesten en akelige mensen die hem/haar niet willen kennen: in wat voor een wereld moet zo’n hummeltje zich dan wel niet staande houden? Kan het ook niet jaloers worden of depressief omdat het eerste kind wel genoeg like’s kreeg.
Kaïn sloeg niet voor niks Abel’s kop in, dat blijkt nu wel: jaloers en boos van te weinig like’s.

gravatar

Zeg oom Paulus, slijmjurk, moet je nog steeds stemmen winnen voor de komende reacteurenvergadering met de hoofdredacteur.

gravatar

Te veel kinderen worden geboren uit een egocentrische kinderwens en eigengereidheid. Er moeten regels komen dat een foetes zelf mag bepalen of het überhaupt een slagingskans heeft in de aanstaande levenscyclus. Chapeau voor de moeder. Vooruitkijken en eigenbelang opzij zetten voor een kansrijk of kansarme carrière van de nakomeling.

Reageer
gravatar

Ik hoop dat het een HOAX is. Zo niet!! Opsporen en opsluiten in paviljoen 3. Dit is te triest voor woorden. 2012 en dan zo’n bericht.

Reageer
gravatar

Helaas kunnen we paviljoen 3 hier niet voor beschikbaar stellen. Dit hangt vol met camera’s van EyeWorks en dat zou mevrouw wel weer erg veel media-aandacht opleveren.

gravatar

sorry hoor maar dat mens spoort echt niet lijkt wel een kind van 14 ipv 27
arm kind jaa met 20 weken is het al echt een kind pfffff geen woorden voor!!!

Reageer
gravatar

Woorden heeft u er wel degelijk voor, het bewijs is uw bericht. Graag wil ik u dan ook vragen om uw bericht aan te passen en uw zin te veranderen in ‘geen leestekens voor’.

gravatar

Lieve Scoot.

Ik heb net 49 opstellen van mijn groep nagekeken en sta op het punt naar bed te gaan. Wil je het mij alsjeblieft morgen na schooltijd weer vragen.

gravatar

Da mens is beetje ziek in de hoofd… je mag voor sommige mensen blij dat ze zwanger raken… je kan ook gewoon stellen dat “het” geen vrienden had maar slecht 3 vage bekenden… hier is Facebook niets aan te wijten , was het Facebook niet stond het wel ergens anders… je neemt tenslotte kinderen voor je zelf en niet voor de media of omstanders….. de vrouw wilde aandacht die ze niet kreeg en daar.moest het kindje onder leiden… misschien een dokter bezoek is misschien haarr aan te raden…..

Reageer
gravatar

Beste Luc,

U kunt hoog en laag springen over social media, maar bespaar u de moeite; dat doet de overheid al voor u. De punten die u noemt zijn namelijk overbodig. En dan voornamelijk die punten aan het einde van de zin.

gravatar

De familie Paulussen kan zo actief zijn door de verdeling van taken over maar liefst… even tellen… 96 familieleden en aanverwanten, die elk een eigen pasfoto hebben vastgelegd bij Gravatar.

gravatar

Heel jammer dat er reacties tussen zitten die echt beledigend zijn naar de Maker van de wereld..
Ook dat personen die christelijke partijen na doen, uitspraken daar bij vermelden waar van ik kippenvel krijg!

Niemand kan iemand zeggen niet in de Hemel te komen dat is een taak van God..
Iedereen moet verandwoording over zijn eigen zonden afleggen.. ( leg je leven naast de 10 geboden )
Heb je Jezus als redder? Dan mag je de heerlijkheid in na dit leven (ook dit leven al) zo niet.. dan wacht u een verschrikkelijke eeuwigheid

Reageer
gravatar

Ik heb Jezus niet als mijn redder hoor. En Octopus Paul heeft helemaal geen oren, dus ik mag vloeken zo hard en vaak als ik wil. En Hem, de almachtige Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten, beledigen, daar wordt Hij niet warm of koud van.
Heb ik zelf opgeschreven in mijn eigen heilige boek, met Zijn heilige inkt.
Vuvuzela!!

gravatar

Dag Henk: als de Almachtige het beledigend zou vinden staat het hem/haar/het vrij om hier te reageren toch? Hoef jij niet te doen hoor.

En het nadoen van christelijke partijen waar jij kippevel van krijgt: dan doen ze het toch goed? Ik krijg ook altijd kippevel -en nog meer enge uitslag- van christelijke partijen.

