Afrikanen dringen via Explorer-lek Nederland binnen

Mensenhandel verplaatst zich naar internet

Door een beveiligingslek in Internet Explorer zijn de afgelopen weken waarschijnlijk tientallen Afrikanen illegaal ons land binnengekomen. De Nederlandse douane raadt computergebruikers dringend aan over te schakelen op een andere browser, zoals Google Chrome.

Gebruikers die dat niet doen lopen het gevaar dat hun huishouden wordt overgenomen door een buitenlander. Het overkwam Henk Poorthuis uit Woerden. ”Ik downloadde een PDF-bestand met adressen van Franse natuurkampeerterreinen en opeens stond er een zwarte man in mijn huiskamer.”

Poorthuis: ”Ik vond het vreemd. Het was nog wat te vroeg voor Sinterklaas. Ik wist niet wat hem aanmoest.” Uiteindelijk bracht de Stichting Vluchtelingenhulp duidelijkheid. Via een tolk werd duidelijk dat de man al een paar keer geprobeerd had om via een boot Europa te bereiken. Uiteindelijk kwam hij in contact met een bende Nigeriaanse cybercriminelen die voorheen geld verdiende met e-mailfraude.

Volgens internet-journalist Alexander Klöpping is de opkomst van virtuele mensenhandel te danken aan het succes van Europa bij het bestrijden van bootvluchtelingen. ”Afrikanen willen hoe dan ook Europa bereiken. Als het over zee niet lukt, dan maar via het world-wide-web. De techniek bestaat al lang. Je kon hierop wachten.”

Microsoft werkt aan een nood-patch die binnen enkele dagen verwacht wordt. Volgens Klöpping zal dit slechts een tijdelijke oplossing zijn. ”Internet Explorer is zo lek als een mandje. Mensensmokkelaars zullen we weer een nieuw beveiligingsgat vinden om Afrikanen door naar binnen te loodsen.’

Eurocommissaris Neelie Kroes pleit voor een Europese aanpak bij de beveiliging van virtuele landsgrenzen: ”Als klein landje kun je je hier niet tegen verweren. We moeten een voorbeeld nemen aan China. Zij hebben met The Great Firewall hun grensbewaking prima op orde.”

Poorthuis weet ondertussen niet wat hij met de Afrikaan aanmoet. ”Ik heb geprobeerd hem terug te sturen naar Nigeria, maar met mijn internetabonnement lukt dat niet. Bij 50 procent was mijn upload-limiet al bereikt. Nu zit ik voor de rest van de maand met een halve Afrikaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hoopte zó op een Congo papegaai, oftewel een Grijze Roodstaart.

Helemaal niemand, zelfs Kwame Mpufu niet, wel veel gemeen stekende insecten en ik voel me toch al zo ebola vandaag.

Dan maar Google Chrome, schijnt ook niet best te zijn tenslotte.
I like living on the edge.

Laatste poging: slecht voor het hart dat posten hier met al die rondvliegende teksten de laatste tijd… :s

Reageer
gravatar

Hendrik, of zal ik gewoon Eduard zeggen?
Dat je dat onder een valse naam vermeldt zet een mens wel aan het denken.. het is zeker echt waar, ja of ja?

Als het een grap was: je kunt ook te ver gaan, mensensmokkel is niet iets waar je om gaat zitten lachen achter je pc die meer kost dan een Syrische kapster per jaar verdiend.

Nee, er zijn grenzen. En dat die aan de lopende band overschreden worden is erg genoeg.

Mompel grmpf tssssk hoedurftie nah egnienormaal..

gravatar

Suus,

Uit onderzoek is gebleken, dat een illegale Afrikaan of zo iemand tegenwoordig de foto op een gestolen identiteitskaart niet meer behoeft te vervangen. Hij hoeft de kaart zelfs niet te ontvreemden. Natekenen op een leeg visitekaartje schijnt voldoende te zijn.

Reageer
gravatar

Aan de andere kant is het nu wel héél goed mogelijk tegen lokaal tarief (!!!) op vakantie te gaan. Tòch? Ik ga eens een leuke bestemming uitzoeken, hoor…

Reageer
gravatar

Vraagje voor Internet-journalist Alexander Klöpping. Beste Alexander. Stel dat zo’n Afrikaan een paspoort aanvraagt en hij gebruikt daarvoor het IP-adres van bijvoorbeeld Henk Poorthuis. Woont Henk Poorthuis dan ineens samen en heeft dit bijvoorbeeld invloed op zijn AOW?

Reageer
gravatar

Neuh, dat is gewoon het filter strak afstellen. Maar tegen een bezoekje van Cecilia Bartoli zeg ik geen nee, hoor.
En zo’n vaart zal het niet lopen: Halbe heeft daar persoonlijk voor gezorgd.

gravatar

In omgekeerde richting biedt dit lek wel degelijk grote mogelijkheden. Gewoon de tienduizend illegalen uit de Bijlmer terugsturen naar met name Nigeria en dan gauw de computer uitzetten.

Reageer
gravatar

Op zich best wel vervelend voor die Poorthuis, maar niemand schijnt zich hier op dit forum te bekommeren om die halve Afrikaan. Poorthuis kan gewoon naar zijn werk gaan, en lekker ene potje voetballen op de zondag. Maar de familie van de Afrikaan ( We weten nog geen eens hoe hij heet! Hoezo niet ge-interesseerd in onze Afrikaanse medemens,… ) moet die arme man nu voor minstens een maand lang onderhouden. Hoe zit dat nu met voeding en ontlasting? Moet dat nu ook allemaal ge-üp en gedownload worden? Wie gaat dat betalen? Halfbakken werk, dit artikel. Ik blijf met meer vragen zitten dan er opgelost worden.

Reageer
gravatar

Kun je alleen Afrikaanse mannen downloaden? Ik voel meer voor Afrikaanse vrouwen. Heeft Alexander daar een antwoord op? En kan het echt niet met Google Chrome? Ik ben namelijk jaren geleden al van IE afgestapt. Help!!

Reageer
gravatar

Kun je WhatsAppen, Carotte? Ik lees net dat het daar ook Afrikanen regent. Probeer het eerst buitenshuis uit, op het strand of op de heide. Als de Afrikaan niet bevalt, dan laat je hem/haar daar gewoon achter.

gravatar

Ik weet niet of ik kan WhatsAppen, beste Suus, nooit geprobeerd. Maar wat je schrijft, spreekt me wel aan. Ook het achterlaten op heide of strand, lijkt me een goed idee. Jij hebt geen huisdieren meer, neem ik aan?

gravatar

Dat is voor iedereen weer anders Bant. In al die jaren dat ik Firefox gebruik beschik u nu over een enorm aantal indringers die uit alle mogelijke hoeken en gaten lijken te komen. Ik heb zelfs dubbele. Wie wil er ruilen? Is er misschien ergens een ruilbeurs?

gravatar

Joh, laat die pestdwerg de touwtyfus krijge, dattie ken pluize tottie ze hele teringbaardje strak om ze ballonkuitjes heb gebreje. ‘t Gedrocht heptr gewoon de kolere in dat ze kluppie zwaar onderuit is gegaan tegen het immer prachtige Sparta (zelfs al gaat het daarmee niet naar behoren)