Buma over vertrek Sap: ‘Met zo’n verkiezingsresultaat is opstappen niet meer dan logisch’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, het kan verkeren daar in de voormalige USSR; eerst kom je aan de macht via een geweldloze Oranjerevolutie, mede dankzij een Nederlandse echtgenote. Dan deelt Rusland een plaagstootje uit met een slim gepland oorlogje en vervolgens doen ‘democratische krachten’ hun werk. Georgië valt blijkbaar meer op types als Hitler-adept Loekasjenko; zijn de KGB en FSB weer in vertrouwde handen.

Reageer
gravatar

Teruglezend struikelt mijn gevoel voor rechtvaardigheid over die sunnavabitch Sam’s son die nu stilletjes in het Toren-achterkamertje de laatste verworvenheden van 150 jaar arbeidersstrijd aan het prijsgeven is, om maar naast die vrolijke kwant van een Rutte op het pluche van de macht te mogen zitten. Wat zal het worden: minister van Buitenlandse zaken én vice-premier? Paris vaut bien une messe!

Reageer
gravatar

Nee, een godswonder, Buma Stemra is in het geheel niet gehalveerd en zelfs geen millimeter gekrompen.
Hieruit blijkt dat goede relaties met opperwezens toch hun vruchten afwerpen, al is het nu niet vertaald in zetels.

gravatar

Lieve Jolande, hahaha
Hahahahaahahaa
Forenzentaks voor treinpaupers! En Nicotineke van de HEMA mag het uitleggen aan het klootjesvolk!!! Briljant!!! Dat verzin je niet!!
Moehahahhahahaha
Beetje zin de toekomst?
Whahahahahaha
Hou op, ik zeik in m’n broek!!!

Reageer
gravatar

Bescheiden “gemiddelde” burger; mijn gevoel en een nog heel stel andere indicatoren (o.a. de parlementaire praxis in het verleden, de verhouding tussen kapitaal en arbeid en de genant masochistische natuur van linkse politici die even aan de macht mogen ruiken), doen mij vermoeden dat u op korte termijn gelijk zult krijgen. Het is structureel onmogelijk dat have’s ooit bereid zullen zijn 50/50 te delen met have-not’s, tenzij zij (have’s) daar aanmerkelijk op vooruit zullen gaan. Dat leert de praktijk van 65 jaar VVD in Nederland en 350 jaar kapitalisme overal elders in de ‘vrije’ wereld. Samson mag meehelpen de rotzooi van de banken op te dweilen en dan vindt de VVD wel ergens aanleiding om de boven zijn krachten acterende Sam’s son een schop onder zijn kont te geven. Rutte en Samson in Paars 2.0? Gelooft U nog in sprookjes?

gravatar

Poetst u electrisch of met de eh vinnen ? Overigens mogen van mij alle haaien aan een softlook kunstgebit.
Maar goed, ik zal mijn adres niet onthullen want anders wordt ik straks de gebeten hond !

gravatar

Uw tanden op voornoemde foto doen enigszins slapjes aan. Te veel poetsen kan schaden! Denkt u daar wel aan? Overigens alle lof voor de poetsvissen, in ieder geval hun uiterlijk. Waar kan men die nuttige arbeiders bestellen? Of gaan ze per kilo?

gravatar

‘t Is affreus; met zo’n gebit wil je toch niet op de foto? Welk fotoshoppend redactielid heeft Sybrand zo’n paardengebit in de mond gelegd? En wat moet Sybrand nou nog over Jolande Sap zeggen; hij staat zelf nog met een mond vol tanden over de CDA-deconfiture bij de verkiezingen.

Reageer
gravatar

Syb zag het aankomen en heeft dat tijdig en gelaten gemeld. Wist je trouwens dat de PiratenPartij bestuurlijk bezien het meest overeenkomt met de standpunten van het CDA? Sybrand weet dat het een kwestie van tijd is eer het tij uit onverwachte hoek zal keren. Intussen gaat hij zich digitaal bijscholen.

gravatar

Kijk, kei-goed gezien van onze Sybrand ! Zes zetels verlies is niet te pruimen en het CDA heeft toch mooi een tweede halvering weten af te wenden, dus terecht tevreden gezichten en volle kracht vooruit met onze vriend Buma !

Reageer
gravatar

Belangrijk feit bij het opstappen van Jo Sap is dat de partij haar kort daarvoor met een overweldigende meerderheid had gekozen tot lijsttrekker. Daarna treedt de Wet van de Grote Getallen in werking: De partij wil niet uit de Kamer stappen en dus maakt de partij de overweldigende keuze ongedaan.

Reageer
gravatar

Als het allemaal familie is, waarom is Jo dan niet gewoon uit de fractie gestapt om Lijst SAP te beginnen? Slechts 171.971 kiezers hebben op haar gestemd (volgens TROUW). Zelfs als 100.000 kiezers weglopen, dan haalt Lijst SAP de kiesdrempel nóg op haar sloffen, maar het verschil tussen maso en aso is m.

gravatar

Precies! En eerlijk gezegt vind ik dat er niets, noppes overkam van GL idealen of programma.
Allen toestanden en “backstabbing”. En NU ook. Het ligt ECHT niet aan Jolade Sap,het ligt aan een bestuur dat zich zelf omver haalt.Verfoeilijk!
Een onbedeeligde kijker die het niet meer kan vatten!

gravatar

Dat is oude politiek!

Wij als Partij Tegen de Burger gaan met onze verkiezingsuitslag niet eens in de kamer zitten. Net als SOPN, DKP, PiratenPartij, PvdT, MenS, etc..

Reageer
gravatar

Ik vraag mij af of de heer Buma wel de juiste persoon is om dit soort uitlatingen te doen. In de bijbel staat immers geschreven: “Hij die zonder zonden is werpe de eerste steen.” De heren Slob en van der Staay zullen dit toch ook met mij eens moeten zijn…

Reageer
gravatar

Daarom zijn wij er altijd als te kippen bij. Vroeger hadden Arie en ik menigmaal meningsverschil over wie de eerste steen mocht werpen. Dat hebben we eenvoudig opgelost. Arie gooit als eerste tijdens de even dagen en ik dus op de oneven. Als het een vrouw of een homo betreft gooien we tegelijkertijd.

gravatar

Hier geldt toch meer: “hij/zij die zonder zetelverlies is werpe de eerste jeu de boules bal”.
Bovendien vindt de heer v/d Staaij dat zetelverlies zelden ernstige gevolgen heeft. Mw Sap is kennelijk een unieke uitzondering die deze regel bevestigt.

gravatar

Beste Femke, had je ook tegen het VVD-CDA kabinet aangeschurkt, eerst in de Kunduz-kwestie en later met het Kunduz- eh lente-accoord ?
Zo ja, dan had je ook veel zetels verloren, zo nee: jammer dat je toen weggegaan bent.

gravatar

Wat ik gedaan zou hebben zullen we nooit meer weten he! Maar deze dag verdient vanzelfsprekend geen schoonheidsprijs. Die ‘partijtop’, mij hoeven ze voorlopig niet meer te bellen. Ik heb zo mijn eigen besognes en nu is mijn dochter ook nog van streek van het ontslag van #Pino. Gelukkig leert de ervaring dat je niet binnen een paar weken al de nieuwe – of oude – lijsttrekker bekend moet maken, dat is veel te snel. Dus, partijtop, voorlopig nog niet bellen!