Misschien is dat de straf wel: je gaat naar de hemel om voor eeuwig tussen al die enge christenen te zitten, verschrikkelijk.
Jezus is dus niet zomaar weer teruggekeerd op aarde: die zag die bui al hangen.

gravatar


Mijn beste brave Henk,


Ik heb jouw Heere net gesproken.

Ik hoop althans, dat van de vele opperwezens hier boven de wolken ik de juiste te pakken had. Hij bleek jou niet te kennen, maar dat zal wel komen omdat jij altijd een brave vent bent geweest.

Jouw Heere zei mij, dat hij wel van een grapje houdt. Je kunt gerust zijn, sprak hij, als iemand te ver gaat stuur ik wel een bliksemstraal op hem of haar af.

Daar het laatste sinds het bestaan van de mensheid niet is gebeurd, kun je er gerust van uitgaan dat jouw Heere best wel wat kan hebben.

gravatar

En zulke mooie en ware klassiekers!

Ik weet zeker: was het EK voetbal in zijn tijd gespeeld, dan had hij zich zeker als aanhanger van Octopus Paul ontpopt. Of minstens met Zijn heilige inkt een verpletterend heilig boek geschreven.

(Tussen haakjes: ik denk dat Hij liever begrijpers dan aanhangers heeft. Heb je meer aan, uiteindelijk!)

gravatar

Eindelijk iemand met gezond verstand. Wellicht kunt u dan uit de doeken doen welk stukje onder welk nommertje moet staan. De stand van zaken is nu dat er een stukje weg is dat straks opnieuw kwijt moet worden gemaakt. Begrijpt u wel?

gravatar

Hooggeleerde Ombudsman van De Speld,

Als toegewezen pro-Deoadvocaat klaag ik namens de heer Heere Deo, woonachtig in Hiernamaals, de gedaagde, die bekend staat onder de naam Henk, aan wegens gebrek aan geloof in de macht van zijn eigenaar heer Heere Deo.

De heer Heere Deo, verder eiser te noemen, is stellig van mening dat hij zijn eigen boontjes wel door zijn eega, Maria Magdalena, kan laten doppen.

Namens de eiser eis ik dat de gedaagde zich onthoudt van het opperen van hemelse zaken waarvan hij geen weet kan hebben, op straffe van eeuwige verbranding.

gravatar

Waarom zou zij boontjes doppen? In de hemel eet men linzensoep, een gerecht waarvoor aardlingen het recht van de eerstgeborene opgeven.
Dit natuurlijk wel met de kanttekening dat men nooit eerstgeborene kan worden als moe niet genoeg likes op Facebook krijgt. In dat geval krijgt men geen linzensoep, maar gebakken peren.

gravatar

Gebakken peren

Ingrediënten

4 rijpe peren
sap van 2 citroenen
50 gram boter
200 gram bruine suiker
eventueel zure room

Bereiding

Verwarm sap, boter en suiker in kleine pan, waarin de peren precies rechtop inpassen. Schil de peren, steeltje moet er aan blijven zitten. Zet ze rechtop in de pan. Laat in ± 20 minuten gaar sudderen (deksel op de pan). Vuur laag houden.
Neem peren voorzichtig uit de pan. Kook het sap in tot een dik stroopje.
Zet peren in (op) een verwarmde schaal en lepel de stroop over de peren.
Opdienen: of gloeiend heet of ijskoud.
Serveer er eventueel zure room bij.

gravatar

Welk een heerlijkheid:’Staphorst in de sky’ tot in den eeuwigheid. Dat klinkt zeer aantrekkelijk. Niet zo verwonderlijk dat sommigen niet langer kunnen wachten en zich pre nataal laten stofzuigeren.

gravatar

@Edwin: Ha, je bent een adept van de Zijn voorloper, Zijn wegbereider.
Voor de ongelovigen onder de toehoorders: zoals Johannes de Doper de wegbereider was voor Jezus, zo is het Vliegende Spaghettimonster de wegbereider voor de ware Schepper van diepzee, hoogland en wolkenlucht: Octopus Paul. Maar dan echt natuurlijk, Johannes en Jezus waren maar een soort oefenpoppen.
Vuvuzela.

gravatar

Ja, na 20 weken ben je natuurlijk veel te laat. Ik zou zeggen, annonceer je conceptieve actie op Facebook en kijk hoeveel Likes dit oplevert. Bij minder dan 28 draai je je gewoon om en gaat slapen.

Reageer
gravatar

Ja klopt, ik heb jouw reactie nu ook weggehaald. Nadeel van dit systeem als er een keer een reactie wordt verwijderd.

