Winnaars Tour de France afgelopen 40 jaar bepaald door alfabetische rangschikking

‘Armstrong behoudt tourzeges van ’99, 2002 en 2003, Zoetemelk eindigt zevenmaal als laatste’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Arme Joop, hij had gewoon in de bezemwagen moeten gaan zitten indrinken. Laatste per definitie. Zelfs als ie eerste was geworden…

Reageer
gravatar

In 1967 overleed de Engelse wielrenner Tommy Simpson bij de beklimming van de Mont Ventoux tijdens de Tour de France door een combinatie van de hitte, oververmoeidheid, alcoholgebruik en gebruik van amfetamines. Omdat Simpson een bekend wielrenner was, leidde zijn dood tot veel commotie. Niet in het minst omdat er van het dramatische moment veel televisie- en filmbeelden bestaan. In die tijd was een live verslag van sportevenementen zoals de Tour de France niet algemeen gangbaar. Het geval Simpson bleek een belangrijk keerpunt. Zijn dood leidde internationaal zowel bij sportorganisaties als bij overheden tot actie tegen het gebruik van doping.

Reageer
gravatar

Het gaat natuurlijk om de commercie en Armstrong heeft daar (en in zijn arm) veel meer geld gepompt dan Zoetemelk. Zonder de inkomsten van een goede dopingomzet is een Tour niet meer te organiseren. Contador nam dan ook veel te weinig om als goede opvolger van Armstrong te worden gezien. Zelf zet ik hoog in op die 2 jonge Duitsers van de Argos-ploeg. Ze presteren opvallend goed.

Reageer
gravatar

In Kwatta schijnen ook stimulerende stoffen te zitten (sporen van de Theobroma cacao). Wacht maar tot ze die beerput opendoen. de Touruitslagen uit de jaren 80 kunnen dan weer overhoop, want aan een half alfabet kom je dan niet meer.

Reageer
gravatar

Hm, iedereen is helemaal ondersteboven vanwege het eerlijkheidssydroom merk ik.
Dus iemand die iets neemt om harder te rijden -of net zo hard- als een ander is niet eerlijk.
Nee nee.

Zeker nooit bij stilgestaan dat het harder kunnen rijden dan een ander zonder middelen al helemaal niet eerlijk is? Als het al niet onfatsoenlijk is om dat zo te showen?

Reageer
gravatar

Ofschoon as je dus echt de beste denkt te zijn wie er was, je dat dus niet nodig hebt gehad. Je ken toch gewoon zeggen, ik doe het niet, ofschoon voordat ik gebruik, gebruik ik het niet?

gravatar

racen is voor de meesten alleen leuk omdat er zoveel crashes zijn.
Misschien wordt wielersport wel een stuk leuker als 10% halfverwege de koers dood van de fiets valt. Het geeft wel een element van verrassing in zoon toer

Reageer
gravatar

Is het mogelijk dat de Tour-organisatie achter het strooien van spijkertjes in de Pyreneëen zit ? Als aanloop tot het dramatiseren van de Tour ?

gravatar

Ik pleit er toch nog altijd voor de wielersport helemaal vrij te geven, en ja, dan zal er is eentje van zn fiets donderen omdattie teveel heeft gebruikt, maar dat maakt de sport dan ook gelijk een stuk interessanter om naar te kijken!

Reageer
gravatar

Reeds in het oude China werd Do Ping gebruikt om de prestaties te verhogen.
Sindsdien is dat hulpmiddel niet meer weg te denken.

De enige methode om ervan af te komen is iedere financiële prikkel te elimineren, dus iedere renner evenveel te betalen als waren het circusartiesten.

Winnaars krijgen de eer, een vetleren medaille en een zoen van de ronde-missen en daar zullen ze het mee moeten doen.

Reageer
gravatar

De suggestie dat circusartiesten allemaal evenveel zouden verdienen is wat kort door de bocht en dan krijg je valpartijen, maar voor wielrenners lijkt dat me wel juist, althans per ronde/klassieker/etc.. Zo goed ?
Over valpartijen gesproken, lijkt enig smartegeld daarvoor mij wel te verdedigen, maar voor schwalbes een boete.

gravatar

Och, wielrenners zijn toch uitgegroeid tot rijdende reclamezuilen, dus dan is langzaam rijden beter voor het bereiken van het publiek dan als een razende voorbij scheuren.
Commerciëel gezien valt er dus veel te zeggen voor prestatieverminderende middelen.

gravatar

Wijlen Godfried Bomans beweerde dat het ook kan geschieden middels knopvorming. Ik ben geen wetenschapper op het gebied van vrouwen, dus wat mij betreft zou het kunnen.

gravatar

De hele wielersport heeft het altijd gedaan en doping hoorde er bij.Er ware amateurploegen die al wisten waar Abram de mosterd haalde en daar wilde veel jonge renners graag rijden.Je werd soms uitgeprobeerd in gesprekken waartoe je bereid was om prof te worden.Hield je vast aan een boterham met kaas en balkenbrij dan had niemand je nodig laten we nu een streep zetten vandaag nog.Gisteren het oude wielrennen met de bedriegertjes waar iedereen pakte,en nu het nieuwe wielrennen maar wie gepakt word fietst nooit meer.

Reageer
gravatar

Dan is natuurlijk de vraag of Piet Aandewiel ooit de tour heeft gereden?

Reageer