Reageer
gravatar

Dit bericht na lezing verbranden of inslikken.

Beste heer of mevrouw moderator,

Ik zal een goed woordje voor u doen bij de komende vergadering van reacteuren met de hoofdredacteur, als u ook wat voor mij wilt doen.

Ik hoor graag uw instemmende reactie.

gravatar

Dat krijg je dus als iedereen maar een oordeel mag geven. Ik ben voor een vakjury die gaat kijken of het toekomstige kind populair genoeg is. Zo niet, dan kan je het gerust laten weghalen.

Reageer
gravatar

Na vier mislukte ijverige pogingen om een reactie onder mijn vorige bericht (25 oktober 2012 14:31) te plaatsen, zet ik haar hier maar neer.


Reactie op mijn vorige bericht, dat een reactie is op een verwijderd bericht.

Moderator, nu u de eh “bijdrage” materieel heeft weggehaald, slaat mijn reactie als een tang op een varkensstaartje.

Voor de nieuwkomers: Er stond een bericht van een nogal, zeg maar, opgewonden jongetje dat dapper probeerde het slechtste uit de straattaal te halen.

Begrijpt u?

Reageer
gravatar

Even een samenvatting, voor dat u er niks van begrijpt.

– Jongetje schrijft warstraattaal.

– Ik reageer hierop met een verzoek aan de moderator om het stuk virtueel te verwijderen, maar materieel te laten staan. Het jongetje had zich namelijk in een “schandblok” gezet met zijn schandelijke bericht.

– De moderator verwijdert het bericht van het jongetje, maar laat mijn reactie staan. Zodat ik voor de duidelijkheid een verklarende reactie het daglicht moest laten zien.

– De moderator verwijdert nu ook die verklaring, met als gevolg dat ik mij gedwongen zag bericht 44, dat eerst op 38 stond, te schrijven.

– De verwijdering levert een ernstig probleem op, waarover ik reactie 30 publiceerde, waarop de moderator met reactie 32 antwoordde.

Ja, de boel staat chronologisch door elkaar, maar dat is nou net het genoemde probleem.

gravatar

Ach jeetje, nu staat mijn reactie 44 plotseling op 45. Waar gaat het uiteindelijk worden? Geen idee. Een houvast is, dat ik het heb geschreven op 25 oktober 2012 om 16:01 uur.

gravatar

Nee, klopt, ik begrijp er niks van. Een dom knulletje deed hier iets in hoofdletters met enge ziektes en ander fraais, u heeft de moderator verzocht dit te verwijderen, zover gaat het nog.

Nu maakt u ons confuus door de telling in de war te schoppen om uw goede daad te benadrukken met uitleg daarvan, want het scheldstukje is weg; zit ik nog steeds goed?

Wat wilt u nu? Dat de moderator het stukje weer plaatst zodat iedereen het kan lezen voordat u weer om verwijdering vraagt? Snap ik het nog steeds?

gravatar

Zeg oom Paulus, slijmjurk, moet je weer stemmen winnen voor de komende reacteurenvergadering met de hoofdredacteur over dit netelige onderwerp, dat de moderator zijn kop kan kosten.

gravatar

Now breaks me the wooden shoe. Het stukje is nu weg, maar het moet weer worden geplaatst zodat daarna kan worden gevraagd om het weer weg te halen. Dan is het dus weer weg. Maar het is nu toch ook weg?

gravatar

Wedden dat oom Paulus zal reageren met:

“U heeft het – als zo vaak nietwaar – bij het rechte end, heer Van Mathenesse Spaland.”

gravatar

1e reactie na lezen; is dit echt of 1 april grap? Stom, wist niet dat deze rubriek satirisch is.
Griezelige echte satire dan maar.
Zie het zo gebeuren in de toekomst door sommige figuren.
Was al facebook hater, nu nog meer.

Reageer
gravatar

Zeg de Spelt,

Dat die 27-jarige vrouw uit Naaldwijk een stuk zou zijn, kan ik echt niet zien op de foto. En haar slecht noemen, omdat ze met de trend meegaat, vind ik onbehoorlijk van jou.

gravatar

Hebben wij altijd al niet beweerd dat televisie het oog van den Duivel is?
Nu ziet u waartoe dat lijdt: de Almachtige wordt verloochend en de Boze krijgt zijn zin!

Zo God dat behaagt zal onze broeder voorman na het sluiten van alle winkelen op de dag des Heeren het gebruik van beeldweergave apparatuur aanpakken.
In deze wereld is geen plaats voor bewegende beelden, daar wordt de Heere erg onrustig van.

Van stilstaande onbedekte beelden trouwens ook; onze zusteren zullen aan de slag gaan om kledingstukken hiervoor te breien, want opblazen mag helaas niet in dit verdorven land.

Reageer
gravatar

http://www.facebook.com –> Naar benedenwijzend driehoekje aan de rechterkant van de facebookbalk –> Beveiliging –> Helemaal onderaan: ‘Je account deactiveren.’ –> Reden van vertrek: Ik voel me niet veilig op Facebook.

gravatar

Wat mij betreft mag die abortus ook tot zo’n 8 jaar ná de geboorte nog uitgevoerd worden. Ik kan me voorstellen dat het aantal benodigde retweets en likes zich soms in een grijs gebied bevindt.
Daarnaast vind ik dat er ook maar eens wetgeving moet komen over de like-domeinen waar we over praten en de invloed van het inkomen en de sociale achtergrond daarop.

Reageer
gravatar

Tot nu toe dacht ik dat de redactie van De Speld zelf die zogenaamd serieuze reacties bedacht maar ik krijg nu de indruk dat de toestand op internet erger is dan ik voor mogelijk hield…

Reageer
gravatar

Weet je Bant, ik denk zo maar stiekem dat er een hoop mensen rondlopen die, na dit gelezen te hebben, blij zijn dat ze geboren werden vóórdat ze de echo invoerden en aan Facebook koppelden.

gravatar

Lieve Wendy,

Of het echt is of niet, is echt onbelangrijk. Het gaat erom of je er in geloofd.


reclamemededeling

Ik beveel mijn ingestraald heiligwater aan. U kunt geen dag zonder.
Nu drie voor de prijs van twee met gratis plastic bekertje.

gravatar

Valt ingestraald water te verkopen????? Pollens! Het water dat ik uitstraal, spoel ik doorgaans gewoon weg. Ik wist heel niet dat daar een markt voor was.

gravatar

Ik denk dat dat kind blij mag zijn met zulke ouders. Dat kind zou diep ongelukkig zijn met zulke ouders en onverantwoord dat zulke ouders kinderen mogen hebben

Reageer
gravatar

Prachtig hoe sommige mensen reageren. Alhoewel in dit geval het wel erg geloofwaardig is geschreven en tegenwoordig sommige mensen hun waardigheid en zelfbeeld letterlijk laten afhangen van ‘likes’.

Reageer
gravatar

Zouden ze die moeder ook nog kunnen aborteren 27 jaar na haar geboorte? Als je de keuze laat afhangen van wat anderen denken en dat als excuus nemen om abortus te laten plegen is dat wel heel zielig.

Reageer
gravatar

Wat moet je dan? Er komt zo’n moment in het leven van een kind, dat hij zich afvraagt ben ik gewenst. Dat hij naar mama loopt, vind je mij lief?

Als je dan als moeder moet vertellen, dat zijn oudere, heroine spuitende, crack verslaafde, inbrekende, homo hoer van een broer meer likes had op de 20 weken echo… tja, wat moet je dan vertellen? Jij bent dan wel een braaf jongetje, doet vrijwilligers werk bij leger des heils, maar ja, je had minder likes dan je broer…

gravatar

Kun je het vinden via Google? Dan is het waarschijnlijk waar. Als je het niet kan googlen is het niet gebeurd……….ik snap niet dat ze nog heeft gewacht op de likes…….na die flater met Twitter had ik het wel geweten

gravatar

Deze poging tot humor is een variatie op de SGP-mythe dat vakantie vaak een reden voor abortus is. Dus verbaast het me niet dat dit een stukje tekst van zwartekousencabaretier Diederik Smit is.

Reageer
gravatar

Oh, ik dacht andersom: je gaat op vakantie voor een abortus, net zoals de kinderen naar familie worden gestuurd als moeders gaat werpen. Alle dagen een reden om op vakantie te gaan …

gravatar

Michelle Mosterd,

Je kunt nu wel zeggen dat het een mythe van mijn partij is, maar waar zijn jouw tegenargumenten?

En waarom zou dit geen humor zijn. Nou?

Die Diederik Smit ken ik overigens niet. Wie is die man?

Alleen maar vitten zonder inhoudelijke argumenten. Dat is niet netjes jongeman. De Heere zal jouw weten te vinden! Je kunt voortaan de hemel wel vergeten.

gravatar

Met zo een labiele moeder die de mening van anderen te zwaar laat afwegen om haar eigen leven te leiden, is het beter zo, wat een gek mens anderen de schuld geven van de abortus die ze heeft ondergaan, tja de vrienden zullen nu wel voor haar in de rij staan tsssss

Reageer
gravatar

Mensen doen ook alles om aandacht te krijgen! Ongelooflijk!
Ik denk dat mevrouw zelf nogal sociaal gestoord is. Als je het al voor elkaar krijgt om je zo te laten beïnvloeden door een status die wel of niet geliked wordt en dan zo’n drastische beslissing nemen? Ik denk dat je dan eerst jezelf moet nakijken dan AL je vriendjes op FB. Hoeveel heeft ze er? 10?

Reageer
gravatar

Dit artikel ontwikkelt zich inmiddels tot een Viral, een soort nieuwe ‘Kony 2012’. En dan niet door de nieuwswaarde, want eigenlijk wisten we allang dat de wereld zo in elkaar zit, maar omdat mensen aan de journalistieke integriteit en ethiek van – nota bene – De Speld twijfelen.
Alsof er geen andere media zijn die net zo weinig, zo niet minder, scrupules hebben.

Reageer
gravatar

U vind het smakeloos omdat u weet dat dit zomaar kan gebeuren?
Het gebeurt al: u kunt de mensen de kost niet geven die hun doen en laten van horoscopen, waarzeggers en kruidenvrouwtjes af laten hangen – tot de conceptie van een kind aan toe.

gravatar

Lieve Marie

Ik had al het voorgevoel.

Laatst zei ik nog tegen de hoofdredacteur: “Ik vraag mij af of die Marie haar liefdesverklaring aan jouw blad wel voldoende heeft overwogen.”

Arme lieve Marie, als je zo vaak en onbezonnen verliefd wordt, zul je wel heel wat teleurstellingen ondervinden in jouw leven.

gravatar

Maar meneer/mevrouw Ongelofelijk toch. Ik loop inmiddels al lang met beveiliging na een aanslag op mijn leven. Ik heb er zelf om gevraagd door mijn profielfoto met zichtbare puistjes en tweedehands kleding.

gravatar

Echo: Facebook moet geaborteerd worden!

gravatar

Nu niet terugkrabbelen: hier wordt een weerloos kind in uiterst naakte staat vertoond.
Dat zou foei moeten zijn, denk aan die extra JSF die dat oplevert!

gravatar

Voor elke foei een extra JSF, heer Stalpaert? Nou dan gaat ie dan:

foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei! foei!

gravatar

Ja, ik had al het vermoeden dat uw hoofd groter is dan uw brein: kinderporno is foei.
U doet nu wel heel erg aan kinderporno, je kan zeggen: habitueel. Ik vrees dat onderzoek van de kelders van Minjus een lelijke verrassing op gaat leveren.

U begeeft zich trouwens op het terrein van uw collega van Defensie, en voor hem is de JSF auwauw (koppijn).

gravatar

hoe ziek is het geposte item in eerste instantie en nog zieker de reacties daar op ,”abortus na te weining likes of tweets ” hoe wil je daar grappig op reageren? tip doe dat niet want het is niet grappig, de vrouw is duidelijk niet helemaal tof maar de mensen die hier zo belachelijk reageren zijn nog gestoorder !!!!

gravatar

Beste Doeisnormaal,
U heeft natuurlijk helemaal gelijk, maar u snapt toch ook wel onder wat voor soort socialemediadruk wij nu allemaal staan. Ook op deze site voel ik mij gedwongen om ‘leuk’ te reageren. Dan is een abortus nog maar een kleine stap.

gravatar

Beste Doeisnormaal, vroeger in de goede oude tijd toen mensen nog aardig waren en niet zo wijsneuzerig veroordelend als nu, was er een stichting Pandora, welke zich inzette voor mensen met een psychische aandoening.

Die stichting gaf ook een spiegelposter uit met de opdruk “ooit een normaal mens ontmoet?” met daaronder “.. en beviel het?”.

Die poster is nog te bekomen via de webwinkel. Mijn raad: schaf dat ding aan, hang hem op en kijk er met enige regelmaat naar.

gravatar

Heer Doeisnormaal, is het wel waar dat de mensen hier zo belachelijk reageren? Of is het belachelijk dat het sociale leven wordt beheerst door boodschappen in krom Nederlands van maximaal 140 tekens? Ouders die geen tijd hebben om de kinderen aan het strand in de gaten te houden omdat ze het te druk hebben met hun likes. Van die dingen, van die dingen.